עלבונות ומחמאות

עלבונות ומחמאות ../images/Emo10.gif../images/Emo13.gif

מה המשפט הכי מגעיל שאמרו לכם פעם? ואיך הגבתם (כלפי חוץ, ובתוך עצמכם?) מהי המחמאה הכי גדולה שנתנו לכם? ואיך הגבתם (שוב- חוץ ופנים)

BellA עלמה

New member
שב'ש

המשפט הכי מגעיל? לא ממש זוכרת אבל כשזה פוגע עמוק זה בדרך כלל קשור למראה גוף או ללימודים(אני לקויית למידה). איך הגבתי? לעיתים לא אומרת כלום אך זה גועש בפנים ולעיתים גם מחזירה (תלוי במצב ומי אומר) מחמאות גורמות לי להסמיק בדרך בלל שזה בא מהחבר או מחברים של ההורים(לייד ההורים) זה גורם לי לנחת. אוחחחח איך שהלב מתרחב .

רק על עצמי לספר ידעתי ../images/Emo13.gif

החוסן מול הערות פוגעניות/בקורת וכד' קיים בנו בתוכנו. הוא קשור ישירות להערכה העצמית, דימוי עצמי ועוד אלה "לא ההערות" אלא על מה "הן מתלבשות" בתוכנו. מול "מלים" של אנשים מבחוץ אין לי קושי.. האיש היחיד שיכולה להיות השפעה מטלטלת מאד עליי הוא האיש שלי
כי מטבעו - קשר זוגי הוא הקשר העמוק ביותר שלי/שלנו (ונוגע לכן יותר מכל באושר וברווחה הנפשית שלנו), ובגלל זה תמיד בקשר הזה פגיעים יותר מכל. (אבל למזלי הוא האיש הכי עדין וטוב שידעתי) להבה נשמה שבת שלום

s h i r k u s h

New member
שאלות יפות ../images/Emo45.gif

מה המשפט הכי מגעיל שאמרו לכם פעם? ואיך הגבתם (כלפי חוץ, ובתוך עצמכם?)
המשפט הכי מגעיל שאמרו לי פעם היה שאני מכוערת, זה היה האמת ילד שהכרתי בפנים, הייתי גדולה ממנו אז בכמה שנים וסתם עברתי לתומי ברחוב לידו והוא סינן לי במיוחד בקול רם שאשמע: "איזו מכוערת את", ואני שרגישה מאוד לעניין המראה וכו' והביטחון העצמי שלי ממש נמוך ממש נפגעתי מבפנים וזה צרוב לי עמוק בלב אבל כלפי חוץ התעלמתי. מהי המחמאה הכי גדולה שנתנו לכם? ואיך הגבתם (שוב- חוץ ופנים)
המחמאה הכי גדולה שנתנו לי זה שאני עושה דברים מכל ה-
וזה נכון כי אחרת אין טעם לעשות אותם. איך הגבתי- אמרתי תודה והסמקתי קצת.

