עכוז עכוז עכוז

ריקי29

New member
עכוז עכוז עכוז../images/Emo10.gif

אוף. הסיכויים הולכים ופוחתים להיפוך. הייתי אצל קנטי, נכנסתי למחקר להיפוך מוקדם ונפלתי על הקבוצה המאוחרת. נקבע לי היפוך רק בעוד שבועיים. אתמול הייתי אצל המיילדת שקצת נלחצה שהבינה שהעוברית עדיין עכוזית ואמרה שמעולם לא ראתה אישה בהריון עם כזאת טליה ושהיא חוששת שבגלל שאני כל כך צרה לעוברית קשה להתהפך וביקשה שאקדים את ההיפוך בשבוע. דיברתי עם קנטי עכשיו והוא אמר שאגיע ביום ראשון אבל שהוא מאוד לא מבטיח להקדים את ההיפוך כי לפי הUS אני בשבוע 35 ובגלל המחקר הוא לא יכול להקדים את ההיפוך. כל כך קשה לי להיות אופטימית עכשיו... אני מתחילה לחשוב שאין מנוס מקיסרי.

mamadan

New member
וואי.. מחזיקה לך אצבעות...

את עכשיו בשבוע 35? אני בשבוע 34 ואני גם חושבת שהיא עדיין לא התהפכה.. אז אני אחזיק אצבעות לשתינו... אני כל הזמן אומרת לעצמי (ולה) שהיא בטוח לא הייתה רוצה לצאת בקיסרי- אז שתתחיל לזוז..

כדאי לבדוק אם אין בי"ח שיילד אותך

ולא בקיסרי מצרפת שוב את סיפור הלידה של בכורי, לפני 10+ שנים עכוז וגינלי

debby12

New member
מנהל
קראתי -מעניין!

את יכולה להסביר לבורה שכמוני מה זה בדיוק הטקס של פדיון הבן? ומדוע לא עורכים אותו אם הלידה היא בניתוח? ובאיזה בית חולים זה היה בזמנו? מדהים - נשמע שכבר לפני 10 שנים היית איתנה בדעתך בנושאי לידות למרות שזו היתה לידה ראשונה שלך. וגם חיזקת אותי בדעתי שאם כבר חייבים בית חולים - אז רק רופא פרטי ולא "רולטת בית חולים"

פדיון הבן

פדיון הבן היא מצוה נדירה מאוד. מקור המצוה: בכורות ישראל היו אמורים לעבוד בבית המקדש. לאחר שבני ישראל יצאו ממצרים וקיבלו את התורה, הם חטאו בחטא העגל. כל השבטים השתתפו בחטא מלבד שבט לוי. לכן נקבע ששבט לוי יעבוד במקדש במקום הבכורות. לזכר כך- יש לפדות את הבכור מידי הכהן(הכהנים הם משבט לוי)ולשלם לו חמישה סלעים (מטבעות כסף). המצוה מופיעה בשמות י"ג ומצוין שהבכור הנפדה צריך להיות "פטר רחם" לאמו, כלומר- הוא פותח את הרחם. לכן לא פודים תינוק שנולד לאחר הפלה או לאחר תינוק נפל, ולא פודים תינוק שנולד בקיסרי. מאותה סיבה לא פודים תינוק שאביו או אמו משבט לוי, וכן לא פודים בנות, או בן שבא אחרי בת. באתר של צהר מצאתי הסבר מאוד יפה. הבכור מנקז את כל ציפיות הוריו, הוא תמצית היצירה שלהם. זה יכול להביא אצל ההורים להרגשה של גדלות ושל "אנחנו עשינו זאת" הפדיון בא להזכיר שיש שותף שלישי לתהליך והוא הקב"ה. לידה שמתרחשת לאחר הפלה או בקסרי, אינה זקוקה לתזכורת כזו כי ההורים כבר חוו על בשרם את היכולת המוגבלת שלהם. פדיון הבן נעשה לאחר שהתינוק בן חודש, ויכול לעשות אותו כל כהן. הלידה של אריה היתה בשערי צדק ולגבי נסיוני בלידות שונות ומשונות - אפרט בפעם אחרת ולא תוך כדי הנקה

debby12

New member
מנהל
תודה - החכמת אותי

הכרתי את הביטוי "פטר רחם" - אבל לא ידעתי שיילוד בכור שנולד בקיסרי לא נחשב "פטר רחם". הכרתי פעם מישהו שגרס שבגלל זה "פטר" איננו שם לועזי (ובמקרה קראו לו פטר
). אהבתי את ההסבר של ענווה מול גדלות. לפי דעתי גם תינוק פג אם ככה לא צריך לפדות כי ההורים שלו "באבוה" חוו את היכולת המוגבלת שלהם (ואת זה אני כותבת בתור אחת שילדה פגית)

