עידכון..

BellA עלמה

New member
מסכימה בהחלט

ברגע שקראתי "נשים עם בעיות " עם ילדים \ מבוערות זה בעיניי big turn off

זו לא גישה של מי שמחפש קשר רציני סורי

dori78

New member
אז זהו, שכן.

הוא לא כתב "נשים עם בעיות", אלא "נשים עם בעיות להכיר".
העובדות בשטח מראות, שלאישה עם ילדים קטנים הרבה יותר קשה למצוא זוגיות מאשר לאישה ללא ילדים.
כנ"ל אנשים (נשים וגברים כאחד) שהם פחות אטרקטיביים מבחינה חיצונית (וגם את כתבת שאת פוסלת על מאפיינים חיצוניים כלשהם), או כאלה שלא מוכנים לעשות סקס עד אחרי החתונה. בעולם החילוני בימינו, יש הבדל גדול בין לחכות עד שמישהו ירגיש מוכן, לבין לציית לאידיאל שאת לא מזדהה איתו, ושאת מרגישה נפגעת ממנו (שהרי מרבית האוכלוסיה החילונית כן מקיימת יחסים לפני החתונה).

אז כן, כל הדברים שסילברלט ציין, הם דברים שעלולים להעלות את הקושי למצוא זוגיות.

מה שלא ברור לי, זה למה מלכתחילה הוא יוצא עם נשים שהוא מרגיש שהוא ברירת מחדל שלהן (בגלל הקושי שלהן להכיר), או בעצם למה הוא לא מנסה לעבוד על עניין הבטחון העצמי שלו כדי שירגיש שהוא ראוי לנשים שיבחרו בו באמת, כמו שהוא יבחר בהן ולא ירגיש שהוא יוצא עם ברירות מחדל.

student2013

New member
אל תתייחס לזה יותר מדי

מצטרף לכל מה שהאחרים רשמו כאן. אל תסתכל על זה כאילו אתה לא בסדר, כי אתה שווה הרבה יותר. אין לי ספק שאם יצא לך להיות נאהב למשך יום אחד, יהיו לך הרבה הזדמנויות להיות נאהב למשך כל החיים.
שיהיה בהצלחה בהמשך בסצנת הדייטים וההכרויות:)

Matzeket

New member
יבש, את צודקת

אבל יש גם נסיבות.
ואי אפשר לנתק את הדברים הנאמרים מהבנאדם ומהסטייטנאוף מינד שבו הוא נמצא.

כשהוא (וסליחה סילברלט שאני מדברת עליך בגוף 3) ילמד להתחיל להעריך את עצמו ואת חייו, הוא יוכל להעריך ולכבד גם אחרים ואחרות.

קצת חמלה וסובלנות...

גישת החמלה והסובלנות לא עבדה עד כה

אי אפשר לנתק את הדברים הנאמרים מהבנאדם ומהסטייטנאוף מינד שבו הוא נמצא.
זו בדיוק הסיבה שהערתי את מה שהערתי.

Matzeket

New member
א. היא עובדת

זה לא עוזר לכעוס על מישהו חולה שיבריא מהר יותר.
עוד פחות במחלה כרונית.
ודכאון זו מחלה לכל דבר ועניין

ב. השינוי הוא לא ליניארי ולא חד פעמי.
עוד תבואנה הודעות הרבה יותר טובות ואופטימיות, אבל גם הרבה יוצר שחורות ואובדניות.

ג. זה לוקח זמן. הרבה זמן. המון זמן.
וזה כשמישהו מתגייס לשינוי.

בקיצור, לדעתי למרות התוכן של הדברים לא הייתי ממהרת לקחת אותם כפשוטם.
ובעיני התגובה שלך קצת נוקשה מדי.
אבל זו רק דעתי

הביקורת שלי היא ממש לא על הדכאון

אלא על היחס לאחרים.
דכאון אינה מחלה פסיכוטית. אנשים עם דכאון מאבדים את היכולת להרגיש טוב, אבל הם לא מאבדים את יכולת השיפוט והבחירה במעשים שלהם.

