עין גדי- trip report

strix butleri

New member
עין גדי- trip report

את סופ"הש האחרון ביליתי במפגש משפחתי בעין גדי, שבמלהכו כמובן הברזתי מהמפגש עם משפחתי, וזאת לטובת צפרות אינטנסיבית. יש לציין שמעצם היותי שמן (בנפשי לפחות) מהארוחות המשפחתיות לא הברזתי כמובן, כך שבקיזוז הבליסה ותוצאות הלוואי שאחריה נותרו לי כשעתיים של צפרות ביום. ולזה אני קורא אינטנסיבי... נתחיל דווקא בניצנה, שם הייתי ביום רביעי עם הבישופ האדום. התמונות האלה צולמו ללא שמש (השמש זרחה לחמש דקות ואז נעלמה למשך כל היום, שלא נדבר על הגשם השוטף שהפריע לנו במשך רוב התצפית), בזום 3 של המצלמה, מהירות 80 אם אינני טועה, וזום 20 של הטלסקופ. דרך אגב, יצא לך אולי משהו יותר טוב, בישופ ?

strix butleri

New member
ונחזור לעין גדי...

את הסיור בשטחי הקיבוץ התחלתי באיזור מגרש הכדורגל. לשמחתי, הציפור הראשונה שראיתי ( למעט טריסטרמיות ובולבולים, ועמכם הסליחה ) הייתה זו:

strix butleri

New member
ובדרך חזרה- במגרש הכדורגל המוצף:

לצערי לא הצלחתי לצלם באופן סביר את ארבעת הסיבכיים הקפריסאיים שפיזזו באותו וואדי קצר למדי ולא-ירוק-יותר-מדי, שבו צולמו כל התמונות הנ"ל, למעט הנחליאלי. הוראות הגעה : נכנסים לקיבוץ ופונים שמאלה לכיוון חדר האוכל; חונים בחנייה שמתחת חדר האוכל, ומשמאלכם תראו את מגרש הכדורגל והטניס. יורדים למגרשים וסורקים את הרכפתנים שלאורך הגדרות- במקרה שלי, הסריקה הניבה בין היתר חנקן נובי, סבכי קפריסאי, סבכי שחור ראש והמון סבכיי טוחנים ועלווית חורף. התחנה הבאה היא וואדי שאורכו סה"כ כ-200 מטר, המתחתר בין המגרשים לבין גדר המערכת של הקיבוץ. הוואדי לא ירוק מדי, אבל אני נהנתי מאוד מגבתון אדום מקור, שלושה סבכיים קפריסאיים, סבכי שחור גרון, סבכי חורש, ואי אילו עלוויות, סבכיי קוצים וטוחנים, וכמובן טריסטרמיות, בולבולים, שחורי זנב וסנוניות מדבר.

strix butleri

New member
האיזור הבא שבדקתי נמצא לאורך...

...הגדר הצפונית של הקיבוץ, ממש על המצוק מעל נחל ערוגות. כאן בית הגידול יותר מלאכותי וירוק, מה שמתבטא ביותר עלוויות וכן שלוש חכליליות עצים מתת-המין Samamisicus, חששניות מאוד ו- unDigiscopeable באופן מתסכל. נו, ומכיוון ש"באין ציפור שיר, גם עורב ישיר כזמיר", תאלצו להסתפק בצוצלת. את החכליליות אני משאיר לזקוקלטלסקופ...

strix butleri

New member
ונסיים בבולבול

לגדר הנ"ל ניתן להגיע אם ממשיכים לאורך הכביש מחדר האוכל, עוברים את הכיכר וחונים ליד בית הקברות. צועדים לגדר ומתחילים לצפר מערימת הקומפוסט, כאשר הכיוון הכללי הוא מזרחה (=למטה), עד שיימאס לכם או עד שייגמר הקיבוץ. הנקודה החביבה עליי היא 'מצפה אור', שם ניתן לצאת מהגדר, לשבת על פי תהום מעל נחל ערוגות ולסרוק את המצוקים בחיפוש אחר עיטים שחורים. תודה על הקריאה, סליחה על ההצפה ומקווה שנהנתם- אני חוזר לחולה. להתראות !

RedBishop

New member
איפה יותר טוב..

תחשוב שאתה צילמת עם זום 20 בטלסקופ X זום 3 במצלמה = 60 זום. לי במצלמה יש מקסימום זום 12, מה שאומר שמה שאצלך נראה כחוברות, בקושי נראה בתוצאות שלי. אין ספק שאני צריך להתחיל לשלב גם דיגיסקופינג.

Blackstart

New member
למעשה זה לא צילום בהגדלה של X60

המצלמה אינה מכפילה את ההגדלה של הטלסקופ. אני לא זוכר איזה מצלמה יש ללילית (p-100?), אבל סה"כ "ההגדלה" שהוא משיג היא בערך X30.

RedBishop

New member
אני ממש לא בטוח...

