עידכונים והרהורים של אמא (ארוך)

יותם בן 10 חודשים

אני רשמית נמצאת בחל"ת עד היותו בן שנה אבל כל כמה שבועות מתקשרים אלי לשאול מתי אני חוזרת לעבודה (אין לי מחליפה). רשמית אני גם נמצאת בשנת חופש מהלימודים. פעם בשבוע אני מחויבת להעביר הרצאה במכללה- וכל פעם כשיותם בבית זה אומר שבעלי לוקח חצי יום חופש ונשאר איתו. מעשית קיויתי בחודשיים הבאים לכתוב את התזה בבית, ולהבחן עליה. ואז בסיומם לחזור לעבודה.

iris & ben

New member
אז תגובתי היא:

אני ההיתי " הולכת" על מטפלת אני בעד להשאיר ילד בבית עד גיל שנתיים בבית מציעה לך לאול בפורומים שונים של הורים לגבי המלצות למטפלת לאול=לשאול יתרונות של מטפלת: הילד חוף פחות למחלות. חוף=חשוף מטפלת יכולה לעזור בעבודות בית קלות כשצרך את יכולה לאחר מהעבודה כשהילד חולה את לא מפספסת ימי עבודה
בכל דרך שתבחרי איריס

עירית ל

New member
טיפ טכני לאיריס

איריס, לפי התוכן של המכתב נדמה לי שאינך יודעת שאת יכולה לחזור אחורה בטקסט בזמן כתיבתו ולתקן שגיאות שנפלו בו. השתמשי בחיצים ימינה ושמאלה, או בעכבר. כדי למחוק אות השתמשי ב delete או ב backspace ופשוט כתבי במקום את האות שהתכוונת.

iris & ben

New member
לעירית../images/Emo51.gif אבל...

אני משתמשת במקלדת הוירטואלית כי אין לי אפשרות לכתוב עיברית תני אותה פעם.... תני=תנסי

עירית ל

New member
נסיון עם מקלדת וירטואלית

צדקת! אפשר למחוקאבל לא לויף אותיות אמצע. לויף=להוסיף. אמצע=באמצע. אבל יש לי פתרון! תעבדי עם Ctrl+c, Ctrl+v. בסוף כשאת עוברת על הטקסט תמחקי אותיות מיותרות, ואם חסרות אותיות תעתיקי אותן ממקום אחר ותדביקי במקום הדרוש.

אני מזדהה עם ההרגשה

ספיר חלתה מיד כשהיא נכנסה לפעוטון ושילשלה שלושה שבועות, עד שהבאתי אותה לבית חולים (הרופא שלה קרא לי אמא לחוצה) והיא אושפזה ארבעה ימים וקיבלה אנטיביוטיקה לוריד והחלימה. כפיר נכנס לתינוקיה ושילשל שבועיים והישבן הקטן שלו צרוב ומדמם מרוב שילשולים, ורק עכשיו השתלטנו על הוירוס הזה. אח"כ באו מחלות שונות, חלקן מהגן, חלקן מהאויר, חלקן מאיתנו. את צריכה לזכור שהמערכת החיסונית של הילד צריכה להחשף לחיידק כדי לפתח נוגדנים, ולמנוע הישנות או לקצר משך מחלה או להקל על הסימפטומים בעתיד. בשביל זה אנחנו לוקחים אותם לקבל חיסון בטיפת חלב... אם זה ממש מפריע לך, ויש לך פתרון אחר - אז תוציאי אותו מהגן. אבל בסופו של דבר הוא ייחשף לחיידקים האלו ויחלה, וכילד גדול זה יותר קשה לפעמים מאשר כילד קטן, וזה משהו שצריך לקחת בחשבון.

../images/Emo25.gif תודה לכל מי שענתה לי ../images/Emo25.gif

בינתיים אין שיפור במצב של יותם. החום עדיין עולה גבוה ואנחנו ממשיכים עם נורופן ואמבטיות פושרות. ואני.. עייפה מדי, עם מיגרנה... נחכה עד שיותם יבריא וגם אנחנו קצת נתחזק ואז נשקול שוב את העינין. תודה על הבעת ההזדהות והתמיכה. עודדתן אותי.

