עיקור וסירוס

spoonboy

New member
עיקור וסירוס

לפי דעתי אין לבן אדם שום זכות לעקר את הבעל חיים שלו. אוקיי, אם אין סירוס/עיקור יהיו מלא חתולי רחוב שימסרו לניסויים, שיענו אותם וכ"ו. הם לא הבעיה. המעבדות ניסויים הן בעיה, האנשים חסרי הלב הם בעיה אבל בשום אופן לא החיה שזכותה המלאה להמליט! בעלי חיים מרגישים ואהבים! אינסטינקטים זה סתם קונספירציה של המדע! צריך להלחם באנשים האלו (עושיי ניסויים ומתעללים) בעלי חיים צריכים להיות חופשיים. האדם חושב את עצמו למלך ולדומיננטי, והכי מעצבן הם אלה שאומרים "עדיף זה מאשר שהם ימסרו לניסויים". זה דבר צבוע!!! עדיף לשרוף את מעבדות הניסויים מאשר שבעל חיים יסתובב שיש לו סיכוי של 30% להיתפס ו"להיתרם" למעבדת ניסויים.

CowLover

New member
לא רק לניסויים

אם חתולי וכלבי הרחוב לא יסורסו/יעוקרו יהיו הרבה יותר חתולים וכלבים משאפשר לטפל בהם... ומכן נובע שחלק יסבלו וימותו ברחובות ממחסור באוכל או מקור....

spoonboy

New member
חתולי/כלבי רחוב

שורדים ברחוב. בגלל זה הם נקראים חתולי רחוב. יש מלא אוכל בפחי זבל, יש מלא עכברים וחלודות, יש מלא מסעדות שזורקות אוכל וכ"ו. חתולים/כלבים הם לא בני אדם ולכן הם יכולים לשרוד ברחוב.

גולדי2002

New member
לא מדויק

הרבה חתולי רחוב נדרסים, חלקם מתים מרעב ורובם ככולם חשופים להתעללויות אכזריות מידי ילדים או מבוגרים. עיקור/סירוס ימנע התפוצצות אוכלוסיה של חתולים, שתקשה על הטיפול בהם ותגביר את עוצמת החשיפה שלהם לכל המצוין למעלה. נ.ב. גם בני אדם יכולים לשרוד ברחוב (יש פחי זבל מלאים באוכל ומסעדות שזורקות שאריות)

d u d

New member
תרד קצת למטה ותיקרא...

באמת שנמאס מהטיעונים הלא אחראיים האלה, הויכוח הזה כבר לא רלוונטי, העיקור/סירוס הוא הכרחי כדי למנוע את הסבל של חתולי הרחוב ומי שבוחר להסתכל על זה אחרת הוא הצבוע!

spoonboy

New member
הטענה הזאת צבועה

מי הם בני אדם שיגידו שלחתול אין רגשות?

גולדי2002

New member
ואם כבר בסירוס עסקינן

שימו לב לזה: לנו יש מזל שהמילים "סירוס" ו"הריגה" הם שתי מילים שנשמעות אחרת לגמרי. כי בנורווגית שתי המילים האלו נשמעות אותו דבר, וזה גרם לתאונה מביכה במרפאה וטרינרית. והרי תקציר הסיפור: אישחד בא עם החתול שלו לניתוח סירוס, ומכיוון ו"סירוס" נשמע כמו "המתה" (תוספת של ר´) אז הוטרינר הרדים את החתול, כשסך הכל הוא התבקש לסרס. אז במרפאה התנצלו וברוב "נדיבותם" הם לא חייבו את בעל החתול על הטיפול. כמה נפלא מצדם. עכשיו תקראו את הכתבה.

spoonboy

New member
ילדים גם נדרסים...

להומלסים גם אין מה לאכול וילדים מתעללים גם בילדים. אני לא רואה אף אחד מעקר אותם.

Gal-Mo0D

New member
אתם לא מבינים

את ההבדל בין בני אדם לחתולים ?! תקראו קצת יותר את השרשורים שלנו ותבינו.

