עידכון

מייפלס

New member
עידכון

מעצבן ... שחררו אותי היום מהבית חולים כי לדעתם פשוט לא מתחשק לי להיות בהוסטל ( מה שנכון אבל לא בגלל זה אני אבחר לעזוב\להגיע לבית חולים פסיכיאטרי - זה לא נעים להיות שם , בלשון המעטה , תהיה המחלקה\בית החולים טובים ככל שיהיו ! ) והסיבה האמיתית שלי היא שאני חושבת שאני צריכה סביבה תומכת בשביל לא לעשות דברים שליליים לעצמי כי ככה הייתי רגילה להתמודד עם הדברים הקשים שקרו לי ... ואמרתי את זה והם לא קיבלו את זה ...
אז יהיו לי שיחות או טיפול מחוץ לבית חולים ... אולי דרך ההוסטל ( וממש לא בא לי עם הצוות של ההוסטל , כלומר לא עם העוס"ית בגלל הגישה שלה וחוסר הכימיה שלי איתה לצורך טיפול ושיחה ... והמנהל קשה להשגה מעצם זה שהוא מנהל ועסוק מאוד אבל יש לי איתו הרבה יותר כימיה מאשר עם העו"סית וגם הוא מזכיר לי קצת את אבא שלי ( שזה דבר מעולה ! ) ואין לא הרבה זמן לשיחות כאלה שיהיו קשר טיפולי ( בהכשרה שלו גם עו"ס ... ) , מה שמאוד מצער אותי וחבל לי ...

snoopytush

New member
תגידי מה דעתך על קבוצת תמיכה?

אם תמצאי קבוצה שעונה להגדרות שמתאימות לך
( לא יודעת איזה תחומים את מחפשת אבל נניח שתמצאי),
את חושבת שזה משהו שיכול לתרום לך?

snoopytush

New member
ואולי גם תבקשי חונכת או מישהי כדי

שתוכלי לשוחח איתה והיא תהיה איתך
ותעזור לך בהתמודדות?

ואולי פסיכולוגית?

מייפלס

New member
אולי ... כבר לא איכפת לי אחרי מה שאעשה לזונה

הקטנה שקרויה אחותי מחר או גג יום ראשון ...
ועכשיו אני מתכוונת באמת ונשבעתי בקבר של אבא שלי שהיא תצטער על זה ושיכאב לה ומאוד - גם פיזית וגם נפשית !

מייפלס

New member
זו הייתה אמורה להיות תגובה לדברייך הקודמים ..

ועכשיו כתגובה לתגובה הזו אוקיי ...

מייפלס

New member
יואו אני רותחת מכעס וזעם ועצבים !!!!

נו ... אחותי הקטנה !!!!

אני אתקשר ואברר מחר אם היא תהיה אצל אמא ואז אני אבוא לבקר אותה והיא תצטער מאוד על זה שאני אבוא !
נמאס לי ....
היא זונה שאחרי מעשים החליטה שהיא לסבית וממציאה לעצמה תירוצים מטומטמים כדי לחיות עם המצפון שלה , שיהיה נקי ושלם !

היא תצטער גם על התירוצים וגם על המעשים - שהיא קיימה יחסים עם בעלי וכל היחס של אחרי ...

מבחינתי הגיעו מים עד נפש בנושא הזה ובכלל נמאס לי ... אני רוצה למות ושלא יכאב לי ככה יותר ושלא אפגע יותר מאנשים , זה כואב מאוד מאוד !

במיוחד לא מאנשים כמוה וכמו בעלי שהם טענו והוא עדיין טוען - שאני חשובה להם , יקרה להם , איכפת להם ממני מאוד ושהם מאוד אוהבים אותי !

הלוואי שבמקום זאת היו שונאים אותי !!!!
ככה אולי הייתי נפגעת פחות !!!!

וכן , אני זוכרת שכבר אמרתי את שני הפיסקאות האחרונות ...

רותי 11

New member
מייפלס יקירה כדאי שתקחי נשימות עמוקות

ותירגעי.
עזבי את אחותך התמקדי בעצמך ובהתפתחות שלך
זה שהיא עכשיו לסבית זה לא משנה מה היא עכשיו
תעזבי אותה תניחי לה. אל תשכחי שגם היא פגועה
מאוד מאמא שלך וגם היא בטח לא ממש מאוזנת
אז אין טעים לבוא אליה בטענות שחררי אותה כדי
שתשתחררי חבל על מה שאת עושה לעצמך.
תמלאי את עצמך באהבה וסליחה זה הכי טוב וחשוב
עבורך.

snoopytush

New member
אבל את מכלילה לא כל האנשים כאילו

את מכלילה מהיכרות עם 2 אנשים שנכון שהם אמורים
להיות הכי קרובים ותומכים בעולם והם לא וחבל מאוד
אבל עדיין 2 זה לא כל העולם.

