עלויות....

אריה127

New member
תשובה קצרה

שבת מתקרבת ולכן תשובה מהירה - אם תרצי אפרט יותר בהמשך
ווראיטי משלמים למי שעובד בשיטת לובאס (aba( ומביאה קבלה על העבודה.
לוקח זמן בערך חודשיים עד שהתשלום מגיע.
למנחה ע"פ מה שזכור לי הם ביקשו מספר רישום. לתרפיסטית כתבנו המלצה על יכולותיה (בכל מקרה מדובר על תשלום יותר נמוך, ביקשנו עבורה 50 ש"ח שזה מעל התשלום המקובל שזה פיצוי על התשלום המאוחר ועל ההתעסקות במס הכנסה)
הקושי האמיתי הוא למצוא תרפיסטיות טובות...
תוכלי לראות באתר שלהם מה צריך. תמיג היו נחמדים ועוזרים.
אם יש צורך אשמח להמשיך לעזור.
בהצלחה.

היי טהוניה

לתשומת לבך- הסיוע הוא בסכום קטן לעומת ההוצעה.
פעמיים בשבוע לשעתיים זה 4 שעות שבועיות 16 שעות בחודש ובחודשים מסויימים יותר כפול 200-300 שקל לשעה של מנתחת
זה 3200-4800 שקל רק למנתחת. מה אם שאר ההוצאות ? תרפיסטית, קלינאית תקשורות וכו'....
מוראייטי תקבלי 1000 שח במקרה הטוב ביותר...

אריה127

New member
הכי פשוט - דברו עם ווראיטי

ברשום אצלי 036447220
עונים לטלפון בין 11-13
(בהנחה שלא היה שינוי בשנתיים האחרונות)
&nbsp

אריה127

New member
פעמיים בשבוע למנחת התנהגות?? זה ממש יותר מדי

מנסיוננו:
מנחת התנהגות אמורה להגיע בין פעם בשבוע לפעם בשבועיים לשעתיים שעתיים וחצי. לא יותר!
רק בהתחלה היא מגיעה קצת יותר ע"מ להדריך את הצוות ולהכיר את הילד!
מבחינת הוצאות:
מנחת התנהגות - כ 10 שעות בחודש. ווראטי כיסו לנו את ההוצאה. (וכאמור גם לאחת התרפיסטיות שפתחנו לה תיק במס הכנסה)
ממליץ, לא כדאי לחכות לווראיטי לוקח להם כמה חודשים לאשר ילד חדש. וחבל על הזמן.
אגב, ממליץ מאוד מאוד לקנות את הספרים של מיכאל בן צבי. טיפול באוטיזם, וה ABBLS-R למי שמסוגל יש שם את כל התוכניות וכל הכישורים שמלמדים את הילד בתוכנית ABA.
נקודה חשובה ומשמעותית העיקר זה התרפיסטיות!!
תמצאו תרפיסטיות טובות, עדיף עם נסיון בתחום. התרפיסטיות ולא המנחה הם אלה שעושות את כל ההבדל בין תוכנית טובה ומקדמת ובין כזו שלא.
אם תרצי יש לי עוד המון עצות,תוכניות והסברים...

עלויות....

שלום לכולם,
בהודעות האחרונות שקראתי בעיקר בפורום המקביל עולה לא לפעמים הטענה שטיפולים כאלה או אחרים עולים הון.
משפטים כמו "מאיפה תביאי את הכסף לזה גם ככה המצב בכלכלי לא משהו" או "ABA עולה הון ולא שווה את הכסף"
לדעתי ומנסיוני אפשר לתת המון לילדים המאובחנים על הספקטרום. וכל זה מהקצבה, מקופת החולים, מתמיכות שונות, וכו'....
אשמח מאוד לדעת מה אתם חושבים בעניין....
אתן שתי דוגמאות לגיל הגן במסגרת מיוחדת או רגילה.
* גן תקשורתי - מקבל המון טיפולים במסגרת הגן וכן כל היום במסגרת הגן נעשה סוג של טיפול והדרכה.
בנוסף אנחנו נשארים עם כ 1800 ש"ח מהקתבה אחרי שקיזזנו את ההשתתפות באלוט (במידה ויש) וגם על זה ניתן לקבל הנחה. אז אפשר להביא מנתחת התנהגות.לפעם בשבוע + תרפסטית פעמים בשבוע. במידה וחרגנו אז נוציא מכיסנו הפרטי מעט מאוד. כמו כן הביטוח המשלים - שחייה או ארכיבה טיפולית.
במידה ומצבנו הכלכלי מאפשר עוד קצת או שיש תמיכה מההורים אז ניתן להוסיף עוד.
* גן רגיל - 2650 שח לשימוש חופשי - נגיד על ABA + תרפיסטית. עוד 3 טיפולים בשבוע שמגיעים לנו מהקופה = קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוי, ועובדת סוציאילת. + הביטוח המשלים = רכיבה או שחייה טיפולית.

