עידכון

מייפלס

New member
נשלח באמצע בטעות

זו הייתה הטענה היחידה שלהם - זה שממעשה יחיד אני כאילו עשיתי זאת הרבה ובגלל זה אני לא עומדת בחוקי ההוסטל ואף מקום לא יקבל אותי - לא הוסטל אחר ובטח שלא דיור מוגן , ששם אני אהיה יותר עצמאית ... ואני חושבת שבדיור מוגן יהיה לי הרבה יותר קל כי קשה עם הרבה אנשים סביבי וחלק מהדיירים פה ממש לא קלים ואותה המדריכה מגעילה .... שני דיירים בעיקר - אחד לפי המצבי רוח שלו לפעמים מחזר אחרי בצורה מאוד מטרידה ומדבר על היחסים שלי עם בעלי , מאיים עלי ומקלל אותי וצועק עלי ...
הדייר השני מטריד אותי מילולית בעיקר ( בעבר הייתי איתו פעם אחת ביחסים אינטימיים , בערך ) והוא אפילו פעם אחת הטריד אותי מינית פיזית אחרי שלפני שזה קרה - איזה גג חצי שעה לפני אמרתי לו כי הוא הסתכל עלי בצורה לא נעימה בלשון המעטה ושאל וקצת יותר מלשאול , אם אני מוכנה לנשק אותו ... וסירבתי ואמרתי שלא ידבר איתי ולא ייגע בי בכלל , בעודי יושבת על המחשב הוא בא מאחורי ונישק אותי בכח ובהפתעה וליטף לי את הראש ... אותו הדייר סובל מפיגור קל ... והוא טוען שהוא לא מבין למה אסור לו כל מיני דברים והוא באופן כללי בן אדם עצבני שכזה " יורק לבאר שהוא שותה ממנה " ...

KFIRB

New member
,תראי

מתיאורך , אני מבין שהיית בפני ועדת מעקב.

לצערי ועדת מעקב מכילה נציגים מהמסגרת ונציגה (מתאם טיפול) עמוסה מאוד ממשרד הבריאות.

הסיבות להשארתך בהוסטל אינן עומדות בקנה אחד עם החוק, במיוחד שאדם בהוסטל מחוייב לחוקי ההוסטל הבסיסים שקשורים לסכנה לעצמו ולאחרים (למשל לא לנהוג באלימות, לא להשתמש בסמים ואלכוהול ולהקפיד על הטיפוול הפסיכיאטרי) אם את נעלמת בלי להודיע, צריך להזכיר הן למנהל שלך (שלא משנה מה ההכשרה שלו הוא כפוף לנהלי משרד הבריאות) ולנציגה מאותו משרד, שהוסטל הוא לא מחלקה סגורה , וזכותך לצאת לטייל כי ההוסטל הוא בית.

בהוסטל בניגוד למחלקה אי אפשר להחזיק בך בכוח. ויותר מכך, היה רצוי שתודיעי לצוות ההוסטל שאת יוצאת ולו בכדי שלא ידאגו לך, אבל אני מאמין שכל הסדר כזה ניתן לפתור לכל דייר לגופו.

עדיין לא קיבלתי תשובות לשאלותיי, ואני אכן חושש שדיור מוגן בשלב זה, אינו מתאים לך, משום שגם בדיור מוגן תצטרכי להתמודד עם דיירים כאלו ואחרים.

עלייך ליצור קשר עם רכזת סל שיקום למחוז מרכז צפון או אחת מרכזות המשנה שלה שאחראיות על המסגרת, היא מחוייבת לשוחח עימך ובמידה והיא מסרבת, זכותף לפנות לרכזת סל שיקום המחוזית ואף לערער בפני ועדה מחוזית וועדה ארצית.

הרעיון של חוק שיקום, ומסגרות המאמינות בכוח של המתמודדים , יודעות את זה, שכמו שמתמודד נכנס לשירות, כך הוא יכול לעזוב, ובאיזורך ידוע לי באופן אישי על שירותים טובים בהרבה, ואם תרחיקי יותר יש שירותים מצויינים ואפילו מותווים לצעירים.

