עכשיו תורי

swirrrly

New member
עכשיו תורי

כמה תרנגולות נמצאות בלול, אם שתיים ברחו למכסיכו להתחתן בסתר, 3 נמצאות בקזחסטן ול-4 יש תפוח אדמה על הראש? זוהי שאלה קשה ודורשת מחשבה, אני מציעים לכם להביט טוב טוב על הנתונים! יש פתרון!
 

swirrrly

New member
טוב אני רואה שאתם מטומטמים ולא

יכולים לענות אז הנה הפתרון: כל התרנגולות. לול זה בעצם כינוי לבית-משוגעים, וכל התרנגולות זה בעצם בני-אדם שחושבים שהם תרנגולות.
 

swirrrly

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo26.gif../images/Emo10.gif../images/Emo26.gif../images/Emo7.gif

אנשים!!!!! אני לא יודעת חצי ממה שאתם אומרים... אינטגרל? מה זה? מישהו יכול להסביר לי ממש רק את ההגדרה של אינטגרל. כמה שיותר בסיסי. וגם קצת דוגמאות של תרגילים וזה.
 
אני אשמח להסביר לך ../images/Emo24.gif

אבל... רק תגידי לי אם את יודעת מה זה "נגזרת" - ולפי זה אני אדע איך להסביר לך.
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±
 

ויקי16

New member
אבל זה היה מופנה לשירלי...אז ראוי

שהיא תענה
גם אני אשמח להעשיר את הידע הדל שיש לי במתמטיקה.... (מקווה שזה לא ימנע ממך לענות
)
 
טוב, נתחיל בנגזרת...

מצורף קובץ וורד עם הסבר קצר על נגזרת. תגידו לי אם הכל ברור, ואז נמשיך לאינטגרל...
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±
 

swirrrly

New member
איי איי איי

שיפוע אני כבר יודעת מה זה ומשיק לפי השם אני נאלצת להניח שזה קו ישר שידועה עליו רק נקודה אחת, וגם לפי מה שכתוב שם. אז נגזרת זה שיפוע של משיק. אוקי. ואני לא מאמינה שאנשים ממש כתבו את זה בגלל שאני ביקשתי... מדהים!
 

ויקי16

New member
ככה זה רון...פשוט אין לי מילים!

אבל יש לי שאלה... יש משהו במדע (פיזיקה/כימיה/מתמטיקה) שניוטון לא קשור אליו??
 

s0uljacker

New member
בכימיה לא ידוע לי

אבל משפטי ניוטון בפיסיקה זה א.ב.... גם מאוד מענין
 

ויקי16

New member
אני לא זוכרת למה הוא קשור בכימיה

אבל הוא הוזכר בשיעורי כימיה.... ועוד שהפיסיקאים אומרים שהמדען החשוב ביותר היה אינשטיין! אז למה ניוטון "תקוע" בכל מקום?!
 

s0uljacker

New member
שאלה שאילתית:

בגדול ידוע לי שחוקי ניוטון הם חוקים שחלים במרחבים ישרים בלבד והתורה של איינשטייו באה לתת מענה על בעיות תנועה במכלול של מרחבים עקומים וגם למקרים הפרטיים של מרחהים ישרים כל הפיסיקאים מוזמנים לתקן אותי אני לא באמת בקיא בפיסיקה מודרנית
 

galahead

New member
טוב, לא יודע אם תקרא את זה, אבל

יש כל מיני דרכים "להבדיל" בין תורת ניוטון לתורת איינשטיין. אם אתה רוצה הגדרה שהיא מתמטית ביסודה, אז: תורת ניוטון היא תורה סטטית בזמן - הטרנספורמציה שלה היא טרנספורמציית גלילאו, בה המעבר בין 2 מערכות ייחוס משנה קואורדינטות מרחב, אבל לא קואורדינטת זמן. תורת איינשטיין (אם נקרא לה כך) היא דינמית בזמן - הטרנספורמציה שלה היא טרנספורמציית לורנץ, בה המעבר בין 2 מערכות ייחוס כולל שינויים של קואורדינטות מרחב וקואורדינטת זמן. מסיבה זו תורת ניוטון מתוארת במרחב תלת ממדי ותורת איינשטיין מתוארת במרחב 4-ממדי, המכונה מרחב מינקובסקי (הכוונה היא כמובן לתיאורים הפיסיקליים הלא-יומיומיים..:)). זהו, בערך.
 

s0uljacker

New member
לא ברור לי המושג...

