עיניין החזרה בשאלה....

Baby Boo

New member
עיניין החזרה בשאלה....

יש פה אנשים רבים ממגזרי דת רבים אומנם כולנו יהודים אבל יש חילונים יותר חילונים פחות וכך גם תדתיים.. איך זה מתקבל בכל גיזרה.. אני לא מאמינה שיש לנוו פה אנשים ממש חרידים(אולי טולעת) אבל בכלל.. למען האמת אני יותר שמחה שלמוע שמישהו חזר בתשובה מאשר בשאלה.. בחזרה בתשובה(מבחירה) יש המון תוהר לדעתי.. אהבה תהורה למשהו משהו מדהים שהחזיק את בני האדם על הכדור הזה כל השנים..אמונה. חזרה בשאלה זה פחד עמוק ממה שאתה לא מכיר.. וזה יציאה מעולם טיפה יותר מוגן.. אבל השאלה איך מקבלים את הדברים האלה? ואני לא שואלת כל כך את החילונים שיבואו לי עכשיו ביציאות של יושבים שיבעה וכאלה..

tamarhp

New member
אממ.. שאלה קשה

כעקרון בציבור החרדי משתדלים להפנות את הילד לרבנים, יועצים וכדו' בשביל לנסות להשאיר אותו עוד במסגרת הדתית. יש גם ארגונים כאלו. אני לא יודעת אם היום עדין נוהגים לשבת שבעה, אבל אני יודעת שיש הרבה שממשיכים לשמור על קשר עם הבן/בת שחזרו בשאלה. לגבי חוזרים בתשובה - זה שוב, תלוי במשפחה. יש כאלו שימשיכו לשמור על קשר, ויש כאלו שינתקו את הקשר. זה גם תלוי באופי של ההורים - אם הילד מחליט לשנות את הדרך שלו, זה בעצם אומר שההורים חינכו אותו בצורה לא טובה, והרבה נפגעים מזה.

lala897

New member
אנשים אני פשוט לא מבינה אותכם.

"חרדים באמת"- יש כל מיני חרדים!!! מתי תקלטו? אני חרדית, תולעת חרדי, ובלבלש חרדי ובכל זאת דעתינו בהרבה דברים שונות. אני פשוט מתפלאת מפעם לפעם למה אתם מצפים מחרדים? שכולם יוציאו את אותם מילים מהפה? הגזמתם.

Baby Boo

New member
נו ללה לא יפה

ככה את רואה אותי? אבל אני מתכוונת אין פה אנשים מאוד מאוד הדוקים אולי אני טועה תקני אותי אני מדברת על זרם יותר מיושן יותר שמרני מהאחרים..

lala897

New member
האמת? ככה אני ממש לא רואה

אותך דווקא מכל החילונים פה יש לך הכי הרבה סבלנות והבנה כלפי מישהו שונה.
פשוט, תביני אותי, נמאס לי לשמוע כל הזמן על איך שהחרדים שונאים, מתעצבנים וכבר לא יודעת מה שאני לא ככה ההורים שלי לא ככה השכנים שלי לא ככה החברים שלי לא ככה. זה פשוט מעצבן.

Baby Boo

New member
מתוקתי אני לא רואה ככה בכלל

תזכרי שלמרות היותי מאוד חילונית אני מאוד קרובה לחרדים.. אבל בואי נגיד שכנה שלי שהיא חרדית למדיי הבן שלה התחלש כזה.. בדת ואני רואה אותה מפסיקה לגמרי לדבר איתו אם הוא חוזר בשאלה.. היא לא תקבל את זה ולא תבין

lala897

New member
כן?

מההיכרות שלי עם אנשים שהילדים שלהם חזר בשאלה הם קיבלו אותם והבינו. היה להם הרבה צער, כאב ואכזבה אבל יש להם קשר איתם מעולה כמו כל הילדים שלהם. אבל הילדים עצמם בד"כ עוזבים את הבית לגמרי ורק באים לבקר מידי פעם.

