עיצוב מרפסת שמש

ofird

New member
עיצוב מרפסת שמש

נתוני הדירה – אני גר בקומה 4 בבניין בין 6 קומות. להלן תמונת הבניין- אני בקומה הרביעית בצד שמאל במעקה הצבוע מחדש. http://www.zoomap.co.il/files/images/buildings/enlarged/204312A11FE35A2B.jpg והשכונה – הבניין שלי בדיוק מוסתר מאחורי העץ הירוק הגדול (בהמשך הסיבוב) http://www.zoomap.co.il/files/images/streets/enlarged/20B05A081FE475D3.jpg המרפסת פונה לצפון-מערב ומוארת עם שמש בשעות הבוקר עם הזריחה ובשעות הערב עם השקיעה. צמודה למרפסת של השכנים בבניין הצמוד ומשקיפה אל גן קטן שמוקף במעגל בניינים. רחוב פנימי, שקט (כמה משעמם ובנאלי). אני ואשתי אוהבים דברים יפים ואיכותיים ולכן הכול הולך לאט-מאוד מבחינת עיצוב הבית מה שניכנס יכנס רק אם זה בדיוק זה! את פינת הזולה שלי אני רוצה לעצב בסגנון מרגיע ומזמין לשבת עליו, ישיבה נמוכה, עם שולחן נמוך משולב באלמנטים של קש ומרופד בכריות נעימות ולבנות. לדעתי נוכל להכניס לכל היותר 4 כיסאות + שולחן. אני רוצה גם צמחים / עצים בתוך כדים יפים שיצמחו גבוה ויתנו לי פרטיות (יש לי כרגע רק 3 אדניות עם עשבי תיבול). בנוסף אני מעוניין לשלב מנורות (או נרות) תלויים בסגנון תאילנדי (כמו שנראים בהרבה בתי קפה בנמל ת"א המשופץ). עוד חשוב זה עמידות לחורף (זה פוסל את הקש?) ותחזוקה קלה (כמובן שאת הכריות נוציא בחורף). תודה מראש.

evh1

New member
עיצוב מרפסת שמש

בוקר טוב לפרטי פרטים פשוט מדהים אתה מוזמן ליצור עימי קשר 054-6677771

ofird

New member
תודה

אבל אין בפורום הזה עזרה דרך הודעות? כלומר, היכן לקנות, איך למקם, איזה חומרים לבחור? אני מהדור של DIY. מקווה שתוכלי לעזור לי

evh1

New member
עיצוב

קשה מאוד לתת רעיונות משלט רחוק צריך להרגיש את המקום

ofird

New member
זה נכון

אבל . מה לגבי מקורות של דוגמאות קיימות + תמונות?

חיבורים

New member
מה המטראז'?

לפי התמונות לא ברור לי היכן אתה מתכוון לדחוף עצים שם (זה די קטן, נראה לי) וגם - מי בדיוק מאיים שם על פרטיותך ואיך אתה מתכוון לטפל בזה בלי לחסום את הנוף? לגבי ריהוט - אתה צריך פינת ישיבה + שולחן (לא כיסאות) וקשה לי להאמין שתמצא מה זה ברשתות DIY. אפשר לנסות בחנויות יעודיות או אצל נגר פרטי אבל אז העלויות קופצות. הכי טוב - תכין שרטוט וגש לנגריה לבניה עצמית, שב עם בעל הבית, חגיעו להבנה לגבי חומר ועלויות (כולל הגנה בפני רטיבות - חשוב!) תקנה מברגה, תרכיב לבד ותשלים עם כריות לבנות מהום סנטר.

ofird

New member
המטרג'

בערך 2.5 מטר על 4.5 מטר. יש לי פרטיות אבל מוגבלת, כל אחד יכול לראות אם הוא רוצה אותי ואת אישתי אוכלים ארוחת בוקר, ואני לא מרגיש נוח עם זה! הבעייה שלי היא הרעינות, היישום כבר יותר פשוט, אם צריך לשלם אז אשלם כמובן, אני מחפש דוגמאות של מקרים דומים ופתרונות יצירתיים ליצרית פינת הירגעות. אתה ממליץ על פינת ישיבה, כמו ספה ? פינתית?

ofird

New member
WOW

הסרטוט והתוכנ יפים מאור... מה עם קצת עציצים לפרטיות ולחיות? מה עם המנורות/נורות בסגנון מתאים?

חיבורים

New member
משהו כזה?

