עיזרו לי!

עיזרו לי!

הרבה פעמים קורה שאני ממש "רואה",וכמובן שומע,מישהו שאומר משהו,ולאחר תקופה לא ארוכה,אומר משהו שממש לא מתיישב עם האמירה הקודמת שלו... מין סתירה די בלתי נתפסת כמעט,עד שאני שואל:אבל לפני שבוע אמרת... ואפילו אני נבוך מזה... ואם להיות גלוי כמו שאני אוהב אז: אני מנסה לחשוב לפעמים אם זה קורה גם לי,ואם זה קרה לי בעבר הרחוק או הקרוב,ואני לא מצליח להזכר במקרה כזה. אבל,אין כאן עניין חיובי או שלילי,אצלי,או אצל אחרים. יש כאן משהו אחר שאני שואל,והוא למה זה לא קורה לי שאני לעיתים סותר את עצמי. ואני תוהה ביני לביני,ואתכם,האם אין כאן איזה חסרון,אם אפשר להגדיר זאת כך.... חסרון שמקורו אולי,בראיה עקשנית ולא מתפשרת,אולי חוסר גמישות,או משהו דומה,כי אם הייתי גמיש יותר,ייתכן והייתי מסוגל לסתור את עצמי,מדי פעם בלי להתכוון לכך,וזה היה הסימן לכך שאולי השתנה אצלי משהו.... ועכשיו אני שואל,איך שאלה כזו מתעוררת,ולמה היא מתעוררת,והאם העובדה שאני שואל מעידה על איזושהיא עובדה,שאיני מודע לה.... לילה טוב לכם.

spectacular

New member
דיסוננס קוגנטיבי חמוד.../images/Emo39.gif

אולי מה שמיוחס כסתירה יכול להחשב כמשהו אחר התפתחות ,שינוי, תוספת, שידרוג ,תיקון, ניסוי, בדיקה העזה, קבלה ,פתיחות, דבר והיפוכו, ויתור על האגו, אומץ ,מיכלול, תנועה ,שחרור, חופש של המחשבה. מהי סתירה- האם שני צדדים למטבע זאת סתירה? הניק שבחרת מדבר על סתירה כלשהי, ואני חושבת שאתה בהחלט נע בין קטבים פה בפורום, זה לא רע או טוב ,זה רק קיים,זאת דעתי, לדעתך זה חיסרון,וזה שיפוטי מצדך, נסה לחשוב למה זה מפריע לך.

טל!

קודם כל תודה! אני בוחן בקפידה את כל מה שציינת כסימנים התפתחותיים,וזה מעודד אותי לדעת,שיש בי תיקון,יש ויתור על האגו(לפעמים),לדעתי יש בי פתיחות,יש בי שידרוג,ורצון לשידרוג,וכבר שוחחנו על זה,יש רצון להתפתח,יש חופש מחשבתי עד כמה שאני מודע לי,אני משתדל לתקן,אבל.... אני עדיין לא מצליח להזדהות עם ה"דבר והיפוכו",שכתבת עליו,.... אולי כוונתך היתה לאמר,שאם נניח אתמול לא ויתרתי על האגו,והיום כן,אז מדובר בדבר והיפוכו,וכנ'ל כל שאר "סימני ההתפתחות",שציינת..... אבל שוב,אני רואה בהם סוג של שידרוג,ולאו דווקא סתירה,ואני שואל את עצמי בעזרתך,מדוע אני לא רואה בהם את הסתירה שאת רואה? לדעתי אני די אמיץ,יותר מאחרים שאני מכיר,וגם נותן חופש למחשבה,ועדיין אני לא מצליח לאתר היכן אמרתי,או עשיתי דבר והיפוכו. אשמח אם תאירי את דרכי,כי ייתכן ואני רואה את האיה המוגבלת שלי,כמו הרבה אחרים וטובים,לא כדבר של טוב או רע,אלא כדרך חיים. קשה ל מאד לראות איפה אמרתי דבר והיפוכו,וקל לי מצד שני להבין שיכול מאד להיות שאני נעתי בין קטבים,גם כאן בפורום. אצלי בהכרה,זה כנראה לא אותו הדבר,כמו אצלך,התפיסה של 2 המושגים האלה,כמושג אחיד,ושיש לו מכנה משותף,שנקרא סתירה... לגבי הניק שלי! כל חיי הם דיסוננס,מכיוון שרגשות שהפנמתי,למשל בילדותי,"התנפצו" בבגרותי(לטובה לשמחתי),ומכיון שלא תמיד אני מתנהג כמו שאני חושב שאני צריך לנהוג(כשאני מתעצבן למשל),... הדיסוננס עשה לי רק טוב בחיים עד עכשיו,למשל ע'י כך,שבעזרת האיזון שיצרתי בהכרה שלי בנוגע לסיגריות,הפסקתי לעשן. הצלחתי לחבר בין מושגים שליליים הקשורים לסיגריות, לבין הפסקה טוטאלית של עישון סיגריות,ובכך הורדתי את מצב הדיסוננס שלי. אבל שוב,אף פעם אני לא זוכר שאמרתי דבר מסוים,ולאחר מכן אמרתי את ההיפך,כי גם כשהייתי בדיסוננס,הייתי בהכרה גדולה שעישון הוא דבר שלילי,ומה שעשיתי זה פשוט להוריד את רמת הדיסוננס,והצלחתי בכך. אני ממש לא מצליח לצערי,לראות את הדברים כפי שאת רואה אותם,כי קשה לי לפי מיטב השיפוט שאני מנסה להפעיל,ובעזרתו,לראות היכן אמרתי משהו והיפוכו,ומצד שני,אני מודע לעובדה,שכבר עשיתי משהו ולאחר מכן עשיתי משהו הפוך..... טל,את מבינה למה אני מתכוון? תודה לך.

