עיצה: אל תאכילו את הטרולים אפילו שיש אינפלציה שלהם

pynokyo

New member
תודה קרן - לגבי תאיר ראדה, אחרי סדרה של 4 סרטים על חקירתו

של רומן זדורוב - באה תחושה שהוא נאשם למרות שלא ביצע את הרצח.
אז אם הוא לא ביצע את הרצח ובכל זאת יושב בכלא - מעניין למה הנשמה שלו צריכה לעבור את התקופה הזאת - בכלא.
.
לגבי הזיכרון, לי חשוב הרצף - הרצף נותן לי משמעות, והתחושה שאין לי זיכרון טבעי מגלגול קודם אז תהיה לי בעיה דומה בגלגול הבא כדי להרגיש את הרצף.

pynokyo

New member
גם אני הבנתי שקרן דיברה על "נשמות עתיקות/צעירות" באופן כללי

ללא התייחסות אישית לאף אחד.
דרך אגב, הייתי שמחה לו היית מביאה ציטוטים מהבלוג שלך לכאן - במקום להפנות אותנו אליו.
ציטוט בתוספת תובנה רוחנית יכול להיות תורם להארת רבדים רוחניים שלא מוארים לכולם.

kikona126

New member
לפעמים כשמהו מופנה אליך

ויש בו קצת מן האמת (כי לאחרונה החלטתי שוב לעצור את ההתפחות הרוחנית שלי) זה נותן מכה חזקה
אני אתמודד, כניראה שמה שנאמר או הובן היה צריך להאמר.
&nbsp
בקשר לציטוטים מהבלוג, זה לא ממש בלוג אלא אתר שיש בו קטעים תלושים של ספר שבעבר התחלתי לכתוב... אי אפשר לשים פה פרק שלם, אני יכולה להכניס מספר שורות, אבל זה קצת יאבד את המשמעות שלו. אבל ננסה בכל מקרה

pynokyo

New member
צודקת, גם כשדברים נאמרים באופן כללי,

כל אדם יכול לייחס אותם לעצמו, או את חלקם - זה מה שיפה, כל אדם לוקח לעצמו מתוך המכלול את מה שהוא זקוק לו באותה עת.
זאת הסיבה שלדעתי, גם משפט אחד מתוך מאמר שלם - יכול להכיל עומק ותובנות.
לבחירתך כמובן.
יום נפלא

kikona126

New member
אור הנר - קטע מתוך קטע ארוך יותר

בהמשך לבקשתך, אני מצרפת פה את הקטע המדובר מתוך פרק קצת יותר מורכב וארוך...

היא הציצה החוצה מהחלון "אני רואה שמחשיך, רצוי כי נדליק נר" היא הרימה בידה כד שמן קטן ופמוט חמר "קחי , הדליקי את הנר, אני אכין לנו משהו טעים לשתות"
הנערה הניחה את פמוט על שולחן הסלון ושפכה את תוכן הכד לתוכו "שלהבת איפה יש פתיל וגפרור?”
חפשי בשידה שליד הדלת" הנערה הלכה לכיוון השידה ומצאה על המדף השני, ליד שק ורוד פתיל וחבילת גפרורים. היא חזרה לסלון, תבלה את הפתיל בשמן והשאירה את קצהו בחוץ. היא נסתה להדליק את הנר מספר פעמים אולם בכל פעם שקרבה את הגפרור לפתיל נכבה הגפרור.
הדלקת את הנר?” שלהבת צעקה מהמטבח
"אני מנסה, הוא כל הזמן נכבה" היא נסתה להדליק את הנר בשנית והבחינה כי הפתיל רטוב "שלהבת , האם הבדיל צריך להיות ספוג שמן?"
היא יצאה מהמטבח, שתי כוסות תה ורדים בידה, היא הניחה את הכוסות על השולחן לצד הפמוט "הראי לי" היא הציתה גפרורו וקרבה אותו לפתיל הפמוט.. הנערה הביטה בהתעניינות והערצה באש הגפרור שהדליקה לאט לאט את הפתיל העקשן.
"שמת לב כי האש בגפרור לא דעכה לאחר שהדלקת את הפתיל?" קולה נשמע המום.
חיוך רחב עלה על פניה של שלהבת "שווי לעצמך כי אש הגפרור היא נשמה, והיא מעבירה אנרגיה לנשמה אחרת, מדליקה אותה, האם הנתינה תעצים או תקטין את האנרגיה שלה?"
"היא תעצים" קבעה הנערה
"אני חושבת שאני אתן לך זמן לחשוב על התשובה" שלהבת הסתובבה והלכה לכיוון הספה כשהנר בידה.

