עלייה לארץ

עלייה לארץ

שלום לחברי ההפורום
לא חשבתי שקיים פורום כזה כל כך שמחה.
מתככנים עלייה בקורב בלי אני ו3 ילדים , קטנים.
מפחדת נורא למרות שעושה את התהליך דרך נפש בנפש והסוכנות היהודית, אני פה כבר 7 שנים (ארה"ב)
אבל בעלי פה כבר 23 שנה עוד מעט, מאוד מפחיד, אפילו אותי , התרבות , הפרנסה, חששות של התאקלמות,
עושים את זה בעיקר בשביל המשפחות שלנו וכמובן בשביל הנשמה !!!!
רציתי לדעת עם מישהו עבר את התהליך הזה כמוני עם נפש בנפש,
וכמובן חברה טובה ויחסית זולה בשביל המכולה, יש לי די הרבה דברים ואין מצב שעם 3 קטנטנים התרוצץ לקנות הכל מחדש,

רוני
 
לא מכירה את נפש בנפש

רק רוצה לאחל בהצלחה.
בני כמה הילדים?
החשש שלך מאד הגיוני, אני האחרונה שאגיד לך שזה שטויות, המעבר קשה. אנחנו חזרנו ארצה אחרי 8 שנים בארה"ב לפני שנה וחצי ועדין לא סגורים על איפה אנחנו רוצים לחיות בסופו של דבר.
אם הילדים בגילאי גן, מבטיחה לך שהם יתאקלמו במהירות. אצלנו דאגתי מאד לילדים ולאיך הם יתאקלמו, לא חשבתי לרגע שלנו יהיה קשה (אחרי הכל אנחנו ישראלים) ולהפתעתי הרבה הילדים התאקלמו במהירות ואנחנו עדין מקרטעים..
עזרו לי מאד להרגיע את הלחץ של המעבר כמה דברים שאולי יוכלו לעזור לך, דבר ראשון ידענו לאן אנחנו חוזרים (בחרנו שכונה שיש בה הרבה חוזרים וידעתי שבית הספר "קולט עליה" ושהוא ברמה טובה) וגם מצאנו בית בשכונה לפני שהעמסנו מכולה (בעלי נסע וחיפש) ככה שידעתי מה גודל הבית ומה כדאי להביא לישראל ולמה לא יהיה מקום.
אם תגורו ליד המשפחה אז בכלל כיף חיים כי אין כמו משפחה

והדבר השני שאולי נשמע רע, אבל זה שיש לנו אזרחות אמריקאית הקל על הכל, עצם הידיע שאם מקסימום לא מתאים אפשר לחזור הפכה את כל המעבר משחור לבן להרבה אפורים שבאמצע.
הרבה בהצלחה!
 

פגי1

New member
ארגון נפש בנפש מטפל בחוזרים-עולים,גילאי שנות

ה-30 ,המשרדים בירושלים,דוברי אנגלית,בזמנו התעניינתי,משערת שהם בסדר?
 
תודה רבה על התגובות

אז כרגע אני בודקת חברות לפי הצעות מחיר בשביל מכולה,,
ילדי בגיליאים 3 וחצי , 2 וחצי , וחצי שנה.
הבחירה לגור לידי משפחתי קורצת אבל מחפשת מקום שיש בו אמריקאים בצפון, אם משהו מכיר זה יעזור,
כמובן שזה שיש אזרחות אמריקאית משאירה את המעבר לארץ לא מלחיץ כל כך, אבל עם ילדים קטנים זה לא קל,
הבחירה בצפון נובעת גם מכך שיש הרבנ הטבות דרך נפש בנפש, האם זה רעיו טוב אני לא יודעת? אבל מנסה שהנחיתה תיהיה רכה בשביל כולנו ויהיו אנשים לכוון אותנו.
רוני
 

פגי1

New member
את יכולה לספר מהן ההטבות?

האם הכוונה למקום מסוים בצפון?אם כן?ניתן לבדיקה
 
אין לי מושג

את האמת לא הגעתי כל כך רחוק איתם בתהליך צריכה לקבוע ראיון,
מה שאני יודעת שהם נותנים הטבות , וכסף, אבל את חייבת להתחייב ל 3 למקומות שברשימה שלהם.
המקומות שאנחנו בודקים 1. חיפה, 2 כפר יונה, 3 חדרה.
 

ולריו

New member
יש לי בקשה צנועה ממך. כשיבוא היום (והוא בטוח

יבוא) ותצטערי על הטעות שעשית בעליה לארץ, כנסי לפורום וספרי לנו על כך.
 

