עכשיו גם הרמטכ"ל דן חלוץ מודה

mean girl 16

New member
כמו שאומר פרו' בן ישראל

הממוקם במקום 31 בקדימה - "המלחמה הנוכחית, מזכירה לי את יום כיפור מכל מלחמה אחרת".

צריך להעיף את אולמרט..

אולמרט צריך לגמור את כל תהליך ההפסקת אש ולהסיק מסקנות ולא לחכות לוועת חקירה ולא לבחירות.. פשוט הבן אדם לא מתאים לשבת על הכיסא הזה..לפני שיביא עלינו עוד אסונות..

the new L

New member
אכן בושה וחרפה

שמעתי שהפרקליטות הצבאית נתנה לחיילים בחזית שחסר להם אוכל אישור לבזוז חנויות של לבנונים חפים מפשע ולגנוב מהם מזון בשביל שיהיה להם מה לאכול. פשוט בושה וחרפה.

the new L

New member
אני מעדיף

שצה"ל יתכנן מבצעים כך שהוא לא יצטרך לשדוד אזרחים חפים מפשע.

טשאפק

New member
איך למשל?

או, זה כבר פרטים טכניים. מכיר את הסיפור על האנגלי ממלחמת העולם, שהציע לממשלה דרך לאתר ולהשמיד את הצוללות הנאציות: לשאוב את הים. איך לעשות זאת? זה כבר פרטים. חיילי צה"ל נדרשו להיכנס לכפרים שבהם מעוזים של חיזבאללה. חיילים הם אנשים וזקוקים למזון. בעייה.

טשאפק

New member
זה לא תמיד פרקטי

כאשר כוחות קטנים פועלים בכפרים, ויכולים להיתקע בהם מעבר למתוכנן, הפתרון המיידי הוא לקחת מזון מהבתים (ומהשדות והמטעים). להתחיל להזניק מטוסים ומסוקים בכל מצב כזה, זה לא מעשי וגם מסוכן. לא תמיד יהיו מטוסים זמינים, התיאום לא פשוט, מטוסי התובלה פגיעים לירי נ"מ, ואם תהיה קצת רוח והמזון ינחת ק"מ מהחיילים - בעייה! כאשר מדובר בכוחות גדולים ששוהים זמן רב בשטח, זה עניין אחר ובמצב כזה באמת לא מסתמכים על פתרונות מאולתרים אלא מעבירים אספקה ביבשה או מהאוויר. אני חוזר ואומר שהפגיעה הזו באוכלוסייה היא מינורית והכרחית לצרכי הלחימה.

the new L

New member
אני חייב לציין

שהידיעה על כך שהדבר הזה נעשה שינתה אצלי את התפיסה. עד היום האמנתי באמת ובתמים שצה"ל הוא צבא מוסרי שנמנע מפגיעה מכוונת בחפים מפשע. לצערי התבדתי כעת.

טשאפק

New member
צבא אחר

היה פשוט משטח את הכפרים, שנשארו בהם מעט מאד אזרחים. הבית היה קורס על תכולתו.

mean girl 16

New member
וזה מה שהיו צריכים לעשות

אין שום סיבה שמקום כמו בינת ג'בל ימשיך לעמוד.

אולמרט חייב להתפטר../images/Emo70.gif

אולמרט שולח חיילים לשדה הקרב בלי אוכל ושתיה, בלי קסדות ובלי ציוד לראיית לילה. אולמרט מונע חיפוי ארטילרי ואווירי על החיילים וזאת משיקולים פוליטיים. אולמרט לא הורה למגן את הטנקים מפני טילי הנ"מ הקטלניים של האוייב. אולמרט עשה את כל השגיאות האפשריות בניהול המלחמה הזאת. אולמרט ניהל את המערכה בחובבנות ובחוסר מקצוענות. אולמרט הופך את חיילי צה"ל לברווזים במטווח. אולמרט לא יודע לנהל מערכה צבאית. אולמרט נושא באחריות למחדלים. אולמרט חייב להתפטר!!

פילדמרשל פרץ לא מסכים איתך

הוא בדעה שאולמרט ניהל את המלחמה בצורה 'מצויינת'. דרכו, כמובן.

למעלה