עלייה לארץ

ובכל זאת ולמרות הכל, קשה לנו

ברור לך שאמרתי שחסר לילדים דיסנילנד כהומור...הם לא היו לידי שאשאל אותם מה בדיוק חסר להם.
בקשר לארץ נהדרת...לא עשינו כבלים ישראלים, אם וכאשר הילדים בוחרים לראות טלויזיה הם רואים בנטפליקס או בהולו תוכניות באנגלית (אחרי הכל הרבה מהתוכניות של הילדים מתורגמות מאנגלית), את המעט תוכניות האיכותיות הישראליות שיש אני רואה באיפאד...
בזכות זה אנחנו גם מצליחים לשמור על הילדים עוד קצת בבועה בלי הלחץ של החדשות בארץ (האמת אחרי שהתרגלתי בלי, אפילו צורת הדיבור של הקריין מלחיצה אותי..).
מעולם לא טענתי שבעיותי רציניות יותר מידי, ההתלבטות שלנו היא בין חיים די טובים בארץ לבין חיים די טובים בארה"ב. לרגע לא אמרתי שרע פה, אבל כן אמרתי שקשה להתרגל. ושיש דברים שצריך להתפשר לגביהם.

kobica1

New member
מצטער

לא הבנתי שהקטע של דיסנילנד היה בהומור. אני בהחלט ראיתי את זה כמו משהו שיכול להיות חסר לילדים.
לא ידעתי שאפשר לצפות בנטפליקס בישראל. תמיד חשבתי שהם חוסמים ויש צורך לעבור דרך שרתי פרוקסי וכו .טוב לדעת. הילדים שלי נושמים נטפליקס. (גם ההורים כמובן...)
טוב. עברתי למוד "מודאג" אחרי השירשור הזה :) .אם לכם קשה, זה הולך להיות very bumpy ride להרבה אחרים (ואנחנו ביניהם כשיבוא היום).

יש נטפליקס

הם חוסמים אבל יש דרך לעקוף את זה, אז הנה משהו קטן להקל עליך את החזרה

מודאג זה טוב ונכון, ברור לי שגם לפני השרשור ידעת שהחיים בארץ הם לא החיים בסן דיאגו. זה יהיה bumpy ride בכל מקרה כי הילדים שלך כבר לא קטנים ואתה לא מתכנן לחזור בזמן הקרוב. עם ילד בן 11 כל שנה שמחכים הפער גדל וגדל.
בשביל לחיות בבועה לא חייבים לחיות בסביון, מספיק למצוא שכונה טובה שיש בה הכל (אנחנו גרים במקום שלפי הגדרתי הוא בועה, יש בו קניון מרחק הליכה ברגל, פארק וכל בתי הספר - יסודי, חטיבה ותיכון במרחק הליכה ברגל מהבית), גם שכונה שקולטת "עליה" כנראה שלא רק אנחנו חושבים שזה מקום טוב לגור, ובכיתה של הבת שלי יש מתוך 30 ילדים 13 ילדים שחזרו בשנים האחרונות מרילוקישנים שונים בעולם...ובכל זאת, חייבת להודות שלגור בשכונה טובה יכול להיות בעייתי מבחינת לחץ חברתי, הם כל הזמן משווים "רכוש"
(למי יש את הפלאפון הכי הכי, פירמות של בגדים ועוד כל מיני דברים שמאד מעצבנים לראות אצל ילדים בני 10..וזה הולך ומחמיר עם הגיל.)
מצד שני השכונה שלנו "קולטת עליה" יש מלא משפחות שחוזרות אליה, בכיתה של הבת שלי יש מתוך 32 ילדים 13 ילדים שחזרו בשנים האחרונות מרילוקיישנים שונים. שזה נחמד מאד

אני שמחה לשמוע

כי אחרי הכל, לא באתי להטיף נגד ישראל. אני בעד.
רק שלפעמים לדעת לקראת מה באים עוזר בהתמודדות.

kobica1

New member
גן עדן

זה אנדרסייטמנט :)
אני משוכנע שאני לעולם לא אמצא מקום שמתאים לי ככ מהרבה בחינות.

