עיריית פ"ת לבגץ: ההחלטה להעביר את המחוזי

מוצדק או לא: בהמ"ש מחוזי מרכז מפ"ת-ללוד???

פרידמן החליט להקים את ביהמ"ש המחוזי מרכז בלוד; הסיבות - חברתיות שר המשפטים הפתיע בהחלטתו שלא להשאיר את ביהמ"ש המחוזי מרכז בפתח-תקווה, מקום מושבו הזמני. ... מנהל בתי המשפט, השופט משה גל, אמר ל"גלובס" כי ההתלבטות הסופית היתה בין הערים רמלה ולוד, "שהן הערים החלשות יותר במחוז. ההחלטה הסופית לבחור בלוד היתה של השר פרידמן". ואני שואל: צעד חכם או ניסיון לתפוס כותרות? למה להעביר את בהמ"ש לפריפרייה? מה עם דרכי גישה /חניה? ומצד שני האם העברת בית המשפט תביא לצמיחה בעיר, ליצירת מקומות תעסוקה ולהיקף משטרה מוגבר? ואולי בכלל צריך להפסיק לפקוק את המטרופלין של גוש דן?

הכי מוצדק בעולם.

ולמה ? כי אתם, קרי: תושבי גוש-דן, לא מכירים הרבה מעבר לגוש דן עצמו. ראש העיר חיפה אמר רק לאחרונה "מדינת תל אביב מהווה סכנה קיומית למדינת ישראל". המציאות היא שכיום הכל נע סביב העיר תל אביב וגוש דן. וזה בא על חשבון הגליל, הנגב, וכו'. וזוהי בעייה שתתפוצץ למדינה בפנים בעוד מס' שנים. להעביר את בית המשפט המחוזי למשהו יחסית רחוק מגוש-דן, יגרום קצת נחת וכסף לפריפריה. וכמו שאני הייתי בטוח שרמלה זה חלק מגוש דן, כך אני מניח שרוב התל-אביבים לא יודעים מה המרחק בין חיפה לגבול הצפון, בין חיפה לצפת, ולא אזכיר את קצרין... וזו רק דוגמא. *כמובן שאני לא מתכוון באופן אישי נגדך, אלא באופן כללי כלפי המגמה בארץ.

PoisonousLitchi

New member
בזמן האחרון

זה נורא אופנתי לצאת נגד גוש דן ו"הבועה התל אביבית".. ראה את ההתבטאויות בזמן המלחמה.. אבל זה לא משנה את העובדה שמחירי הדירות בת"א מרקיעים שחקים.. שום דבר שהצדקנים בכנסת יעשו לא ישנה את מרכזיותה של ת"א בעיניי הצעירים ובכלל. ולא, התל אביבים לא אשמים בזה שיש אוכלוסיות וערים נחשלות.

נכון, זה אחריות הממשלה.

הכנסת והממשלה צריכים לדאוג שהאוכלוסיה במדינה תהיה יותר מפוזרת ופחות מרוכזת. לצורך השוואה: אם כיום רוב הצעירים ימשיכו לעבור לגוש דן, זה משאיר את הצפון ואת הדרום למבוגרים. בעוד כ-20 שנה, המבוגרים ילכו לעולמם. דבר שעלול לגרום לכך שלא יהיו ישובים מהגבול עד תל אביב - והמרחק ממצב כזה למלחמה (שכן האוייבים שלנו יקחו חלקים לא מיושבים). קצר. יותר בעייתי, ויותר מוחשי היא בעיית המיעוטים. היות והמיעוטים (בצפון אני יודע שזה קיים אצל המוסלמים, נוצרים, דרוזים וצ'רקסים) בגדול נשארים במקום בו נולדו. יוצא שאחוז הערבים לסוגיהם בצפון (ואני מניח גם בדרום) תעלה עשרות מונים על כמות היהודים באותם איזורים. במקרה כזה, שוב, מדינת ישראל מאבדת מיהדותה ומחלקיה. וזו הבעיה האמיתית. האבסורד הוא שכדי להילחם בתופעה, החליטו לשכלל את הרכבת. כך שאדם שגר בבאר-שבע, יוכל לעבוד בתל-אביב. למעשה, קרה בדיוק הפוך - אנשים המשיכו לגור בת"א, ורק בעבודה נוסעים לב"ש. וזה חיזק יותר את גוש דן על חשבון חלקי המדינה האחרים.

עיריית פ"ת לבגץ: ההחלטה להעביר את המחוזי

עיריית פ"ת לבג"ץ: ההחלטה להעביר את המחוזי מרכז ללוד "נתפרה" מראש לטענת העירייה, היתה מעורבת פסולה של שרי המשפטים והאוצר בקבלת ההחלטה עוד נאמר בעתירה נאמר כי פניות ראש העירייה לשרים בבקשה לקבל את פרוטוקולי הוועדה לא נענו בעיריית פתח-תקווה זועמים על החלטת הממשלה להקים את מבנה הקבע של בית המשפט המחוזי מרכז בעיר לוד. העירייה עתרה היום (ב') לבג"ץ בדרישה לבטל את ההחלטה, בטענה למעורבות פסולה של שרי המשפטים והאוצר בקבלתה, מעורבות שהפכה אותה לשחקנית ב"הצגת תיאטרון משוחקת היטב שתסריטה נכתב מראש". כזכור, לפני למעלה משנה החליט השר דניאל פרידמן להקים בית משפט מחוזי שישי, שמשכנו הזמני יהיה בפתח-תקווה http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000366119&fid=829

doe2

New member
הסיבה היא אכן חברתית ואני מאוד בעדה.

למען גילוי נאות אציין שאני קצת בתוך העניין הזה, אך לא אפרט מה בדיוק... הסיבות הן חברתיות משני כיוונים: האחד, להקל על תושבי אזור דרום מזרח גוש דן וכל הישובים (הרבים) שמסביב. פתח תקווה, גיאוגרפית, נמצאת בליבו של גוש דן, כאשר בפועל אין הבחנה אם בית המשפט היה ממוקם ברמת גן או רמת השרון לצורך הדוגמא. הנגישות של תושבי האזור לתל אביב או לפתח תקווה היא כמעט זהה. הנגישות שיצור בית המשפט בלוד לכל תושבי הסביבה היא עצומה ורבה יותר. מעבר לכך, עקב העובדה שאין בעית מקום, מתוכנן שם במקביל קומפלקס ענק של יחידות ממשלתיות שונות שהמצאותן שם, תגביר את הנגישות של התושבים לשירותים ממשלתיים שונים. במקביל גם ענייני חניה יהיו קלים יותר סיבה חברתית נוספת היא הציפיה שהמיקום של מבני הממשלה השונים +בית המשפט יחזק את המקום ויעודד (אולי) אוכלוסיה חזקה יותר להתגורר באיזור, או באחד הישובים שמסביב.

doe2

New member
אין לי מושג.

אני מניחה שכמה כוחות פועלים בתוך המערכת....אני העליתי חלק מהשיקולים שהועלו בפני ושאיתם גם הסכמתי.

למעלה