עלילות משפחת בעלי

mekarov

New member
עלילות משפחת בעלי

אני נשואה מזה שנה ובמשך כל זמן מערכת היחסים ביני לבעלי יש רק צד אחד שתומך ועוזר לנו גם כלכלית וגם בכלל במפגשים וייעוץ-משפחתי שלי אני חייבת לציין שהמעמד הכלכלי שלי משפחתי ושל משפחת בעלי הוא זהה לחלוטין אך הורי בעלי אוהבים רק את עצמם ולא מוכנים לעזור לנו בכלום! הם תמיד מעדיפים נסיעות לחו"ל מסעדות יוקרתיות ובילויים שונים ובכל פעם שאנחנו נקלעים למשבר כלכלי כלשהוא וצריכים מעט עזרה הם מסרבים בטענה שאין להם בכדי לעזור אפילו לחתום ערבות על המשכנתא הם סרבו? האם זה בגלל שהם יודעים שהצד שלי עוזר אז הם תמיד מעדיפים להפיל את זה על המשפחה שלי? בא לי לדבר על זה עם חמותי אך בעלי מסרב בא לי לא ללכת אליהם לאף ביקור "להחזיר להם"-אך אני חוששת שזה יפגע בבעלי בינתיים הם לא מרגישים שהם לא בסדר ומערכת היחסים איתם טובה מאוד אני אוכלת את עצמי מבפנים מה לעשות? אני לא יכולה לשמור בבטן ולהיות צבועה להכנס אליהם הבייתה בחיוך ולבעלי לא נראה לי שזה ממש מזיז-קוצי פוצי אחד מאמא שלו והכל עובר! וחסר לי שבאיזה חג נבקר רק את המשפחה שלי ולא את שלו למראת שבשישי שבת אנחנו רק אצל המשםחה שלי כי חמתי הפרימדונה לא מבשלת אני מרגישה שכאילו הם מנצלים את הטוב לב של הוריי גם בחתונה הם לא עזרו בכלום ובאו כמו אורחים אני רוצה להחזיר להם -שהם ירגישו רע כמוני-למה הם נהנים מכל העולמות? גם ילדים שבאים לביקורים ומכבדים אותם והם מבחינתם לא מעניין אותם מה קורה איתנו כבר ניסיתי את שיטת הלא נחמדות והמעטת הביקורים אצלם-אבל יוצא מזה שאני רבה על זה עם בעלי בטענה ש"זה לא יפה לא לבקר בחג.." אני לא רוצה להיות מופסדת מהכל -גם חמות קרציה וגם לריב עם בעלי בגגלה-היא לא שווה את זה. בן דוד שלו התחתן לפני יומיים-אמרנו שרק בעלי יילך -כי אין לנו כסף למתנה גדולה-אמא שלו ענתה מה פתאום אתם באים שניכם!אנחנו נעזור לכם חצי שעה לפני הארוע בעלי מתקשר לראות מה קורה אביו ענה לו שישם מעטפה כרגיל-כאילו כלל לא דיברנו על זה-בקיצור יצא מזה ריב לבםוף באנו שנינו-בטענה של בעלי שזה לא יפה-ושמנו 500 ש"ח כמו גדולים(בארועים של משפחתי תמיד הורי שמים עבורי מעטפה נפרדת עם השם שלי ושל בעלי) גם ככה קשה לנו עם משכנתא וכו...(בינתיים ההורים שלי עוזרים לי כי יש לי גם שכר דירה וגם משכנתא)והם עוד מוסיפים לנו? אני לא הסכמתי לשבת איתם באותו שולחן באותו ערב-למראת שלא ישבנו יחד שוב התווכחתי עם בעלי בגללם-גם כל הערב כלל לא דיברנו חוץ משלום שלום לא רוצה ליפול בין ריב עם בעלי למול להחזיר לחמותי ומי שחושב שאני סתאם מפונקת-אז שנינו עובדים אבל לא עומדים בהוצאות: משכנתא-5500 ש"ח בעקבות עליה בפריים שכירות-500$ חובות של בעלי -ברווקותו היה לו עסק-אמא שלו הייתה מנהלת חשבונות ועשתה טעות של 100 אלף ש"ח-זה החוב שנשאר לו-אז על זה עוד 2500 ש"ח בחודש שנינו יחד מרוויחים-8500 ש"ח אז היינו בשבת אצל הורי (כמובן שהיינו שם כל השבת)וקפצנו להורי בעלי לקחת חולצה אני לא דפקתי חשבון וגם אני ירדתי מהרכב ונכנסתי לביתם מסתבר שחמי לא מדבר לא איתי ולא עם בעלי! אתם קולטים הוא לא מדבר איתנו? חמותי לא הפסיקה ללקק-רוצים לשתןת? לאכול? מה קורה? כמובן שבעלי ענה בנימוס -לא חמותי שאלה בתמימות-מה קרה לך את בפרצוף חמוץ? מה קרה? אני ירביץ לך (כמובן בצחוק) עניתי-לא אני זאת שצריכה לקבל מכות ענתה-גם לא אני אני חייכתי ולא עניתי מה אתם אומרים ?

