עידכונון לגבי גליון Q על פסיכדליה

אצלי זה הלך אחרת

נדמה לי ש-WYWH היה האלבום הראשון שלהם שנחשפתי אליו כאלבום שלם, כאשר יצא. Animals לא עשה עלי רושם מיוחד, אבל אז דווקא התחלתי להקשיב ל-DSOTM ו-AHM. את האלבומים המוקדמים האחרים לא הכרתי אז, אלא קטעים בודדים פה ושם, שהשמיעו ברדיו. כשיצא "החומה", לא סבלתי אותו, אולי בגלל חשיפת-יתר באותה שנה, ברדיו, בביה"ס, בכל מקום בעצם. שנה לאחר מכן, שמעתי לראשונה את Piper באופן מסודר, ואת הסינגלים המוקדמים (מלבד ארנולד ליין ואמילי, אותם הכרתי עוד הרבה קודם). החלטתי שבארט היה הדבר האמיתי, וכל השאר פרוג נפוח (זו היתה התפישה אז). כשיצא TFC, כבר לא היה לי אכפת מהם, וכך העברתי 20 שנה בהתעלמות מוחלטת מהפלויד, עד לפני שנתיים. כיום אני מסוגלת לשמוע בעניין את כל מה שהם עשו עד Animals ועד בכלל. ב"החומה" יש רק כמה שירים טובים (אתם יודעים אלו), ומה שאחרי זה - רק קטעים בודדים, פה ושם. למרות ששני האלבומים ללא ווטרס הם לא רעים כ"כ כפי שהמ"מ ו-ווטרס חושבים. אני פשוט לא מקשיבה להם לעיתים קרובות במלואם. אחר קריירת הסולו של ווטרס, אני מודה, לא עקבתי. ניסיתי פעם לשמוע את Pros and Cons of Hitchhiking. אני לא בטוחה ששמעתי את Radio Kaos במלואו ואת Amused to Death לא שמעתי מעולם. גילמור עושה בשנים האחרונות דברים לא רעים, שכדאי בהחלט לשמוע. את בארט תמיד כדאי לשמוע, למרות שהוא לא הקליט שיר אחד ב-35 השנים האחרונות. אלבומי הסולו של מייסון הם לא באמת שלו, ואין מה לטרוח. נותר רק ריק רייט המסכן, שאת אלבומיו טרם שמעתי.

Jflyaway

New member
הסולו היחיד ששמעתי מלבד בארט

היה הגילמו הראשון (מיד עם יציאתו) לא נפלתי ממנו, אבל אני זוכר אותו כמשהו לא רע (לא שמעתי אותו מאז...) כללית - אני אוהב את הטיפוס (גילמור הצעיר) ואת הנגינה (בד"כ איטית, מאוד פשוטה, עם רגש) ובעיקר - את הסאונד שלו כנגן, ואת הקול שלו. ועדיין, בארט ספירה אחרת, PIPER בשבילי - להקה אחרת ושוב אני חוזר ומדגיש... MORE... חברה... MORE... זה משהו טוב.

יודעים, יודעים...

והייתי ממליצה בכ"ז על גילמור המבוגר (שלא לומר "זקן"). חפש את הבוטלג של ההופעה שלו במלטדאון (או את ה-DVD החוקי, שבו קטעים מכמה הופעות, כולל זו). ההופעה זכתה לשבחים, ובצדק.

Jflyaway

New member
אני אחפש... כי כמו שאמרתי, אני

אוהב את ה"טיפוס"... יש בו משהו חם.

melancholy man

New member
גילמור של השנים האחרונות

בהחלט שווה האזנה, נראה שאחרי הרבה שנים הוא מנגן מה שהוא אוהב ואיך שהוא אוהב. אחרי הכל, מדובר בנגן מעולה ומוסיקאי מרשים. הסולו הראשון שלו מ 78, מאידך, לכל הדעות, לא מעורר עניין כלשהו ואולי מסביר למה האיש המקסים הזה נכנע בשנות השביעים ללחץ של טיפוס דוחה ומנופח כמו ווטארס.

melancholy man

New member
גילמור נגן מעולה

שהולך ומשתבח עם השנים, כיוצר הוא תמיד התקשה בכתיבת מילים ולעיתים נדירות יוצא לו שיר מעניין מהבחינה הזו, מוסיקלית הוא מאוד רגיש ועם בסיסי חזק של בלוז (שזה משהו שאני מאוד אוהב) אבל הוא דיי מוגבל וממעט לנסות דברים חדשים מעבר לסאונד הבסיסי המצווין שלו.

noamrap

New member
יש לי...

קניתי ספר מדהים שנקרא which one`s pink שמנתח את האלבומים של פלויד ברמה טקסטואלית, מוזיקלית, פסיכולוגית ופוליטית. הניתוחים מעמיקים ברמות גבוהות ביותר וניתן ללמוד המון מהספר הזה על היצירה של הפלויד.

noamrap

New member
בעיניי...

wish you were here הוא אלבום טוב אבל רדום ביותר. יש בו יופי של רעיונות שנמרחים יותר מדי זמן. animals הוא אלבום מופלא מבחינה טקסטואלית ומוזיקלית. זהו האלבום הטוב האחרון של פינק פלויד. (החומה נחשב בעיניי לאלבום סולו של ווטרס תחת השם פינק פלויד).

למעלה