קואורדינטות זמן וההשפעה של זמן על המרחב האם תוכל להסביר ו/או לקשר אותי להסברים בענין? תודה ויום טוב
 

galahead

New member
נסיון

קואורדינטת זמן היא הממ... קואורדינטת זמן :) t שמופיע בכל משוואת תנועה פשטנית. עבור ניוטון היה קיים המרחב התלת ממדי ש"ישב" על מין קו זמן כזה, שמתקדם לו ולא מופרע ע"י שינויים במרחב התלת ממדי. עבור איינשטיין העניין שונה - שלושת ממדי המרחב וממד הזמן מהווים יריעה ארבע-ממדית של "עולם". תנועה במהירויות גבוהות מאוד, או נוכחות של עצמים מסיביים מאוד, גורמים ל"עיוות" של המרחב, לא רק במיקום של גוף כלשהו במרחב, אלא גם במדידת הזמן עבור אותו גוף. יהיה לי קצת מעיק להקליד כאן את הביטוי לטרנס´ לורנץ, אבל למזלנו מצאתי קישור שרשומה בו טרנס´ לורנץ לעומת טרנס´ גלילאו ובנוסף יש שם קישורים להסברים על יחסות כללית ומיוחדת. (אני מקווה שהקישור יעבוד...) ד"א, אם אני עדיין לא ברור, אולי תוכל להגיד לי באיזו רמה של ידע אתה נמצא ביחס לחומר הזה (פיסיקלי/מתמטי), כך שאולי אוכל למצוא הסברים או קישורים יותר מתאימים.
 
דרך אגב...

עד כמה שזה נשמע מוזר להגיד, היום אנחנו יודעים שחלק גדול בתורות שניוטון ביסס אינו נכון... אבל צריך להיזהר כשאומרים "אינו נכון"... יותר נכון להגיד שבתנאים מסויימים, שקשה היה לו למדוד במעבדה בזמנו (למשל במהירויות מאוד גבוהות) חלק מהמכניקה שלו אינו תקף. אבל בזכותו נוצרו וויכוחים ונולדו תורות שלמות , ועל כך אמר פעם אינשטיין : "בטעויות של אנשים גדולים יש הרבה יותר עניין ותועלת למדע מאשר באמיתותיהם של אנשים קטנים..."
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±
 

s0uljacker

New member
משפט תמוה...

נא להגדיר אנשים גדולים וקטנים... אני בטוח שאיינשטין מעולם לא הגדיר את עצמו גדול....
 
הכוונה של אינשטיין היתה...

שבטעויות של גאון כמו ניוטון יש הרבה עניין, כי נוצר איזה בסיס שמשם אפשר להמשיך, וגם אם חלק מדבריו לא נכונים, יש בכלל על מה להתווכח ומה לנסות לשפר ולשנות... ההסטוריה הוכיחה שזה היה בדיוק כך...אילולא ניוטון אני בספק מתי ואם בכלל היו מתפתחות תורות מתקדמות יותר, כמו תורת היחסות. מכיוון שבכל זאת זה פורום מתמטיקה, אני חייב לציין שיש הרבה דוגמאות לגאונים מתמטיים שהעלו שאלות או שטעו בטעויות, שכתוצאה מהן התפתחו תורות שלמות. "המשפט של פרמה", אם אתם מכירים, הוא דוגמה יפה לכך...
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±
 

s0uljacker

New member
מה שהבנתי

אתה מתכוון לומר...שאלמלא פיתגורס לא היה מועלה משפט פרמה... פיתגורס לא טעה (נכון?)....אבל אני מבין את הנקודה שלך... כל מיני מהפכות קופרניקניות למיניהן....אני אנסה לחשוב על כמה
 
למעלה