עיניין החזרה בשאלה....

פלסטיק

New member
אני הצלחתי לארח חרדים בביתי

נכון שזה לא היה פשוט אכלנו מקופסאות שימורים עם סכום מפלסטיק המטבח אצלי נראה כמו אנטרפרייז, הכל מצופה בנייר אלומיניום (לא הבנתי מדוע שתי שכבות, אבל שיהיה) וזה הכל בשביל ביקורים חד פעמיים של אנשים שאינם בני המשפחה הקרובה אני מניח שניתן למצוא פתרונות קלים יותר וקבועים יותר לבני משפחה קרובה וסתם בלי קשר. לחילונים יכול להיות לא סתם לא טעים, עשויות להיות להם השגות עקרוניות אחרות בקשר למזון: א. שחיטה אכזרית (לדעתם) ב. מזון עם עודף חומרי הדברה ("ללא תולעים") ג. עידוד תוצרת ישראלית (גם אם זו שנת שמיטה). ד. המלחה עודפת של מזון בגלל הכשרה. גורמת לבעיות בהשבת מי קולחין והמלחת אדמות חקלאיות אני לא בא להתווכח על הערכים של מי עודפים, אבל תביני שאלו ערכים מול ערכים ולא ערכים מול "לא טעים"

saar7650

New member
הבעיה היא של שני הצדדים-

גם חילונים וגם חרדים. כלומר- חילונים שחוזרים בתשובה וחרדים שחוזרים בשאלה. להורי שני הצדדים קשה לקבל את העובדה שהילד "מאס" בחינוך שהטוו לו במשך החיים והלך ובחר בדרך אחרת. לצערי- האנשים מכירים יותר את הצד החרדי שמנתק את הקשר עם הילדים שחזרו בשאלה, אך יש גם את הצד החילוני שמנתק את הקשר עם הילדים (האנשים) שחזרו בתשובה. אני חושב שבשני המקרים מדובר על קיצוניים בלבד ולא על אחוז מייצג. די נמאס מזה! רק בגלל דעות חלוקות או דרך חלוקה לפרק חברות ומשפחה?! זה נשמע אבסורדי- אך לצערי זה כך. בתקוה שזה ישתנה בע"ה.

א ו ר בת

New member
ההבדל הוא

מהבחינה המעשית - כשאדם חוזר בשאלה שומר על קשר עם משפחתו התנאי הברור שלהם הוא שכשהוא בא אליהם הוא מתנהג כמותם. הם אינם נדרשים לשנות ממנהגם. מי שחוזר בתשובה, כמו שכתבה תמר "לא יוכל לאכול אצל ההורים שלו, וגם כשהם ינסו להשתדל בשבילו - לא תמיד הם יקלעו למה שהוא רוצה (הכשרים מסויימים, ודברים כאלו, שאנשים חילוניים לא תמיד מבינים את כל הפרטים)...כשאדם שחזר בתשובה ילך לבקר את ההורים שלו בצפון תל אביב, לדוגמה, כשהוא עצמו גר בבני ברק, תהיה בעיה של שמירת העיניים בזמן שלהורים שלו - לא. וכן הלאה...". כדי שהוא יזכה אותם בביקורים, ואפילו נדירים - הם חייבים לשנות ממנהגם. רובם מסכימים לכך - ואני מכירה לפחות שתי אמהות שהכשירו מטבח והתחילו לקנות חלק בשביל הבן שמגיע פעם בחודש. מה שקורה במקרים רבים הוא שמגיע רגע שבו הבן (או הבת) "מתחזקים" ומרגישים שגם זה לא מספיק להם. כך קורה שלרוב הקשר מנותק, אם בכלל, בגלל החוזר בתשובה ולא בגלל משפחתו. (אלא אם כן אתה רואה בזה שהם אינם מוכנים לחזור בתשובה ולהקפיד על קלה כחמורה "יוזמה" שלהם לניתוק).

מתנדב

New member
אור, זה כבר סתם תירוצים....

אני לא מבין מה הבעיה באדם שחוזר בתשובה וילך להורים שלו לאכול?, אני מכיר משפחות שהילדים חזרו בתשובה וההורים לא, וההורים יודעים שאת כל המאכלים לבית ה לא קונים בסופר ליד הבית, אלא הולכים למרכזי חנויות של הדתיים, כמו שפע מהדרין וכו' וכו', ושם אין לך כל בעייה, כי הכל כשר שם, כך שאם רוצים הכל אפשרי, זה שהם לא רוצים ולא מוכנים לקבל את בנם שחזר בתשובה זה כבר בעייה אחרת, אך להמציא תירוצים שזה בעיה בגלל הכשרות?...

א ו ר בת

New member
זה לא נגמר בכשרות

קודם כל – האם מספיק שהיא תקנה במקום כשר ? מה עם להכשיר את כל המטבח ? מה עם כשרות, כולל הפרדה בין בשר וחלב, כשהוא לא מתארח אצלם (שזה בדרך כלל רוב הזמן) ? אני מניחה שזה גם אומר שכל המשפחה, כל הזמן, צריכה לאכול רק כשרות מהודרת. ובשבת – אסור לה לבשל. רק פלטה. אז כבר ראינו שהאמא החילונית צריכה לערוך שינויים הרבה יותר גדולים בכל אורחות המטבח שלה מאשר האמא החרדית. (שלא צריכה לעשות את זה בכלל). ונניח שהיא עשתה את זה – הרי היא לא למדה "הילכות כשרות". אתה היית סומך עליה שהיא אכן מקפידה על הכל ? ואם היית בא להתארח לשבת – איך היית מגיב אם היו מדליקים את הטלביזיה או המערכת אחרי הארוחה ? (אני מכירה משפחה ש"בילתה" את כל הערב והלילה של יום ששי עם שירותים ואמבטיה חשוכים בגלל שהבן לא הרשה להם להדליק את האור אותו שכחו להדליק לפני כניסת השבת). ומה עם אירועים משפחתיים ? ואם האירוע נערך במקום שאין לו כשרות למהדרין ? ומה עם שמירת העיניים והפרדה ? אז זו לא רק כשרות. וזה לא תירוץ. ובכל מקרה – זה בא במשך הזמן, במקרים רבים, מצד ה"מתחזקים".

tamarhp

New member
אם יש רצון אמיתי - מסתדרים.

ובכל מקרה, מה את מציעה? לנתק את הקשר?

saar7650

New member
בשני המקרים מדובר על קיצונים!

אני מכיר הרבה אנשים שחזרו בתשובה והוריהם לא מוכנים לקבל אותם! לא מוכנים לקבל את העובדה שילדיהם חזרו בתשובה. מנגד אני מכיר משפחות חרדיות שהורים לא מוכנים את הילדים שחזרו בשאלה. אבל יש כל כך הרבה אנשים שחזרו בתשובה או בשאלה שממשיכים לשמור על אותו קשר עם המשפחה שלהם!!! ובקשר לשינויים ממנהגם של המשפחות. העניין הוא (שוב) של שני הצדדים: חוזר בתשובה לא יכול לחזור לחיק משפחתו עם חליפה ומגבעת כי ההורים שלו לא מקבלים את זה! חוזר בתשובה לא יוכל לחזור לחיק משפחתו אם הוריו לא מסכימים ללימודיו בישיבה (כלומר מתנים את חזרתו הביתה ביציאה מהישיבה). המשפחות כן דורשות מהחוזר בתשובה להתאים את עצמו למנהגי הבית! ובקשר למנהגי הכשרויות: החוזרים בתשובה שהתחזקו, יכולים לבקר את ההורים ו/או את המשפחות גם ללא צורך באכילה וכיו"ב. מלבד זאת, הם יכולים גם להביא אוכל מהבית (כמו במקרים שאני מכיר). גם ככה, כשיש אירוח בשבת, האורחים מביאים מדי פעם מטעמים שהכינו, כך גם החוזר בתשובה יכול להביא מאכלים שהוא עשה שהם בכשרות מספיק חזקה בשבילו. בקיצור- לדעתי העניין נוצר עקב קיצוניות משני הצדדים.

lala897

New member
../images/Emo32.gif לפני יומיים

עשיתי סקר ושמתי לב שאני כמעט היחידה בין החברות הטובות שלי שההורים שלה לא חוזרים בתשובה. מצחיק.

למעלה