טלאפ

New member
הגעתי למסקנה שאסור לצפות ליותר מדי

אני מבינה אותך,את מרגישה שההורים שלך נותנים יותר מההורים של בעלך. גם אני הייתי בסרט הזה - אין מה לעשות זה אופי של אנשים. גם ההורים שלי כל הזמן נותנים לנו כסף, קונים לי כל יום שישי פירות וירקות וכו´. זה האופי שלהם. הם אוהבים לתת ולעזור כמה שהם יכולים. בתחילת הנישואים שלי (לפני שנה וחצי) חשבתי כמוך צריך להיות חצי חצי היום אני לא חושבת שההורים של בעלך חייבים לעזור לכם. אם הם רוצים זה נפלא אבל אם הם לא רוצים לעזור פיננסית זו זכותם המלאה, הכסף הוא שלהם. הם לא חייבים לפרנס אתכם כי החלטתם לקנות ביית. הם לא חייבים לכסות לכם שום מינוס, כמו שההורים של בעלי לא חייבים לכסות לנו את המינוס כי קנינו אדמה זו אשמתנו שקנינו משהו שאנחנו לא יכולים לעמוד בהחזר ההוצאות שלו. או שאנחנו מתעקשים להחזיק רכב. אז אנחנו חוסכים במקום אחר אני לא קונה בגדים חדשים, אני לא מבזבזת על עצמי כמו פעם, ולילדה אני קונה במקומות זולים. אני מקווה שזה לא נשמע כמו הטפת מוסר, אלא הדרך שאני הגעתי אליה על מנת שהחיים בבית יהיו נסבלים.

אתיש

New member
אני בדיעה שכל אחד עוזר כמה שהוא

רוצה. ואף הורה אבל אף הורה לא חייב לעזור לכם בכלום. אתם מספיק מבוגרים להחליט החלטות ולקחת אחריות להחלטות שלכם - ואם חמתך מעדיפה לטייל במקום לעזור לך זו זכותה. היא גידלה את בעלך וברגע שהוא התחתן הוא הקים משפחה משלו - איתך ולא עם הוריו. אז ההורים שלך נותנים יותר וזה אחלה וטוב כי זאת ההנאה שלהם - את לא יכולה להכריח גם את הצד השני לתת. בנוסף - אם את ובעלך מרוויחים 8500 ש"ח למה לקחתם משכנתא כ"כ גבוהה? ולמה אתם לא חיים בדירה/בית שרכשתם וחיים בשכירות? אני מצטערת אם אני נשמעת כמטיפה אבל לפי דעתי יש כאן מידת חוסר אחריות מצידך - את חושבת שהורים נועדו לשלם על טעיות של ילדיהם וזה בפירוש לא נכון.

mekarov

New member
לא מסכימה

המשכנתא לא הייתה גבהה היא עלתה ב 2000 ש"ח תוך חודשיים בעקבות עליית הםריים ולכן נקלענו למצב קשה הדירה הייתה אמורה להיות מוכנה אך בשל מצב המשק היא לא מוכנה אני לא מדברת רק על עזרה כלכלית אלא גם עזרה בכל מיני דברים אחרים וחוץ מזה הם יודעים שקשה לנו אז למה הם קובעים לנו ששנינו נגיע לחתונה? הם רוצים לקבוע-שיעזרו הם לא רוצים לעזור-שלא יקבעו