bad girl201

New member
אומנם אמרתי לעצמי שאני לא אדבר עליו

אבל עצם השאלה שהועלתה כאן הביאה את הצורך: לגבי המשפט הכי מגעיל שאמרו לי בחיים- לפני שנה האקס שלי (אותו דפוק שקשה לי לשכוח) הזמין אותי אליו הביתה אחרי שהוא פגע בי מאוד כמה ימים קודם לכן. הסיבה שהוא הזמין אותי אליו הייתה כי הוא רצה לחזור, לטענתו. לצערי הרב באתי אליו, ולאחר שקרו ביננו דברים (למזלי לא שכבנו) הוא פתאום אמר לי 2 דברים הכי מעליבים שיש: "אני מקווה שמה שקרה ביננו עכשיו לא היה כדי לרצות אותי" ו"אני מקווה שאת לא עושה דברים כאלה גם עם אחרים". מיותר לציין גם שהוא התכוון שאנחנו לא חוזרים. באותו רגע לא ידעתי איפה לקבור את עצמי ומרוב ההלם לא הגבתי, רק הלכתי משם וביקשתי שלא ילווה אותי. ההתפרצות באה אחר כך, בבית ככשלחתי לו לאיי סי קיו "אני שונאת אותך!!!!!!!!!!!!!!" ובדיעבד אני עד היום מצטערת שלא החטפתי לו סטירה מצלצלת לפנים. ואני מודה לאלוהים שיש לי חברות כאלה טובות ודואגות, ולמה זה? כי חברה אחת שלי שמעה ממני כל מה שהיה ובאותו ערב וזה כל כך התעצבנה שהיא פשוט לקחה ממני את האיי סי קיו שלו והתחילה לשלוח לו את כל הקללות שאתם מעלים בדעתכם ואמרה לו כל מה שהיא חושבת עליו... למרבה האירוניה גם המחמאה הכי גדולה שקיבלתי באה ממנו- אמר שאני סקסית. אבל זה היה הרבה הרבה לפני מה שהוא עשה לי. אנשים לא מבינים מה כל כך קשה לי לשכוח אותו, ומה מצאתי באדיוט הזה. כמה שהוא פגע בי אני לא אשכח בחיים.

../images/Emo4.gif (בהקשר לאותו נושא שכתבתי עליו)

זה לא בדיוק משהו שאמרו לי, אבל זה משהו שאמרו עליי. שאלו את אותו בחור איך אני נראית והוא סרב לומר, כששאלו אותו אם אני שמנה (אני לא שמנה אגב, אני פשוט מלאה שכזו..
) הוא התחיל ללומר משהו שסגנון "מה איכפת לך, מה זה משנה וכד'... מעליב, הוא מתבייש בי כאילו?! מחמאה הכי גדולה- החבר הכי טוב שלי אמר לי שאני הבנאדם שהכי קל לו לדבר איתו בכל מצב, ושאני משמעותית מאוד בחייו.

ניאו30

New member
קושי לקבל מחמאות,קושי לקבל עלבונות

שתי הצדדים של אותה מטבע אצלי.לא זוכר דברים מדוייקים,משפטים מדוייקים, אבל מאז ומתמיד היה לי קושי להתמודד עם השניים.זה קצת מפתיע,כי בדר"כ מה הבעיה להתמודד עם מחמאות? ומי לא רוצה אותם?אז מסתבר שיש כאלו,כמוני, שלא ידעו איך להתמודד עם מחמאות. פעם זה ממש היה קיצוני-שהיו נותנים לי מחמאה חשבתי שזה לא מגיע לי והייתי אפילו חושב "מה עשיתי רע(!) שזה הגיע לי?...".בזמן האחרון,שאני מקבל בו לא מעט מחמאות שונות,זה עדיין קשה לי אבל לא בבחינת "מה עשיתי?" אלא מכך שקשה לי להעריך את עצמי כפי שאחרים מעריכים(אפרופו האנקדוטה שכתבתי בשרשור של שירקוש),וזה משהו שקשור ישירות כמובן להערכה הצמית שעדיין לא ממש חזקה אצלי,אבל בהחלט במגמת שיפור(אחרים יגידו-שיפור עצום ודרמטי,ואני אגיד שיפור קל מדורג וחלקי,שזה עוד קושי בראייה העצמית שלך לעומת זאת מבחוץ). ובקשר לעלבונות,גם פה יש שיפור אבל לא מלא,ורק לפני כמה שבועות שוב נכנסתי למעגל הביקורת העצמית בעקבות משהו שקרא לי,משהו שנאמר אליי, שתפסתי אותו כמשהו אישי למרות המודעות שלא מדובר במשהו כזה,אלא במשהו שמעיד על המבקר יותר מאשר על המבוקר.זה שיצאתי מזה אחרי זמן קצר יחסית מוכיח שמודעות לעניין היא שלב מאוד חשוב בדרך להתמודדות אמיתית עם עלבונות מצד אחרים,או דברים שנאמרים לך בצורה מסויימת,לא בהכרח שלילית אבל ככה היא נראית לך...

