עיצה בדבר תביעה על שינוי החלטה במכירת דירה

lizibe

New member
עיצה בדבר תביעה על שינוי החלטה במכירת דירה

שלום רב, אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי אני בבעייה ומאוד מוטרדת. ביום שבת האחרון הצעתי למכירה דירה של אמא שלי. הראתי אותה למתעניין שרצה לרכוש אותה, מסרתי לו פרטים של עו"ד שלי, ביום שני עו"ד שלי מסר שיש בעייה ואי הסכמה בנושא התשלומים. במקביל מתווך שראה את הדירה לפני המתעניין לחץ אותי להראות את הדירה ללקוחות נוספים לו בטענה שלא חתמתי על שום דבר עם המתעניין ולכן איני מחוייבת לו, ואכן ביום שני בערב הראתי ביחד עם המתווך את הדירה למתעניין שני, שגם הוא החליט לרכוש את הדירה במחיר גבוה יותר ובתנאי תשלום שמתאימים לרצוני, הוא מסר לידי צ'ק בטחון. מכיוון שאני הגונה וישרה הודעתי למתעניין הראשון על השתלשלות העניינים והוא החל באיומים שיתבע אותי על חוסר תום לב, על נזיקין, ויערוך עיקול על הדירה וכו'. משאמא שלי שמעה על התסבוכת היא החליטה לחזור בה מהחלטתה למכור את הדירה. במקביל עו"ד שלי הודיע למתניין השני, זה שמסר לי צ'ק בטחון את השתלשלות העניינים והודיע לו שהדירה אינה למכירה. למרות שהודענו להם על שינוי ההחלטה מונחים אצלי עתה 2 מכתבי איום על תביעה נגדי. עו"ד שלי אינו מתעסק במשפטים והפנה אותי לנסות ולקבל יעוץ ועזרה מעו"ד אחרים. מה עלי לעשות? האם הגיוני שיגישו תביעה נגדי?

תכתבי להם מכתבי תגובה

תשיבי לטענותיהם במכתבים מטעמך. יש לציין כי עם המתעניין הראשון, טרם נחתמה עסקה, ויש לבחון האם הוחלפו טיוטות של הסכם. הטענות שהועלו כנגדך (כך אני מבין) הם בדבר חוסר תום לב במו"מ. יש להבהיר למתעניין הראשון כי טרם נכתב הסכם מחייב בכתב, וכי העובדה שהייתה מחלוקת בנוגע לתשלומים מעידה שלא הייתה מסויימות בהצעה שלהם. במקביל יש לבחון עם עו"ד שלך עד כמה הייתה התקדמות במו"מ למכירת הנכס. ספק אם יש עילה לתביעה רצינית נגדך היות שהמדובר הוא בימים ספורים ובראשית של מו"מ אם בכלל ויהיה לו קשה להוכיח נזק כלשהו שנגרם לו. בנושע למציע השני, יש לשקול את צעדיך אם ברצונך למכור לו את הדירה אם לאו. אם לא- יש להשיב לידיו את שיק הבטחון ולהודיע לו במכתב כי נוצרה מניעה במכירת בדירה ויש לבחון עד כמה התקדם המו"מ - ניחוש שלי- טרם שוחחו עו"ד בניהם וטרם הוחלפו טיוטות. על כל פנים עליך להשיב לטענותיהם אחרת תהיי חשופה לתביעות מטעמם (במידה ויבחרו לעשות כן) והדבר יכול להפריע למכירת הנכס לגורם אחר. אני מאחל לך בהצלחה ויציאה מהירה מהתסבוכת

למעלה