AmitKar

New member
בוא נבחן את הדוגמא הזאת

אני מדבר איתך על ישראל, למרות שזה נכון גם לרוב המדינות שיש בהם חתולים. אז ככה: בישראל יש שש וחצי מיליון בני אדם. בוא נניח שכל השישה וחצי מיליון היו הומלסים. עדיין יש יותר חתולי רחוב מאשר הומלסים. אבל בישראל אין הרבה (ביחס לשש וחצי מיליון) חסרי-בית. עד כמה שהמצב קשה, עדיין אין כל כך הרבה חסרי-בית. הומלסים בד"כ גם לא מולידים ילדים בדיוק מהסיבה שהם לא יוכלו לגדל אותם כשילדים מתעללים בילדים זה לא קשור למצב הכספי שלהם והם הולכים לכלא לאחר מכן. על התעללות בחתול כמעט ואין עונש. העניין הוא איך יגרם פחות סבל. הומלסים מודעים למצבם ולכן לא יולידו ילדים חתולים לא! ואז צריך להחליט: האם כל הסבל שיעבור עליהם ברחוב (כולל אפשרות להילקח לניסויים) עדיף מניתוח בלתי מסוכן בהרדמה מלאה המפחית את הסיכון לסרטן? אני חייב להגיד שגם החתולה שלי וגם הכלבה שלי מעוקרות ומאושרות אך אני לא רוצה לתאר לעצמי עד כמה מסכנים היו גוריהם אם לא היינו מוצאים להם בתים עמית

feline9

New member
;-90 אחוזים מהגורים מתים, 20 אחוזים

מהבוגרים במצב רע! על מה אתה מדבר?

Gal-Mo0D

New member
ב-א-מ-ת ?

כנראה שעדיף שהמון חתולים יידרסו, יעונו, ימותו ברעב ויחלו מאשר שיסרסו את החתול\כלב שלך. רוב החתולים לא שורדים. נקודה. העמותות מפוצצות חתולים והמצב לא משתפר מרגע לרגע. נכון, לבעלי חיים יש זכות להמליט - אבל יש להם גם זכות לחיים נורמליים וטובים. אני מעדיף לסרס את החיה שלי מאשר שרוב הגורים שלה ימותו וחלק ישרדו (ויהיו נורא רזים, חולים וכו´). הטיעונים שלך הם אנוכיים, ותקרא את השרשור למטה בנוגע לעיקור וסירוס.

spoonboy

New member
העמותות לא צריכות להחזיק בהם

בעלי חיים צריכים להיות חופשיים! זה כל מה שהם צריכים.

Gal-Mo0D

New member
וואלה, צודק

עדיף שהעיריה תמית אותם. איך לא ראיתי את זה קודם ?

spoonboy

New member
העירייה צריכה להישרף

שוב. העירייה שממיתה חיות זה דבר טיפשי. מי הם בני אדם עם זכות להרוג חיות? עדיף למות מלחיות בשבי. אם היו שמים אותי במאסר עולם הייתי מתאבד כבר ביום הראשון.

Gal-Mo0D

New member
לכל יצור יש את הזכות לחיות

וזהו. בין אם זה ב"שבי" ובין אם זה ברחוב. ומה לעשות - ברחוב ימיתו אותם, עדיף שיחיו בעמותות. מוזר שהחתולים לא מתאבדים בעמותות, מאוד מוזר.

spoonboy

New member
בגלל זה צריך לפעול נגד ההמתות ולא

נגד ההמלטות. חתולים לא מתאבדים בעמותות כי אין להם חבלי תליה!

ifonly16

New member
את/ה מה זה טועה

קודם כל אם אי פעם הייתה לך חיית מחמד הדבר האחרון שהייתה רוצה זה שהיא תסתובב חופשי במקום פתוח בלי השגחה כי היא: א. יכולה להיטרף ע"י חיה כלשהי. ב. היא יכולה להידרס ברחוב. בשכונה שלי יש הרבה כלבים והרבה חתולים שהכלבים סגורים בחצרות והחתולים גם הבית וגם הרחוב מסתובבים חופשי אבל אלה של הבית מעוקרים ומסורסים ואלה של הרחוב מביאים להם אוכל ושתייה ודואגים למצוא בית לרוב הגורים. תאמין לי שאתה לא הייתה רוצה לחזור הבייתה ולראות קיפוד מת או גור חתולים מת שהעורבים אוכלים אותו. החתול הפרטי שלי נולד ברחוב והוא הלך אחרינו הבייתה. אז תאמין לי הם יודעים מה הם עושים ום יודעים שבית זה אחלה מקום ולא כלא. אז סירוס/ עיקור לדעתי זה דבר נפלא שפותר המון בעיות ונכון שזה גורם להם קצת אי נוחות אבל ההתנהגות שלהם לא משתנה וזה דבר נפלא משל עצמו. ולדעתי אתה/את מזה טועה זה לא בא מתוך כך שאנחנו דומננטים ובא לנו שלנו יהיה יותר מחיה ויותר נוח זה בא מזה שלהם יהיה מספיק שטח מחיה ויותר נוח.

spoonboy

New member
חוץ מהזכות לחיות

יש את הזכות ללדת וללדת זה דבר נפלא. את באמת יכולה לקחת את זה מהחתול שלך?

למעלה