עלויות....

תשובות.

הבן השנה בגן רגיל עם משלבת. ( הרבה הורים ציינו כאן שהילדים שלהם בגן שפתי. שאני העליתי את הרעיון הזה להעביר אותו מתקשורתי לשפתי המתי"א שללו אתו נחרצות ואמרו ש - PDD אינו מתאים לגן שפתי. ואילו גן שפתי זה עבור ילדים עם בעיות אחרות. האם זה נכון ? יש לי תחושה שניסו לסובב אותי ? בכל מקרה כם לשילוב הם לא הסכימו... עד שהתחלתי להעיף מיילים לחצי מהמנהלים מחינוך במחוז ולא להכניס אותו לגן בתחילת השנה. שזה טיפ לכולם- ברגע שלא הכנסנו אותו לגן בתחילת השנה הם התחילו להילחץ והמפקחת ניסתה לשכנע אותי להכניס אותו ושהם יעשו את המקסימום, אבל טוב שלא השתכנעתי.
נחזור לענייננו...
כרגע בלי צהרון יוצא לנו כ- 1800 שקל לסייעת שזה השלמה למה שהעירייה נותנת + שעות שהיא עובדת איתו כתרפסטית ABA. צהרון לדעתי יהיה יותר מדי בשבילו. אבל נגיד והוא יהיה עם הסייעת בתום הגן אז שעות הטיפול של ABA יעברו לצהריים + שעות של שמרטפות תוספת של כ- 400 ש"ח. (נכון לעכשיו אשתי לא עובדת אבל אוטוטו תחזור לעבוד למה היתרה בבנק צונחת בלי מצנח... (ABA כ- 2000-2500 ש"ח לאחר הנחה של וראייטי).
ולשאלתך האם הצלחתי למצוא פתרון לטיפולים פרטיים אז כן. ובעקיפין....
פניתי למכון שהבן שלי מקבל שם קלינאית תקשורת אמרתי להם שאני רוצה 3 טיפולים של קלינאית תקשורות...
הם כמובן אמרו שאין להם אפשרות. פניתי לאחראית בקופה עם התשובה שלהם ועם המלצה ממנתחת ההתנהגות שלנו שממליצה על קלינאית תקשורת בדתירות גבוהה. הם לא מצאו פתרון ואישרו לי.
עכשיו - למצוא קלינאית תקשורת טובה !!! רק טובה באופן פרטי זה כמעט בלתי אפשרי לכמות כזו. שלא לדבר על "הנחשבות" שאולי היו מוכנות לתת לי שעה פעם בשבועיים (והמחיר שלהם 300 שקל למרות שאנחנו מהפריפרייה) כך שגם החחזר מקופת חולים לא ממש עוזר לי.
בסוף הצלחתי למצוא קלינאית שנתנו לי המלצות עליה. התחלנו לא מזמן.... כמו כן נשארתי עם הקלינאית מהמכון (העברתי אותה למושלם) נראה מה נעשה בהמשך 45 טיפולים מהמושלם זה כלום. במיוחד שאני רוצה להתחיל שחייה טיפולית. אז ישארו לי רק 15.
חפרתי קצת.. אז סורי.

תשובות ושאלות

תשובות:
1) גן שפתי. גם אצלינו בעיר לא רצו לתת גן שפתי. היתי צריכה לאסוף המלצות ממאבחנים כדי להלחם על זה. אני חושבת שעשינו נכון. בני אחרי אלוטף ABA (שם סעיית פרטית לכל ילד ורק 7 ילדים בכיתה) . לדעתי בדרך מאלוטף לגן רגיל עדיף לעבור כתחנת ביניים בגן שפתי. יש שם טיפולים- פחות מאלוטף אבל יותר מגן רגיל. יש שם מספר תלמידים גדול מאלוטף אבל קטן מגן רגיל. כלומר ניסיתי לעשות לו מעבר חלק יותר מאלוטף לגן רגיל...כרגע בני בלי צהרון כי אין צהרון לגן שפתי. וצהרון ליד הבית כרגע לא אופציה..
2) צהרון עצמו בלי סעיית עולה כ1000 ש''ח. כלומר בנוסף ל5000 ש''ח שכבר מוציאים בלי צהרון. אז עם צהרון ייצא 6000 ש''ח.