אתיש

New member
את לא חייבת להסכים ואני לא מתווכחת

איתך אפילו לרגע. אני מבינה שאת נשואה מעט זמן - אבל את נשואה ואם לא בא לך ללכת לחתונה - אל תלכי ואם אין לך כסף אל תתני מתנה של 500 ש"ח. הם לא קובעים עבורך כלום!!! את חייבת להתמודד מולם וזהו. קל לי לדבר כי אני נשואה כבר כמעט 6 שנים ועברתי הכל - וגם את תגיעי בסוף לזה את חייבת להסביר להם שיש לכם חיים משלכם והם צריכים לקבל את זה. דרך אגב - אני לא יודעת איך ומאיפה לקחת את המשכנתא שלכם - ובאיזה סכום אבל משכנתא לעולם לא קופצת בחודשיים בסכום של 2000 ש"ח תבדקי טוב את הנושא עם הבנק שלך

lihi30

New member
הי אני בהחלט מבינה אותך

זה מצב קשה שצד אחד נותן ואיכפתי והצד השני בכלל לא מעניין אותו שום דבר. גם אני ובעלי בתחילת דרכינו + תינוק בן שנה. ולכן אני מבינה אותך אולי קצת יותר מנשים אחרות שנשואות 6-7 15 שנה שהם סביר להניח עברו את השלב הזה של קשיים של זוג בתחילת דרכו. אני רוצה רק להגיד לך שאומנם היום ההוצאות גדולות אבל שיש ילדים ההוצאות הרבה יותר גדולות וצריך לקחת את זה בחשבון. גם אני ובעלי עכשיו לפני קניית דירה ובעיקרון משכנתא חייבת להיות שליש מסך הכנסות בני הזוג אחרת נכנסים לבור ללא תחתית. לגבי זה שרק ההורים שלך עוזרים אני בהחלט מבינה אותך. אני בדיעה שאם להורים יש אז הם צריכים לעזור, מה הם יעשו עם הכסף יקחו אותו לקבר. אני יודעת בוודאות שאני ובעלי נעזור לילדינו כמה שרק אפשר. עוד כשהוא נולד פתחנו לו תוכנית חיסכון ואנחנו חיים היום ומתבססים היום כדי שלילדינו יהייה את המקסימום שנוכל לתת להם. ואני בטוחה שנעזור להם בשמחה. אני מכירה לא מעט הורים שעוזרים בשמחה רבה ולא מבלבלים את המח עוזרים באהבה מתוך איכפתיות. זה הרי ברור שלזוג בעיקר בתחילת דרכו מאוד קשה להסתדר כלכלית ובלי עזרה של ההורים קשה מאוד מאוד להסתדר במדינה הקטנה שלנו. אם להורים אין אז אין מה לעשות, אבל כשיש ולא נותנים זה בהחלט מרתיח. מה אני אומר לך כנראה שאי אפשר להכריח אותם לעזור ולשנות את המצב. היחידים שרק יפסידו מזה זה רק הם, וימים יגידו. אני מאחלת לכם רק אור והמון אהבה

1 מ י כ ל

New member
דעתי היא... ../images/Emo39.gif

אני חושבת, שהם לא חייבים לכם כלום, הם ממש לא חייבים לתת לכם כסף לאירועים משפחתיים וכל הכבוד להורייך שמכינים שתי מעטפות! אני חושבת שהיחס הוא מה שחשוב ושההתנהגות היא של בן אדם נורמלי ולא אדם שלא מתיחס אלייך ואל ילדיך על הנושא הזה בכלל לא דיברת אלא כל התלונה שלך אליהם היא כספית, הם לא חייבים לכם כלום גם אם יש להם ואתם בחובות! אם הם מתנהגים כמו בני אדם זה מה שחשוב! וזו דעתי האישית נא לא לקטול אותי... גם אני סובלת מיחסי חמות - כלות אבל העיניין הוא יותר ריגשי, היחס ולא הכסף.

mekarov

New member
אני מסכימה

אני לא רוצה את הכסף שלהם! אבל לדרוש מאיתנו ששנינו נגיע זה בסדר? ולסרב לחתום ערבות למשכנתא זה בסדר? ולהכנס לנו לחיים זה בסדר?

1 מ י כ ל

New member
הי

אני לא חושבת שזה בסדר, אבל את חייבת להבין שהורים כמו שלך הם לא יהיו! אבל, תחשבי שאם הם היו חותמים לך במשכנתא הם כל הזמן היו מתערבים לכם... והשיחות של "חתמתי להם, עשיתי להם הבאתי להם.."" את לא צריכה את זה! אני רואה את חמי שעזר לגיסתי, אבל כל הזמן דיבר על כמה שהוא עושה ועושה... מי צריך טובות כאלה שכל הזמן את מרגישה חייבת... יש לך את המשפחה שלך שנשמעת משפחה חזקה ותומכת! את לא צריכה יותר!

mag2

New member
אם הם לא עוזרים ומתנהגים בצורה כזאת

מהם? יש לך מזל שיש לך הןרים שעוזרים ותומכים תחשבי שיש זוגות שאין להם לא עזרה מהצד של הבחור ולא מהצד של הבחורה כל אחד עסוק בשלו לפחות לך יש הורים טובים ותומכים תיסתכלי על חצי הכוס המלאה ולא הריקה!!!