רזאי

New member
הי, אנחנו נחזור הקיץ מסן דייגו.

דווקא לבת ה7 שלי, דיסנילנד תחסר מאוד. אנחנו הולכים כל שבועיים שלושה

מראש הגענו לשנה עם אופציה לשנה נוספת, אבל עכשיו היתה לנו הזדמנות להשאר במשרה קבועה. אחרי הרבה דיונים, החלטנו שאנחנו חוזרים.
עזבנו לא מזמן, הבית שלנו מחכה לנו. אנחנו עדיין בקשר עם השכנים והחברים בארץ, והכי חשוב, אנחנו חוזרים לבועה.
חייבת להסכים, סן דייגו עיר מושלמת למגורים.
מקווה שעשינו את ההחלטה הנכונה.

kobica1

New member
טוב ניראה לי זה מתבקש

יש מצב לקבל רשימה מלאה של בועות בישראל?
תודה מראש!

פגי1

New member
הערה והארה

סביון לומדים עם יהוד,אין תיכון בסביון
קיסריה עם אור עקיבא,אין תיכון בקיסריה
הרצליה-פתוח,לומדים בהרצליה העיר-איטגרטיבי
כפר-שמריהו-אין תיכון,לומדים או בהרצליה,או נוסעים לתיכון חדש בתל-אביב,אינטגרטיבי,או גמנסיה הרצליה
אם כך מה תועיל הבועה?
מי שמעונין?ורוצה להיות על הכביש,בפקקים,יסיע לבית הספר האמריקאי,או לכפר -הירוק,בתי ספר פרטיים,ובהתאם המחיר
באזור המרכז-רמת-אביב,רמת-השרון-רעננה -כפר סבא-נחשבים למקומות טובים,קהילתיים תיכונים מקומיים,אבל בהחלט אינם
נחשבים בועה,מהבחינה שאליה התכוון הכותב,מקווה שלא העלבתי אף מקום,ודאי יש עוד,גם בצפון,
ושכחתי,גם רמת-השרון,שנחשבת מקום מצוין,אינטגרציה עם מורשה,ולא שמעתי שמישהו ניזוק,ככה זה עובד בארץ,וטוב שכך

אספרסו2

New member
זה לא רע

להכיר,החל מגיל תיכון את רבדיה השונים של החברה הישראלית
ועדיין המקומות שהזכרתי,מבחינת איכות חיים הם הבועות.

kobica1

New member
רגע רגע ...

איפה זכרון ברשימה? הבטיחו לי שזכרון היא בועה. בבקשה תגיד לי שזה אוברסייט מבחינתך :)

פגי1

New member
אם ילדכם ירצו אי פעם ללכת לצבא?

ואולי לא?במה תועיל להם הבועתיות הזאת?משונה שאתה מבקש רשימה של בועות?אם היית שואל היכן כדאי לגור?וש בודאי מקומות מומלצים,וגם שם אין הבטחה
להצלחה,ראה הסתגלות לא פשוטה גם לאלה שגרים במקומות שנחשבים טובים,ישראל איננה סן-דייגו ,ולא נראה לי שתהייה בעתיד,זו מדינה אחרת ממה שהכרת
לטוב ולרע,וחופשות בארץ אינן אינדיקציה לכלום,,ומי שהתרגל לחשוב כמו האמריקאים,יהיה להם באמת קושי אמיתי ,שם הכל מובנה,וכאן צריך לחפש את הסדר
בתוך הבלגן,אבל מרגע שמצאת ואף הפנמת הכל נראה אחרת,ואז ניתן לאמר שהתאקלמת,לא אוהבת את המילה הסתגלות,זו לדעתי בררת מחדל ,אף פעם אי אפשר
להסגל לדבר פחות טוב ממה שהיה לך שם,הייתי בוחרת במילה התאקלמות,למרות שאני אישית,הבועה האמריקאית לא דיברה אלי אף פעם,גם לבועה יש קונוטציות
שלילות,ולא לכל אחד זה מתאים, לחיות בתוך קבוץ ישראלי,או קבוץ אמריקאי,,זה מאוד נוח,אבל הספורים שאני שומעת מחברים,מאוד לא מלבבים,לסכום,ברגע שהילדים
לומדים בבי ספר צבוריים,שכח מבועה,הכל כל כך אקלקטי ונזיל ,מה שהיה שם לא יהיה כאן,אפילו לא דומה,,אני בעד לצאת מהבועה אם בכלל קיימת?כאן לא גן עדן
אבל בהחלט לא גיהינום,וכגודל הצפיות גודל האכזבות,ובטח לא רצוי להשוות,,ומי רוצה גן עדן?כל כך משעמם,ודיסני?פעם אחת הספיקה ודי

