עוגת שוקלד של בן עמי - ללא גלוטן - מאוד מומלצת
הכנתי לאירוח שהייתי צריכה גם פרווה וגם נטול גלוטן - יצא טעים ביותר, גם לאנשים שלא זקוקים דווקא לנטול גלוטן. הכנתי גנאש עם קצפת צמחית של השף הלבן (אפשר גם להכין עם חלב/קרם קוקוס)
הכנתי עם שמן ועם אבקת שקדים, יצאה מעולה בטעם ובמרקם, טיפה שברירית אבל מאוד טעימה ועשירה.
עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי*
לחמם תנור ל 180
200 גר חמאה (שירה: המרתי ל3/4 כוס שמן)
200 גר שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור ( או קמח תפ"א... אני מעדיפה קורנפלור )(שירה: המרתי ל5 כפות אבקת שקדים)
כפית אבקת אפיה
להמס יחד חמאה שוקולד
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף קורנפלור ואבקת אפיה
אפיה: עד שקיסם יבש. שירה: הכנתי בתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמי)
תבנית: אם לא צריכים אותה מאד גבוהה הכמות הזו בתבנית 20 תהיה נחמדה ( 5 ס"מ ) אם רוצים קצת יותר גבוהה אז תבנית 18.
אם רוצים כמות גדולה יותר, ממליצה לאפות פעמיים בתבנית 26 ולשים עוגה על עוגה.
הכנתי לאירוח שהייתי צריכה גם פרווה וגם נטול גלוטן - יצא טעים ביותר, גם לאנשים שלא זקוקים דווקא לנטול גלוטן. הכנתי גנאש עם קצפת צמחית של השף הלבן (אפשר גם להכין עם חלב/קרם קוקוס)
הכנתי עם שמן ועם אבקת שקדים, יצאה מעולה בטעם ובמרקם, טיפה שברירית אבל מאוד טעימה ועשירה.
עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי*
לחמם תנור ל 180
200 גר חמאה (שירה: המרתי ל3/4 כוס שמן)
200 גר שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור ( או קמח תפ"א... אני מעדיפה קורנפלור )(שירה: המרתי ל5 כפות אבקת שקדים)
כפית אבקת אפיה
להמס יחד חמאה שוקולד
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף קורנפלור ואבקת אפיה
אפיה: עד שקיסם יבש. שירה: הכנתי בתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמי)
תבנית: אם לא צריכים אותה מאד גבוהה הכמות הזו בתבנית 20 תהיה נחמדה ( 5 ס"מ ) אם רוצים קצת יותר גבוהה אז תבנית 18.
אם רוצים כמות גדולה יותר, ממליצה לאפות פעמיים בתבנית 26 ולשים עוגה על עוגה.