קישור לעמוד בו מופיע הפרק המלא

אז מה דעתכם? היא תעצים או תקטין את האנרגיה?

pynokyo

New member
יפה, אם בוחנים בפועל מה קורה לשני חומרים

כאשר חומר אחד מדליק את השני - ברגע ההדלקה הלהבה גדולה יותר, כלומר ישנה העצמה.
אחר כך כל אחד דולק בזכות עצמו - אבל האור גדול יותר.
לגפרור יש אור - אבל ביחד עם הנר האור גדול יותר.
.
רק כאדם מעשי - מיד אני חושבת על כך שהגפרור בסוף נשרף כולו ונשאר ממנו רק אפר.
הנר ממשיך לדלוק עד שהשעווה והפתיל מתכלה.
אז מיד חולפת בי המחשבה - שכל נר/פתיל קיים בזכות עצמו אבל אם לא מדליק בחייו נרות חדשים הוא נעלם לגמרי.
אם נשווה נר/פתיל לנשמה - ואם הנשמה קיימת בגוף האדם, אם האדם לא מוליד ילדים, למעשה הוא חדל להתקיים לאחר מותו. (אז מיד נשאלת השאלה - מה קורה לאדם שלא הביא ילדים לעולם? האם נרו/נשמתו תכבה לנצח? או שבכל זאת נשאר איזה הד או הילה מהאור שדלק).
&nbsp

משל העששית

מספר על כך שהפתיל לא נשרף רק חומר הדלק ,
אז לעבור מגפרור לנר לעששית בעבודה שאתה עובד על עצמך .
דוד

כולנו אחד

ברגע שהיא נותנת אור לאחר, היא מעצימה את האור של כלל המארג, ולכן גם את של עצמה, שכן כולנו מחוברים יחדיו, כולנו אחד.

pynokyo

New member
אתמול כשהלכתי לישון, ביקשתי בלב מהיקום שיביא לי תובנה

איפה נשמת אמי נמצאת - עלה בדמיוני מן מעגל כהה מסביב ומעליו עיגולים לבנים קטנים יותר - ואז איבדתי ריכוז והמחשבה שלי עברה לתוכנית ב- TV שראיתי לפני שנרדמתי, וחשבתי שהמעגל הזה בעצם דומה לעוגה שראיתי בתוכנית.
עולם הדימויים שלנו לקוח מהמציאות שאנו מכירים.

השקטה פנימית

כדי לקבל על שאלות מעין אלה, היה נכון לך להיכנס להקשבה פנימית, לעשות מדיטציה ואז לבקש תשובות. כשהטלוויזיה ברגע יש סיכוי גדול שמה שראית יוצף אחר כך בצורות שונות.

pynokyo

New member
צודקת

הטלוויזיה כבר לא דלקה - אבל בעיקרון כמובן שחייבים להיות בשקט פנימי.
על כל פנים, אני מעולם לא עשיתי מדיטציה, גם אם אני מנסה זה לא מחזיק מעמד יותר מכמה שניות.
חלומות בשינה הם הדרך שלי להתחבר לפנימיות - הבעיה שכבר כמה חודשים אני לא מצליחה לישון טוב, החלומות המעטים שמופיעים לאחרונה אני בקושי זוכרת אותם, כאילו נוצר נתק ביני לבין העולם הפנימי.
&nbsp

