עזרו לי למצוא קינוח מתאים ומרשים

ביזול

New member
עזרו לי למצוא קינוח מתאים ומרשים

אפרופו תרפיה בבישול...
יש בקהל:
אלרגי לחלב ושונא חלב
משתדלת להימנע מגלוטן (אבל כנראה תאכל אם יהיה טעים מספיק, כך אמרה לי)
כמה אנשים בדיאטה (שגם כנראה יאכלו אם יהיה טעים מספיק)
כמה אניני טעם
כלומר זה צריך להיות פרווה, טעים, ושוקולד, כך נרמז לי בעדינות.
אני מעדיפה להימנע מקציפות ריץ' למיניהם. זה לא כל כך טעים לי, ואני מרגישה צורך להוכיח לאנינים שקינוחי פרווה זה לא רק עוגות קצפת ריץ' של חתונות.
חשבתי על עוגת שוקולד חמה/פונדנט (למישהו יש מתכון טוב?)
או אולי פשוט עוגת שוקולד טובה עם גנאש מעל (אולי בתצורת קאפקייקס מעוטרים, שייראה יותר מרשים?)
עוד רעיונות?
 
טראפלס שוקולד לעצלנים, מבוסס על מתכון של BB

טעים ביותר. הגישי בנוסף גם פירות טריים שעכשיו הם בשפע גדול ואת מסודרת

500 גר' שוקולד מריר איכותי (השתמשתי בשוקולד60%), 1 מיכל שמנת מתוקה (השתמשתי בקצפת צמחית של השף הלבן) – ממיסים במיקרו או בסיר כפול. טורפים כל הזמן במזלג או במטרפה ומסירים מהאש ברגע שנמס. לא מרתיחים.
יוצקים בכפית מהתערובת למנז'טים (עדיף כאלה שנראים מתכתיים) ומפזרים אגוזים או שקדים גרוסים שנקלו קלות במחבת טפלון ללא שמן. מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה ושומרים כל הזמן במקרר.
 
בראוניז, סופלה, פאי שוקולד לעצלנים

אמנם יש בחלקם ריצ' אבל לא בצורת קצפת.
 
בבקשה: סופלה שוקולד

להמיס במיקרוגל: 250 גרם שוקולד מריר וחבילה מרגרינה
&nbsp
להקציף: 5 ביצים
כוס סוכר
&nbsp
להוסיף
חצי כוס קקאו
4\3 כוס קורנפלור
&nbsp
לאחד תערובות ולחלק לתבניות אישיות. לאפות 10-12 דקות בלבד! 180 מעלות
 

ביזול

New member
זה יוצא קצת נוזלי באמצע?

או שזה מוצק? (אני אוהבת כשזה נוזלי...)
את חושבת שיש מצב להחליף את המרגרינה בשמן?
 
בטח נוזלי
סופלה.. אבל צריך להקפיד על זמן

האפיה הקצר כדי שלא יהפוך לעוגה.
&nbsp
ולא יודעת לגבי שמן..המתכונים האלו הם מסוג המתכונים המושחתים והלא בריאים בעליל, כל שלא ניסיתי אף פעם..
אולי תעזורנה לך המומחיות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכנתי מספר פעמים-ג'לי שמפניה, עם או בלי פירות בפנים- מרשים ו

ומיוחד.

מאחר וכרגע אין תותים, הייתי שמה פירות יער (קפואים). הכנתי בתהנית שקעים מסיליקון בצורות חמודות (לבבות, תלתן).

ג'לי תותים ושמפניה/שי לי ליפא אנג'ל/"על השולחן"

תותים ושמפניה הם שידוך משמיים, אז למה לא להכין מהם קוביות ג’לי משכרות לנשנוש מתוק אחרי הארוחה או אפילו לפניה? קוביות הג’לי נשלפות החוצה רק מתבנית סיליקון גמישה. אם אין, אפשר להכין את המתכון בתבנית אלומיניום חד-פעמית בגודל 26×32 ס”מ ולחתוך את הג’לי לקוביות.

חומרים לכ-30 קוביות בגודל 4 ס”מ:
1 בקבוק (750 מ”ל) יין נתזים
1/2 כוס סוכר
18 גרם (1 שקית + כפית) אבקת ג’לטין
30 תותים קטנים שטופים ומיובשים

+ יוצקים כוס יין לסיר קטן. זורים מעל את אבקת הג’לטין ומשהים כרבע שעה.
+ מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והג’לטין נמסים היטב, בלי להביא לרתיחה.
+ מעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת היין ומערבבים. מסירים את הקצף בעזרת כף ומצננים כרבע שעה.
+ מניחים תות בכל קובייה בתבנית ויוצקים עליו את הנוזל. מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.
 

ביזול

New member
זה בסדר, הרמז לשוקולד לא היה רמז מסתבר

הוא היה דרישה חד משמעית...
 

חנהפ

Active member
עוגת מוס שוקולד חצי אפויה וחצי לא. ללא קמח

מגישים כמעט קפוא ואין כמו הקינוח הזה.
 

חנהפ

Active member
פשוט וקל

מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר ,
100 גרם מרגרינה או חמאה,
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס),
8 ביצים מס´ 2 או 6 ביצים מס´ 1, מופרדות.
2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו), או ברנדי או רום,
מיכל שמנת מתוקה, 2-3 כפות אבקת סוכר -לא חובה -זה רק לקישוט

הכנה:
ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת טמפרטורת החדר.
מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד.
מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס´ 26 ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש.
את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר. מצננים את העוגה האפויה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה.
 

אמרלדה

Active member
חנה, העוגה המדהימה הזאת בת ה-15 לפחות

אבדה לי. כלומר, המתכון. והנה, מצאת לי אותו שוב. אין עליה. תודה רבה.
וטיפ במתנה: פעם אחת, כשרציתי לעשות אותה ממש ממש מיוחדת, שמתי על החלק האפוי פיסות פיסות דקות מאוד, של חלבה. אבל על כל המשטח. ועל זה הוספתי את המוס.
יצא פיצוציה.
 

חנהפ

Active member
טוב לדעת.. המתכון נהדר גם בלי אפיה, כמוס בכוסיות אישיות

ובפסח זה אחד הקינוחים המבוקשים אצלי
 
למעלה