פשוט וקל
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר ,
100 גרם מרגרינה או חמאה,
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס),
8 ביצים מס´ 2 או 6 ביצים מס´ 1, מופרדות.
2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו), או ברנדי או רום,
מיכל שמנת מתוקה, 2-3 כפות אבקת סוכר -לא חובה -זה רק לקישוט
הכנה:
ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת טמפרטורת החדר.
מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד.
מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס´ 26 ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש.
את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר. מצננים את העוגה האפויה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה.