עינת ..... הפתעה.........

בחורה 30

New member
בנושא רבנים

חברים חילונים מה יש לכם בנושא הרבנים שאתם כלכך שונאים וסולדים? אתם ניזונים מהתקשורת ומפוליטיקאים שבמקרה יש להם זקן וכיפה. יש פוליטיקאים מגעילים בכל המגזרים. יש טיפשים דתיים ויש טיפשים חילוניים. והתורה שייכת לכולם. ללמוד אותה ולחיות אותה. וכבר אמר הילל הזקן :``ואהבת לרעך כמוך`` זוהי התורה על רגל אחת. יש כל כך הרבה בתי מדרשות לנשים, כיום. יש כלכך הרבה רבנים נעימי שיחה ומסבירי פנים לכל אדם באשר הוא אדם!! ומהכרות שלי עם ישראלים רבים - יש פחד גדול אצל חילונים שהנגיעה בתורה ובמסורת ישראל כבר תגרור אחריה חזרה בתשובה וחשכת ימי הביניים. אין ``דת`` אחת. יש חסידים ויש ליטאים, יש מפד``ל ויש ש``ס, יש ברסלב ויש ``דתיים בסדר``.... 70 פנים לתורה אני דתיה. אין לי רצון לגייר אף אחד וראשי פתוח לקלוט הרבה רעיונות. אנחנו כאן בשביל להרבות אהבה וסובלנות ולא להטיח עלבונות סטריאוטיפיים בציבור רחב ומגוון שאת מיעוטו הקולני אתם אולי מתעבים. כמו שלא כל החילונים הם תמר גוז`נסקי ויהונתן גפן כך גם לא כל הדתיים הם הר` פורוש ולא כל המרוקאיים הם אריה דרעי... בואו נשים דברים בפרופורציות.... הרבה אהבה וחיוכים לכולם. תמר.

עינת

New member
אישה יפה :cool:

היי. הסלידה אינה מהפרט אלה מהחלק הנשמע.,בין חברי הטובים ובני משפחתי ישנם אנשים דתיים ואנו מקיימים יחסים נפלאים בנינו.כל עוד ששומרים על מסגרת של חיה ותן לחיות הכל בסדר.אני מכבדת כל אדם באמונתו אך לצערי הנטיה היא לא לכבד אותי באמונתי ועל כך צעקתי.נראה כי ישנם אנשים אשר לקחו מונופול על האל וזה הדבר שמקומם אותי.אמונתי היא שהאל שייך לכולם ללא הבדל דת ,גזע או מין ואני מכבדת כל אדם באשר הוא אדם.כולנו עשויים מאותה רקמה אנושית,דמנו אותו דם ואנו נושמי אותו אויר. כל יצור חי על היקום בא מעפר ואל עפר ישוב. אני מוצאת הרבה יופי במסורת ומקפידה על המנהגים שינקתי מיום הוולדי ומנחילה אותם לילדי,לדוגמא יום שישי בו ילדי יודעים שבשעה שבע וחצי כולם יושבים לשולחן לבושים וחגיגיים לארוחה משפחתית .זהו חוק בל יעבור בביתי שגם אם לפעמים מקומם (מסיבות ובילויים) בסופו של דבר שומר על המשפחה ויופיה.וזו רק דוגמא אחת. אם נשמעה ממני איזו נימה של סלידה מהכלל אני מתנצלת כיוון שלא התכוונתי לפגוע ולפסול אף אחד. מחבקת אותך בחום. אור שפע ואהבה עינת

אמיתי 21

New member
יפה למדת את הראב``ד על הספר :)

עמ``י עש``ו ד``א אל``ף בי``ת זה כמות המשניות שיש בתלמוד ותלמוד = לילי-ת וגם אתה יודע שכל התלמוד מתחיל בעמוד ב` ולמה זה ולמה המשנה הרשונה היא במ` יש אין סוף שאלות אבל מה יחד דחילו לא רק רחימו אין דבר כזה. לחיים ושלום

דבריך סתומים...

שאלות אליך: מה זה עמ``י עש``ו? למה אתה לא שם פסיקים ונקודות? מה זה ספר תורה? ולא הבנתי את המשפט האחרון שלך. אור וטוב אוריאל מעוז

אמיתי!!

אתה מזלזל וזה לא יפה... קצת ענווה... לפחות ממי שגדול ממך בגיל אם לא בחכמה... ואני ממש לא מכירה אותך, כך שאין לי מושג מה ידיעותיך אבל מסילת ישרים למדת?!? הרבו אהבה תמר

אמיתי 21

New member
בטח למדתי כמה וכמה פעמים

עמ``י עש``ו איזה מזלזל הכל אדם חייב כבד כל אדם לא משנה איזה דעות או איזה דת הוא אני לא מבין . לחיים ושלום

למעלה