שאלות

1) רציתי להבין קצת יותר מדויק איך מגיעים ל5000 ש''ח. אם אתה לא רוצה לכתוב בפורום אפשר בפרטי. זה חשוב לי כי אנו שוקלים ברצינות על שילוב לשנה הבאה.
1800 השלמה + שעות כטרפיסטית. כמה שעות כטרפיסטית זה יוצא? וכמה השלמה לשעה?
400 שעות של שמרטפות. כמה שעות?
כ- 2000-2500 ש"ח ABA לאחר הנחה של וראייטי. מה זה? הכוונה להנחיה? כמה שעות זה יוצא? זה הכרחי? מה זה תורם?
אני רואה שכבר מגיעים ל4200-4700 ש''ח. נכון?

ובנוסף טיפולים פרא רפואים... ועוד שאלה, למה העברתם קלינאית ממכון למושלם ולא נשארתם כפי שהיה? לא נתנו בקופה? הרי הם יכלו לתת החזר רק על 2 טיפולים ו1 להשאיר ממכון. לא?
אני יודעת שהחזר מקופה זה 200 ש''ח. אז יוצא לכם 100 ש''ח להוסיף. אם אתם לוקחים 2טיפולים, אז זה 800 ש''ח לחודש, לא?

תודה רבה על מידע חשוב ומענין!

אריה127

New member
עצות לחסכון כספי ולשדרוג טיפולים ביתיים

1. שהתרפיסטית תהיה מוכרת בווראיטי. צריך בשביל זה שתהיה עצמאית, ז.א היא צריכה לפתוח תיק במס הכנסה כעוסק מורשה. ניתן לעשות זאת ע"י יועץ מס.
2. לקחת את התרפיסטיות לקלינאית תקשורת (ולמרב"ע) להדרכה. רב הדברים שקלינאית תקשורת עושה אינם מסובכים. ורוב התרפיסטיות מסוגלות לחזור על כך. ואז במקום שעה של קלניאיות יש פי כמה.

TikvaBonneh

New member
זה אינדיבידואלי

והשמיים הם הגבול. שמעתי גם על טיפולים מאוד יקרים, כמו תא לחץ. גם אני לא מוציאה הרבה, ולמרבה השמחה, הילדים שלי מתקדמים יפה מהטיפולים שהם מקבלים במערכת הציבורית. אבל אם הטיפולים האלו לא היו מקדמים אותם, אני מניחה שגם אני הייתי צריכה להוציא יותר כסף.

נכון שזה אינדיבידואלי

יש כאילו שמוציאים 10-15 אלף לחודש, לפחות מה שכתבו פעם במאמר איזשהו...
אבל שאלתי מה גובה העלות בממוצע לילד בשילוב?

TikvaBonneh

New member
בממוצע על כל הארץ?

כי יש פערים גדולים בין מרכז לפריפריה, מה שהופך ממוצע חשבוני ללא רלוונטי.

TikvaBonneh

New member
שם זה הכי גבוה

אבל 10,000 זה בהחלט לא הממוצע. לדעתי הממוצע אכן מסתובב באזור זה סביב גובה קיצבת הילד הנכה, כלומר זה הסכום שרוב ההורים במעמד הביניים באיזור זה מוכנים ומסוגלים להקציב למטרה זו בלי להוריד באופן דראסטי את רמת החיים. הורים שמצבם הכלכלי איתן במיוחד, אכן מוציאים סכומים כמו שכתבת.

שכחתי לציין...

צריך לקחת בחשבון...
שחוץ מזה שהילד מדי פעם חולה... וגם הקטנה שלנו... גם הסייעת לפעמים חולה או הילדים שלה.
סייעת מחליפה של העירייה.... לא אופצייה.
אז את חייבת עבודה ממש אבל ממש גמישה או לשבת בבית. קחי החשבון שגם לטיפולים פרטיים אי אפשר לקחת ילד אחרי 6.
6 זה המקסימון לדעתי. כך שגם לפצות בהישארות מאוחרת בעבודה לא תמיד ניתן.
בממצוע לנו יוצא - כ- 5,000 שקל בחודש. אבל כמו שאמרו פה זה מאוד אינדיוידואלי.

yuliyuli1

New member
אצלנו אם הסייעת חולה הילד נשאר בבית הספר

וגם בגו היה נשאר באותו מצב.
הרי גם בימי שישי הוא בלי סייעת וגם בצהרון.