לדעתי זה המון בלי להוציא מכיסנו הפרטי. אולי אני טועה ???
כמו כן אפשר כמו שאמרתי לפנות לעמותות שונות שנותנות תמיכה, וכן לחפש בעלי מקצוע שרוצים לתרום שעות... יש הרבה כאלה.....
בהצלחה לכולנו....

asa112

New member
אם אני מבינה נכון - לכל הטיפולים דרך קופה

או ביטוח משלים יש השתתפות עצמית. זה יכול להיות כסף לא סימלי. יש לי ילד בגיל בית הספר. חינוך מיני עולה יותר מ300 ש"ח פגישה, קבוצת כישורים חברתיים ב"בית אחד" - 400 ש"ח פגישה.
אחרי החזר של קופה זה עודיין כסף לא קטן.
נכון, יש טיפולים בתוך מסגרת תקשורתית, השאלה - באיזה איכות הם ? מנסיון שלי - בכל מסגרת יש מטפל אחד לפחות איכותי, אבל אחרים תמיד לא משהו. אם לא הינו לוקחים ילד לקלינאית מבריקה פרטית - לא יודעת, מה היה קורה עם התפתחות הדיבור שלו. לפי התרשמות שלי איכות של טיפולים במסגרת יורדת עם גיל של ילד. אני הייתי בשוק מרמה של מטפלים בכיתת תקשורת, כשבן שלי הגיע לשם. יש לי הרגשה, שמטפלים מעדיפים לעבוד עם גיליים יותר נמוכים, לכן יותר טובים משתדלים לעבוד בגנים, ולבתי ספר מגיעה כל השאר, שלא איכפת להם מילדים.
אם משפחה רוצה לעשות ABA או גרינשפן, זה פשוט לא יכול להיות כסף קטן.
ומה קורה אם ילד בשילוב ? הוא לא מקבל כלום בבית ספר או מקבל משהו לא שווה. בן שלי מקבל שיעורי הוראה מתקנת עם מורות שלא מבינות כלום בספקטרום. יש לזה יותר נזק מתועלת, ולא מסרבים, כי לא רוצים לריב עם בית ספר בגלל זה. אם אני רוצה לטפל במשהו - חייבת להוציא כסף לא קטן אפילו אחרי החזרים.
יש דברים, כמו ספורט טיפולי, שעוזר מאוד לילד,אבל לא מגיע על זה שום החזר. לנו גם המליצו הוראה מתקנת, שגם אין על זה שום החזר.
לא מדברת על עלויות נסתרות של השילוב.
בקיצור - אין דבר כזה - להוציא כסף קטן, אם באמת רוצים לטפל.

תלוי באיזור בארץ

בירושלים קבוצת מיומנויות חברתיות בצמיחה, עלתה 200 ש"ח וקיבלנו החזר 170 ש"ח, עכשיו התחילו התחייבויות וזה שתי התחייבויות לפגישה אז 60 ש"ח.
פסיכולוגית 310 ש"ח לפגישה.
הוראה מתקנת עם מורה מומחית במיוחד 150 ש"ח ל3/4 שעה, אחרות יותר זולות.
ריפוי בעיסוק/קלינאית בסביבות 200 ש"ח ל 3/4 שעה.

yuliyuli1

New member
אכן, תלוי באזור

אנחנו מתל אביב ועלות מרפאה בעיסוק או קלינאית תקשורת היא 300 ש"ח לשעה (למרבה המזל קופת החולים שמסבסדת חלק לא קטן מזה).
טיפול דרך הקופה לא יהיה יותר זול כי יחייב אותנו להפסיד שעות עבודה.

שילוב בגן רגיל גם הוא יקר יותר - כי המשלבות עולות יותר. אנחנו מוציאים על משלבות והנחיה כ 3500 ש"ח בחודש, ואין על זה החזר משום מקום (ויש לנו מנחת התנהגות שלוקחת מחיר נמוך לשעה ולא מחייבת אותנו למינימום 10 שעות בחודש).
יש לי חברה שיש לה בת בחינוך מיוחד - וההוצאות שלה נמוכות יותר מהקיצבה של ביטוח לאומי.
ההוצאות שלנו נעות בין 5000-7500 ש"ח בחודש אחרי ההחזרים מקופת החולים.

בנוסף לאזור עלות הטיפולים מאוד מושפעת גם מהטיפולים שהילד והמשפחה צריכים. אם לילד שלנו למשל לא היו בעיות מוטוריות כבר היינו חוסכים 1500 ש"ח בחודש שהולכים על ספורט טיפולי.