spectacular

New member
דיסו, קרא שוב בבקשה.

אתה דיברת על סתירה אצל אחרים ולא אצלך, אני נתתי שמות נוספים לסתירה, לא אמרתי שאתה דבר והיפוכו או כל דבר אחר, לא דיברתי עליך העסיק אותך עניין הדבר והיפוכו... מה זה דבר והיפוכו אם לא סתירה. האם יש או אין סתירה,

בוקר טוב

מה שלומך? סתירה היא חלק מהחיים. החיים מלאי סתירות. אם לא לומדים להתרחב ולהתחבר אליהן חוטפים סטירה... השאלה/הודעה הזו שלך סותרת את כל מה שאמרת לפני כמה ימים ודווקא זה משמח אותי. העובדה שאינך מודע לה תהפוך למודעת כשתהיה מוכן... לא מתי שאתה רוצה...

אביבה,שלום לך ובוקר טוב!

מרגיש בסדר גמור,תודה ,אני רק תוהה מדי פעם... רק לפני כמה ימים צרם לי שדירסט אמר משהו,ואחרי זה את ההיפך,ולי זה נראה כאילו הוא סוכן כפול,וגם עכשיו אני עשוי לראות את הדברים באורח הזה....... לא פוסל,אך לא מצליח להסתדר עם 2 עמדות מנוגדות,שיושבות לי בין האוזניים! אם אני אנסה להתרחב,אני אוכל להתחבר לדעתך? להבין ולהזדהות עם הדברים שקשה לי להזדהות,או לבין אותם? הייתי שמח מאד אם היית מוכנה רק להזכיר לי היכן כתבתי דברים והיפוכם, לפני מספר ימים,בכיף,בכדי שאדע יותר על עצמי,כי אין כאן עניין של העלבה או מלחמה,כי אני פשוט סקרן לדעת יותר עלי..... אביבה,עוד דבר: אני אהיה מודע ברגע שמישהו יראה לי מתי אמרתי משהו,ולאחר מכאן את ההיפך,לא? או שאם אני מנסה להבין את מה שכתבת לי עוד יותר לעומק,אז אולי התכוונת לאמר,שגם אם תראי לי שכתבתי שחור ולבן,גם אז,לא אצליח להבין,אלא רק כשאהיה מוכן..?..?...?.. את מטעטעת בי בכוונה ככה כל הזמן? או שאת בטח יושבת,מקלידה וצוחקת? כי אני ממש רציני! יום נעים לך,ותודה.

Deerest

New member
אני כאן

גם כאשר אתה לא רואה אותי. יכול להיות שאתה לוקח את עצמך ברצינות יתרה? או... שופט את עצמך לחומרה? יש באידיש משפט: "אז הוא אמר..." (בנימת ביטול). אני לא רואה זאת כסתירות, יתרונות או חסרונות. אמירות והתנהגויות יכולות להשתנות בהתאם לנסיבות, וכשהן משתנות (הנסיבות), משתנות (או שלא) בעקבותיהן גם האמירות שלנו, ההתנהגות שלנו, אופן ההבנה... ועוד הרבה דברים. מדוע קל לך יותר להבין שינוי בדעה/התנהגות/הבנה מלפני שנים ועד היום, ואינך יכול להבין שינוי כנ"ל מלפני שבוע ועד היום? או מלפני שעה? שים לב איזו משמעות אתה נותן למימד הזמן כאן. ואם אתה שם לב לשאלות שמתעוררות בך, שלא עלו בעבר, כנראה שזה אתה| שמתעורר. בחדר כושר כבר היית היום?