אני לא יודעת מניין האופטימיות הנחרצת שלך לגבי עתידו של פות"ש. אני לא ממש ראיתי שהוא מתגייס לשינוי, אבל הלוואי שאתבדה.

הרבה פעמים אנשים שסובלים מוצאים

את העצבים שלהם על אחרים ראיתי את זה בקרב כל מיני אנשים
שהיו בדיכאון או במצב נפשי קשה ואישית גם אני חוטאת בזה מידי פעם
ואוי למי שירגיז אותי כשאני עצבנית או חולה...

Matzeket

New member
האקטוס ראוס לא בסדר

האבל המנס ראה לא קיים.
לא מספיק..

ולכן לא בר ענישה

dori78

New member

דוד גוגל מספר לי שדודה ויקי יודעת דברים כאלה. אז שאלתי אותה.
היא אמרה שאקטוס ראוס ומנס ריאה הם מושגים מעולם המשפט הפלילי:
אקטוס ראוס = יסוד עובדתי (פות"ש מתנהג בצורה מסויימת)
מנס ריאה = יסוד נפשי (אין לנו הוכחה לכוונה שגורמת להתנהגות)
מי שרוצה לקרוא עוד יכול לעשות את זה פה
(ויש מצב שאני טועה קצת בפירוש, בכל זאת מאוחר ואני עייפה)

BloodyRoar

New member
ובעיקר תודה לדודה דורי!

בהתקף נוסטלגיה, אני צופה עכשיו ב"נסיך מצרים". לא צפיתי בו יותר מ10 שנים, שכחתי איזה סרט מהמם זה! ופעם ראשונה שאני צופה בו באנגלית.

Matzeket

New member
כמו שדורי אמרה נכון- אלה מושגים מעולם המשפט

בשביל להעניש מישהו צריך שיהיו שני רכיבים:
א. אקטוס ריאוס= מעשה
ב. מנס ריאה= כוונה או 'יסוד נפשי'

בסביין שאל אם זה בסדר מה שסילברלט עשה או איך שהוא מתבטא כלפי נשים.
והסכמתי איתו- זה לא בסדר.
אבל מבחינת הסטייט אוף מינד הנפשי שבו הוא נמצא אני לא חושבת שאפשר לשפוט אותו בכזו פשטנות.

כשטוב לך אתה נוטה לראות את הטוב באנשים
וכשרע לך אתה נוטה לראות את הרוע באנשים ואת הרוע בעולם (כפשוטו. וגם במובן הזה שהעולם רע במכוון , לכאורה, כלפיך וטוב לכל השאר).
וזה חלק ממה שדוחף אנשים לפתרון , לכאורה, האובדני: הם לא רואים שום תקווה. לא לעצמם. לא לעולם.

אנשים נוטים להתייחס למחלות נפש כאיזה משהו שהאדם בוחר בו או משהו פסיכוטי ונטול שליטה ותפקוד .
ושניהם לא בהכרח נכונים.
אדם יכול להיות לכאורה הכי נורמטיבי שיש, אבל בנקודות בהן המחלה פוגעת הוא חסר שליטה.

אדם עם OCD (תסמונת אובססיבית-כפייתית) לא יכול לשלוט על הקומפוסליות שלו. פשוט לא מסוגל. מבחינתו החיים שלו תלויים בזה. מבחינתו זה כמו להגיד לו להשאר עוד זמן מתחת למים בלי לקחת אוויר.
הוא לא רוצה לעשות את זה, הוא סובל מזה, זה משבש את חייו- אבל הוא פשוט מוכרח לעשות את זה או ש,מבחינתו, הוא בסכנת מוות.

אנשים עם הפרעות אכילה לא רוצים להחזיק בהפרעה שלהם. יש אנורקטיים שרוצים לאכול. רוצים להבריא. רוצים להרגיש טוב יותר- אבל הם לא מסוגלים. הם נגעלים מעצמם. במראה הם רואים רק שומן ומבחינתם להכניס אוכל לפה זה כמו להתאבד.