לא הבנתי מה יקרה אם ילדנו ירצו ללכת לצבא?

אם הם ירצו, אז לא משנה איפה נגור הם ילכו לצבא...
קשה לעקור את המשפחה ממקום טוב ולא לצפות שיהיה טוב בארץ. אנחנו עוברים בגלל שאנחנו מקווים ומאמינים שבסוף יהיה טוב.
אני חושבת שאחרי שגרים 8-10 שנים בארה"ב אז גם בלי לשים לב מתרגלים לחשוב כמו אמריקאים ...ואולי בגלל זה יש קצת הלם כשמגיעים לארץ.
מסכימה איתך לגבי דיסני, גם לי הספיק פעם אחת, אבל מי שואל אותי...הילדים מאד נהנו להתיצב שם כל שנה, ומאחר והם היו קטנים אז כל שנה הם גילו את הפארק מחדש וניסו דברים חדשים.

פגי1

New member
ירצו-ילכו

הכוונה היתה לאמר,שאם חיים בתוך בועה?המפגש עם הצבא עלול להיות טראומטי,כי שם נפגשים עם כל רבדי האוכלוסיה,שמי שחי בתוך בועה לא נחשף איליהם,
האמת ,לא הבנתי מה אומרת המילה בועה?מצב כלכלי איתן?גם בעל בסטה יכול לגור בכפר שמריהו,ויש שם רבים כמוהו,השכלה?לא תמיד הולך ביחד עם יכולת,לרכוש
דירה במקומות מועדפים,גם השכלה וגם יכולת כלכלית?אפשרי, אבל ישנם פרמטרים אחרים כמו קרבה להורים,קרבה למרכז קרבה למקום העבודה ועוד,כל מה שרציתי
לאמר הוא,שגם במקומות מועדפים,כאלה ואחרים,אין אוכלוסיה הומוגנית,ולא עורכים מבחני כניסה,בינתים,לאחרונה מתארגנות קבוצות רכישה,בין חברים,דבר המבטיח
מגורים עם קבוצה שאתה בוחר לגור אתה,ובהחלט לא שללתי את הציפיה לימים טובים,רק הערתי שהסתגלות,,אינה מילת הבחירה שלי,שלי בלבד,והייתי מחליפה בהתאקלמות,,כמו שהייתי מחליפה את המילה בועה,שעד עכשיו לא הבנתי את משמעותה?בהכירי את אזור השרון היטב

kobica1

New member
ואם ירצו ?

אני בהחלט לא אוכל למנוע זאת מהם. אני אישית מעדיף שלא, אבל זה אני.
אני אוהב את הסדר ולא ממש בקטע שלחפש את הסדר בתוך הבלאגן אז במובן הזה התחברתי יותר למערכת האמריקאית.
אנחנו לא חיים בתוך שום קיבוץ אלא בשכונה פרברית.
איזה סיפורים לא מלבבים את שומעת אצל חברים. סתם מסקרנות.
מי רוצה גן עדן? אני. אקשן כבר לא עושה לי את זה.

weddi

New member
מה קורה לכם???

לפחות תזרקו עלי איזה מילה טובה שם שאולי יקבלו אותי לסן דייגו במקומכם

למעלה