עזרה

עציון

New member
מה זה "תגיד לי בכנות"?????.

ובכן היום את מכבידה עלי. אמנם אני שמח שהפורום בערב רציני יותר אבל אני בעד שיהא גם קליל וברוח זו אני עונה: 1. למה הוא בבית? היום, לצערינו יש הרבה בעלים בבית. לא אפרט הסיבות אני רק מניח שהסיבה היא חוסר ברירה...זו תשובתי לשאלתך בכותרת 2. בעל לא מתפקד כמו אשה- בדרך כלל. לא ניקח מהנשים את מה שהן טובות יותר מאיתנו. אם כי אתמול התארחתי בבית שחשכו העיניים מהסדר, נקיון והיתר בחדרים הצדדיים. בושה לאישה... 3. ריפ. אני מצטער אבל משורה 4 אצלך יש רק סתירה ולכן קשה לי להגיב על הטענה. 5. (4 אני מוותר). תגדירי שנית, מה זו עזרה, בהנחה שרק האשה עובדת. 6. אין קשר בין עזרה לחוש ההומור שלי......כך כרכת את שני הנושאים בשורה אחת... 7. עבור ארבעת השורות האחרונות: אני מצדיע לך. ממי למדת לדבר כך? יש לי דה-ז´וו...... 8. אני מחזיר אותך לשורות הראשונות שלי. כל הנ"ל נכתב בצורה מחוייכת.

עציון

New member
(המשך לריפ)

4. סוף סוף ירדתי לדעתך בשורות האמצעיות. כן. זו עזרה. אבל אני רואה בעזרה כאשר היא יוזמה של הבן זוג ולא ככפיה או קריאת מצוקה של בת הזוג. האם יש כזה דבר? האם זה בעל- חיית פלא? אין לי מושג. אני רוצה להאמין שיש רבים כאלו. ואם לא, אז באמת השתנו סדרי עולם או חזרנו לימי בראשית. תקופת הבדואים. עכ"פ, אני קורא לכל אשה באשר היא. אם בעלך עוזר לך, הן מתוך כוונה טהורה. הן משום שצלחה עליו רוח טובה. הן משום שביקשת ממנו. הן משום שכפית עליו. הן משום שאמצעים מקדשים את המטרה: ראי בזאת את תרומתו לעזור לך וראי בכך ברכה. לצערי, רציתי לפנות בקריאה גם לגברים, אבל אלו לא בנמצא ולך דבר אל הקיר...

טלאפ

New member
האם כל הגברים אותו הדבר?

אני קוראת את ההודעות שלכן, וגם שלך עציון.. ומתגלגלת כאן מצחוק נראה לי שאנחנו חיים באותו בית כמעט גם אצלנו הכל נעשה חצי חצי, אני עושה את החצי שלי ואת החצי של בעלי. כי: הוא לא יודע לבשל. הוא לא יודע לנקות (כמו שאני אוהבת) הוא עושה בעיות עם הכביסה (כבר הינו בעידן הכחול והורוד) קניות.. זה בדרך כל לא מה שאני צריכה. כלים צריך לעשות אחריו. אבל מה הוא מקסים והוא מטפל נהדר בילדה (מלביש אותה במכנסיים ורודים חולצה תכלת וגרביים כתומים - בחור יצירתי) אז זה לא שהוא לא רוצה לנקות רק שהנקיון שהוא עושה לא מספיק טוב עבורי וכנ"ל לגבי כל דבר אחר שהוא עושה. אז החלטתי שעדיף שאני אעשה לבד את הדברים וכך זה יהיה מהר יותר ולשביעות רצוני.

עציון

New member
טלאפ, יקרה!!!

לא שאיכפת לי שאת מתגלגלת מצחוק. גם אני התגלגלתי לפני 5 דקות אבל היה זה במדרגות והחבטה היתה כואבת. את פשוט סטית 180 מעלות מהנושא. לא היה פה ויכוח מה עושה את ומה עושה הבעל. שאלו שאלה על הבוקר: מה זו עזרה? וזו שאלה לענין. אני ניסיתי לענות ואין לי מושג אם זה מקובל על השואלת. אצלך יש חלוקה וזו עזרה הדדית אותה ציינתי בתשובתי לאומיזו.

טלאפ

New member
אני מקווה שלא נשארו לך סימנים

כחולים מהנפילה במדרגות

מה זה עזרה???

