עלה בדעתי

SupermanZW

Well-known member
שלמעשה אף פעם לא היינו עם מאוחד רק בימי מלחמה . יצאנו ממצרים כשבטים לאחר כיבוש הארץ שוב שוב חלוקה והפעם גם נחלה לכל שבט חלילה עם מאוחד כל שבט והאג'נדה שלו .
פעם היה צורך גם לאיים כששבט לא רצה לצאת ולהתאחד בעת מלחמה .
בתקופת המלכים נתק מוחלט בין ישראל ליהודה.
ואז האסון של הגלות כנראה העם הזה לא מסוגל לחיות כעם מאוחד.
כיום חברי הממשלה ובראשם ראש הממשלה שאמור לדאוג ללא משוא פנים מפלג מטיב עם אנשי שלומו החרדים מחוקקים חוקים שמשרתים אותם .
מפרקים כל חלקה טובה .
הדמוקרטיה שכה התפארנו עם הקמת המדינה גם היא כבר לא קיימת !
בעקבות מלחמת העולם השנייה היגרו מיליוני יהודים לארץ ישראל, מיליונים שלא היו עם אחד ולא ראו בעצמם עם אחד, אלא הם ידעו שבערך אלפיים שנים לפני כן הייתה קיימת ממלכת ישראל שנחרבה ע"י הרומאים והם מטעמים הישרדותיים נטמעו בעמים בהם חיו למעט אימוץ הדתות של אותם עמים וזה כלל באופן בלתי נמנע (עבור אלה שנשארו יהודים במהלך הדורות הרבים הללו) גם נישואי תערובת שלפניהם או אחריהם גוירו גויות. באופן טבעי, רוב היהודים שהיגרו לארץ ישראל לא ידעו עברית בזמן שהיגרו, תרבותם הייתה התרבות השכיחה בארץ מוצאם, רוב ההיסטוריה שלהם הייתה ההיסטוריה המשותפת להם ולשכניהם וכו', לכן הם השתייכו למעשה לעמים הסובבים אותם. חלקם לא ראו זאת כך בגלל אנטישמיות. שנאה של קבוצה כלפי פרט תמיד גורמת לתחושת אי שייכות אצל הפרט וזה דבר טבעי, אך מאידך, ליהודי מרוסיה ויהודי מקפריסין לא היה שום דבר במשותף, לכן הם לא ראו בעצמם חלק מאותו עם למרות שהיהודי מרוסיה לא ראה בעצמו רוסי בגלל האנטישמיות ממנה סבל ובאותה מידה גם היהודי מקפריסין לא ראה בעצמו קפריסאי בגלל האנטישמיות ממנה סבל, אבל אין בכך להפוך אותם חלק מאותו עם. אלמלא מלחמת העולם השנייה, שהייתה הקש ששבר את גב הגמל, היו בוחרים רוב היהודים להישאר היכן שהיו.

Harrington

Well-known member
מנהל
שלמעשה אף פעם לא היינו עם מאוחד רק בימי מלחמה . יצאנו ממצרים כשבטים לאחר כיבוש הארץ שוב שוב חלוקה והפעם גם נחלה לכל שבט חלילה עם מאוחד כל שבט והאג'נדה שלו .
אכן ואין בזה שום דבר רע. יש מגזרים שונים, יש קהילות שונות, יש קבוצות שונות. כולם ביחד מרכיבים את העם היחיד והמיוחד שלנו.

כיום חברי הממשלה ובראשם ראש הממשלה שאמור לדאוג ללא משוא פנים מפלג מטיב עם אנשי שלומו החרדים מחוקקים חוקים שמשרתים אותם .
מפרקים כל חלקה טובה .
בעיני דווקא האופוזיציה היא המפלגת והמסיתה, אבל הכל עניין של עמדה פוליטית מן הסתם.

הדמוקרטיה שכה התפארנו עם הקמת המדינה גם היא כבר לא קיימת !
מעבר לסיסמאות, מה בדיוק לא דמוקרטי בישראל כרגע או בכלל?

מאלף שבלולים

Well-known member
אני כבר שנים אומר שיש לחלק את הארץ הקטנה הזו לשתי מדינות כפי שהיה בעבר. יהודה וישראל.
דבר שיחזור את הנתונים לענין הכי חשוב, פיתוח כל מדינה לכיוון החשוב לתושביה, אם זה סגידה לאל או למנהיג, פיתוח תעשיה חכמה מועילה לעם, עמידה בהסכמי השלטון מול משקיעים, ניצול משאבי הטבע לטובת העם, חינוך טוב ועמעמיק, מערכת רפואה מודרנית ומפותחת עם תקציבים ראויים.
האפשרויות הן בלתי מוגבלות.
רק צריך ניהול נכון.

