עזרתכם בישוב ויכוח

hnc

New member
עוד פעם הזמן הסטטי שלך?

תבין כבר, לא יכול להיות זמן שהוא סטטי כמו שלא יכולה להיות תנועה סטטית, כי סטטיות סותרת את הזמן כמו גם את התנועה.

aetzbarr

Member
זה הרעיון המהפכני, בלי זמן סטטי הפיזיקה קופאת ומתאבנת

hnc

New member
רעיון מהפכני זה טוב.

אבל רעיון מהפכני שהוא גם לא אפשרי זה לא טוב...
והפיזיקה לא קופאת ומתאבנת ללא הזמן הסטטי. להפך, רק דרך הבנת הזמן היחיד שיש שהוא הדינמי כמובן נבין דברים שעד עכשיו לא הבנו.פשוט תחכה ותראה...

aetzbarr

Member
רעיון הזמן הסטטי הוא אפשרי, כיוון שהוא נמדד.

רעיון הזמן הסטטי, מציג את תורת המוחלטות, העומדת מול תורת היחסות

א.עצבר

hnc

New member
כשתבין מהו הזמן תראה שלא יכול להיות זמן שהוא סטטי...

aetzbarr

Member
זמן סטטי ואנרגיה, הם שני המושגים הבסיסיים של היקום

לכן, השאלה ...מתי נוצר היקום ? לא יכולה להישאל.

הזמן הסטטי הוא כמותי בלבד, ואין בו הבחנה של עבר ועתיד, או לפני ואחרי.
כמו שהאנרגייה ממלאת את המרחב האינסופי,
כך הזמן הסטטי ממלא את המרחב האינסופי.

הזמן הלא סטטי הופיע, רק כאשר הופיעו גלי זמן סטטי, המעבירים אנרגיה ממקום למקום. גל של זמן סטטי הוא פעולה פיזיקלית, והזמן הלא סטטי צמוד תמיד לפעולה פיזיקלית.
התווך שהו נעים גלים של זמן סטטי, הוא הזמן הסטטי עצמו, שהוא נח מוחלט.

הזמן הסטטי קדם לזמן הלא סטטי.
המדע מכיר רק את הזמן הלא הסטטי.
הגיע הזמן התודעתי, שהמדע יכיר את הזמן הסטטי.
רעיון כזה בהחלט מעורר התנגדות , ותגובה כזו מובנת.

א.עצבר

uzi2

Active member
רק הערה לגבי אינסופיות היקום

איננו יודעים שהיקום אינסופי. אנחנו יודעים רק על היקום הנראה והוא סופי.
מצד שני היקום הנראה מוגבל על ידי תחום התקשורת הנוכחי שלנו, ולפיכך אין להניח שאין יקום מעבר לנראה (זה כמו להניח שמה שאיננו יכולים למדוד כרגע, גם לא קיים). האם הוא סופי? אינסופי? סופי אך מספיק גדול כדי שגם הסתברויות זניחות יקרו? האם יש יותר מיקום אחד? אלו דברים שאיננו יודעים אך גם לא ניתן לפסול.

sivan120

New member
אני חושבת שבגלל שיש כל כך הרבה כוכבים...

ויש בטח מיליוני כוכבים דמויי כדור הארץ, יש מצב שנוצר בכוכב אחר משהו דמוי אדם, אולי בשוני מסוים אבל אני חושבת שרוב החוקרים די מסכימים שקיימים חיים מחוץ לכדור הארץ, פשוט עוד לא הצלחנו ליצור איתם קשר...

ErezSH90

New member
אני מסכים לחלוטין

אני לא טוען כנגד הימצאות חיים במקום אחר, השאלה שלי היא אחרת: מה ההסתברות (גבוה או נמוכה) שמכלול אטומים ירכיבו באופן ספונטני מערכת מורכבת של גוף האדם באופן מלא וזהה?

sivan120

New member
מה זה באופן ספונטני? זה תהליך של אבולוציה

כמו שזה קרה בארץ, זה יכול לקרות בכל מקום.