מודעות

זה שיצאתי מזה אחרי זמן קצר יחסית מוכיח שמודעות לעניין היא שלב מאוד חשוב בדרך להתמודדות אמיתית עם עלבונות מצד אחרים,או דברים שנאמרים לך בצורה מסויימת,לא בהכרח שלילית אבל ככה היא נראית לך... בא לך להרחיב? איך המודעות עזרה לך במקרה ההוא?

ניאו30

New member
אני אנסה...

אני לא יודע למה(יש לי השערות כמובן
,או יותר מהשערות אבל נעזוב אותן בצד כרגע),אבל אני בן אדם שנפגע מהר מאוד מאנשים,ויש לי נטייה מובנית באישיות שלי לקחת את הדברים בצורה אישית ולהיפגע.אני מדבר על הרבה דברים,אבל בואי נאמר שבעיקר בזמן האחרון זה בקשר שלי עם אנשים.אני לוקח את זה כאילו אם קשר לא מצליח זה תמיד באשמתי,וכאילו משהו בי לא בסדר.זו מחשבה שתמיד הייתה אצלי. המודעות הביאה לי את הצד השני של המחשבה הזו-שאולי המחשבה הזו היא מאוד אנוכית,כאילו אני עומד במרכזו של העולם,וכולם כל הזמן מתיחסים אלי, כלומר שהפעולות שלהם קשורות אליי,כשבעצם המודעות גרמה לי להבין שכל אחד חי את החיים שלו,לכל אחד יש את הרקע האישי שלו שגורם לו להגיב כפי שהוא מגיב,וגם אם הפעולות האלו באות לביטוי ביחס שלהם איתי,הרי שזה מעיד קודם כל על מי שפועל/מגיב/אומר וכדומה משהו שלילי עליי. ואם נהייה ספציפים יותר-אז מדובר במקרה בו נקשרתי אל מישהי(שזו גם תכונה בולטת אצלי-להיקשר רגשית מהר לאנשים),וחשבתי שיש לנו משהו מיוחד, אבל כנראה שהיא לא חשבה ככה.אנחנו נשארנו בקשר,אבל זה כבר לא אותו דבר, ובטח לא כפי שציפיתי.אז כשזה היה טרי,שוב הסתכלתי על כל זה בצורה מאוד ביקורתית כאילו עשיתי משהו לא בסדר שגרם לצד השני לא לרצות להיות איתי בקשר.המודעות שבאה כשאתה נותן לדברים לחלחל לתוך המחשבות,אחרי כמה ימים(או יותר משבוע במקרה שלי),הביאה איתה את אותה מחשבה שנייה-שזה לא קרה באשמתי ושכנראה אנחנו לא מתאימים אחד לשניה.אולי גם הרצון הכל כך חזק שלי עכשיו בקשר עם מישהי גורם לי לרתום את העגלה לפניי הסוסים,ולפתח ציפיות עוד לפני שיש איזה בסיס מוצק שהם יהיו בכלל. מצד שלישי(בעעעע),אני לא בטוח שזה נכון לחשוב את המחשבה הזו בכל מקרה, כי אז יתכן שיגידו לך ביקורת מוצדקת,שיכולה דווקא לעזור לך אם תשתנה, אבל מכיוון שאתה לא לוקח שום דבר כאישי נגדך,אז אתה כאילו לא מתייחס. כמו תמיד,צריך למצוא את שביל הביניים-בין לא לקחת את הדברים אישית לבין אדישות לגביי כל מה שאומרים לך,כולל דברים שיכולים לפגוע בך.אז המודעות עוזרת לי כרגע רק בהפחתת זמן הפגיעה או ההעלבות וכדומה,אבל עוד לא יצא לי ממש שהמודעות גרמה לי מראש לא להעלב מדברים שנאמרו לי,וזה כנראה בהתהוות אצלי עכשיו.הפער בין מעשה של מישהו כלפיי-->מחשבה-->מודעות--> חוסר הפגעות הוא קצר מבעבר אבל ארוך מספיק בשביל שאני אדע שיש לי עוד לאן לשאוף.מקווה שלא סיבכתי אותך יותר... עדיין די גדול אצלי,