snoopytush

New member
עדי עוד משהו חשוב מאוד

את צריכה לקבל החלטה שלא תזוזי ממנה יותר שמאלה או ימינה
החלטה שאת לא מאפשרת לאחותך יותר לחבל לך בהבראה ובהפתחות.
לשם כך את צריכה להחליט שלא משנה מה אחותך תגיד או תעשה
את לא נותנת לזה להשתלט עליך או שאת מתנערת מזה כמה שיותר מהר.
אחרת כל פעם שאחותך תעשה או תגיד משהו שיפתח לך קצת את הפצעים
ישר תכנסי שוב למערבולת של רגשות קשים ורצון לפגוע בה וזה לא מקדם
ורק זורק אותך אחורה

snoopytush

New member
ובהפתחות.=ובהתפתחות

למרות שזה גם יצא די מתאים בפוקס
כי חלק ממה שאת צריכה לעבור זה גם להפתח:)

KFIRB

New member
הוסטלים לא חסרים בארץ

אפשר לעבור להוסטל אחר, ויש הוסטלים שנקראים הוסטל אבל בפועל מדובר בקהילה תומכת (שזה הוסטל שבנוי בדירות בקהילה), יש מודל של הוסטל שבנוי מדירות...

לצערי שיקום וטיפול הם שתי זרועות שלמרות שעברו 12 שנים, עדיין לא יודעות לתקשר זו עם זו. העו"ס בהוסטל אחראית על השיקום והעו"ס\הפסיכולוגית במרפאה אחראים על הטיפול יחד עם המעקב הפסיכיאטרי. אם את לא אוהבת את העו"ס את רשאית לעבור להוסטל אחר או לעו"ס אחרת בהוסטל.

תגדירי בבקשה מהי "סביבה תומכת בשביל לא לעשות דברים שליליים לעצמי", מה הסביבה הזו צריכה לעשות עבורך? מה החלק שלך בתהליך?

כדי למצוא עבורך מסגרת מתאימה , צריך לדעת מה את מבקשת ודורשת ממסגרת כזו, וייתכן שתצטרכי לעבור לאיזור אחר בארץ... יש מקומות מצוייניים, טובים בינוניים וגרועים. גרוע -זה מקום שלדעתי לא לא מנסה לפעול ברוח ההחלמה , מצויין, בינוני וטוב הן מסגרות יחסיות, מה שמצויין לך יהיה בינוני לאחר ולהיפך...

snoopytush

New member
מקסים אחד המקום שלה די גרוע

הייתי שם רק רבע יום ( כי ביקרתי אותה),
והצוות טיפולי התייחס אלי ואליה נורא...

KFIRB

New member
זה לא אומר כלום

זה אומר רק שהיית שם רבע יום.
זה גם אומר שהצוות הטיפולי התייחס לשתיכן לא הכי טוב .

זה עדיין לא אומר כיצד הם מתייחסים לשאר? האם היא עומדת במטלות ההוסטל ותכנית השיקום שלה? והאם היא רוצה ומעוניינת להשתקם ולהחלים?

אם ההוסטל לדעתך כה גרוע, את רשאית (לדעתי גם חייבת אבל לא משנה) לפנות לבקרה בלשכת הפסיכיאטר המחוזי במחוז שאליו שייך ההוסטל, ניתן גם בעילום שם- מה שבטוח שכל פנייה נבדקת לעומקה ואני אומר זאת דווקא מהצד המבוקר.

מייפלס

New member
הייתה לי וועדה של סל שיקום

ולא אישרו לי מעבר להוסטל אחר וגם לא דיור מוגן , שזה מה שאני מעדיפה ...
תהיה לי עוד וועדה בערך עוד 3 חודשים ולא נראה לי שאני אחכה לה פה בהוסטל עד אז !

KFIRB

New member
כעיקרון

ניתן לערער בפני הועדה הארצית.

אשמח לדעת באיזה איזור בארץ מדובר,

בכל מקרה, צריך להיות רציונאל למעבר למסגרת מגורים של הוסטל אחר.

דיור מוגן, אני חושב שזה עדיין מוקדם, ולו בגלל שאת רוצה מסגרת מכילה ועוטפת, ובדיור מוגן אין דבר כזה מאחר ואת תצטרכי לעבוד, להיות בקשר עם שותפים, לשלם חשבונות, לשלם הוצאות, לשלם עבור האוכל, ועבור הוצאות נוספות, להיפגש הרבה פחות עם צוות הדיור המוגן מאשר בהוסטל, ואני יכול להבין את ההגיון של הועדה שחוששת שבמקום שיקום תהיה החמרה במצבך.

אולם אני חושב שאת צריכה לבנות לעצמך מטרות, יעדים וחזון להחלמה , מחזון להחלמה יהיה ניתן לגזור את התוכנית השיקומית שלך, במקום להאשים את משרד הבריאות, בית החולים, ההוסטל תגידי מה את כן רוצה ולא מה את לא רוצה.