selgarat

New member
עד היום הכרתי רק שניים

שחזרו בשאלה, לשניהם היו תגובות קיצוניות לטעמי אבל כמו שאמרת מדובר בלהחליף תמונת עולם. האחד היה איתי בצב כבן ישיבה ואחרי תשעת חודשי השירות המשיך לקורס מפקדים ואז היה אמור לחזור לישיבה, אחרי שבועיים הוא מתקשר ואומר שהוא לא מוצא את עצמו שם וכנראה חוזר לצבא. אז הבן אדם יצא ממסגרת הישיבה רק כדי להתנדב להכנס למסגרת הצבא. כשהשתחררנו הוא עוד היה שם ואם אני לא טועה עמד לחתום קבע. בכיוון הפוך לחלוטין נתקלתי במהלך הטיול שלי בחו"ל כשהגעתי לאמסטרדם. כמה חברים שפגשתי במקום גילו שאני ישראלי ואמרו לי שיש עוד ישראלי כאן, יושב במרתף של הוסטל אחד רוב היום ולא יוצא משם. הלכתי למרתף לראות את הישראלי המדובר ושם למטה במרתף המאוד חשוך אני מוצא ילד בן 17 יושב ומגלגל שורה ארוכה של ג'ונטים. שאלתי אותו למה הוא לא יוצא קצת החוצה ומה הוא עושה כאן. הוא הסביר שלפני חודש היה "פינגווין" (השם שלו לחרדי) ונמאס לו אז הוא עלה על מטוס נטש כל מסגרת ועבר לחיות חיים "אמיתיים" (שוב הגדרה שלו). השארתי אותו שם והמשכתי הלאה. אז בין להחליף מסגרת נוקשה במסגרת נוקשה לבין לצאת לחלוטין מחוץ למסגרות ומילולית לעבור להשמדה עצמית, נראה לי שהעזיבה שכרוכה בלחזור בשאלה היא דבר מאוד קשה שההתמודדות איתו דורשת המון כוח.

מתנדב

New member
Baby Boo, העלית כאן נושא חשוב מאוד

אני טענתי לא מזמן, שהחוזרים בשאלה, זה בגלל 2 סיבות. סיבה אחת, שהחינוך של ההורים לא הייתה טובה בכלל, ובנוסף גם התשומת לב לילד לא הייתה ברמה סבירה. וסיבה שנייה, (שלא הייתי תולה בזה כל כך), זה הסביבה, והחברה שבשכונה עצמה... אמנם הסיבה הראשונה נראית אמיתי יותר, היות ואם מקבלים חינוך טוב, אז גם הסביבה והחברה לא אמורה להשפיע על האדם, אך לא תמיד זה מחייב אלא בדרך כלל, אני אישית מכיר כמה אנשים שחזרו בתשובה, שמתוכם 3 חברים טובים שלמדו יחד איתי בישיבה, ששניים מהם חזרו בשאלה, בגלל היחס המזלזל שקיבלו מההורים ומהמשגיחים בישיבה, ומתוך השלושה רק אחד שחזר בשאלה הוריו קיבלו אותו כפי שהוא, והייתר הוריהם זרקו אותם מהביית, ומה הסיבה לכם שההורים לא רוצים ילד כזה בבית?, הסיבה היא, בגלל שההורים מפחדים שהוא ישפיע על שאר הילדים במשפחה, והם עלולים להתקלקל גם בגלל אותו ילד שחזר בשאלה, לכן הם מעדיפים שהוא יהיה רחוק מן העין, אני אומר שילד כזה צריך לעודד ולקרב אותו יותר, ולפםעמים אפשר עוד להציל את אותו ילד שחזר בשאלה ולהחזירו למוטב, ומצד שני אני בהחלט מבין את ההורים שלא רוצים בבנם שימשיך לגדול בבית, בכדי לא לקלקל את שאר הילדים הנותרים, אבל ברור לכולנו שהמצב קשה וכאוב מאוד...

selgarat

New member
להציל, להחזיר למוטב....

זה ממש לא נשמע כמו מישהו שרואה בעולם החילוני כאופציה ליגיטימית ליהודי. ואם אתה לא רואה בעולם החילוני כדבר מותר ואפשרי אלא כמחלה אז מה אתה עושה בפורום של הידברות בין חילוניים לדתיים? אם אני מבין נכון אתה גם אחד המנהלים כאן, ככה שזה כבר ממש לא ברור. מכיוון שאני לא רואה בלהיות חילוני מחלה ממארת יש לי סיבה שלישית בשבילך למה אנשים חוזרים בשאלה, אולי זה בגלל שלמרות החינוך שלהם הם בוחרים לא להאמין באלוהים, אחרי הכול אמונה היא דבר אישי וגם אם אתה ילד מבית דתי אתה עדין ראשי לאמונתך. אני לא מבין את ההורים, ילד זה ילד ואין דבר כזה להתכחש לו, הם יכולים להרחיק אותו כמה שהם רוצים הוא עדין יהיה הבן שלהם. נמחיש בשאלה: ילד שחזר בתשובה וההורים שלו מתכחשים לו, מותר לו להתחתן עם אחותו? נראה לי שלא, אין איך להפטר מקירבת דם ולכן מטומטם לנסות. להורים גם לאדם מבוגר צריך לדעתי להיות חלק מהחיים שלו, להיות הבית שלו גם אחרי שעזב את הבית, להיות המקום שאוהב אותו ומקבל אותו בלי תנאים, בלי תנאים. גם אם הילד בן 8 כשהוא מחליט לחזור בשאלה אתה תבין את ההורים? ואל תגיד לי שזה לא יתכן בכזה גיל כי אני מכיר אמא לילד בן שמונה שהחליט לחזור בתשובה והיא בהחלט תומכת בו למרות שזה העולם שהיא בעצמה ברחה ממנו, ועדין הבחירה שלו היא שלו. אני חושב שאין כאן קשר לחינוך גרוע, להפך העובדה שהילד שלך מסוגל לקבל החלטה כזו גדולה מראה שגם אם נכשלת בכל השאר לפחות לילד שלך יש אופי. הדבר היחיד כאוב בנושא קורה כשההורים לא מסוגלים להתמודד לא כשהילד "עושה טעות".

