עיצוב הזיכרון.

matanpt

New member
זה בדיוק מה שמטריד אותנו

ובדיוק בשביל זה אנחנו פה!

צודק במיליון אחוז

אני דור שני לניצולי שואה, אבל במשפחה שלנו לא דיברו על זה כל כך. את רוב המידע שלי למדתי בכוחות עצמי מספרים, סרטים וכו'. בביצפר לימדו אותנו על השואה לקראת הנסיעה לפולין, וגם גם מתחילת השנה עד הנסיעה. אחרי הנסיעה היו כנראה דברים יותר חשובים ללמד. ב-3 חודשים ניסו ללמד אותנו את מה שהתרחש במשך 5 שנים, ולצערי זה לא עובד ככה. לדעתי כל שנה בתיכון צריך להקדיש לשואה זמן לימוד, ולא רק בטקסים.

yoitamar

New member
אתם תולים יותר מדי תקוות במערכת

החחינוך. וחוץ מזה כפי שעולה מן התשובות תודעת השואה לא מתפתחת בהכרח רק מלימודים בבית הספר אבל אם אתם באמת רוצים להעמיק בנושא, חפשו את הספר "היסטוריות" של אייל נווה בהוצאת בבל.

dannyshadow

New member
אין שום מקום לטעות

יש טקסים, הצגות וכו'. ועדיין, איך תסביר שמיד אחר כך רואים את הילדים משחקים בהפסקה? מאושרים? אני אגיד לך למה, מערכת החינוך לא נכשלה, ההורים נכשלו. ביה"ס לא יכול לעשות הכול. גם אםחינכו ילד קטן נכון בבית, הוא רואה ולומד מ"הגדולים". אז לא להאשים יותר מידי את מערכת החינוך. אני חושב שכולנו כבר איבדנו תקווה בדור הזה, מה שמפחיד זה מה שיהיה בעוד 30 שנה, כשמדינת ישראל תתופעל לרוב על ידי הדור הזה, הדור המקולל הזה.

macoy

New member
תם ולא נשלם

העניין הוא לא רק מה שאתה מעלה. העניין הוא שתלמידים לומדים למבחנים ולבחינות הבגרות ולא לחשוב חופשי. הרי מה משרד החינוך רוצה תלמידים מצויינים עם מאיות ולא אנשי רוח שחושבים אלא רק משננים פסוקים מהתנ"ך, יודעים לפתור משוואה עם שלושה נעלמים, פותרים פה ושם איזה unseen באנגלית שאם תבדוק, האנגלית בתיכון היא לא אנגלית בארה"ב, אנגליה, אוסטרליה וכו'. לעניינו מערכת החינוך לא תיתן לתלמיד הישראלי לחשוב, לראיה מבחן המתמטיקה "המפורסם" ששם את תלמידי כיתות ח'(כמייצג לתלמידי ישראל) במקום ה-28 מתוך 38. מה עשו, ניסו ללמד את החומר בצורה יותר טובה, נהפוך הוא לימדו את החומר שצריך למבחן ותו לא. אז כדאי שיתחילו להתעורר לפני שנגיע לתקופה שבהם ישאלו איפה היינו?

נוגהת

New member
בתי ספר מלמדים בשביל מטרה אחת

הם מלמדים כדי שנצליח בבגרות ולא כדי שנדע ונרחיב אופקים. רק מידי פעם ישנו מורה שבאמת באמת תורם לתלמידים ומלמד בצורה שגם לומדים וגם ממש משכילים. לי יש מורה אחת כזאת שמלמדת תנ"ך והיא פשוט תותחית... היא מלמדת בצורה מדהימה והיא לא מפחדת להתעכב על חומר שמעניין אותנו כמובן בעניין החומר הנלמד וגם לפתוח דיונים ונותנת להביע דעה ואף מביעה את דעתה שלה. בכל מקרה אני יכולה להגיד שבבית הספר שלנו לא מלמדים כ"כ הרבה דברים שנראים לי ממש ממש חשובים וההורים שלי יכולים לשאול אותי על מישהו חשוב אני לא אדע מי זה כי בית ספר לא טרח ללמד... בימים שנפטרו אנשים חשובים במדינה חלק מהם אפילו לא ידעתי מי הם כי בכיתה לא טרחו ללמד ולא העלו את הנושא ולו פעם אחת... בייחוד בשואה אני יודעת הרבה כי סבא וסבתא שלי משני הצדדים ניצולים אבל אפילו ביום השואה לא טורחים להעביר את החומר בצורה טובה. ישר אחרי טקס מופרח שחצי בית ספר בכלל מדברים במהלכו הולכים לכיתות וממשיכים ללמוד. בית ספר איבד כל כיוון סטו מהמסלול... הם אמורים ללמד כדי שנדע ונשכיל לא בצורה שפשוט לומדים כדי להצליח !

deebeebee

New member
מסקנה אחת היא---

להגדיל ראש ולא להסתפק במידע הדל שמערכת החינוך מספקת לנו.

למעלה