עליית סוכר בלי שאכלתי כלום!!!

אבו זקן

New member
מעדן

במעדן 0% שמונח מולי יש 7.1 גר' פחמימות לגביע. על איזה "חומר כימי" את מדברת?
 

ladybug4NLP

Active member
החומר הכימי הוא solvent זה שמפריד שומן ממים

איך לדעתך שולטים על אחוזי השומן במאכלים שבמקור יש בהם אחוזי שומן גבוהים?

מפרידים ואח"כ מחזירים את כמות השומן שרוצים.
כך יש לך 0% או 3% 5% 9% 15% ועוד....
אז אם זה מתאים לך - אין לי בעיה.
אני מביאה מידע אתה תעשה עם זה מה שבא לך.

שבת שלום
 

אבו זקן

New member
ממיס?

השאלה על הפרק היא אם את מביאה מידע או "מידע". אני יודע שכשמפרידים חלבון ממי גבינה (למשל לתעשיית אבקות החלבון) משתמשים בתהליך שנקרא "חילוף יונים" שהוא אכן תהליך כימי (אם כי לא מזיק, כשהתהליך נעשה כמו שצריך החלבון שמתקבל לא מכיל שום שאריות לא רצויות אלא בכמות אפסית[1]), אבל אני לא מכיר תהליך דומה בהפרדת השומן מהחלב. אם יש לך מקור לטענה על השימוש ב "solvent" (שהוא, אגב, לא חומר מסויים אלא ממיס כלשהו) אנא הפני אותי אליו. כפי שאמרתי, עד כמה שידיעתי מגעת משתמשים בצנטריפוגה כלומר בתהליך פיזי לגמרי שלא משפיע על ההרכב הכימי.
________________
[1] כל מזון שהוא מכיל כמויות אפסיות של חומרים מזיקים.
 

ladybug4NLP

Active member
מים או מי גבינה לצורך העניין הספציפי הזה הוא אותו דבר

כי חלב הוא חומרים+מים במקור

אז לפי ידיעתך תנובה וכל היתר הכל כך מקפידים על חומרים בריאים וטובים לא משתמשים משתמשים חלילה
בחומר ממיס אבל בהח השתמשו בסיליקון עד שעלו עליהם.

ועכשיו כשתנובה תמכר לסינים מה הם יכניסו בפנים?
כי לאחרונה קראתי במקור מאד מכובד (אחד העיתונים הגדולים בארה"ב שבחולצות שיובאו
מסין היה עופרת. מה לחולצות ועופרת?

ושוב-אם זה מתאים לך - לי אין בעיה

שבת שלום
 

Dave1972

New member
טוב, עכשיו לאחר בערך שעתיים מארוחת הערב

אני 111. אז אני בכל זאת מרוצה.
 

tulkin

New member
מעתיק תשובה שכתבתי לך אתמול במקום אחר...

"תנודות תמיד יש. הגוף כל הזמן מייצר סוכר (גם אם לא אכלת כלום) וצורך סוכר. הקצב של כל אחד מהתהליכים האלה תלוי באלף ואחד גורמים שרק על שניים מהם יש לך שליטה: כמות האוכל שאתה מכניס למערכת, ורמת הפעילות הגופנית שלך ותזמונה. התנודות תמיד יהיו ולא תמיד יהיה להן הסבר פשוט ונראה לעין."
&nbsp
הניחוש שלי - בקצב הלמידה וההתקדמות שלך תוך 2-3 ימים אתה מגיע לפורום בצהלה עם מדידה של 95.
אני רק מזכיר את הערתו החכמה של אבו זקן: אתה נמצא בקילומטר הראשון של מרתון. גם אם תמדוד 70 סוכר, זה לא מקרב אותך מילימטר לסוף הדרך. הסוד תמיד יהיה להתמיד בניהול המחלה שלך.
&nbsp
&nbsp
 

Dave1972

New member
כן, אני מבין שאני במרתון עד סוף החיים...

אגב, אחרי ה-111 בלילה לא אכלתי כלום. וקמתי עם 146.
כן, אני יודע שכנראה הגוף מייצר סוכרים בלילה. אבל זה בכל זאת מבאס. לא לאכול כלום ולקום עם סוכר גבוה. :(
 

LaSaponaria

New member
כן, מאוד מתסכל. גם אצלי. לא משנה עם כמה אני הולכתלישון...

בבוקר זה יותר גבוה. אבל...ככל שתקפיד על התזונה במשך היום, הערך ירד בבוקר (הגוף"זוכר" את מה שהיה במשך היום). אני גיליתי אצלי שאם את הפעילות (הליכה) אני עושה לפני ארוחת הערב, אז בבוקר הסוכר בסדר.
 

tulkin

New member
אל תהיה כזה פסימי

אני מעריך שעניין של 10-15 שנים תהיה תרופה למחלה, או לכל הפחות התקדמות ברמה כזו שסכרת תהיה מחלה כרונית שקל יחסית לנהל אותה ושהסיכונים ממנה ירדו באופן משמעותי ביחס לאלה של היום. לפחות עבור אלה שיקחו אותה ברצינות.
 

אבו זקן

New member
לפני כמה חודשים...

זרקתי כאן ניחוש דומה לטווח של 20 שנה, כך שאתה קצת יותר אופטימי ממני.
 

tulkin

New member
אולי זה כי אני חולה קצת פחות זמן?

או סתם תמים יותר?
&nbsp
אבל אין בעיה... אני מוכן גם לקחת את התפקיד של האופטימי :)
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
חוץ מהמרתון, יש לי עוד משהו קטן להגיד

לא תמיד יש הסבר למדידות.
לא תמיד אפשר להבין בדיוק מה קרה, או להבין מה עשית, שגם למה שקרה.
לא תמיד צריך להבין מה קרה.
כמו שאמרו לך ואתה לומד בעצמך, יש כל כך הרבה משתנים למשוואה, שממש קשה לבודד אחד במקרה בודד ולהבין מה הסיבה לתוצאה.
מה שכן יש, זה כללים יחסית ברורים (ואם הם לא ברורים אתה יודע לשאול, את זה אנחנו רואים!
) שעליהם כדאי לשמור, ולהפחית את רמת התזזיתיות של הערכים ובכך לשלוט יותר טוב באיזון.
 
למעלה