מתנדב

New member
selgarat, חבל שהנך מדבר כך.....

אני בדרך כלל לא נוהג לענות לאנשים כמוך שישר חושבים בדיוק ההפך ממה שאני אומר, ומבינים תמיד בצורה שלילית... אני אף פעם לא ציינתי שלהיות חילוני זה מחלה או משהו דומה למחלה, אלא ההפך תמיד הגנתי והבנתי את הצד החילוני, אלא מה הנך גולש חדש בפורום, ואינך יודע את העמדות שלי לגבי החילונים אלא ישר מתקיף, ללא בירור קודם, לכן אני לא יתייחס למה שכתבת, ואתן לך לחשוב איך שאתה מבין, רק שיהיה לך הרבה הצלחה ידידי... לא נפלת על הבן אדם הנכון, אני חרדי ומעריך ומוקיר מאוד את העולם החילוני, והטענות שהעלית כלפי הם חסרי שחר...

selgarat

New member
אתה צודק

אני לא מכיר את כל ההסטוריה שלך בפורום ואולי בגלל זה קל לי יותר להסתכל על ההודעה שלך באופן אובייקטיבי. אם אתה חושב שתקפתי יותר מדי אז אני מצטער אבל תקרא את ההודעה שלך ותראה שלאורך כל ההודעה אתה מתיחס להיות חילוני כמחלה מדבקת, אתה אפילו מבין הורים שמרחיקים את הילד שלהם מהבין מחשש שהשאר יתקלקלו כתוצאה מקירבתו. ולא אני בדרך כלל לא תוקף ומשתדל להקשיב ולהבין אבל כשקראתי את הדברים שלך עלה לי הדם לראש, להגיד שיש להורים שמתנקלים לילד שלהם רק כי הוא חושב אחרת מהם, תירוץ ואפילו הקל שבקלים, זה לא מקובל עליי. אם זה חסר שחר אז אתה מוזמן להסביר שוב כי מה שכתבת למעלה לא מתפרש לשני פנים, כמה שאני אנסה.

מתנדב

New member
selgarat, בא ואסביר לך....

דבר ראשון אני רוצה שזה יהיה ברור, אני מאוד מעריך ומוקיר תודה לחילונים... דבר שני מה שאני כתבתי בהודעה שלי כוונתי הייתה, בדרך כלל כשיש אדם חרדי שחזר בשאלה, והוא נשאר בבית אז הוא עלול להשפיע גם על האחים שלו, ואז המשפחה נהרסת, וההורים לא מעוניינים, שאותו ילד שחזר בשאלה ישפיע גם על שאר המשפחה, כגון בהלכות שבת, ועוד דברים אחרים, ששאר הילדים יראו שהאח לא הולך להתפלל יותר, בקיצור זה משפיע בהרבה, לכן כתבתי שמצד אחד אני מבין את אותם הורים שלא רוצים להמשיך ולהחזיק את ילדם בבית, אך מצד שני כתבתי שאני אוחז שילדים כאלו צרכים לחזק ולעודד, ויתכן שיצליחו למנוע ממנו ללכת עד הסוף, ולשנות את ההחלטה שלו, ותסכים איתי שכל הורה חרדי מעוניינים שבנם ישאר כפי שהוא ולא יחזור בשאלה... מקווה שעכשיו הוסברתי טוב יותר, אם יש לך עוד שאלות, תמיד אשמח לענות עליהם...