בוא נצא מנקודת הנחה שכשאני אומר X60, הכוונה היא ביחס לראייה בעין. על פי מקורות באינטרנט (http://clarkvision.com/imagedetail/eye-resolution.html), העין היהודית רואה ב 22MM. המצלמה של לילית היא בטווח 38-114, (DSC-P100) כלומר עם לא היה זום מלא, בערך X4 מהעין האנושית. עכשיו, לשילוב של המצלמה והטלסקופ, כאשר הצלמה מונחת מול העינית, היא רואה תמונה, מבחינתה התמונה הזאת זה הנוף, והרי ברור שלא משנה עם התמונה שנראית בחיישן המצלמה מקורה בנוף שממול או בנוף המשתקף מהעינית, זה אותו דבר. ולכן עם העינית משקפת זום X20, והמצלמה זום X4 (ביחס לעין האנושית) החישוב הוא 4*20 = 80. ובהשך לזה, הנה מאמר פשוט (וטוב מאוד) בעברית בנושא הדיגיסקופינג שמחזק את מה שאני אומר, חישוב ההגדלה הוא פשוט הכפלה של הגורמים המגדילים. http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=3377&st=0&p=28114&#entry28114

Blackstart

New member
תודה על הקישורים

אני אעבור עליהם ואלמד אותם, בינתיים אני חולק על החישוב שעושה מחבר המאמר בלינק הראשון, אבל ייתכן שאני טועה (לא הייתי בשיעור הזה..). בכל זאת, לא הבנתי את ההקבלה שעשית בין העין - 22 מ"מ - לבין ההגדלה הסופית המתקבלת. אם הבנתי אותך נכון, אתה מתייחס לעדשת 22 מ"מ (כלומר שאורך המוקד שלה הוא 22 מ"מ) כאל עדשה המגדילה פי X1 מהעין של לילית, האם כך? צריך לזכור גם שאורך המוקד האמיתי של העדשה של לילית הוא בערך 8-24 מ"מ, 38-114 הוא המקבילה בפורמט 35 מ"מ, וניתן לעשות הקבלות גם לפורמטים אחרים. בנוסף, לא נראה לי שאנחנו מפרשים את המושג "הגדלה" באותו אופן - לכן, בוא נניח שאנחנו עומדים בטווח 30 מ' מאובייקט מסויים ורוצים לחשב פי כמה "גודל" האובייקט כשאנחנו מסתכלים עליו מבעד למצלמה, לעומת מבט בעין חשופה. לפי החישוב שלי זה בערך חצי מפי X60.

RedBishop

New member
תשמע, אותי בלבלת...

ולטעמי, השאלה, בשורה התחתונה, היא אחת : מה לקנות במקום ה COOLPIX 4500 ? נדמה כאילו כל העולם (עולם הצפרות לפחות...) מחפש תשובה, ועדיין אין כלום. אולי אחד הילדים (לילית וחרטומנית) ישקיעו במתאם נורמלי ואז נראה סוף-סוף את היכולת האמיתית של ה A95 כדי לבחון את העניין מבלי הצורך לסמוך על הידיים הרועדות שלהם כשהם עושים עוד טיק..

Blackstart

New member
זה באמת מבלבל

בכל אופן קראתי עכשיו גם את הקטע בעברית - אין לי מושג איך הוא הגיע לנתונים שהוא נותן שם כיוון שהוא רק מציג תוצאות, אני דבק בעמדתי. מה לקנות במקום ה- 4500? קודם כל, אם אתה אוהב אותה, אתה עדיין יכול להחליף אותה בחדשה - השבוע ראיתי בחנות סאקאל ברחובות, 1100 ש"ח בערך. אני משתמש ב-coolpix 990, דגם ישן אבל לדעתי טוב יותר לדיג'יסקופינג מאשר ה-4500 (למרות כל השבחים והתארים שהיא מקבלת ברשת). ניתן לקנות 990 במחיר נמוך יחסית ובמצב מצויין - אפילו יש עדיין מצלמות מתצוגה שנמכרות פה ושם, המחירים הם סביב 850 ש"ח. בתקציב גדול יותר נפתחות כבר עוד כמה אופציות - יש 2 דגמים טובים של אולימפוס, 2 של קאנון, קסיו, סוני ועוד. דרך אגב, ניקון מנסה עכשיו להפוך את המושג "digiscoping" למותג שלה וככל הנראה בעתיד להשיק מצלמה לצורך זה. טוב, זו כבר לגמרי לא הודעה בנושא צפרות אז אפסיק כאן.

RedBishop

New member
כרגע אין לי מצלמה לדיגיסקופינג..

..לצערי. אבל מכיוון שאני מאוד מעוניין להיכנס לתחום, השקעתי לא מעט בחיפוש של מצלמה שיכולה להתאים, פשוט מאוד קשה לי להשקיע כסף במצלמה ישנה כמו ה4500. אלא עם.... 1100 ??? אתה בטוח ? בחיפוש האחרון שעשיתי (לפני דקה) לא מצאתי משהו זול יותר מ 3000, אם אתה מדייק, אפשר לקנות את כל המצלמות שיש בארץ, ולמכור אותם באנגליה ברווח של עשרות אחוזים ! אי אפשר למצוא שם בפחות מ2300 שקל ! (280 פאונד). סאקל שנמצא על יד יוניברס קלאב ברחובות ? כמו כן, אשמח אם תרחיב לגבי הדגמים הנוספים שלדעתך עשויים להתאים לעניין.

Avi BL

New member
בישוף, לפי כל האתרים

המצלמות המפרקיות של ניקון 4500 990 וכו' הן הטובות ביותר לדיג'יסקופינג וזאת בגלל שילוב של אופטיקה מעולה שבאה בעדשה ללא תנועה מחוץ לגוף המצלמה. לכן אם חשוב לך דיג'יסקופינג איכותי אל תתחשב בתדמית "מיושנת" של המצלמה. לך על ניקון כי זה הטופ. אגב גם קונטקס הגרמנית החלה בייצור מצלמה מודרנית יותר ובעל יכולת דומות שאפילו קיבלה כמה ביקורות טובות ברשת, אבל לפני מס' שבועות החליטה חברה זו להפסיק ליצר מצלמות. אולךי תוכל להשיג איזו שארית במקום כלשהוא.

למעלה