אני חושב שיש לך אפשרות לבכות ולהתקרבן על מר גורלך או לפנות לארגון "בזכות" או לשירותים אחרים , אין דבר כזה שאף מסגרת לא תקבל אותך, ייתכן שלדיור מוגן זה עוד מוקדם, אבל הוסטלים יש הרבה, וברחבי הארץ, וכבר יצא לי לשמוע שמה שמסגרת אחת לא הצליחה, הצליח שירות אחר , זה לא אומר שהשירות הראשון לא טוב, זה אומר שהשירות הראשון לא היה מתאים לאותו מתמודד. מכיר למשל מישהו שהוסטל אחד לא התאים ואחר כן ושם פרח ועבר לדיור מוגן.

לא הוסטל ולא דיור מוגן , הם לא המחלקה בבית החולים והם שניהם כולל בית החולים לא פתרונות דיור בלבד.

מייפלס

New member
עונה לשאלות שלך

תגדירי בבקשה מהי "סביבה תומכת בשביל לא לעשות דברים שליליים לעצמי",
מה הסביבה הזו צריכה לעשות עבורך? לתמוך בי , לכבד אותי , לתת לי את החופש שלי , לא להקשות עליי ומין לתקוע לי רגליים ( כי זה מה שמה שאני מרגישה בהוסטל מהצוות , שזה לא סוג העזרה שאני צריכה , מה שהם מסוגלים לתת ...

מה החלק שלך בתהליך? החלק שלי זה לעמוד בתנאים בשביל להמשיך קדימה ולהתרפא - יחד עם המטפל כי לבד לא מצליחה טוב בכלל ...

KFIRB

New member
עדיין מדובר בדברים כללים מידי

חופש הוא דבר יחסי... וזכויות מקבלים לאחר מילוי חובות מסויימות.

האם לדרוש ממך דברים מסויימים זה נקרא להקשות?

מה הכוונה בלתקוע רגלים?

כששאלתי על סביבה תומכת התכוונתי שתפרטי מה צריך להיות בסביבה הזו, מה האחרים צריכים לעשות, לכבד אותך , לתמוך בך- כיצד? ניתן לתמוך באלף דרכים - איזו היית רוצה?

מהם התנאים שבהם את צריכה לעמוד מבחינתך?
מהו בשבילך ריפוי?

מהי החלמה?

מהי הגשמה?

מה החלומות שלך?
המשאלות?

שוב במה את בוחרת להתמקד בקושי או באתגר? בכוחות או בחולשות?

מייפלס

New member

אני מעבר לשונאת את המדריכה המגעילה שלא סובלת ... מתעבת אותה ... פשוט לא נגמרים התאקלים איתה ומה שכן הולכים ונגמרים להם זה הסבלנות שלי , יכולת האיפוק שלי והרצון להתעלם ממנה ולא לענות לה וגם להגיב לה בחזקה באותה המטבע - חוסר כבוד וזלזול !

הלוואי שיפטרו אותה או שתתפטר או שתצא לחופש שלה כבר ושלא תחזור להוסטל יותר ... או שאני אצא מכאן לפני כאן !

א-מ-ן !

מייפלס

New member
ועוד להוציא עצבים ...

אני לא יכולה לסבול את אחד הדיירים שמציק ומטריד אותי !
הוא מאיים וצועק עלי ומוציא דיבה ונמאס לי ואני מתכוונת להתלונן עליו במשטרה !

וגם על המדריכה הזוועתית שאני מתעבת !

אני על סף של להתפוצץ וזה לא יהיה טוב ואני מעדיפה לפגוע בעצמי מאשר בו ... כי מתחשק לי , כמה שזה נדיר , באמת !!!! להגיב באלימות כלפיו ... אלימות פיזית מרוב שהוא מוציא אותי מדעתי ... יש לי דברים על הלב גם בלי שהוא יוסיף לי !

רותי 11

New member
מתוקה הוא לא מוסיף לך הוא מנסה

להוציא ממך תביני שהוא מביא אותך
למצב שלא תהיה לך ברירה אלא להוציא
החוצה את מה שיש בתוכך ושמתקתק
כמו פצצה לכן כמו שאמרתי לך לכי לים
תכתבי תצעקי תעשי דברים שישחררו
אותך במקום להתעצבן

מייפלס

New member
לא הוא ולא המדריכה ולא ההנהלה שמחליטה