רק מסתייגת ממשהו

לא פודים תינוק שנולד בקיסרי, כי הוא לא "פתח" את הרחם, אלא יצא בצורה אחרת. מאותה סיבה גם אחרי הפלה לא פודים, כי הרחם כבר נפתח. למרות, שהפלה בשבועות מוקדמים, לא תמיד תמנע פדיון. צריך לשאול רב על ההגדרות המדוייקות של ממתי הפלה מונעת פדיון. שמעתי על סיפור של ילד שנולד אחרי הפלה, ולא פדו אותו, ואחרי הרבה שנים, התברר ששהפלה היתה בשלב מוקדם יחסית, ולכן הוא היה צריך לעבור פדיון, ופדו אותו אז. אנחנו לא זכינו לעשות פדיון, כי פונפון נולד בקיסרי...

tonti

New member
איזה סיפור. ואבולעפיה

יילד את אמא שלי כשילה אותי. פרטי. את כולנו היא ילדה איתו.

ואם תבקשי לצאת מהמחקר?

את לא חייבת להיות חלק מהמחקר. הלידה שלך והתינוקת שלך חשובות יותר מהמחקר הזה (ואני לא מזלזלת במחקרים! נהפוך הוא). אם לא תהיי חלק ממנו, הוא יוכל להקדים לך את ההיפוך?

שָׂרָה

New member
מה מחקרים!

לא מספיק עם המחקרים שנעשו בבתי החולים על החולים ללא ידיעתם? לא מספיק הסקנדלים? מה עם זכות האנשים על גופם לא להשתתף במחקר מסוכן שהם לא רוצים?

אאל"ט, בדיאדה אמרו לי פעם

שיש רופא שמיילד עכוז בלניאדו. לא זוכרת את שמו.

סטיוויה

New member
מה אני אומר לך...

לפעמים לא צריך לחשבן לכסף.שכל אחת תעשה את החשבון שלה מה יותר חשוב לה.

שָׂרָה

New member
אבל יש חסרי יכולת שבאמת אין להם$$

לא נראה לי הוגן שמי שאין לה כסף נידונה לניתוח קיסרי, כאשר לידה רגילה היא זכותה הלגיטימית של כל אשה ללא קשר למצבה הכלכלי... ורק בגלל שהמדיניות הרשמית של הרופאים הציבוריים, כל העניים חייבים לסבול
(ולא כל אחת היא 'מנטי' 'מיכל' או 'אני'(שרה
) שילכו עד הסוף וילדו לבד ללא מיילדת)

הילהל

New member
קפיטליזם מסריח ../images/Emo109.gif

במדינתנו ביה"ח מקבל סכום נאה מהמדינה על כל לידה. ועדיין היולדת שרוצה משהו טיפה שונה מהנורמה הרפואית תאלץ להיפרד מסכום לא פעוט, שלא לדבר על יולדת הבית שגם תממן את הלידה מכיסה וגם לא תקבל את מענק הלידה. או על זה שבאזורים מסוימים בארץ (מי אמרה סורוקה ולא קיבלה?) רוב האפשרויות לא קיימות ויש לנדוד.

debby12

New member
מנהל
אין ספק שאת צודקת

ההגמוניה הזו של בתי החולים בישראל מאפשרת להם לצפצף על היולדות מעבר לקצת קוסמטיקה מלמעלה (או כמובן שירותים בעוד המון כסף ע"ע מלוניות וכאלה) תגידי - אפשר ללדת עם רופא פרטי בבאר שבע?

הילהל

New member
פורמלית - לא

אולי יש איזו דרך בגניבה. אני לא מכירה. ואני שונאת את ה"גניבה" הזו שרק מוסיפה מתח ולא מוסיפה בריאות.

למעלה