רק התחלנו...

לא מאמין שהצוות של הגן יוכל להתמודד איתו במצב של מצוקה. אולי בהמשך שיתחזק עוד קצת יהיה ניתן לנסות. מפחד מאוד ממצב של רגרסייה במיוחד שהשיפר נכון לעכשיו מטורף...

yuliyuli1

New member
מבינה אותך...

אנחנו התחלנו שילוב אחרי שהילד כבר היה שנה וחצי בגן (לא היה מאובחן לפני) אז הוא כבר היה רגיל לגן וגם הצוות כבר התרגל לראות בו חלק מהגן אז לא היתה להם בעיה להתמודד איתו גם ברגעים קשים (גם לילדים נ"טים יש רגעים קשים אבל לצוות ברור שהוא אמור לדעת לטפל בזה).

SMADAR55

New member
אצלינו העלויות גדלו משמעותית כשעברנו ממסגרת של

חינוך מיוחד לחינוך רגיל.
כשעברנו לחינוך רגיל הוספנו טיפולים (קודם קיבל בגן). מאחר והתפתחות הילד לא יכלו לספק לנו מטפלים בשעות סבירות, עברנו לפרטי וההחזרים כיסו רק חלקית את הטיפולים. הדרכת הורים- זה משהו שקיבלתי כל עוד הילד היה בחינוך המיוחד. במעבר לחינוך הרגיל הוספתי את זה באופן פרטי.
בנוסף, כל עוד הילד היה בחינוך המיוחד , יום הלמודים היה ארוך. בחינוך הרגיל מסיימים מוקדם את יום הלמודים. בכתה א' סיימו כל יום בשעה 12:45 חוץ מיום אחד בשעה 13:30. חששתי לרשום את הילד לצהרון ללא סייעת אישית וכך מצאתי את עצמי מעסיקה מטפלת בבייתי ל-4.5 שעות כל יום (סידור שממשיך עדיין)- הוצאה מאוד גדולה.
בנוסף, שנה שעברה נאלצנו להוסיף 3 פעמים בשבוע הוראה מתקנת באופן פרטי.
להסתדר, מסתדרים.
מקווה שלא יקצצו את גמלת הילד הנכה. יש כרגע דיבורים על כך.

אתם גם מוסיפים לסעיית?

איך הצלחתם לשכנע קו''ח לא לדרוש לקחת טיפולים בשעות לא נוחות אלא לתת החזרים על פרטי?
תודה!

אריה127

New member
מסכים בהחלט

כתבתי על כך הרבה פעמים בפורום אוטיזם. אנחנו הפעלנו תוכנית ביתית אחר הצהריים כמעט כל יום בין 2-3 שעות, מבחינת מימון קיבלנו עזרה מווראיטי + סומכת מהרווחה. כך שבאמת יצא שלא הוצאנו הרבה יותר מהקצבה.
&nbsp
צריך גם לזכור שתוכנית אינטסיבית מוגבלת בזמן. גם בגלל שאם הילד מתקדם כבר אין בה צורך (מה שקרה אצלנו). וגם בגלל שלמשפחה באמת קשה להחזיק דבר כזה ולא רק בגלל העלות הכספית.
בכל מקרה אני ממש ממליץ על תוכנית ביתית. אני מקווה שאני לא פוגע באף אחד אבל לדעתי, העלות זה רק תרוץ, וקיימים סיבות אחרות למה משפחה לא מפעילה תוכנית.

תוכנית ביתית

אריה שלום, תשתף אותנו על התוכנית שהפעלת... ממה שידוע לי ההחזרים של וראייטי הם על מנחה בלבד. באיזה מסגרת הוא היה ? לפעמים יש המון הוצאות נילוות.
כך בחשבון שגם למשפחות עם ילדים רגילים קשה לסגור את החודש... אז מה אנחנו....

למעלה