וברצינות - כדי לקבל מסך צמחיה מספק צריך אדניות ברוחב 60 ס"מ לפחות - המשמעות היא לוותר על חלק יחסית גדול של שטח המרפסת לצורך העניין - לשיקולכם. לגבי תאורה - המיקום היחיד הריאלי הוא על הקיר מעל/לצד הדלת. וולפסון בת"א הוא מקום מתאים למצוא משהו לטעמכם.

ofird

New member
תודה שוב

שיפצתי קצת את הציור הקיר האפור נמצא שם (של הבניין הסמוך). הX האדום הוא הצעה למנורות (איזה סוג כשאי?) הקוים השחורים זה מסגרות לחלון של הסלון. מה אתה אומר?

חיבורים

New member
אם כבר

אז תעביר את פינת הישיבה לצד השני - לטובת הפרטיות וגם כי אנשים מעדיפים לשבת עם הגב לקיר. ולגבי המנורות - הכי חשוב שיהיו עמידולפגעי מזג האוויר - הבחירה הספציפית היא עניין של טעם.

ofird

New member
תוכנה...ועוד

באיזה תוכנה את משתמש? זה יוצא כ"כ יפה. איפה אתה מציע לממש, אצל נגר? איפה ניתן לקנות את המזרונים+כריות ? באיזה חומר להשתמש לספות כדי שיהיו עמידות בחורף? (את הכריות מקסימום אפשר להכניס) האם ניתן למקם עציצים + אדניות לפי הסמיונים שסימנתי? (תוכל להוסיפם לסירטוט)? תודה רבה על כל העזרה.

חיבורים

New member
התוכנה היא SKETCHUP

תוכנת שרטוט והדמיה מקצועית. נגריות DIY יש בלי סוף - רק תבחר. כריות + מזרונים - לפי מידות אצל הרפד השכונתי. כל עץ יתאים, ובתנאי שעבר תהליכי הגנה מתאימים (תתייעץ עם הנגר). לגבי העציצים/אדניות - כאן צריך גנן מומחה כי יש כאן הרבה פקטורים (כיוונים, רוחות וכד') בהצלחה.

ofird

New member
הספקתי לראות

בתגובות קודמות שלך, ורשמת שצריך הכשרה+ניסיון. תוכל להוסיף את הפריטים (עציצים, עצים) לסרטוט בבקשה? רק הערה אחת, נאמר לי שאולי אנשים יעדיפו לשבת מול הנוף ולא מול חלונות של הסלון, מה אתה אומר, אולי נסובב את הספה עם הגב לחלון? האם אתה בעל חברה לעיצוב? אפשר להיעזר בך (בתשלום) גם ליתר הבית (בלון+פינת אוכל)?

nof123

New member
זולה

מצרפת דוגמא למשהו דומה שבניתי בעלות אפסית במרפסת יותר קטנה. לא מצליחה לצרף תמונה כי היא גדולה מדי. אצרף את התוכנית שנעשתה בסקצאפ.

ofird

New member
יפה מאוד

זה מאוד קרוב למה שאני רוצה, אז בנינו כבר רעיון, אבל מה עכשיו? קיבלתי כמה עצות ליישום, אבל הן מציבות לי דרך ארוכה, אשמח לשמוע למי פנית בשביל עצים, כריות וכו' ובאילו חומרים השתמשת תודה רבה

nof123

New member
אז ככה...

הייתי בנגרייה לחובב ליד קניון איילון. שם במקום הכינו לי את הקופסאות של העץ (סנדביץ) וגם חיברו אותם. לקחו רק על עלות החומר. במקרה שלי המזרונים ניקנו בחנות למוצרים לגן, מיזרוני שינה של ילדים שהתאמתי להם את הגודל של הקופסאות (70 ש"ח למיזרון). חיפשתי איך לחסוך בעלויות ורפדים רצו קרוב ל- 1000 ש"ח למיזרונים בהתאמה אישית ובבדים יקרים. הוספתי לגב כריות "נקניק" של מילגה (אפשר לראות באתר שלהם) בערך 300 ש"ח ל- 2 כריות. יצא מגניב, אם כי לא בדיוק כמו בתוכנית המקורית שלי. כל היום אנחנו יושבים שם. ואגב, את העדניות התקנתי מבחוץ וכך לא בזבזתי שטח של המרפסת. אם צריך עוד פרטים, אשמח לעזור

ofird

New member
כמה דברים

עץ סנדוויץ? בטח יבוא חמי ויגיד לי שאין סיכוי שזה יחזיק את הגשם הראשון, הוא צודק לדעתך? הרי הכל נחשף בחורף כי את המזרונים אתה בטח מכניס לתוך הבית. שם החנות למיזרונים? מה האתר של מילגה? אדניות תליתי פנימה כי ועד הבית אמר לי שהחוק העירוני מחייב את זה, זה נשמע לך אמין? נראה יפה מאוד ח"ח

למעלה