אכן,אני היום לא זקוק לחדר כושר

כי אני סבור שאני בכושר,ומוזר שזה מגיע בלי סיבה,ולא ממש ברגע שאני פוקח את עיני בבוקר. משום מה אני לא מרגיש אף פעם הזדקקות לחדר כושר,כי אני באמת חי בשלום עם כמות השומנים המעט עודפת,אולי,שלי. אני סבור שאני די רציני,במשמעות שאני נותן למה שאני שומע,או רואה,כי אם לא הייתי רציני לא הייתי שואל,בלי הפסקה..... האם זה אומר שאני לוקח את עצמי ברצינות? אין לי תשובה,ואשמח אם תוכל לחדד את העיפרון שלי,בתמורה ל...בלי תמורה,בסדר? אני שופט את עצמי לחומרה,ומאשר זאת,זה נכון,ואני סבור שזה מחדד חושים,ומעלה את רמת המודעות העצמית שלי,אבל אני שואל את עצמי עכשיו: למה בחומרה? וזה העניין דירסט! כשמשתנות הנסיבות,אני מתנהג אחרת,אבל לא משנה את עמדותי. אני לא מדבר על דברים שקשורים למשהו "פיזי",למשל שאני אומר שמישהו הוא נוכל כי פורסם עליו מאמר שגוי בעיתון,ומחר אומר עליו שהוא חמוד,כי פורסמה הודעת התנצלות מטעם העיתון,כי התברר שזו היתה טעות שלהם כלפיו......לא על זה אני מדבר,ונראה לי שלזה התכוונת כשדיברת על שינויים נסיבתיים. אני מדבר למשל על תפיסות,או על אמונות,וקשה לי להיזכר היכן אמרתי דבר והיפוכו בנושאים האלו שקשורים רק אלי,ושהם לא נסיבתיים. אגב,אני סבור שאני רק,אולי,לא מודע לכך שכבר אמרתי דבר והיפוכו... אני לא יודע אם אני נמצא במצב עירני כרגע,יותר מאשר פעם,מכיון שאני נמצא במצב הזה באופן תמידי,אך יש לי ימי כושר,שבהם אני חש שאכלתי ממש עכשיו מנה טובה של תרד..... יום נעים,אני עייף מהמקלדת הבת זונה. תודה לך,אלך להכין לי משהו חם.

Deerest

New member
הנחות

בוא ונניח לצורך הדיון שהיית מגלה בעברך הרחוק או הקרוב שאכן אמרת דבר והיפוכו בתחום של תפיסות ואמונות. לא משנה מה הדרך בה גילית זאת, אם זה לבד או ב"עזרת" צד שני. מה אז? אני גם שם לב שאתה מוצא סיבות ומשכנעים... למה אני מתכוון? "אני שופט את עצמי לחומרה,ומאשר זאת,זה נכון,ואני סבור שזה מחדד חושים,ומעלה את רמת המודעות העצמית שלי..." ומה אם היית מגלה שזה לא מחדד חושים, לא מעלה את רמת המודעות ולא בטיח. ומה אז?

איש,תקשיב לי רגע..

אני בכל מקרה הייתי עשוי לנקוט בעמדה,אתה לא חושב כך? במקרה ההפוך,לא הייתי שופט את עצמי לחומרה,כי הייתי נוכח לדעת שזה לא מחדד חושים,ושדיון מעמיק בשאלה מדוע אמרתי דבר והיפוכו,לא תורם לי כלום מההיבט האישי התפתחותי..... מה עכשיו? בוקר טוב לך.

Deerest

New member
אכן, נורא פשוט.

עכשיו? מה דעתך? לומר דבר והיפוכו, או מסר כפול מחדד את החושים?

רוורס! רוורס! רוורס!

אני חוזר ברשותך אחורה מעט... אמרתי שאני לא אומר דבר והיפוכו במובן "הפיזי",כמו זה שטחננו עד עתה.. התכוונתי לאי אמירת דבר והיפוכו,במצבים אחרים,למשל: שמעתי את המעסיק שלי אומר ביום מסוים: "קודם תיקח פרטים בלי להזדהות,ואחרי זה צלצל שוב,בשם שלך"..... ולאחר יומיים אמר: "למה אתה לא אומר לו מה שמך האמיתי? חבל לצלצל פעמיים".... (בנוגע לעבודת שיווק הכרוכה בלקיחת אינפורמציה ראשונית)...... נכון שעכשיו הבנת אותי,דירסט?