ErezSH90

New member
זאת הטענה שלי

מסכים איתך, אבל השאלה הייתה בנוגע להתאגדות ספונטנית, כלומר, מה הסיכוי, שללא מנגנון אבולציוני, סתם ככה, באופן רנדומלי, אטומים מסוגלים להתאגד בצורה של גוף אדם מלא על כלל מערכותיו

uzi2

Active member
בלתי אפשרי לחשב חסם מקסימאלי.

חסם מינימאלי יהיה אם נניח שהיקום הנראה הוא כל מה שיש, ואז אפשר להזניח סיכוי להיווצרות אדם במנגנון לא אבולוציוני.
אבל איננו יודעים את גודל היקום כולו, וגם לא אם יש עוד יקומים או לא, והאם מספרם סופי או לא וגם לא שום דבר על סדרי גודל.
מה שבטוח הוא שביקום עם חוקים דומים לשלנו, הסיכוי במנגנון אבולוציוני להיווצרות יצור מורכב כבן אדם גבוה בהרבה מהסיכוי ליצירת יצור מורכב כאדם ללא מנגנון כזה.
כך שאם קיימים שני התהליכים, גם אם היקום אינסופי, הסיכוי שאתה, כאדם, תהיה דווקא ביקום שבו אדם נוצר ספונטנית הוא קלוש.

hnc

New member
שאלה קלה

אפשר לענות על השאלה במספר דרכים שמובילות כולן לאותה מסקנה, אולם אתרכז רק בדרך אחת כדי לא להאריך:
ובכן, מאחר ולפי חוק שימור האנרגיה־מסה כמות החומר והאנרגיה יחד נשארת תמיד זהה ומכאן שגם לא נוצרים חומר ואנרגיה יש מאין ולא נעלמים חומר ואנרגיה יש לאין, אז לפני כל גוף שנוצר היה ויהיה אינסוף זמן כדי שאותו גוף יווצר שוב ושוב ללא התחלה וללא סוף, ולפיכך לא רק שיווצר גוף אדם זהה, אלא שיווצר גוף אדם זהה לשלך, לשלי, ולכולם...
&nbsp
&nbsp

ErezSH90

New member
לא ממש

אתה לא יכול להשתמש בחוק הראשון של תרמודינמיקה ולהתעלם מהחוק השני שלו... האנטרופיה מנפצת את הלולאה האינסופית של היווצרות גופים שאתה מתאר.

מה שגם לא הבנתי כלכך מאיפה אתה מבצע את הקפיצה בין חוק שימור אנרגיה לבין לולאת הווצרות גופים? תוכל להרחיב על זה?

hnc

New member
האנטרופיה מנפצת גם את עצם הולדתך שהוא סדר...

אלא אם הולדתך זה דווקא אי-סדר...אולם גם אז אי-הסדר הזה יוביל להולדתך שוב ושוב...

uzi2

Active member
רק הערה קטנה....

האפשרות שיצור מורכב כמו אדם נוצר כהצטברות אקראית של אטומים, היא לא האפשרות שמקובלת על מרבית המדענים שעוסקים בהתפתחות המינים.

תורת האבולוציה מתייחסת להיווצרות של יצור מורכב כמו אדם, כעל תהליך מורכב של התפתחות אבולוציונית איטית, שמורכבת ממספר עצום של שלבים, שכוללים מוטציות קטנות ועקרון ברירה טבעית. היווצרות אדם בתהליך רב שלבי הרבה הרבה יותר סבירה מהיווצרות באופן ישיר מהתקבצות אקראית של אטומים.

aetzbarr

Member
השאלה מתאימה לתחום הספרותי ולא לתחום המדעי.

אטום אינו מושג מדעי.
מושג מדעי הוא כמותי ונמדד, ואנו מכירים 5 מושגים מדעיים.
אורך, שטח, נפח, זמן ואנרגיה.

א.עצבר

למעלה