עזרה .!

bvb6

New member
איזה דיון ברמה נמוכה

אפילו במגרשי הכדורגל של כל הקבוצות .... יודעים יותר טוב אם האשכנזים הם הסיבה לאיך שהמדינה נראת אז עדיף לגור בצרפת , אין שם הרבה אשכנזים

bvb6

New member
שששש.....

אל תגלי חכמי הפורום לא יודעים את זה

האומנם?

גוש קטיף מעולם לא הגן על ישראל? אתה מוכן להסביר את ההצהרה הזו?

bvb6

New member
זה נכון

גוש קטיף זה חלק מישראל גם ירושלים מעולם לא הגנה על ת"א? כמה משה מרחובות מעולם לא הגן על בית שאן? איזה שטויות - זה בכלל לא שיקול[ מה שבטוח בקשר להתנתקות זה : ההתנתקות תספק רוח גבית לטרור! על זה אין ספק

גוש קטיף הוא לא חלק מישראל כבר מזמן

אתה צריך לרענן את ידעתך בהסטוריית א"י בדחיפות יתרה.

bvb6

New member
גם ירושלים המזרחית , חברון ושכם

הם לא חלק מישראל תקרא את החלטות האום

Theherod

New member
האשכנזים הרסו את המדינה? סתום תפה

יא כפוי טובה! האשכנזים הקימו את המדינה, המזרחים עלו באחת העליות, או חיו פה המון שנים בלי להניד עפעף לטובת הקמת המדינה, שלא תבין אותי לא נכון, אין לי שום דבר נגד מזרחים כאוכלוסיה, רק נגד כאלה סתומים שלא מבינים מה אומרים להם, כמוך. אגב, אתה מדבר כמו ילד בן שלוש, וכותב כמו ילד בן שנה.

Theherod

New member
שוב הבהרה, אני לא גזען, ולא שונא

מזרחים, אני שונא גזענים, מכל צד שהוא.