Deerest

New member
הוא עדיין חי?

אני חושב שכן... כמו בכל פעם שאתה כותב/מגיב. אם תבחן לעומק את אותן אמירות "מסר כפול", האם יתכן שתמצא שם הקשר שונה? האם יתכן שאתה, במקומו, בתפקידו - היית מתנהג כך? איך אתה היית מעביר, את מה שהוא רצה להעביר לך, ללא מסר כפול? המקרה שאתה מדבר עליו הוא בעייתי בגלל ש: מלה של מעסיק משמשת כמנוף על העובדים שלו, מלה שלו גורמת להם לעשות. הוא רק מדבר, הם עושים. הוא דבר במשך 2 דקות. הם עושים במשך 3 ימים. מלה קל מאד לשנות. מעשים לא כל כך. שני הצדדים צריכים להיות מודעים לכך.

אולי חי ואולי לא...

חי זה גם כן כבר עניין של מילים,אבל, לא על זה אני רוצה לדבר/לשאול. אני רוצה לשאול, בהתיחס למה שכתבת דירסט, "האם יתכן שאתה, במקומו, בתפקידו - היית מתנהג כך?" איך אפשר לדעת? האם אתה יכול לתת על זה, או מצב דומה, תשובה מועילה? כשאנחנו "במקום" מישהו, מי שואל ומי עונה?

Deerest

New member
מסלול בליסטי.

כאשר את רוצה לירות חץ למטרה ולפגוע, את מכוונת גבוה יותר מהמטרה. נכון את שואלת, איך אפשר לדעת? אי אפשר לדעת! עד שלא ימצא במקומו הוא לא ידע איך הוא יתנהג. אבל... אמרנו כבר שהדרך חשובה יותר? עצם הנסיון... המאמץ... החשיבה... של להיות בִמקום, כבר יכול לפתוח מסלולי חשיבה אחרים. מה גם שבמקרה הנ"ל מדובר על תפקיד, על משחק, לדעתי זה קל יותר להיות בנעליו המקצועיים מאשר בנעליו האישיים (של המעסיק). בואי וניקח מצב שבו דיסו הולך לשוחח עם המעסיק שלו על קידום /מקצועי/כלכלי/ משמעותי מאד לגביו. או... דיסו לומד במשך שנה ובסיומה יש מבחן עם שאלות. יש מצב שבו הוא ישאל את עצמו: מה הייתי אומר/עושה/כותב לו הייתי במקום המעסיק/המרצה כדי שאוכל להתכונן טוב יותר לקראת הפגישה/מבחן. מצד שני... אני מזל תאומים. אולי בשבילי זה ברור ומובן ואפשרי. אני גם שואל וגם עונה ולא תמיד התשובות מוצאות חן בעיני.

Deerest

New member
למען האמת

לא אחת קורה לי שאני רואה דברים שאמרתי/עשיתי/חשבתי בעיניים אחרות. אחרות, לא שופטות, לא מחמירות ולא מקילות, פשוט אחרות. התשובה הזו היא קשורה לשאלה של דיסו. יתכן והיתה תשובה אחרת לאותה שאלה שתשאל ע"י... ר ו צ ה י ו ת ר או אחר.

נקודה נכונה...

לא פעם אנחנו עונים תשובות שונות בהתאם למי ששאל את השאלה. יכול להיות שזה קשור לאיך שאנחנו רואים את מי שמולנו, איך נראה לנו או לא נראה לנו שהוא יבין, אולי אפילו איזה רושם אנחנו רוצים לעשות עליו או האם אנחנו "חיוביים" כלפיו או עוינים כלפיו. יתכן שזה אפילו לא במודע. העניין של אותו מעסיק באמת משונה בעיני - הוא הרי אמר דבר והיפוכו עבור אותו מיקרה לאותו אדם. יתכן שזה סתם מחוסר מחשבה או תשומת לב. בעניין של "להעמיד את עצמך במקום" - לדעתי אפשר בהחלט להכנס לתפקיד (או לנעליים) ולדמיין את המצב ואפילו לדעת די בברור מה היית עושה במקומו של מישהו אחר. תלוי בסיטואציה ועד כמה אתה יכול לנתק את עצמך ריגשית ולהיות אובייקטיבי.

למעלה