פגי1

New member
ואולי זו תהיה הצלחה מסחררת?למה לבאס? ימים

יגידו,ואולי תופתע
 

ולריו

New member
אולי, אבל תקראי מה כותבת מישהי שעשתה את

זה וברחה אחרי חצי שנה

מי שחי כל כך הרבה שנים בקנדה עשוי להתקשות קצת עם דפוסי התרבות והפשע השוררים בישראל
 
מבינה את מה שנאמר

אני במצב שאין לי מה להפסיד , כי לעשות כסף אני לא עושה , בעלי המפרנס היחיד כאן משום שהאנגלית שלי זה לא צד חזק כל כך,
לעומת זאת שם עבדתי במשרות נחשבות,, ואני יכולה לתרום יותר למשפחה,(לא שטיפול בילדים זה לא עבודה בפני עצמה)
יש לנו תוכנית ואנחנו מוכנים לתת הכל
לא כמו זאת שסיפרה שהתגוררה בקנדה ובעלה עזב אחרי חודש וחזר בחזרה,
בשום אופן לא עוזבים ומשאירים את הצד השני להתמודד עם הכל , בהחלט לא הגיוני,
אני לא מצפה הרבה לא שיחזיקו לי נרות ולא יהיו אדיבים אלי אני מכירה את הארץ מספיק טוב
ויודעת שאפילו במקומות הגבוהים לפעמים זה לדבר עם קירות
אנחנו פשוט רוצים סוף סוף להתאחד עם המשפחות שלנו ,
מקווים שיהיה טוב אם לא אז נוכל גם את הרע !!!
מה שלא הורג אותך מכשל אותך
יום טוב
 

פגי1

New member
that's the spirit

ואין צורך לתת הסבר,באים ויוצאים,וחוזרים,כל אחד לפי דרכו,והרגשתו,ואנחנו כאן כדי לעזור
 
את ממש לא צריכה להסביר למה את חוזרת

זה לא מקום לשום התנצלויות.
(הגישה שלו היא רק הכנה קלה לקבלת הפנים שזוכים לה פה...חוץ מהמשפחה הקרובה שלנו שמאד שמחה על חזרתנו, השאלה הראשונה שאנשים שואלים פה זה "למה חזרתם". החברה הישראלית ניהיתה מאד ממורמרת בשנים שלא היינו פה, והפסיקה להאמין בעצמה. כנראה שצריך להתרחק לכמה שנים כדי להצליח שוב לראות את הטוב שיש פה.)

הגישה שלך נשמעת גישה בריאה, אין לכם מה להפסיד (חוץ מקצת כסף, כי המעבר עולה...). תבואו בגישה חיובית ואנרגיות טובות, ומקווה שיהיה לכם טוב.
 

ולריו

New member
שופשופון - ממש לא לזה התכוונתי, בטח שיהיו

כאלו שישאלו את השאלה הדבילית הזאת, אני יותר התכוונתי לתרבות החיים הישראלית בהשוואה לזו שבקנדה. זה מתחיל הנהיגה בכביש, דרך החינוך, הנימוס בחנויות וברחוב, הבירוקרטיה המגעילה במשרדי ממשלה בנקים וכדומה, וכלה בפשע והעבריינות ההולכת וגואה בישראל. בהשואה לקנדה ישראל זה פשוט עולם אחר וקיים סיכוי שיהיה קושי להסתגל לעולם זה
 
בניסוח הזה זה נשמע הרבה יותר טוב

עכשיו כשאת כותבת ככה בצורה מפורטת אפשר להכיל את ההערה שנאמרה קודם. בצורה שכתבת אותה קודם היה נשמע שכל מה שאת רוצה זה לשמוח לאיד כשהיא תבין כשעשתה טעות. ואני מבינה שלא לזה התכוונת.
מסכימה איתך לחלוטין על הקושי. האם חיית בקנדה גם?
אני גרתי בארה"ב לא מעט שנים וגם שם יש בירוקרטיה בכל מקום, אין שם עם מי לדבר והכל צריך לעשות לפי מה שכתוב בספרים. אבל שם לא מתלוננים כי לרגע לא מצפים מהם לנהוג אחרת (בגלל שהכל מבוסס על סדר וארגון, את לא מצפה לרגע שמישהו יעגל פינות, או יקצר איזה תור). פה יש כזה כאוס, כולם מצפים שיעגלו פינות בשבילהם, שיקצרו תורים ועוד...לא יודעת מה עדיף (כמו שהודתי, גם אני עדין בשלב ההסתגלות...
)
 

kobica1

New member
שופשופון

את יכולה בבקשה לשתף מה מקשה על ההסתגלות וכיצד אתם מתמודדים עם הקושי הזה?
תודה!
 