ואותו דבר דכאון (על שלל סוגיו/רמותיו/נגזרותיו)......
אנשים דכאוניים לא רוצים להיות עצובים ומיואשים כל הזמן. הם פשוט לא מסוגלים אחרת.
זה כמו שמבקשים ממנו להתאמץ ולהתגבר על עצמו לראות צבעים שהוא , מבחינתו, לא מסוגל לראות. הוא לא מסוגל לראות ורוד ואדום וירוק וצהוב- רק שחור ושחור ושחור ושחור ושחור כהה.
ובאים לאדם הדכאוני ואומרים לו: אבל תסתכל!! אתה לא מסתכל! תסתכל על כל הצבעים שיש פה!!!
והוא מסתכל. הוא באמת באמת מסתכל- והוא, בעיניים שלו רואה רק צבע אחד. צבע אחד שחוזר על עצמו בכל מקום.
וכשהוא מנסה לדמיין דברים הוא רוצה לדמיין אותם צבעוניים- אבל הוא לא מצליח. הוא לא מצליח לדמיין משהו אחר.

יש כאלה שבשביל לשים לב שיש מגוון צבעים צריכים שישימו להם צבע ליד צבע כדי להבין שבכלל יש הבדלים
ויש כאלה שבלי תרופות רלוונטיות בחיים לא יצליחו לראות
אבל לבוא ולהתייחס לדכאון כאילו זה משהו מינורי. משהו שאם רק תתאמץ קצת. אם תנסה לשנות קצת, אם רק נוכיח אותך עוד קצת, נכעס עליך על כל הראיה המעוותת, תצליח 'להבריא ולהיות "נורמלי" פתאום'... זה חוסר הבנה מהותי של מה זה דכאון.

כל מה שכתבתי על דכאון וכו' היה על דכאון וכו'. לא על סילברלט.

אני לא רופאה.
לא פסיכולוגית.
ובעיקר, לא מכירה את סילברלט.
אני לא יודעת מה מצבו הנפשי של סילברלט, לא יודעת מה מצבו הקליני, אין לי שום סמכות לאבחן אותו ובעיקר, רע לי מאד לדבר עליו ומעליו בפניו ולא איתו (עניין טכני. פשוט מגיבה על דברים שכתבתי אליו לאנשים אחרים וזה לא נשמע לי טוב).

אז אני רק אומר שאדם לא צריך להיות מאובחן קלינית בשביל שנדע שלא טוב לא
ואם לא טוב לך באופן מתמשך שמפריע לך לחיות את החיים שלך כמו שהיית רוצה לחיות אותם- אז שווה למצוא את הדיאגנוזה הנכונה והפרוגנוזה הרלוונטית.
לאחד זה לפרוק
לאחד זה לקחת חופש.
לאחד זה רפואה משלימה
לאחד זה רפואת הנפש
לאחד רפואת הגוף
ולאחד כל התשובות הנכונות

לדעת מה מהפתרונות הכי רלוונטי ומתאים לסילברלט שלנו- זה לא משהו שאנחנו יכולים לעשות
אבל כקהילה וירטואלית מה שאנחנו יכולים לעשות, ומצוינים בלעשות את זה, זה להשאיר פינה לחמלה (לא במובן של רחמים והתנשאות, אלא במובן של סובלנות, הבנה, אמפתיות והכלה) לא שיפוטית
שלפחות באיזו פינה אחת בעולם, גם אם וירטואלית, השחור יהיה קצת פחות כהה.

לא שאי אפשר להעביר ביקורת , להיפך. אבל ביקורת חיובית על 'מה כן', עדיפה תמיד על ביקורת שלילית.
ואם היא נעשית ממקום אוהד, מכיל ומנסה להבין (כמה אפשר לשחוק את המילה 'אמפתיה') היא גם נשמעת אחרת.

אולי, הלוואי, זה יעזור או לא יפריע לגייס קצת אנרגיות כדי לגלגל תהליך , משמעותי יותר או פחות, בדרך לשינוי.

למעלה