~עלילות משה בעיר הגדולה~

מוגג

New member
יוצא לאור

משה נמשה מתיבתו שב אל ערש מכורתו אך התדהמה רבה לא הבין אי אנה בא אלו לא אותם קירות סימטאות לא מוכרות האם את זכרונו איבד (100 ג'יגה לפחות) או נחטף בידי שודד אך לפתע - נביחות מזכירות לו נשכחות אז זה לא אותו הבית וזו לא אותה הקרת מה קשים שלהי הקיט והעיר אינה מוכרת אך היד על המקלדת כה מוכרת ואוהדת מסלקת לכלוך לא נוקה שבועות מלטפת פצעים מפוצצת בועות איך מתחברים מחדש למציאות הכל נראה כמו בסיוט מתחשמלי כבלי שליטה חיבורופף חבלי קליטה ומדוע הגברת כל כך עסוקה? אולי עד אחרי החגים עם קצת מזל (וגם דגים?) פשוט אתאשפז לי בצל הסוכה. =================== /////////////////////\\\\\\\\\\\\\ ===== סכך שמח! ====== | . . . . . . . . . . . . . . . | | . . . . . . . . . . . . . . . | | . . . . . . . . . . . . . . . | | . . . . . . . . . . . . . . . | | . . . . . . . . . . . . . . . | | . . . . . . . . . . . . . . . | | . . . . . . . . . . . . . . . |

גנגי

New member
זה כמו באהבה -

כשאוהבים שניים האהבה לא מתחלקת, היא נכפלת. תשאל כל אמא.

כמו שאמרו חז"ל:

דבר אחר "לך לקראת משה המדברה", זש"ה "מי יתנך כאח לי" (שיר השירים ח'), ישראל אומרין לפני הקב"ה מי יתנך כאח לי, את מוצא כל האחים שונאים זה לזה: קין שונא להבל שנ' (בראשית ד') ויקם קין אל הבל אחיו וגו'; ישמעאל שונא ליצחק שנאמר ותרא שרה את בן הגר המצרית וגו' (שם כ"א), ואין מצחק אלא שבקש להרגו שנאמר יקומו נא הנערים ויצחקו (שמואל ב ב'); עשו שונא ליעקב שנאמר ויאמר עשו בלבו וגו' (בראשית כ"ו); השבטים שנאו ליוסף שנאמר וישנאו אותו (שם לז). ובאיזה אח? אמרו ישראל להקב"ה: כמשה ואהרן, שנאמר "הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד" (תהלים קל"ג), שהיו אוהבין ומחבבין זה את זה, שבשעה שנטל משה את המלכות ואהרן את הכהונה לא שנאו זה את זה, אלא היו שמחים זה בגדולת זה וזה בגדולת זה. ( תנחומא שמות סימן כ"ז )

למעלה