אני

המשפט הכי מגעיל - היא נראית כמו קופה. כל החלקים בפנים שלה יפים, אבל הם לא מתחברים. לא אמרתי כלום והמשפט החרא הזה המשיך איתי 10 שנים מאז. צריך להגיד שהחרא שאמר את זה נראה כמו קוף בעצמו. המחמאה הכי גדולה - ש
אמר לי: תכל'ס את יפה. בכל מצב את יפה. גם כאן לא אמרתי כלום, אבל פרפרים בבטן.........

מוסיפה../images/Emo41.gifהאם אני מאמינה ביופי שלי?

השאלה שלך העלתה לי את המחשבה הזו אני מקבלת מחמאות הרבה...את הרוב אני מסננת ואומרת לעצמי שהנה, עוד אחת שמתחנפת,עוד אחת שרק יוצאות לה העיניים מקנאה, עוד אחד שרק רוצה לזיין אותי. אם זה מישהו קרוב,משפחה, חברות, אני פשוט אומרת לעצמי שהוא רוצה רק לגרום לי להרגיש טוב יותר אבל שהוא לא באמת מתכוון למחמאה. לעיתים רחוקות, כשזה מישהו מיוחד כמו למשל הגבר שלי, היו כמה שממש נכנסו ועשו טוב לי עם עצמי: "את הכי יפה בעולם. בדוק!!" (כשהוא התקשר אלי ממיאמי ואמר שעכשיו הוא יכול להגיד לי בוודאות שהוא היה גם בח"ול ולא מצא מישהי יותר יפה ממני.) והיה פעם הסתפרתי אצל שוקי זיקרי, ורק בגלל שזה הוא ואני תופסת ממנו אז גם המחמאה פתאום נראתה ביג דיל "אז איך זה להיות הבחורה הכי יפה בכפר סבא?" "אני לא יודעת, אני לא הבחורה הכי יפה " "אה לא? אז את הכי יפה שאני ראיתי " ומשפט של חברה שחימם לי את הלב "עכשיו אני יודעת שאני ואת זה לנצח." משפטים מגעילים: "את נראת כמו ניצולת שואה זה דוחה!!" נאמר בצעקה באמצע הרחוב, רחוב עמוס,אנשיםנ לא הפסיקו להסתכל עלי, והצועקת היתה חברה מאוד טובה שלי ככה שזה היה טראומתי ולמען הסדר הטוב- לא נראתי כמו ניצולת שואה.באמת שלא.היא אכלה כאפות. כשאומרים משהו שמוציא אותי שרמוטית או זולה, זה הדברים שהכי פוגעים בי בעולם. יש לי רגשות מאוד עדינים בקטע של מין ואיך אני בתוך המין והיו פעמים שגברים הסתכלו עלי בזלזול או שגיליתי שמדברים עלי בזלזול או שמישהו שסמכתי עליו רק ניצל אותי זה המצבים שהכי קשים לי. אז האם אני מאמינה ביופי שלי? לא. לא מאמינה. האם היה לי יותר קל אם הייתי מאמינה<? אולי, אז בטח לא הייתי חולה, או שכן כי הייתי נלחצת ומפחדת להשמין ולהתכער,אולי הייתי נעשת גאוותנית, אז מה עדיף...? מה איתכם...? מאמינים או לא?והמחמאות, עוזרות להאמין? או מרחיקות את האמונה ומגבירות את הספקות?