אני אנסה...

אני משערת שכל מעבר הוא מאד אישי, ומאד תלוי מאיפה חוזרים. אנחנו חזרנו מעמק הסיליקון בארה"ב, היה לנו טוב מאד כלכלית ודי נחמד חברתית. חזרנו כי חשבנו שישראל זה הבית שלנו, המשפחה שלנו פה וחשוב שילדנו יגדלו בישראל. (הגענו לארה"ב כזוג צעיר שיוצא לחוויה חדשה ולא כי נמאס לנו מהארץ או משהו כזה). מה שקרה במהלך ה8 שנים שהיינו שם, הוא שגדלנו כמשפחה, השתנינו וגם הארץ השתנתה מאד.
החיים בארץ קשים, זאת עובדה ידועה, החל מסל הקניות בסופר, הבגדים הארנונה, והשכירות, וכלה במיסים הגבוהים.
החינוך שונה ממה שהיה לנו שם, האוירה בבית ספר שונה, והילדים שונים, לטוב ולרע אבל זה משהו שצריך להסתגל אליו, גם הילדים וגם ההורים.
מבחינה חברתית יש פה מלא אנשים נחמדים, אבל אין זמן לפגוש אותם בכלל...סופי השבוע מוקדשים למשפחות ובזה נגמר הזמן הפנוי.

בקיצור, החיים פה שונים, זכרון הילדות היפה שהיתה לנו פה פג ונעלם ונשארנו עם מציאות שצריך להסתגל אליה (או לוותר). ההחלטה הכי נכונה שעשינו כשהגענו היתה שלא מחליטים כלום שלוש שנים. אחרי זה נראה. המסר שעבר לילדים הוא שפה זה הבית ונקווה שכך גם יהיה (למרות שהילדים פה שנה וחצי הם היו מאד שמחים אם היינו חוזרים, אז גם הם עדין מסתגלים...)

מקווה שעזרתי קצת...
 

kobica1

New member
תודה על התגובה

אכן המעבר הוא אישי ויותר מזה חוויות של מעבר לאיזור אחר ותרבות אחרת ניתפסים בצורה אחרת ע"י כל אדם.
גם אנחנו (כמו רבים? אחרים אני משער) חושבים על ניסיון של חזרה לישראל.
את ורבים אחרים טוענים שהחיים קשים מהפן הכלכלי. השאלה שלי היא האם גם לאותם אנשי הייטק? אני מתאר לעצמי שאתם נופלים לתוך הקטגוריה הזאת (אני מסיק זאת מפאלו אלטו אולם יתכן שאני טועה).
שהרי כשאני מבקר בישראל פעם בשנה, במשך 8+ השנים האחרונות, תמיד ראיתי אנשים מבלים, וקונים והכל עמוס קונים בכל מקום, ורכבים חדשים (לאו דווקא ליסינג) ונדלן - אנשים קונים נדלן במחירים מופקעים. אני שואל - אם ככ קשה כמו שכולם אומרים (וכולם אומרים...) אז מאיפה הכסף? אחד הדברים שאני מסיק (ויש סיכוי שאני טועה בגדול) זה שאנשי ההיטק המנוסים יותר בתעשיה, לא יפגעו בצורה ניכרת מהגזרות הכלכליות או ממחירים יחסית גבוהים. ואולי רק אותם אני רואה מפזרים כספים ללא היכר ? :) .כמה אני רחוק בניחוש שלי?

חינוך שונה - זאת אומרת פחות טוב? זה אחד החששות שלי (יש עוד חששות בהמשך :) . אנחנו גרים בסן דייגו. החינוך בשכונה שלנו די טוב (בלשון המעטה). אני לעיתים קרובות מתמוגג מהקוריקולום, מעורבות ההורים, תלמידים, מורים ומנהלים בנעשה. לא הכל דבש. גם פה מידי פעם יש מעשי בולינג שנילקחים ברצינות רבה וממוגרים במיידית. המוטו של המנהלים זה לוודא שכיף לתלמידים להגיע לביס. ככ הרבה אנשים מדברים על בעיית החינוך בישראל. זה באמת כך? אי אפשר למצוא איזו בועה עם חינוך מעט שונה? טוב יותר ?

