עידכון יומי

glitter8

New member
עידכון יומי

מעיתוני סופ"ש דליתי את המידע הבא- לא סיבוב הופעות בחו"ל יעצור את המופע בחונטוס!! ו4- ימים אחרי ההופעה בקנדה דיויד שוב יהיה פה על הבמה עם "בחונטוס". ובכתבה על לימודי נגינה בקרב ילדים ונוער היה האייטם הבא- דיויד מחליף מיתרים לגיטרה מדי יום! וכידוע בשבוע הבא דיויד בבניין האו"ם יקבל את הפרס המכובד מטעם ארגון הcommon ground

handlessman

New member
מה?! אין מצב..!

מזה מחליף מיתרים לגיטרה כל יום??? את יודעת מה זה?! קודם כל, סט מיתרים ממוצע לגיטרה קלאסית עולה בערך 60 ש"ח, כלומר אלפים רבים של שקלים בשנה... למה נראה לך שזה יהיה נכון?? (או שבעצם על זה הולך כל הכסף שהוא מרוויח מההופעות) וגם זה לוקח קצת זמן את בטח יודעת... וגם, למה צריך, מה הוא מרים איתם משקולות? תכף תגידי לי גם שהוא מקריא לגיטרה שלו סיפור לפני השינה...

glitter8

New member
תשמע..

לגבי המיתרים, אני לא יודעת. לא נראה לי ש- 60 שקל מטרידים אותו במיוחד. סיפור לפני השינה? לגבי מה הוא עושה לפני השינה...נו טוב, שאלה זו מטרידה רבות מבנות הפורום בשנה האחרונה....

handlessman

New member
אבל...

60 ש"ח כ-ל יום??? אני אומר לך, אין מצב... תכף גם תגידי לי שהוא מממן את המבצע הזה של הפיס של "מכונית בכל 5 שנים"

ליר 17

New member
לא רק זה

גם לדעתי אחרי שמנגנים במיתרים תקופה מסויימת איכות הצליל יותר טובה. ולכוון מחדש כל פעם את המיתרים, כי מיתרים חדשים יוצאים מכיוון ממש מהר, זה משגע!

handlessman

New member
נכון... גם לזה התכוונתי...

עד שמיתרים חדשים מתרגלים, כשמנגנים הרבה זה לוקח עד גג שבוע... ואם זה היה נכון זה אומר שבהופעות הוא היה צריך כל הופעה לכוון מחדש את הגיטרה אחרי כל שיר... ענבל, מאיפה קראת את זה? תני קישור או משהו, אולי לא הבנת נכון...

glitter8

New member
זה היה בכתבה בעיתון

אין לי קישור עבורך, אבל לא נראה לי שיש לי בעיות בהבנת הנקרא
היה כתוב שדיויד ברוזה מחליף מדי יום. אין לי מושג אם זה נכון אבל בהופעות הוא אכן מכוון את המיתרים מדי כמה שירים הוא גם מספר סיפורים תוך כדי כך, אז הקהל לא תמיד שם לב לזה.

romens

New member
דעתי זה מאוד יכול ליהיות...

שמעו הוא בעצמו אורמ שהיא מתאמן כל יום איזה 3-4 שעות על הגירטה כדי לשמור על הגמישות של האצבעות והכל.. ואיךש הוא מנגן על הגירטה וכולנו יודעים ... אז לא פלא שהו מחליף...... וכמובן שתמיד לפני הופעה שמיים מיתרים חדשים ככה בכל מיקרה בהופעה הגיטרה יוצאת מכיוון...... וגם כמו שענבל אני גם מאמין שהוא יכול לרשות לעצמו את זה חח =]

ליר 17

New member
זה אומר..

שאם אני גם אתאמן כל יום 3-4 שעות, יש סיכוי שבעוד מספר רב של שנים אני אגיע לרמה הזאת? אמן!
טוב אז לא בול כמו של דיויד, אבל לפחות קרובה?

romens

New member
ברור אפילו יותר

זה הכל תלוי ברמת הרצינות שלך , בהתמדה, וברצון... וגם להתאמן על דברים חדשים כל הזמן ....

ליר 17

New member
חחח יספיק לי גם פחות

אני לא צריכה לספר לכם, אבל הוא מנגן מדהים! בזכותו התחלתי ללמוד גיטרה בכלל. אני כבר כ"כ מחכה לדיסק האינסטרומנטלי.

handlessman

New member
שייוווו גם אני כבר מחכה בטירוף...