בן הזוג הוא חלק מהבית ולכן אם הוא מנקה או תולה כביסה או שוטף כלים, אז הוא עושה מה שהוא צריך לעשות. הוא לא עוזר לי, הוא שותף מלא בעבודות הבית. אז נכון שבעלי עובד כל יום עד שמונה בערב, אז רוב העבודה בבית נופלת עלי, כולל הטיפול במוריה, אבל כשאני לא יכולה לעשות משהו, אין ספק שהוא יעשה. הענין פה הוא שותפות

קצת באיחור, אבל אם יורשה לי

גם להתיחס.אז אצלנו פעם הייתי מאד מתעצבנת כשבעלי היה עוזר ליבעבודות הבית. היום אני כבר לא מתעצבנת, שיוריד לי את הזבל ושיוריד ליאת הכביסה ושישאב לי את הבית, העיקר שיעשה את כל הדברים הללו,ואם הוא שמח שהוא עושה אותם בשבילי אז שיהיה לו לבריאות.

friend 2

New member
ל-OMIZU את צודקת ב-100%

את עוזרת לו, והוא עוזר לך.. יד לוחצת יד
שייך לשניכם
לפני שנים רבות, כאשר גבר היה עושה עבודות בבית - כי אז היה נחשב ל-"עוזר לאישתו" ואילו היום עם בוא שויון נשים וגברים, כל אחד עוזר לעצמו!!

omizu

New member
לעציון ולשאר החברות המקסימות

עציון על זה שאתה פוקימון מפותח אין עוררין (וזו מחמאה) אני קרובה לדעתך אבל נראה לי שדברים שברורים לך לאו דוקא ברורים לאחרים (כגון אחריות כלפי הבית) לדעתי אין זה משנה מי נמצא בבית (גבר או אישה) ולא משנה מאיזו סיבה, הגיוני שידאג לעניני היום יום ואין זה משנה מי מגיע לרמת מושלמות גבוהה יותר העיקר האחריות והאכפתיות. אהבתי את תגובתה של אמא של מוריה. שיהיה המשך ערב טוב

smagi

New member
אין דבר כזה עזרה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הבית הוא של שניכם! כמו כן הילדים והניקיונות! אצלינו הכל נעשה בשותפות, השטיפה, הכלים, הכביסות (למרות שעליהן בעלי אחראי יותר ממני), אפילו הטיפול בילדה נעשה יחד. כשנועם נולדה והיתה מתעוררת בערב לינוק, לילה אחד אני הייתי קמה ומניקה אותה ובלילה שאחרי הייתי שואבת בקבוק ובעלי היה קם. בקיצור איך שמתרגלים מלכתחילה זה מה שיהיה בהמשך
מגי

טלאפ

New member
אם הכל כל כך ברור

שהמטלות והאחריות הן משותפות, אז למה יוצא בסופו של דבר שרוב הנשים עושות את רוב המטלות? לצערי יש הבדל ענק בין רצוי למצוי. וכמו שסבתא רות אומרת שיעשה "לי" העיקר שיעשה.

עציון

New member
טלאפ. המסקנה אליה הגעת, היא

המסקנה שלך בלבד. את לא אומרת זאת משום שאת מכירה את כל "העולם" ,אלא, את הסביבה המוכרת לך. אני לא היתי ממהר להיות נחרץ במסקנות כאלו. יש ויש. יש אורות בהרבה מקומות ועדיף לחפש את המטבע האבודה במקומות שם דלוקים האורות=דברים חיוביים למרות הסיכויים הקלושים למצוא את המטבע דוקא שם... אני מובן הבוקר או אני כבד מדי?.....

טלאפ

New member
עציון

א. מובן תמיד (אף פעם לא היית עמוק מדי עבורי) ב. אם תמשיך לחפש את המטבע היכן שיש אור לעולם לא תמצא אותו, פנס גם יעזור. ג. מה לעשות שרק על עצמי לספר ידעתי למרות שעולמי ממש לא צר. יש לי מספיק חברים כדי לראות מהו הכלל ומהו היוצא מן הכלל. ולצערי היוצא מן הכלל דוקא הוא הוא זה שחושב ש"לעזור" זה לא משפט נכון אלא שזה חלק מאחריות כוללת של שני בני הזוג. מקווה שההודעה הזו לא חריפה מדי עבורך אבל נמאס לי לא להיות מובנת על ידך.

למעלה