עזרה......

עזרה......../images/Emo53.gif

אני לא יודעת אם נכנסתי לפורום המתאים אבל אני אנסה בכל זאת........ אני עושה עבודה בכימיה בנושא רדיואקטיביות ורפואה. ואני צריכה יתרונות שיש לרדיאקטיביות ברפואה, שימושים שעושים בה או בקרינה. יש לי קצת יתרונות (3....) ואם למישהו יש מאמרים או עבודות אני ממש ישמח אני כבר מיואשת מחיפוש באינטרנט. נ.ב גם רעיונות ליתרונות יתקבלו בברכה(כלומר מתוך ידע כללי לא מתוך איזשהו מאמר).

La Folia

New member
MRI כתחליף לסימון רדיואקטיבי

C. Longworth; G. Honey; T. Sharma: "Functional magnetic resonance imaging in neuropsychiatry", BMJ 1999;319:1551-1554

La Folia

New member
תפקיד רפואה גרעינית במחקר קליני

E. M. Prvulovich and J. B. Bomanji: "Fortnightly review: The role of nuclear medicine in clinical investigation" BMJ 1998; 316: 1140-1146

La Folia

New member
רפואה גרעינית באבחנה וטיפול רפואי

Jonathan Reeve: "Nuclear Medicine in Clinical Diagnosis and Treatment" BMJ 1995; 311: 958-959

La Folia

New member
רפואה גרעינית ושימושיה ברפואה

מצגת פאוור פוינט בפורמט PPT

אספקט נוסף..

ראשית, תודה ל"לה פוליה" על המידע המקיף שהעלה כאן. שנית, אם כבר העלית את השאלה בפורום רפואה ומשפט, אני רוצה להסב את תשומת לבך לאספקט המשפטי של העניין: כאשר הרופאים עושים שימוש בחומרים רדיואקטיביים בשירות הרפואה, הם חושפים את המטופלים לסיבוכים בעקבות השימוש הזה. הצד המעניין הוא האם וכיצד דואגים הרופאים ליידע את המטופלים אודות הסיכונים בטיפול זה. לא בטוח שזה יעניין את המורה לכימיה, אבל בכל זאת, זה חשוב...

La Folia

New member
מה בנוגע לצוות הרפואי עצמו?

האם הם לא חשופים לקרינה שמקורה בחולים אשר הוזרקו בחומרים רדיואקטיבים? האם אח\ות, סניטר\ית, מתנדב\ת או עובד\ת עזר, אשר אין להם מידע או ידע בנוגע לנושא, לא נחשפים בזמן טיפול בחולה מאושפז אשר סומן בחומר רדיואקטיבי או העברת בדיקות דם, שתן, צואה וכ"ו? האם יכול עובד בבית חולים, אשר נחשף לחומרים רדיואקטיבים, להוכיח קשר בין חולי ממנו הוא סובל לבין סביבת העבודה בהקשר של הכרה במחלת עבודה? האם המל"ל מכיר בחשיפה לקרינה רדיואקטיבית כגורם מסוכן אשר יכול להביא לחולי? (כפי שהדבר לא מקבל ביטוי בנושא חולי הסרטן אשר עבדו בעבר בכור בדימונה)

הצוות הרפואי

אכן, הצוות הרפואי חשוף לסכנות קרינה כאשר הוא עובד עם חומרים רדיואקטיביים. תקנות הבטיחות בעבודה (גיהות תעסוקתית ובריאות העוסקים בקרינה מיננת), התשנ"ג - 1992 מטילות חובה על המעביד לדאוג לעובדיו: . חובותיו של מעביד (א) בכל מקום עבודה שבו מעבדים חומרים רדיואקטיביים, משתמשים או מחזיקים בהם, וכן בכל מקום עבודה שבו מפעילים מכשירי קרינה או מקורות קרינה או מחזיקים בהם, ינקוט הבעל או המעביד כשהוא או עובדיו כולם או מקצתם עלולים להיחשף לקרינה מיננת מעל עשירית המנה הגבולית, אמצעים אלה, בנוסף לכל חובה אחרת המוטלת עליו לפי תקנות אלה ולפי כל דין אחר: (1) ימסור למפקח עבודה אזורי, אחת לשנה, בשני עותקים, תוכנית בטיחות שאישרה מעבדה מוסמכת לקרינה, הכוללת כל מידע הנוגע לסיכוני קרינה אישיים וסביבתיים הקיים בחצרים שבהחזקתו, סוגי העובדים שלגביהם יש להנהיג בקרה אישית, בהתאם לתקנה 6, וכן תוכנית להדרכת העובדים בהגנה מפני קרינה מיננת; (2) ימנה ממונה בטיחות קרינה, בהסכמת הממונה, ומפקח עבודה אזורי; (3) יספק לעובדיו ביגוד מגן, ציוד מגן, מכשירי מדידה וניטור וכן אמצעי בטיחות נאותים נוספים בכמויות שאישרה מעבדה מוסמכת לקרינה, יתחזקם באופן נאות ויקפיד על השימוש בהם; (4) יערוך בחצריו, באמצעות מעבדה מוסמכת לקרינה, בדיקות סביבתיות תעסוקתיות לקביעת סיכוני הקרינה בהם לעובדיו מיד אחרי התקנת מכשירי קרינה או מקורות קרינה, וכן אחת לשנה לפחות, אלא אם כן הורה מפקח עבודה אזורי אחרת, ויעביר, מיד, את תוצאות הבדיקה למפקח עבודה אזורי, תוך מתן הסבר על האמצעים שבכוונתו לנקוט לתיקון ליקויים, אם נמצאו, ואת המועד המשוער לסיום תיקונים כאמור;

נ.ב

תקנות הביטוח הלאומי (ביטוח בפני פגיעה בעבודה), תשי"ד - 1954 קובעות בתוספת השניה רשימה של מחלות המוכרות כ"מחלות מקצוע", ובין המחלות הללו מוכרות מחלות הקרינה - אם חולים בהם עובדי רנטגן ועובדים הבאים במגע עם חומרים רדיואקטיביים. כלומר, במקרים כאלו העובדים "מכוסים". מכל מקום, אני רוצה לקוות שאמצעי המיגון חמורים ומוקפדים במידה כזו שלא יהיה צורך ב"כיסוי" כזה.

La Folia

New member
הכל טוב ויפה...אבל

מהנסיון שיש לי (בתחום אחר לחלוטין), תקנות ללא אכיפה לא שוות את הנייר אליהם הם כתובות. מכאן עולה השאלה: מה מצב האכיפה של תקנות אלה? מי אחראי לאכיפה ולמי אפשר לפנות בתלונות? ובנוגע למל"ל... עובדה היא שעובדי הכור בדימונה עדיין, עד כמה שאני יודע, לא הוכרו ע"י המל"ל בשל מחלת עבודתם אשר ניגרמה כתוצאה מחשיפה לחומרים רדיואקטיביים. זאת למרות שאין המל"ל אשם היות והקרייה הגרעינית מסרבת לשתף פעולה עם גורמי מל"ל.

למעלה