pynokyo

New member
מזמן שמעתי את המושג נשמות עתיקות / נשמות צעירות

מנסה לברר עם עצמי ובעזרתך -
האם נוצרות נשמות חדשות כל הזמן?
או שכל הנשמות קיימות מבריאת העולם - אלא שהתהליך שהן עברו מבחינה תודעתית שונה,
כלומר, נשמות עתיקות הן אלה שעברו תהליך תודעתי מתקדם עם יכולת יישום גבוהה, לעומת נשמות צעירות שעדיין צריכות לעבור דרך על מנת להתפתח מבחינה תודעתית וכו'.
מצד שני - העולם קיים המוני שנים, האם יתכן שלא רוב הנשמות כבר לא ממש צעירות?
איפה נכנס האופי/האישיות/החינוך/האינדיבידואליות של האדם?
נשמת האדם בחייו קשורה גם לגוף שלו, דהיינו לחומר - האם אפשר להפריד לגמרי בין השניים?
עדיין אני נעה בין ספקות לנפרדות הנשמה מהגוף לאחר המוות - לפעמים יש לי תחושה שאנחנו עובדים על עצמנו בעיניים, קשה לנו להשלים עם הסופיות, וחוץ מגוף מתכלה וזיכרונות של החיים - אין כלום. לכשימותו קרוביו הזוכרים אותו הוא ייעלם לגמרי מהעולם.
מצד שני - קשה לי לתפוס, איך אדם שצבר ידע, ותובנות, ועשה דברים בעולם - הולך לעולמו וכל מה שצבר באישיותו ובנפשו נעלם כלא היה.
.
אם ההמשכיות היא גנטית בלבד - זה גם קצת קשה לקבל, כי כל אדם הוא בפני עצמו, נשמתו היא שלו ולא של הוריו, אפילו אם יש דימיון חיצוני, או המשכיות גנטית.
כל אדם הוא בפני עצמו - נשמתו עומדת בפני עצמה.
.
בצעירותי היה לי הרבה יותר קל לקבל את רעיון הנשמה שעומדת בפני עצמה מחוץ לגוף.
משום מה, לאחר מות אמי מתחוללים בי רגשות מעורבים בנוגע לכך.
.
לגבי הכלת האחר - או אי רצון לראות כאב.
אני מחשיבה את עצמי כנשמה עתיקה יחסית

בצעירותי לא הבדלתי בין אנשים - אמי חינכה אותי להבדיל (מה שקוראים היום גזענות).
בצעירותי האמנתי שאהבה חשובה יותר מהכל - ניסיון החיים לימד אותי שרוב האנשים עסוקים בעצמם ולא באמת אכפת להם מאחרים (אני לא שונה בהרבה מהם), (מעטי מעטים מאירי פנים ואהבה אמיתית בלבם).
קשה לי לראות סבלם בעלי חיים (מעדיפה לא לראות ולא לדעת) - בילדותי לא הבנתי, גם כמעט לא נחשפתי לבעלי חיים ו/או לסבלם).
ביני לבין עצמי - מהרהרת, נשמה מגיעה לעולם כדי להתפתח וגם כדי להעמיד מראה לאחרים, לעזור לאחרים להתפתח - מאחר וחלים שינויים בתפיסת העולם ובתובנה, האם זה אומר שנשמה יורדת מדרגה? או שבמהות שלה היא תמיד בשלבי התפתחות?

התפתחות הנשמה

נשמת האדם קשורה ומושפעת מכל מה שהאדם עבר בגלגולי חייו. אם עבר קושי עם גופו הפיזי, אז בוודאי שהנשמה ספגה למידות מחווית חיים זו. זה בא הרבה פעמים לידי ביטוי בהתנהגויות אוטומטיות שיש לנו בחיים אלה, בפחדים לא מוסברים שעולים, בכאבים לא מוסברים וכיוב'. כלומר אנשים עם פחדים שאינם יכולים להסביר מחיים אלה, הרבה פעמים מוצאים את הסיבות לכך בגלגולים אחרים.
סביר להניח שכאשר נפטרים הקרובים אז זכרו של האדם ייעלם. אבל לא תמיד. הכרתי לא מעט אנשים שזיהו אנשים אחרים מגלגולים אחרים. לא היו להם פרטים מדויקים אבל הם ידעו שהם מכירים וגם התחושות שלהם אחד כלפי השני היו מאוד מועצמים.
הנשמה אינה יורדת מדרגה אלא להיפך, עוברת התפתחות. שיעורים שהיא עברה בגלגולים אחרים, אלה דברים שהיא השיגה ונשמרים עימה לגלגולים הבאים.

pynokyo

New member
הי קרן, מחכה לתשובה לגבי נשמות צעירות / נשמות עתיקות

למה הכוונה כשאומרים נשמה צעירה - האם לא כל הנשמות קיימות מבריאת העולם?
העובדה שאדם לא מאמין בקיום הנשמה לאחר המוות אוטומטית נחשב לנשמה צעירה?
המון אנשים לא מאמינים בזה. וביניהם גם אנשי רוח ואנשים בעלי ידע רחב בתחומים אחרים.
יוסי שריד שחווה מוות קליני - למרות החוויה המשיך לא להאמין לא באלוהים ולא בהישארות הנשמה לאחר המוות.
יש הרבה אנשים טובים וחכמים ומוכשרים ואינטליגנטיים שאין להם שום חיבור לתחום הזה של אמונה. (ואני לא מדברת על אנשים טורדניים כמו זה שמסתובב כאן בפורום הזה).
כתבת לי קודם - שאצל כולם טמון הזיכרון בתת המודע. בפועל רוב האנשים לא זוכרים, גם לא מחפשים לזכור.
אלה שטוענים שזוכרים - הם אלה שמאמינים וצאצאים של מאמינים שמינקותם מחדירים להם את האמונה הזאת. וגם ביניהם מעטי מעטים שטוענים שזוכרים.
כמובן זה שלא זוכרים או לא מאמינים בהישארות הנפש, לא צריך למנוע מהם להתפתח רוחנית, כאן בחיים האלה, ולא צריך למנוע מהם לפנות ליעוץ רוחני/רגשי לכל מי שימצאו לנכון.
בשורה התחתונה שאלתי בנוגע לנשמות עומדת בעינה? איך יודעים ועל פי נקבע איזה אדם הוא בעל נשמה עתיקה או צעירה ולמה היא נחשבת לצעירה או עתיקה.
&nbsp