אני לא אוהב את המילה להסתגל בקונטקסט שלמעלה. להסתגל למשהו פחות טוב (by definition) זה בהכרח להתפשר. האם זה באמת מה שאנחנו רוצים? להתפשר בחינוך לילדנו?

אמרת ישראל זה הבית שלנו. וחשוב שילדנו יגדלו בישראל. האם זה שווה את ההתפשרות הזאת? ה"בית" וה"חשוב הזה" - בראיה יותר מפוקחת שבאה יותר מהרציונל ופחות מהאמוציונל - האם ההתפשרות הזאת נכונה?
שוב - לא הכל דבש בארהב. אבל אנחנו לא באמת חיים ב"ארהב הממוצעת" . אנחנו חיים במעין בועה שנמצאת הרבה מעל האמריקאי הממוצע. ובזאת, אנחנו מקנים לילדים שלו (so far) הרבה יותר ממה שישראל מציעה. במעבר לישראל אנו גוזרים על ילדנו חינוך פחות טוב. נו טוב - אבל יש ככ הרבה ילדים בישראל שמסתדרים עם החינוך הפחות טוב - אבל האם זאת באמת חצי נחמה?
איך את מרגישה לגבי מה שכתבתי למעלה?

3 שנים נישמע כמו המון זמן. אתם לא מהגרים, אתם כן אמורים לדעת who is who in the zoo די מהר. האם יהיה לכם קל לחזור (אני לא מדבר על הפאן ההגירתי אלא על בית שהשארתם מאחור, עבודה שמחכה לכם שוב בזרועות פתוחות ובכלל עוד כסף לשרוף על כזה מעבר?).

אחד הדברים שהבריחו אותי מישראל (מצטער על השורש ברח אבל זה היה ממש כך) היא תרבות העבודה/עבדות בהייטק. לא יכלתי לקיים חיי משפחה תקינים. זה נכון לכל החברות שעבדתי בהן וגם משיחות עם חברים הבנתי ששום דבר לא השתנה. תמיד היתה הבנה (שכנראה עדיין קיימת) שיש להשאר במשרד עד אחרי הצהריים המאוחרות מאוד מאוד (AKA ערב) . לשמחתי המצב שונה בתכלית כאן. האם הייתם צריכים להתמודד עם משהו דומה במעבר חזרה?

לגבי הזמן הפנוי - אני מבין אתכם ומשתתף בצערכם. ממצב של יומיים פנויים של סופש בארהב - להגיע למצב שאין זמן פנוי לחלוטין ... די מבאס.

לגבי הילדים - זה מפתיע אותי שעדיין יש קשיים. כנראה שעליי להתאים ציפיות כשיבוא היום. מה חסר להם בישראל? אחד היתרונות שאני רואה בישראל זה הקלות יחסית ליצירת קשרים אחרי בי"ס. לפחות זה מה שאני רואה כאן ומנסה להשוות לילדות שלי.
האם ישנם דברים שאתם מצטערים שלא עשיתם במסגרת ההכנה של הילדים למעבר?

זהו לבינתיים - יהיה לי עוד דברים אחכ :)
 
