לא משפט מגעיל ולא מחמאה אבל...
אתמול הסתובבתי קצת עם ידידה,הלכנו ודיברנו קצת ואז התחלתי לשאול אותה כל מיני שאלות על דברים מסויימים ולא חשובים,ואז היא אומרת לי משהו כמו "אתה יודע שיש לך לפעמים שאלות של ילד?שאתה מתנהג כמו ילד ושואל שאלות בכלל לא חשובות שבכלל לא צריכות לעניין אותך כי הן לא קשורות אלייך". אמרתי לה "אולי זה משום שאני עדיין מרגיש כמו ילד" והיא ענתה "אבל אתה כבר מעל גיל 30,וכשאנשים שומעים על מישהו שמתנהג ככה הם חושבים שמשהו לא בסדר איתו".המעניין שהיא בעצמה עובדת עם ילדים,אבל יש בה משהו מאוד עצור,סגור ו"מבוגר".מאז ומתמיד "נמשכתי" לאנשים שיש בתוכם סתירות פנימיות ומאפייני אופי מורכבים. סיפרתי על זה כי בדיוק שזה נאמר לי אתמול חשבתי על השרשור הזה,וחשבתי שהיו לי שתי אפשרויות-להעלב או לראות את זה כמחמאה.קודם כל מאז ומתמיד ראיתי משפט כזה כמחמאה,ולא סתם אלא באמת-אני חושב באמת ובתמים שילדים הם אנשים טובים יותר,מהרבה בחינות חוץ אולי מהמודעות,שאולי זה בדיוק מה שהופך אותם לכאלו טובים.אבל בהתחלה,ישר אחרי שזה נאמר,היה איזה רגע שקצת נעלבתי קלות(טוב,זה בכל זאת אני
),אבל מיד אחר כך חשבתי על זה בלב,ואמרתי לעצמי שזה בכלל לא מעליב אותי,ואני באמת צריך לראות את זה כמחמאה!אמרתי לה גם שלא אכפת לי כבר יותר מה אנשים חושבים עליי,אולי קצת בכל זאת,אבל זה לא יכתיב לי יותר את מי שאני אהיה כמו פעם,אז בזה זה הסתיים ויצאתי בהרגשה טובה יותר כי כל מקרה כזה מקרב אותי יותר ויותר לעבר שלמות פנימית וקבלה עצמית בכלל,והדרך לשם עוברת במקום בו לא נעלב יותר ממה שאנשים אומרים כי מה שחשוב באמת זה לא מה אחרים חושבים עלינו אלא מה אנחנו חושבים על עצמינו.