טוב, הסכומים פשוט בשמיים

ואם לקחת בחשבון שקופה לא מאשרת החזרים לפרטי, וגם יש 2 ילדים מאובחנים...
מגיעים למשהו לא מציאותי

yuliyuli1

New member
רגע

אם יש 2 ילדים מאובחנים אז גם הקיצבה מביטוח לאומי גבוהה מאוד, לא?
וטיפולים פרא רפואיים קופת החולים דווקא מסבסדת מאוד יפה (קלינאות תקשורת, עובדים סוציאליםי, טיפול פסיכולגי, ריפוי בעיסוק או פיזיוטרפיה)
מה שעולה הרבה ולא מסובסד זה שילוב עם אנשי מקצוע פרטיים

ל2 ילדים זה 7800 ש''ח

(כאשר 5000-7500 כפול 2 יוצא 10-15 אלף)

וטיפולים פרא רפויים פרטיים הקופה לא מחזירה אז הכל על חשבון הפרטי (כלומר בלי החזר)

ואם לקחת את כל הטיפולים מקופה ל2 ילדיים - אז פשוט שווה כבר להתפטר אבל אז נשארים בלי משכורת

החשבון פשוט - להעדר 3 שעות עבור כל טיפול. 6 טיפולים בשבוע עבור 2 ילדים זה 18 שעות בשבוע....כלומר חצי משרה.
אף אחד לא יחזיק אותי עם העדרות כזאת בעבודה...

yuliyuli1

New member
אני לא חושבת שלקופת החולים מותר לא לסבסד טיפולים רפואיים

לדעתי זה משהו שהקופה מחוייבת לתת ולא נתון להחלטתה.

אני מסכימה ששני ילדים בספקטרום זה עול כבד ואני מניחה שאם הייתי במצב הזה לפחות אחד מהילדים היה במסגרת של חינוך מיוחד - שעושה את החיים קלים בהרבה.

כן, זה גם מה שיש אצלנו

מדובר בתאומים. אחד מהם, הנמוך יותר השנה באלוטף. בשנה הבאה ילך לגן תקשורת. כי אין לי אפשרות לארגן את הכל..
למרות שהוא קיבל המלצה ללכת לגן שפתי...כי גם הוא גבוה..

וילד שני השנה בגן שפתי. שוקלת לשלב לשנה הבאה. מקבל טיפולים מקופת חולים על חשבון שעות העבודה
רק 2 בשבוע (אין יכולת וגם תור לטיפול שלישי)
הדרכת ההורים אנו מקבלים פעם בשבועיים מאלוטף וזה מספיק לנו ...

yuliyuli1

New member
אז לא נראה לי שתהיה לכם בעיה גם אם תוציאו ילד אחד לשילוב

ואני אולי חוזרת על עצמי - אבל לי טיפולים פרטיים (עם החזר שהקופה מחוייבת על פי חוק לתת לי) יוצאים זולים יותר מטיפולים של הקופה שעולים לי בשעות עבודה.

אני מסכימה איתך

גם אני היתי מעדיפה פרטי עם החזר. הבעיה שבמכבי נותנים החזר רק אם אין תור פנוי בקופה. אבל אם יש תור פנוי בקופה בשעות העבודה - זה לא בעיה שלהם

אנו נוציא ילד לשילוב אם נחליט סופית ששווה לו.

yuliyuli1

New member
אני רק רוצה להבהיר שאני לא מביעה דיעה אם כדאי להוציא לשילוב

או לא.
כתבתי שתוכלו להוציא ילד לשילוב מבחינה כלכלית אבל לא התכוונתי להגיד שכדאי לעשות את זה... כאמור אין לי דעה בנושא

yuliyuli1

New member
ואגב הסכומים שרשמתי כוללים גם הדרכת הורים

ואני מניחה שברוב המשפחות לא מגדילים את מספר הטיפולים של הדרכת הורים אם יש עוד ילד בספקטרום (אני בכל אופן לא הייתי עושה את זה).

אם זה גן רגיל

צריך לקחת צהרון?
צריך לעשות השלמת שכר לסעיית?
הבנתי שרק זה מגיע ל3000. לפני שלקחת איזהשהו טיפול...לא?

לגבי טיפולים מקופת חולים ובהמשך לשירשור שכתבת בעבר, האם מצאת פתרון איך לשכנע קופת חולים לתת החזרים לטיפולים פרטיים כדי לא ללכת למטפלים בהסדר?

הנושאים האלו גם אותי מענינים...

תודה.

asa112

New member
אחד מהדרכים "לשכניע" קופת חולים זה להביא

המלצה. אנחנו הבאנו מכתב מבית ספר עם המלצה לטיפול במכון מסויים, ואז קיבלנו אישור. עדיין החזר מכסה רק חצי מהמחיר של טיפול.
נשארת שאלה פתוחה מה עושים אם אין אפשרות להביא המלצה.

למעלה