מהשקט עולה תבונה עמוקה

אני חושבת שלאדם בעל נשמה בוגרת יש תבונה לדעת שיש משהו שם שאולי הוא לא מבין. כוח עליון, משהו עוצמתי שיוצר סדר קוסמי, וכן יש לו ידיעה או תחושת בטן לגבי נכונותם של דברים שלא ניתן להסביר בהגיון הפשוט.

זה שהמון אנשים לא מאמינים במשהו, אין זה מעיד על כך שהוא אינו קיים או נכון.
פעם גם לא האמינו שכדור הארץ הוא עגול אלא מרחב ישר, ותראי מה התגלה בסוף.

הרבה אנשים שחוו מוות קליני אכן הבינו שיש דבר כזה שנקרא נשמה, כולל אנשים שחוו חוויית יציאה מן הגוף.
בפוסט חדש אביא לכם את סיפורה המדהים של אניטה מורג'ני שמספרת איך מרגישים בחווית יציאה מן הגוף.

הסברתי בתשובות הקודמות על ההבדלים בין נשמות צעירות לעתיקות.
אבל ההגדרות לא ממש משנות. כי יש גם שלבים של התפתחות, כלומר - אם נקביל לעולם שלנו - אז אין רק כיתה א' או ח' יש גם כיתות באמצע. אז לא ניתן לחלק את זה לשתי קבוצות מוגדרות, כי אין רק שתי קבוצות.

וכפי שאמרתי קודם, לפעמים כדאי להרפות מהסברים הגיוניים ורציונליים כאשר מדובר בעולם הזה שאין בו מרחב זמן ומקום מוגדרים כמו בעולם הפיזי שלנו. פשוט תרגישי עם הלב מה נכון.
ואם את לא יודעת מה מרגיש לך, זה בסדר להרפות לאי הידיעה.
אומרים שמהשקט עולה תבונה עמוקה.
באהבה.

pynokyo

New member
תודה קרן

באופן כללי מקבלת את דברייך ומסכימה איתם.
לא צריך להתחבר לכל דבר במיוחד כשלא מבינים אותו.
עדיין חושבת שהאמונה במשהו לא הופכת אותו לנכון או ללא נכון - וגם לא מעידה כלום על המאמין או על הלא המאמין - מבחינה התפתחות הנשמה שלו.
על פי הבנתי ותפיסת עולמי לא כל אדם מאמין הוא בעל נשמה עתיקה או בוגרת יותר מאדם לא מאמין, פעמים רבות זה הפוך לגמרי - בין הלא מאמינים יש אנשים בעלי ניסיון נשמתי עצום, דהיינו כאלו שאולי כבר הגיעו מבחינת הנשמה לאוניברסיטה ובכל זאת בחיים הנוכחיים שלהם אין להם עניין או התחברות לאמונות מהסוג שאנחנו מדברים עליהם.
מי שחושב שאדם לא מאמין הוא נחות מבחינה רוחנית יש בו סוג יוהרה.
אומרים "אדם באמונתו יחיה" .
באופן אישי אני מעריכה יותר אנשים שאמונתם אינה עיוורת, אלא אנשים שאמונתם מתבססת על חשיבה ורצון להבין ולא להאמין באופן אוטומטי עיוור כי חינכו אותם ככה.
אנשים שואלים וחוקרים ופתוחים לקבל תשובות אבל לא להאמין בתשובות באופן עיוור.
על פי הבנתי ותחושתי רוב האנשים המאמינים באופן עיוור בלי להבין ובלי לשאול שאלות הם אלה שנשמתם עדיין במדרגות הנמוכות יותר (כמובן בלי הכללות גורפות).
בכל מקרה תודה על התשובה וכל טוב

באהבה

אעלה בקרוב פוסט על אניטה מורג'ני, תבחני מה הלב שלך אומר על זה..
סיפור מרתק לדעתי.

למעלה