ניריתי.. למרות שאני גם מתחילה להתלב

להתלבט בבעיה (10 חודשים בבית מתחילים להיות קשים וארוכים..) אין לי שום עיצה מועילה.. צר לי. אני גם מאמינה שילד לא צריך מסגרת לפני גיל שנתיים אבל בפועל אני רואה את בר במפגשי התינוקות שלנו (קורס חוויה וכמה אמהות שהתחברנו) והיא מאוד מאוד נהנית. גם הורים לשני ילדים שמספרים שהקטן לומד מהגדול מושכים אותי קצת לכיוון מסגרת, אבל... אז קודם כל החלמה מהירה! תינוק חולה זה הדבר הכי הכי עצוב לי (אחרי ילד חולה..) לבר היה פעם אחת חום והיא הייתה שפוכה ומסכנה כזו שנשבר לי הלב. ובהצלחה בהחלטה הקשה.

רותי&ע

New member
גם אני חשבתי כמוך עד ש..

עידן הגיע לגיל שנה. הייתי בטוחה שבשנתיים הראשונות הם לא צריכים מסגרת. ואני רואה כמה הוא זקוק למסגרת גם עם חברים. וזה תורם לו המון. כי מערכת יחסים עם חברים שהוא נמצא איתם כל היום היא לא כמו חברים בגינה. ואיזה מערכות יחסים הם מפתחים. לא חשבתי שזה ככה. כמובן שלא לכל ילד זה מתאים. תלוי באופי של הילד.

zimes

New member
הנה מה שאני חושבת:

ומי שזוכרת - כתבתי דברים כאלה כבר בפורום הריון של IOL קחי את יותם, בואו אלינו, ושבי על המחשב שלנו. או - אנחנו נבוא, ואת תעבדי. את מרוויחה "הגדלת בית", וחלוקה בנטל. ה"חזון" שלי, עוז מההריון, היה - קבוצת אמהות שנפגשת על בסיס די קבוע, כך שיתאפשר לכל אמא לצאת לעבודה (או לעסוק בעבודות הבית או עבודה לפרנסתה) בהיקף חלקי. הילדים מכירים זה את זה, את כל האמהות, ואת הבתים בהם נפגשים, ולא מרגישים רע כשאמא הולכת, כי זו סביבה מוכרת מאוד, שהוא נמצא בה הרבה גם *עם* אמא. אני מקווה שיום אחד, המפגשים אצלינו בימי רביעי יגיעו למצב הזה. ימים יגידו. אתם מוזמנים. (למי שלא מכיר - אנחנו גרים במשגב).

על גן ואגואיסטיות.

לנוריאל מצאתי משפחתון. מסגרת קטנה. יש שם עוד 4 ילדים חוץ מנוריאל וכבר אחרי שבוע הוא היה חולה!!! ממה שאני שומעת אז זה ככה - הם יוצאים מהבית, עם מערכת חיסונית שעדיין בחיתוליה ונדבקים בכל מיני חולרות. אני חושבת שכן כדאי להחזיר אותו לגן. קחי בחשבון שהוא יהיה עוד כמה פעמים חולה, אבל כל פעם תיהיה קצרה יותר וקלה יותר מהפעם הקודמת. לגבי אגואיסטיות - אחרי נוריאל היה תורי להרגיש רע. הוא כבר חזר למשפחתון ואני נשארתי בבית. אותו יום היה כ"כ כ"כ טוב שאני מאז שמה אותו גם ביום החופשי שלי....אומנם הוא מנוצל למטרות ניקוי הבית ומטלות שכאלה ולא להתפנקות, אבל אין אחרי מי לרוץ, אין מי שיטפס על המכנסים, וכן מתמלאים המצברים. אל תרגישי רע עם זה בכלל! כי בסופו של דבר זה פועל לטובת יותם.

למעלה