Baby Boo

New member
ראות עולם שתשתנה

בתוך משפחה וילד אחד משתנה זה טרומה כזאת.. אבל יש עוד מיליון סיבות.. נגיד וההורים הם מאוד מיושנים.. הילדים גדלים ורואים שהוריהם חיים בעבר וחלק מזה זה גישתם לדתם.. אז רבים מתבגרים להיות אנשים חילוניים. שמע תאורתית אני לא מקבלת את זה שהורים מסלקים מישהו מהבית כי מה שלא יגידו לי אין לזה תירוץ אבל שוב זה תאורתית כי יכולות להיות מיליון סיבות למשברים במשפחה.

yoyo10

New member
אני חושבת שהכל אידבידואלי

זה לא רק הסביבה זה גם הבן אדם הספציפי יש כאלה שחוזרים בתשובה ומתנקים מכל העבר החילוני שלהם ויש כאלה שעדיין בקשרים עם החברים החילוים שלהם ואותו הדבר לחוזרים בתשובה יש כאלה שלא רוצים יותר קשר עם העולם החרדי ויש כאלה שהקשר לעבר שלהם חשוב להם. ואני לא חושבת שרק חינוך מביא לשינוי בתפיסת העולם עובדה שמאותו בית חרדי יצא ילד רב גדול וילד חילוני אפיקורס וכבר היו מקרים כאלה. ומבית חילוני לגמרי יצא ילד חרדי ואחר שנשאר ללא קשר לדת

tiptip4u

New member
../images/Emo13.gif

כל אחד מאמין במשו אחר, ובגלל זה לא כל כך נכון להגיד שדווקא חזרה בתושבה היא חזרה לאמונה, כי אם ידידי החביב והדתי או השכנה או קרובי המשפחה שלי שכולם דתיים (אדוקים יותר או פחות) מאמינים בה'- אני מאמינה בדברים אחרים

פלסטיק

New member
יש לך המון קביעות מוקדמות

אני לא מכיר דבר כזה "חילוני יותר וחילוני פחות" יש אדם חופשי ויש אדם מאמין. טוהר בחזרה בתשובה או יציאה בשאלה? תלוי את מי את שואלת חלק רואים בחזרה בתשובה טוהר, חלק רואים ביציאה בשאלה יציאה מחושך לאור: פקיחת עיניים ולקיחת אחריות אולי לא הבנתי את התחביר שלך אבל נראה לי שדוקא חזרה בתשובה היא כניסה לעולם מוגן יותר ויציאה בשאלה היא יציאה לעולם מוגן פחות. לאדם דתי החוקים והמוסר ברורים וידועים. אם הוא לא יודע הוא הולך ושואל את הרב ומקבל תשובה. אדם חופשי אין לו את הפריווילגיה הזו, הוא צריך להחליט לבד. היה לי חבר יוצא בשאלה ובן של רב חשוב בקהיליה החרדית. דוקא לא נידו אותו, פשוט כשהלך לבקר את המשפחה הוא חזר לבגדים הישנים. לעומת זאת הכרתי הרבה מקרים אחרים שבהם התנהגו עם היוצאים בשאלה כאל מצורעים. אנשים מילדות שהכרתי וחזרו בתשובה ניתקו כל קשר עם אנשים מעברם, נותר קשר רופף עם המשפחה. כשערכנו פגישת מחזור של בית הספר השניים שחזרו בתשובה לא רצו לבוא להפגש איתנו. יש לי עוד נסיונות עם אנשים משני הצדדים, לצערי המקרה של אותו בחור שהיה חרדי והמשפחה לא נידתה אותו הוא המקרה יוצא הדופן. אולי יש קשר לזה שהאב הוא אחדם חשוב בקהילה (ואולי לא).

tamarhp

New member
תראה

אתה לא יכול לדעת מה היוצא דופן ומה לא. דבר נוסף - יש בעיה די גדולה עם כל הקשר המשפחתי. אדם שחזר בתשובה, לא יוכל לאכול אצל ההורים שלו, וגם כשהם ינסו להשתדל בשבילו - לא תמיד הם יקלעו למה שהוא רוצה (הכשרים מסויימים, ודברים כאלו, שאנשים חילוניים לא תמיד מבינים את כל הפרטים), בזמן שכשחילוניים יבואו לבקר אדם דתי - תהיה להם בעיה של מקסימום אוכל לא טעים, שזה יכול לקרות אצל כל אחד.. כשאדם שחזר בתשובה ילך לבקר את ההורים שלו בצפון תל אביב, לדוגמה, כשהוא עצמו גר בבני ברק, תהיה בעיה של שמירת העיניים בזמן שלהורים שלו - לא. וכן הלאה...

למעלה