טרם ענית על השאלות ששאלתי בפוסט הקודם. כך שקשה להבין האם ההוסטל מתפקד גרוע או שיש חוסר שיתוף פעולה ופערים גדולים מאוד בינך לבין צוות ההוסטל שצוות ההוסטל מגיב כך.

KFIRB

New member
לא מפתיע

משום שזה קרה באותו מחוז של בי"ח נווה יעקב. מדובר במחוז הכי גדול בארץ, ולצערי הבעיות בבקרה של משרד הבריאות מתפוצצות בזכות "בזכות".

אם ועדת סל שיקום לא אפשרה לך לעבור למסגרת אחרת, מדובר בהליך לא תקין , השאלה אם מדובר בועדת מעקב או ועדת סל שיקום בהרכב מלא (של 3 נוכחים לפחות עם רופא פסיכיאטר בועדה ונציגים מביה"ח או המרפאה), אם מדובר בועדת מעקב, זכותך לבקש להיפגש עם רכזת סל שיקום המחוזית (מחוז מרכז צפון), והיא מחוייבת להיפגש עימך, רצוי שהבקשה תעשה בכתב תוך כדי ציון הכשלים שלך להשתלב בהוסטל הספציפי ועל מה שקרה בועדת המעקב.

אם התכנסה ועדה סל שיקום בהרכב מלא, עלייך קודם כל לפנות לארגון "בזכות" ודרך הסיוע המשפטי שם, להגיש ערר על הועדה המחוזית. משום שסל שיקום הוא שירות וולנטרי, ואם הפונה לא מעוניין בשירות מסויים זכותו לבחור שירות אחר, והועדה המחוזית בדר"כ מבקשת מהמסגרת הנוכחית או מהמרפאה לסייע במציאת המסגרת ההולמת. במידה והועדה לא הורתה על כך או שההוסטל מתחמק מאחריותו, עלייך לפנות שוב ליו"ר ועדת סל שיקום.

יש זמן בחוק שבו ניתן לערער על החלטת ועדת סל שיקום מחוזית, נצלי אותו והגישי ערעור מסודר לועדה הארצית.

קצת קשה לי להאמין שועדת סל שיקום מחוזית או ועדת מעקב אישרו כזו החלטה, אך אם זה קרה מדובר בטעות חמורה ביותר ולדעתי אף מנוגדת לחוק שיקום , אלא אם זה מותווה בתכנית שיקום שבה על הצוות לסייע לך למצוא מסגרת אחרת ראויה יותר לצרכייך.

השאלות שלי היו:
תגדירי בבקשה מהי "סביבה תומכת בשביל לא לעשות דברים שליליים לעצמי", מה הסביבה הזו צריכה לעשות עבורך? מה החלק שלך בתהליך?

כדי למצוא עבורך מסגרת מתאימה , צריך לדעת מה את מבקשת ודורשת ממסגרת כזו, וייתכן שתצטרכי לעבור לאיזור אחר בארץ... יש מקומות מצוייניים, טובים בינוניים וגרועים. גרוע -זה מקום שלדעתי לא לא מנסה לפעול ברוח ההחלמה , מצויין, בינוני וטוב הן מסגרות יחסיות, מה שמצויין לך יהיה בינוני לאחר ולהיפך...

מייפלס

New member
אז ככה ... אני לא ממש מבינה את דבריך ... ממה

שהבנתי אז היו רק שתי נציגות והמנהל של ההוסטל ( שבהכשרה שלו הוא עו"ס ... ) והעו"סית של ההוסטל ... לא היה פסיכיאטר ...

סיבות שלהם , טוב בין היתר אבל מה שנאמר לי שאם אני לא עומדת בחוקי ההוסטל ( פעם אחת יצאתי בלי להודיע במפורש לפני שאני יוצאת ולאן אני הולכת ואותרתי ונאלצתי לחזור להוסטל במונית ספיישל באמצע הלילה ולמחרת יצאתי גם כן בלי להודיע וחזרתי בצהריים כי עוד לא היה לי האומץ לעמוד בהתמודדות עם הטענות של הצוות למעשים שלי ... אבל אני כן אמרתי שאני רוצה לצאת לטיול והותר לי לצאת רק בשישי בבוקר ואני רציתי וזה מה שעשיתי בלי להודיע לצאת בחמישי באחר הצהריים - ערב כדי לא לבזבז את מרבית הזמן בנסיעות עד ליעד שלי וזה מה שאמרתי בדיוק למנהל כמה וכמה פעמים ועדיין הוסכם לי לצאת רק בשישי בבוקר אז עשיתי מה שבראש שלי ויצאתי ככה בחמישי אחר הצהריים ... ז"א שזה לא היה לא ידוע לחלוטין לאן אני נוסעת ואיפה אני נמצאת !

למעלה