העלת שאלות קשות

לגבי הכסף. גם אני לא מצליחה להבין איך כולם יושבים כל היום בקניונים ובמסעדות, אני מאמינה שיש אחוז גדול של אנשים שחיים מעל ליכולת הכלכלית שלהם. אנחנו נמנים בין אנשי ההיטק, משתכרים טוב (שנינו) ובכל זאת לכסף אין פה כוח, יוקר המחיה (לפחות במרכז הארץ) הוא פי שתיים ממה שהיה לנו בארה"ב והמשכורת היא לפחות חצי. תעשה לבד את החישוב..
גם אנחנו חיים בבועה של שכונה איכותית, אוכלוסיה איכותית ובית ספר איכותי (יחסית לישראל), ובכל זאת אנחנו מרגישים שאנחנו מתפשרים על החינוך של הילדים. והשאלה ששאלת (האם זה משהו ששווה להתפשר עליו) היא שאלה שנצטרך לענות עליה בקרוב. וכל משפחה צריכה להחליט מה התשובה בשבילה (יכול להיות שיהיו כאלו שלא ירגישו התפשרות בכלל, ויראו את כל הטוב שיש בבית ספר בישראל להציעה).
כמו שאמרת, החזרה לארץ היא מעשה שנעשה מהלב ולא מהראש. זה משהו שהיינו חייבים לעשות מבחינתי, אנחנו חייבים לתת לעצמנו כמה שנים לנסות להסתגל, לראות אם לאט לאט הדברים שכל כך בולטים לנו בהתחלה כשונים, ישקעו ולעומתם הדברים הטובים של הארץ יבלטו ונחליט להשאר פה. מאחר ויש לנו אפשרות לחזור לשם (גם מבחינת עבודה) אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לחכות עם ההחלטה לפחות עוד שנה.
לגבי עבודה, לא השתנה כלום, אכן רצים סביב השעון מבחינת העבודה בית, אצלנו זה לא מורגש כל כך כי אני עובדת מהבית (לארה"ב) ובעלי מגיע בשעות נורמליות הביתה כשהוא בארץ....(הבעיה היא שהרבה מאנשי ההייטק טסים הרבה מאד).
לגבי ילדים, אולי לא הסברתי את עצמי טוב, אין להם שום קשיים אבל זה לא אומר שהם לא ישמחו לחזור לארה"ב. הם התקבלו בכיתות שלהם מהר ובלי בעיות ויש להם חיי חברה. אבל חיי החברה קצת שונים ממה שאנחנו זוכרים בארה"ב (ואולי זה תלוי גיל), הילדים פה מאד עצמאים רגילים להסתובב לבד (לקניון לפארק לחברים), יש פה הרבה מאד אינטריגות פנימיות בין חברי הכיתה (אני רואה בכיתה ה', יש זוגות, יש מריבות, יש מלכת הכיתה...לא זוכרת את זה בארה"ב בגיל כל כך צעיר), לכולם יש פלאפונים (אם אפשר "חכמים") ויש להם ואטסאפ כיתתי, אני בטוחה שלהרבה יש פייסבוק (לא יודעת בוודאות כי אצלנו אין ולא יהיה להם בשנים הקרובות), ההרגשה היא שהילדים פה פחות תמימים מהילדים בני ה10 בארה"ב (לפחות אלו שאני נחשפתי אליהם). יש כבר מסיבות כיתה עם די.גי ועוד ועוד....בקיצור, שונה, לטוב ולרע

מה חסר לילדים שלי בישראל? דיסנילד
זה שיוצאים לטייל פעם בכמה חודשים (פה בתי המלון מאד מאד יקרים), פוטבול, והחברים הטובים שלהם

מקווה שהצלחתי להעביר את היחס האמביוולנטי שיש לי לגבי החזרה לארץ
ולגבי ההחלטה מה הלאה
 

kobica1

New member
מה אני אגיד לך...

שניכם בתחום הייטק,חיים בבועה של שכונה איכותית, אוכלוסיה איכותית ובית ספר איכותי, עבודה מהבית. ניראה לי שפגעתם בjackpot :)
חסר לילדים דיסנילנד ופוטבול ? שאלו יהיה הבעיות שלכם. ברצינות.
אני בהחלט מכיר את כוח הקניה הנמוך בישראל יחסית לדרום קליפורניה (בנוסף למשכורות נמוכות), אבל שוב - אני חושב שבמקרה שלכם זה לא אמור להתבטא בצורה מאוד קיצונית. אם אחד מבני הזוג טס הרבה לארהב מטעם העבודה, אני מאמין שגם את אותם גאדגטים יקרים (למשל) אפשר להביא מחול כדי לחסוך כמה $$$ .

לגבי הילדים - בביקורים שלנו בישראל חשתי את אובדן התמימות המוקדם מידי לדעתי שקיים בילדים הגרים בישראל. לא זוכר אם ארץ נהדרת (לדוגמא) משודרת בשעות ובימים שילדים צופים במקרן אבל אם כן - אני נחרד מהשפה שאני שומע בתוכנית הזאת וממש לא הייתי רוצה שבני בני ה11 ו 9 יחשפו לזה. כמו שרמזת זה מאוד שונה בבועות שאנחנו חיים פה, לפחות זה כך בשכונות ובקהילה שאנו גרים בה.
לגבי מלכת הכיתה וכו - לא הייתי מייחס לזה משקל רב. זה תמיד היה כך ובסהכ ילדים צולחים את זה גם החנונים שלא ממש מקובלים :) זה נכון מאוד שאין דברים כאלו בשכונות שאנו גרים - לפחות לא בגילאים נמוכים. יתכן שזה מתחיל מאמצע-סוף חטיבה. בהחלט לא לפני. תוך כדי הכתיבה, אני פתאום מבין את היתרון בערבוב הכיתות כל שנה - כנראה שמיקרים כאלו של חבורות כיתה לא יהיו גורם בעייתי לילדים רבים.
 
למעלה