זה בטח יהיה ענק... הכי קשה זה לתת שם לקטע אינסטרומנטלי... או בעצם, מי שמלחין אותו זה לפי הרגשה מסוימת, שנותנת לו תמונה כללית של המסר שהוא רוצה להביע בקטע, וזה כבר נותן לו שם...

YulaShpil

New member
לי זה נשמע קצת מופרך, בכל זאת

אפילו אם הבנאדם מנגן כמה שעות טובות, ואפילו אם הוא "מתעלל" בגיטרה, אני חושבת שהמיתרים אמורים להחזיק יותר מיום כזה... אני גם לא כל כך מסכימה איתך, רונן, שתמיד לפני הופעה שמים מיתרים חדשים, כי דוקא למיתרים חדשים "לוקח יותר זמן להתאפס", וצריך לכוון אותם הרבה, וגם הרבה תוך כדי נגינה כדי לקבל מהם צליל טוב. אולי התכוונו בכתבה שהוא מחליף לפחות אחד מהמיתרים בתדירות גבוהה כזו?

romens

New member
אני אומר לכם שכן!

נכון זה לא בדיוק לפני ההופעה אבל זה ברור שהוא לא יעלה לבמה עם מיתרים שהוא כבר מנגן עליהם יום שלם או יודעים מה יומיים...

handlessman

New member
אתה בכלל רואה מה אתה כותב??

"מנגן עליהם כבר יומיים", איך אתה מאדיר את זה... כל כך הרבה זמן... אני מנגן על אותם מיתרים כמה חודשים, ואני מנגן הרבה, תאמין לי... לא שאני משווה ביני לבין דויד, ממש לא, אבל זה כבר הגזמה... יודעים מה? יש רק דרך אחת לברר... יש לך 3 ניחושים

דעה מקצועית

כדי לקבל סאונד טוב, מחליפים מיתרים מקסימום יומיים שלושה לפני הופעה. יש מיתרים מסויימים ש"מתרגלים" למתח יחסית מהר, מיתרים כאלה אפשר לשים גם ביום עצמו של ההופעה. גיטרה היא כלי מכני, לכן היא יוצאת מכיוון תוך כדי הנגינה, גם אם המיתרים כבר התרגלו למתח. (כלומר כל גיטריסט מכוון את הגיטרה גם תוך כדי ההופעה יותר מפעם אחת) לגבי להחליף כל יום... אני באמת בספק. למרות שידוע שככל שהמיתרים איכותיים יותר, ככה הם מחזיקים פחות. בדר"כ, ואכן הסגנון של דוויד והמפרטים שהוא משתמש בהם, שוחקים את המיתרים הרבה יותר מהר מהרגיל. לגבי הטענה שהוא מחליף רק מיתר אחד, אז, לא. בטוח שלא. עד כאן 60 שניות על מיתרים... בשמחות :)

אה כן !

אולי בגלל שיש לו כמה גיטרות, אז יוצא לו להחליף כל יום :) (כל יום בגיטרה אחרת...למתקשים...)

handlessman

New member
טוב אתה די צודק...

אבל משהו לא נראה לי הגיוני בדברים שלך... "ככל שהמיתרים איכותיים יותר, ככה הם מחזיקים פחות" ??? אבל השאר נראה לי בהחלט מתקבל... להחליף מיתרים לפני הופעה - הגיוני ביותר, וגם כל השאר, אבל עדיין כפי שאני מסיק שהרוב פה מסכימים, שאין הרבה סיכויים שהוא מחליף את המיתרים כל יום, לפחות לגיטרה אחת...

כן עומרי.

ברובם המוחלט של המקרים, ככל שהמיתרים איכותיים יותר, כך הם מחזיקים פחות. איכות הסאונד פשוט עומדת בדר"כ ביחס הפוך לתוחלת החיים של המיתרים. (היה לי רק סט יוקרתי אחד עד היום, שהחזיק מעמד יפה. כל הסטים היוקרתיים שהיו לי, "נגמרו" ממש מהר.) (ואם אתה ממש מתעניין, זה היה סט של הנאבאך, גולד פלייטד, שקניתי בחו"ל)

handlessman

New member
אני בינתיים מסתפק בסטים של כלי זמר

ואני בכל מקרה קונה בקרוב חשמלית... בשעה טובה

למעלה