אז בעצם המחלה שומרת עלייך

מפני גאוותנות? גם אני לא מאמינה ביופי שלי. מקבלת מחמאות וכיום (למרות שהייתה תקופה הפוכה עד לא מזמן) הן לא נכנסות, או שמגיעות ויוצאות מהאוזן השניה. אני שואלת את עצמי אם זו בחירה? אולי להאמין ביופי שלי/שלך זו בחירה בדיוק כמו כל בחירה אחרת (להאמין ביכולת שלי, להאמין בהחלמה וכו').

s h i r k u s h

New member
האמת שלא ממש מאמינה...

למרות שיש ימים כמו היום שממש דפקתי הופעה, וגם הסתפרתי אז זה עושה הרגשה טובה והרגשה של "וואי אולי באמת אני נראית טוב", אבל ברגיל ולאחרונה יוצא לי לקבל הרבה מחמאות אני לא באמת קשובה למחמאות האלה, אני לא באמת מאמינה להם ולא משנה כמה אנשים יגידו את זה.

תתחדשי על ה../images/Emo68.gif

כבר נשאל פה, ואני חוזרת על השאלה: למה כ"כ קשה להפנים ולקבל מחמאות, ולעומת זאת עלבונות מקבלים במהירות והם נשארים איתנו כל היום (לפחות)?

s h i r k u s h

New member
שאלה טובה...

קשה להפנים ולקבל את המחמאות, כי אולי זה מרגיש קצת אנוכי, אולי הביטחון וההערכה עצמית שלנו לא נותנים לנו לקבל. קל לקבל עלבונות יותר בגלל שזה משהו פחות אנוכי, אולי אוהבים לרחם על עצמנו.

מחמאות זה אנוכי ועלבונות לא?

האמת היא, שכשאנחנו שקועים הרע וברחמים העצמיים - בד"כ זה מנתק אותנו מאנשים ומהחברה להרבה יותר זמן מאשר קבלת מחמאה. בעצם השקיעה בתוך השלילי היא שקיעה הרבה יותר סלף-סנטרית, למרות שבהרגשה אני מאד מזדהה איתך.

osmolit2

New member
גרועה בזה...

לא מצליחה (או לא רוצה) להיזכר עכשיו בעלבונות הקשים שקיבלתי, אבל אני יודעת את התגובה שלי אליהם- להסכים איתם, לאמץ אותם לעצמי, לכעוס על עצמי במקום על מי שפגע בי, לברוח להרס עצמי. זה בגדול, אבל בקשרים קרובים ואמיתיים, אני מצליחה עכשיו קצת יותר להביא את זה לדיון, להגיד "מאד פגע בי ש....". עדיין, גם כשאני מדברת על זה, אני לוקחת את זה על עצמי, וממשיכה בהלקאה עצמית. עוד יש מקום לעבודה.... ומחמאות- זה אפילו יותר קשה. אני מצליחה לקבל באהבה וכיף לי לקבל דברים כלליים שלא מדברים על תכונות שלי כמו "אני אוהב אותך", "את נהדרת", דברים כלליים... אבל כשזה משהו ספציפי, על תכונה מסוימת, ובעיקר הערה על מראה חיצוני- אני פשוט נחנקת. או שמרגישה שמשקרים לי, או שלא יודעת איך לאכול את זה. הכל קשור לאיך שאני תופסת את עצמי. וזה גם תלוי במצב רוח. תודה על השאלה

osmolit2

New member
כי...

קל יותר לקבל משהו שמסכימים איתו. אני יודעת שזה מעוות, אני עובדת על זה. אבל זה הגיוני שמי שמרגיש שיש בו יותר רע מטוב- יהיה לו יותר קל לקבל מה שמתאים לסכמות העצמיות שלו.

למעלה