ADI52

New member
מיכל 1 כל הכבוד לך...עכשיו יראו בך

אוייבת שלהם.. אני מניחה שאת חמות על פי תגובתך!!

1 מ י כ ל

New member
ממש לא... אני בת 23...

ובכלל לא מסתדרת עם חמותי חמי וגיסתי... אבל זה ממש לא קשור למה שכתבתי... גם אני לפעמים נעלבת נורא מהם ובכלל לא מבינה איך יצא להם ילד מדהים כמו בעלי, אבל את צריכה קצת למתן את כתיבתך, כי תסלחי לי אבל את ממש מתנהגת כמו בריונית שתכף תלך מכות... וזה ממש לא לעיניין, שימי לב שרב ההודעות המורעלות בזעם וגועל הן שלך, שיהיה המשך יום טוב

הגנובה

New member
אויבת?...

מיכל נתנה את דעתה האישית והכנה ללא רצון לפגוע באיש! כולנו כאן מסוגלות לקבל ביקורת בונה - ואם צריך להוכיח מישהי על התנהגות לא נכונה ולא נאותה - נעשה זאת בצורה יפה - להבדיל אלפי הבדלות מגישתך המתלהמת, מצורת ההתבטאות הנוראית שלך ומנטייתך לריב עם כולם ולקלל את כל העולם! מיכל, אני איתך!!

אם הדעה שלי גם נחשבת...

שלום לכולן וכולם.. אם יש. במשך שבוע אני כאן וקוראת, ולדעתי את כל מה שכתבתם גם אני עברתי, מה לא בעצם... מריבות על החתונה מלפני החתונה, ומריבות על מציאת שם לילד שהם החליטו על שם, ולא נתנו לי אפילו סיכוי להביע דעה כי כל מה שבחרתי לדעתם היה לא טוב אחרי שחמותי התייעצה עם רבנים... ומה לא. בתחילת הנישואים חיינו בארץ והם חיו בארה"ב ולמרות זאת בכל טלפון היתה מתפרצת מלחמת העולם השלישית בעקבות איזה דבר שהם היו מחליטים לנו.. וכמובן הרמוניה לא היתה. הטלתי וטו עליהם - לא נתתי לילדים לראות אותם וגם בביקורים היתי קרה ודי מגעילה. כיום לאור הבחירה של בעלי - אנחנו מתגוררים בארה"ב, והם המשפחה היחידה שיש לנו, אז בהתחלה זה היה גיהנום עלי אדמות, אבל אחר כך החלטתי שאני לא יהיה הפראירית ואנצל את הטוב שבהם ולא את הרע, אז אם חמותי לא יודעת לבשל והאוכל שלה לא טעים - אני לא אשב בשולחן ואעשה פרצוף אלא פשוט בשבת הבאה אזמין אלי ואעשה את האוכל הכי טעים שכולם יהנו ולא נעשה דווקא. אם ההורים של בעלי לא רוצים לשמור על הילדים שלנו - זכותם - גם להם מגיע לצאת גם הם עובדים קשה. את בעלי אני אוהבת מאד ולא מגיע לו לקבל עונש בגלל המצב שלי ושל חמותי, למדתי לשתוק, לכבד ואני יודעת שיגיע יום ואני אהיה חמה גם כן, אז אני מקווה שמה שאני עושה היום יחזור אלי בעתיד. בחיים לא אחליף את הורי המקסימים והמשפחה שיש לי בארץ- אבל המצב שונה כיום ואם אין מה לעשות לומדים לחיות עם מה שיש ואף להפיק את התועלת. תנסו פעם אחת לחשוב שונה ותקבלו הרבה. שיהיה רק טוב.

מירב 007

New member
מכל מה שכתבת משתמע דבר אחד

את רוצה שיעזרו לך . הם לא רוצים לעזור. אני לא חושבת שהם חייבים לעזור . נראה לי שרמת הציפיות שלך גבוהה מדי. יש הורים שאוהבים לתת להעניק ויש הורים שפחות. אני רק יכולה להגיד לך שאם הבן שלי יתחתן עם משהי שכל הזמן תדרוש שיעזרו לה זה ירגיז אותי מאד.

1 מ י כ ל

New member
למקרוב!

כתבתי לך המשך הודעה אני מקוה שראית! כי פתאום נכנסו לך לשירשור כל מיני נושאים לא קשורים... אשמח לדבר!

למעלה