טענת שהמזרחים לא עזרו בהקמת המדינה

אני מציע לך לקרוא את הנאום של מנחם בגין... צ'חצ'חים / מנחם בגין אמש בכיכר הזאת עמד שחקן צעיר, מה שמו? דודו? דודו, טו פז, דודו טופז, כאן הוא אמר את הדברים הבאים, עכשיו דממה, שלא נשמע זבוב, דממה מוחלטת, שמעו, דודו טופז, באוזני מאה אלף אנשי המערך, הוא אומר את הדברים הבאים: "הטשחטשחים, הם במצודת זאב, הם בקושי שין גימלים... כאן...נמצאים החיילים ומפקדי היחידות הקרביות". אודה ואתוודה לפניכם, עד הבוקר לא שמעתי את המלה ´´טשחטשחים´´ ולא ידעתי מה פירושה. במחתרת, בימי תנועת המרי, שאל אותי גלילי, אחרי התייעצות עם נתן ילין מור, זכרונו לברכה, מטעם הלח´´י, כשתכננו יחד פעולות נגד השלטון הבריטי, ואמר לי כהאי לישנא, גלילי, אמר לי: איך אתם פתרתם את הבעיה של עדות המזרח באצ"ל? ואני מסתכל בו בתמיהה, ואומר לו, ישראל, מה אתה שואל? איזו בעיה? והוא אומר: נו, אינך יודע, לא שמעת? הבעיה של עדות המזרח. אז אני אומר לו: איזו בעיה? אין לנו! כולנו אחים, כולנו יהודים, כולנו שווים, כולנו! ... מפקד הגדול במחוזות — תימני! עוזי היה ספרדי. גידי, שעשה את הפעולה ההיסטורית של מלון המלך דויד היה ספרדי. הממונה על כל האסירים בלטרון היה תימני וכל הבחורים שלנו עמדו דום לפניו! איזו בעיה? אין לנו! כולנו יהודים! כולנו אחים! כולנו לוחמים! אבל שמעו, כאשר אותו, מה שמו, דו דו טו פז, אמר את האיוולת, את דברי ההבל ורעות הרוח שלו, כל הקהל שעמד אמש פה, הריע. עכשיו אני אספר לדודו טופז, למי הוא התכוון. בני עדות המזרח שלנו, היו לוחמים גיבורים, גם במחתרת, יש ביניהם עולי גרדום, אשר עד הרגע האחרון לחייהם שרו את שיר התקווה, והפליאו עולם ומלואו בגבורתם המופתית. והם הלכו לבתי סוהר, למחנות ריכוז, הם נלחמו ולא נשברו, הם זעקו בפני השופטים הבריטיים את המלים: אנחנו לא מכירים כלל בשלטונכם. עליהם להסתלק מכאן מארץ ישראל! פיינשטיין היה ממוצא אירופאי, איך קוראים לזה, אשכנאזי. משה ברזני היה ספרדי מעיראק. בלילה לאחר שנידונו למוות, והיו צריכים בבוקר בבוקר להוריד אותם מן התליה, והרב היה איש זקן הוא אמר שיבוא להוריד אותם, ולא רצו לפגוע ברב, הם פתחו בלבותיהם רימון יד: לחמו! אשכנזים? עיראקים? יהודים! אחים! לוחמים! היעמוד כל שחקן שכיר של המערך ויתעלל ויחלל את השם? בני עדות המזרח הם מטובי הלוחמים של צה"ל, הם יחד עם אריק שרון חצו את תעלת סואץ ועברו לצד השני. הוא פקד עליהם, מטובי הלוחמים בישראל! ועתה נגיד בפני עם ועדה ובפני הקהל הפרוע של המערך המשמיע תרועות, איך אמר שם? טשחטשחים, טשחטשחים, כך הוא קורא להם, "הטשחטשחים הם רק ראויים להיות שין גימלים", מה זה שין גימל? שוטר גדודי, נכון? זה כמו ג´ובניקים? ג´ובניקים לא נלחמים בכלל. כן! חילול השם! וכל הקהל הריע, והיכן הייתה הגברת שושנה ארבלי? העומדת במקום השני ברשימת המערך, והיכן היו האחרים? למה לא עזבו מתוך מחאה את האסיפה הזאת? עדיין איש לא חילל את השם במידה כזו, עדיין איש לא פגע בכבודו של שבט שלם בישראל, כמו שהמערך פגע אמש במקום הזה. מה שאני מבקש מכם הוא, מחר, מן הבוקר ועד הערב, ערכו מפעל שיחות טלפוניות. מה שצריך, שחשוב הוא לעשות, זה לטלפן לכל מכריכם בירושלים ובחיפה ובראשון לציון ובנס ציונה, וברחובות ובבאר שבע. רק תספרו להם מה שאמר פה דודו טופז, כל העם בישראל חייב לדעת את זאת, משפט אחד בסך הכל: "הטשחטשחים כולם במצודת זאב". אשרינו שהם במצודת זאב...

Theherod

New member
צודק, לא הבהרתי את עצמי מספיק ברור

הכוונה הייתה, שעד שהאשכנזים הגיעו לארץ, אלה שהיו פה לא ניסו בכלל להקים מדינה, מתנצל אם הובנתי שלא כראוי.

גם זה לא מדוייק...

נכון שהיו פה חרדים {אשכנזים דרך אגב} שלא ממש בער להם שיהיה להם מדינה אבל היו כאן את אנוסי ספרד ואת הירושלמים מה שנרקא דור 8 בארץ שבהחלט עזרו לעולים הראשונים בסופ המאה ה19 60 שנה לפני הקמת המדינה עזרו להם להתאקלם כאן גם בכסף וגם בהכוונה

אתה לדעתי גזען אם אתה אומר

שהמזרחים לא הנידו עפעפ לטובת הקמת המדינה פשוט אין לי כוח לפרט לך כמה "מזרחים" איבדו את חייהם לפני ואחרי הקמת המדינה כדי שהמדינה הזאת תוכל להתקיים... אבל אני יציע לך הצעה ביום הזיכרון לחללי צה"ל תפתח ערוץ 33 שם מראים את שמות החללים מתקופת המחתרות ועד לימנו אלה ואז אתה כל כך תתביש במה שאמרת שתרצה לקבור את עצמך...

Theherod

New member
כנראה שממש הובנתי שלא כראוי

מתנצל, הייתי בפרץ זעם. ראה את התגובה מעל, הסברתי שם את כוונתי...

למעלה