עכשיו זה רשמי, הילד חוזר לאם

שירי ל

New member
ואני כועסת על החוק במדינה ../images/Emo31.gif

שמאפשר להתחרט עד חצי שנה אחרי האימוץ. חצי שנה???!!!
מה זה "להתחרט"? טובתו של כל ילד, באשר הוא, היא בית חם ויציב ללא תהפוכות. על האם הביולוגית לקבל החלטה עד לרגע הלידה- ואח"כ- אבוד. איך יתכן שאפשר יהיה לשגע ככה ילד? הנה, בבקשה- האם לא התחרטה חצי שנה אחרי הלידה, אלא חודשיים- ותראו איזה סחבת, הוא כבר בן 11 חודשים. מה היה קורה אם היתה מתחרטת ביום האחרון? היו מחליפים לו הורים כשהיה בן שנתיים? צערה של האם הוא משני בסיפור הזה, עם כל הכאב. יש מישהו יותר חשוב.

צודקת, אז עכשיו רוצים לשנות את החוק

שלא ניתן יהיה לאפשר חתימה על אימוץ לפני הלידה, כמו היום, ושהאפשרות להתחרט תהיה 6-8 שבועות וזהו. אני בטוחה שלא מעט נשים שחשבו לתת לאימוץ שינו את דעתן ברגע שהחזיקו את הגוזל בידיים. אז צריך לאפשר גם זמן חזרה בתשובה, אבל בטח לא חצי שנה. גם בגלל הילד וגם בגלל שיש הורים מאמצים רבים שכל הזמן יחששו מכל דפיקה בדלת שהנה ההורים שינו את דעתם ובאים להחריב את עולמם. אבל מערכת המשפט בארץ, זו בהחלט חלמאות לשמה. גם שרות הילד, לא ניסו למצוא את האב, פשוט קבעו שהוא בר אימוץ וסגרו ענין. פשוט נורא ואיום הסיפור הזה. רק שלא יחזור בעתיד ויקרה להורים נוספים, זו התקוה שלי.

dafdaf

New member
לא מדוייק גלי

מה שרוצים שיהיה בחוק הוא שלא ניתן יהיה למסור לאימוץ עד 6-8 שבועות אחרי הלידה ולאח"כ מכן במידה וכן הוחלט על מסירה של התינוק אין דרך חזרה.

gudat

New member
לא בדיוק אפשר להתחרט

אלא שהחוק מגדיר תקופה של חצי שנה בה המאמצים הם בניסיון (במקרים חריגים התקופה מקוצרת), למרות הבחינות שהם עוברים קודם, ולכן מקובל לראות בתקופה הזו אופציה לחרטה מצד ההורים הביולוגיים (דברו על זה היום ברדיו). מה שלא יהיה, זה מחדל נורא ואיום, וחוסר האונים הזה שקורים במדינה הזו עוד ועוד דברים איומים ואין לנו מה לעשות פשוט הורג אותי. ומי סובל בסוף? חלשים כמו התינוק המתוק הזה שמי יודע מה זה יעשה לו. הלב שלי מתפוצץ מרחמים, כעס, עצב, חוסר אונים.... פשוט מתפוצץ.

בהחלט מחדל, וחוץ מזה מה שלומך?

אני משערת שעובדת קשה.... עוגות... נרות... בלונים
כמה רגעים של נחת, אה?

../images/Emo6.gif../images/Emo3.gifאל תעלבי, התכוונתי לתמר, אבל

שתיכן בעיצומן של הכנת עוגות. ועכשיו גם אני נכנסת לסבב וגם ענת. איך ילדנו כולנו ביוני, אה? וכולנו באותו פורום?

gudat

New member
לא מאמינה שאין לי תמונה

של עוגת הטלטאביז המקסימה! יש תמונה אחרי ששמו את הנרות (וזה הרס), מקווה שרואים משהו ואם כן אני אשויץ קצת. שירי, זה כמובן לא מגיע לרמה שלך, אבל יש עתיד...

ARCH 2

New member
בקצב הנוכחי אכנס כבר ליולי ../images/Emo8.gif../images/Emo3.gif

hilalev

New member
עצוב באמת. מקווה שהדבר הטוב ביותר

לילד ייעשה, כי אנחנו באמת לא יודעים את כל הפרטים. חבל.

limooor

New member
והכי מוזר בסיפור הזה

שהאם הביאולוגית בת 30 ולא גילתה שהיא בהריון עד חודש 8 כאילו מה לא הרגישה את הבחילות הקאות צרבות וכל מה שאני עוברת עכשיו תמוהה ביותר ואפילו מוזר לא?

odeia

New member
מילא, אולי לא היו לה, אבל לאן נעלם

המחזור, לא מרגישים שהוא חסר?

ומוזר עוד יותר....

איך אשה בת 30 מוסרת תינוק לאימוץ, גם אם הוא לא היה מתוכנן. הרי היא לא ילדונת מפוחדת בת 20 ולא בת למגזר שמרני ובעייתי. היא בחורה נורמטיבית ובוגרת שנכנסה להריון לא רצוי ובחרה בדרך מוזרה.... לדעתי, אימוץ הוא פתרון במקרה של "אין ברירה" ולא במקרה של "לא מתאים לי". עובדה שכאשר התאים לה, היא התחרטה! לדעתי היתה כאן פשלה של השירות למען הילד, הם היו צריכים לראות שמשהו בסיפור מריח בעיות ולחשוב טוב טוב לפני שהחתימו אותה על טופס אימוץ. כמובן שאיך שהסיפור לא ייגמר - התינוק ישלם את המחיר

למעלה