משתפרת1

Well-known member
אני כבר שנים אומר שיש לחלק את הארץ הקטנה הזו לשתי מדינות כפי שהיה בעבר. יהודה וישראל.
דבר שיחזור את הנתונים לענין הכי חשוב, פיתוח כל מדינה לכיוון החשוב לתושביה, אם זה סגידה לאל או למנהיג, פיתוח תעשיה חכמה מועילה לעם, עמידה בהסכמי השלטון מול משקיעים, ניצול משאבי הטבע לטובת העם, חינוך טוב ועמעמיק, מערכת רפואה מודרנית ומפותחת עם תקציבים ראויים.
האפשרויות הן בלתי מוגבלות.
רק צריך ניהול נכון.
אוהבת את הניק שלך. לא מתחברת לדעה. אתה בעד קיטוב בין החלקים השונים בחברה הישראלית והגדלת הפילוג, עד לחלוקה לשתי מדינות. למה שלא תמשיך ותחלק את המדינה החרדית למדינה חסידית ומדינה ליטאית, ואת החילונית לימנית ושמאלית? למה שלא כל ישוב בפני עצמו יהיה מדינה, כי מדוע שהגולנצ'יק מירוחם יגן על הסנוב הצפוני בקריה?
הייתי שמחה אילו נבחרי הציבור היו מקדישים מאמץ להגברת האיחוד ולתיקון חלק מההעדפות של ציבורים מסוימים שנוצרו עם השנים. לאו דווקא לביטול הטבות אלא להענקת אותן העדפות לאנשים מקבילים מציבורים אחרים.

מאלף שבלולים

Well-known member
אוהבת את הניק שלך. לא מתחברת לדעה. אתה בעד קיטוב בין החלקים השונים בחברה הישראלית והגדלת הפילוג, עד לחלוקה לשתי מדינות. למה שלא תמשיך ותחלק את המדינה החרדית למדינה חסידית ומדינה ליטאית, ואת החילונית לימנית ושמאלית? למה שלא כל ישוב בפני עצמו יהיה מדינה, כי מדוע שהגולנצ'יק מירוחם יגן על הסנוב הצפוני בקריה?
הייתי שמחה אילו נבחרי הציבור היו מקדישים מאמץ להגברת האיחוד ולתיקון חלק מההעדפות של ציבורים מסוימים שנוצרו עם השנים. לאו דווקא לביטול הטבות אלא להענקת אותן העדפות לאנשים מקבילים מציבורים אחרים.
כמה יפה שיש דעת שונות.
אין לי ויכוח, ברגע שנוצרה הפרדה ברורה בין ימין ושמאל ושנאה מחלחלת בבורות מדהימה,לא נראה לי שאת הגלגל הזה ניתן להשיב לאחור.
יתכבד כל אחד ויחיה מפרי עמלו ולא כפרזיט על גב השני ובא גואל לישראל.

דיברגנט חדש

Well-known member
נתקלתי באתר הישן בניק 'רוקד עם שבלולים', ייתכן שזה אותו אחד שלא הצליח לשמר את הניק הישן שלו.

אני מעדיפה את הפילוג בעם של היום מאשר את הפילוג שהיה בעם
בזמן שמפא"י ואחריה מפלגת העבודה היו בשלטון...
ולמה? כי היום (בשנים האחרונות והמעצבנות) השלטון הפוליטי בידי
ישראל השניה, יש שיפור די גדול בממלכת התקשורת שם ישראל הראשונה
מאבדת כוחות לטובת ישראל השניה...
וגם מערכת המשפט נמצאת בפניקה לא קטנה... מול השינוי שבפתח.
בעלי הבית של המדינה... מפגינים כמו עדות שלפסיכים שלא יודעים מה הם
רוצים מעצמם... הם רוצים להחליף את נתניהו...
הם רוצים שהחרדים לא יהיו לחרדים
הם רוצים שהימנים יצביעו נכון...
הם רוצים משטרה אחרת...
הם רוצים בחזרה את הדמוקרטיה
כי הם נמצאים בדיקטטורה - דיקטטורה של יוצאי צפון אפריקה,
של אתיופים, רוסים, מתנחלים... וכו'.

למעלה