עיצוב חדש למוצר קיים

ענבל98

New member
עיצוב חדש למוצר קיים

במסגרת מגמת עיצוב בבית ספרי עיצבתי מוצר חדש. לאחר כמה זמן גיליתי שיש בשוק מוצר הדומה לשלי, עונה על אותם בעיות והצרכים. אבל בעצם שלי יותר משופר: הוספתי דברים חדשים, צורה קצת אחרת. מה עושים עם זה? איך קוראים לזה?....מדגם?....עיצוב חדש? למי אפשר לפנות בשביל לשמור על זכויות יוצרים במהירות האפשרית?

עיצוב מוצר

שלום ענבל, אם מדובר בעיצוב חיצוני בלבד שאין לו חדשנות פונקציונאלית - מדובר כנראה במדגם. מומלץ לפנות למשרד עורכי פטנטים על מנת לקבל סקירה משפטית וחוות דעת ראשונית. אולם, שימי לב שסביר מאוד להניח שבמסגרת התקנון של המוסד בו את לומדת יש התייחסות לקניין רוחני שנוצר עקב הלימודים. לרוב יש לקבל אישור בכתב ממוסד הלימודים שהם מאשרים לך "לרוץ" קדימה עם העניין. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

ענבל98

New member
יש גם חידוש פונקציונאלי....

זה עדיין נקרא מדגם? העניין הוא....שערוכי פטנטים נורא יקרים! אין אפשרות לעשות משהו שהוא זול יותר? אני אמורה איך שהוא לדבר עם רושמי הפטנט הקודם?...להציג בפניהם את השיפור?...איך אני מגיעה אלייהם בכלל?

גם מדגם

מדגם מתייחס אך ורק לעיצוב החיצוני של מוצר. אם יש חידוש פונקציונאלי יש לבחון האם מדובר בהמצאה כשירת פטנט. בנוגע לעלויות- אנקדוטה מצחיקה, הרבה לקוחות שלנו אומרים לנו שהם מחפשים לעצב את המוצר שלהם אבל מעצבי המוצר נורא יקרים. אין דרך זולה לקבל הגנה משפטית על המצאות ועל עיצובים חדשים (או כל הליך משפטי אחר). עורכי פטנטים (ולא רושמי פטנטים) מאוד קל למצוא. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

ענבל98

New member
נבחרתי לייצג את הבית ספר בתחרות הארצית!

היום קיבלתי את ההודעה על זה.... התחרות היא רק ביולי.. כדאי לרשום על זה מדגם/פטנט לפני התחרות?

אדנדום

New member
כל הכבוד

הצעד הבא יהיה לקבוע פגישה אצל עורך פטנטים כדי לבדוק ברצינות את האופציות שלך. באמצעות שאלות בפורום לא ניתן יהיה להגן על כלום

למעלה