עלילות סימס בעיר הגדולה

• פותח הנושא SimsY
  • פורסם בתאריך

SimsY

New member
פרק א' - ברכבת

היום ההיסטרי הגיע... הייתי כל כך לחוץ שאיחרתי לרכבת אז הייתי צריך לקחת רכבת אחרת שהייתה חצי שעה אחר כך. מאוחר יותר ברכבת כל הרגשות - התרגשות, תקווה, חרדה, רצון התערבבו לי בבטן ועשו לי חוככא ואיטלולה שרצתי לשירותים וחירבנתי ברכבת בצורה חסרת פשרות. הר אוורסט בתוך האסלה של השירותים של הרכבת - כן, העובדה המרה שאי אפשר להרים את המים התגלתה לי אחר כך, מה שהסתבר כדבר מצער מאוד בהתחשב בעובדה שחיכו 5 אנשים בחוץ.... סתמתי להם את הצנרת ככה שמי שנכנס אחרי יצא ומלמל "אני לא מרגיש טוב" ואני הייתי עסוק בלברוח על נפשי כדי שלא יאשימו אותי במשהו למרות ש-היי ! כתוב שם "שירותים" אף אחד לא כתב "אסור לחרבן!" אחרי התקרית הזאת ואחרי כמה קצינים וצנחן אחד שעשיתי להם עיניים ברכבת וכבר חשבתי על איך אני אבעל אותם מאחור (טוב, תפסיקו לצעוק, נרגעתי...) נחתתי בתל אביב ...

SimsY

New member
פרק ב' - אין שכונה

אחרי Festival Cancao de EuroSims שעשיתי ברכבת ואחרי מה שעשיתי בשירותים נרגש והיסטרי נחתתי בתל אביב בשעה 11:30 מתחנת הרכבת נסעתי באוטובוס עד תחנה המרכזית החדשה לדירה הראשונה שלי בלוח הזמנים - התקשרתי אל איש הקשר והוא הנחה אותי להגיע לקומה שלישית למדרשוק ומשם לצאת ולהגיע עד להצטלבות הרחובות ושם יש כבר שלט של השכרת נכסים. זה לא בשום שכונה ענה לי האדם בצד השני של הקו - זה על יד התחנה המרכזית החדשה אמר לי שוב הקול... אוקיי, הגעתי למדרשוק ומשם יצאתי לרחוב, המקום נראה ממש לא סימפטי ואני המשכתי ברחוב בהבעת סלידה לא קטנה אבל עם השתדלות לשמור על ראש פתוח. הגעתי לסוכנות תיווך שהיא עצמה נראתה כמו חור, (אני בכלל חשבתי שזה בן אדם שרוצה להשכיר דירה) ושוחחתי עם המתווך, שאלתי אותו על איזה דירות יש לו - הוא תיאר לי מספר דירות של חדר או שניים, דיבר על התנאים דיבר על המחירים - שאל אותי מה אני מתכוון לעשות, אמרתי לו שאני לומד גרפיקה. "יופי, אין מקום יותר נגיש מכאן להגיע למכללה, תראה כמה אוטובוסים יש לך כאן!" והוסיף "אם אתה רוצה ללכת הביתה, רק פסיעה אחת ואתה על הרכב שיחזיר אותך לביקור אצל עיר מולדתך..." "נחמד" ספקתי פניי והמלטתי מילה זו מפי, נוכל ללכת עכשיו לראות את הדירות? "כמובן !" אמר לי המתווך.

SimsY

New member
פרק ג' - אנשים אמורים לגור פה !

"הדירה הראשונה שאני אראה לך - היא מתוך כמה דירות חדר שיש לי באיזור ואלה בערך הדירות שיש לי" הלכנו בחום הלוהט אל הדירה, ואחרי הליכה של כדקה הגענו אליה, כניסה צרה, שהובילה לחדר מדרגות מלוכלך "אני חייב להתנצל על הלכלוך, אבל בונים פה עכשיו!" אמר המתווך "אבל אל תדאג, ברגע שהם מסיימים - זה לא יהיה ככה" עלינו במדרגות וככל שעלינו יותר ויותר הרגשתי ריח הולך ומתחזק של צואת עכברים... בקומה השלישית כבר היה לי צורך לשים את החולצה על האף אחרת אני יקיא. הטלפון שלו צלצל והוא ביקש את סליחתי והלך לפינת חדר המדרגות.. "אלוהים ישמור כמה זמן אני צריך לחכות בתוך הצחנה הזאת?!" שאלתי את עצמי ... אבל תודה לאל הוא חזר אחרי 5 דקות ופתח לי את הדירה - למולי עמדה דירה של חדר אחד שעוד חולקה ל-2 חדרים נפרדים על ידי קיר ו=גם= היה בה אולם כניסה!, לא הבנתי - איך יכול להיות שיש כאן יותר קירות מאשר מקום ?! המשכתי מ"אולם הכניסה" של הדירה אל החדר הראשון - הרצפה הייתה מטונפת היה כיור עם גרוטאות וחומר לא מזוהה בתוכו, התנור היה מאובק ונראה ישן, "זה המטבח!" ציין בחגיגיות המתווך ... אלוהים ישמור איזה מקום חשבתי לעצמי הייתה דלת קטנה בצד, פתחתי אותה התגלה למולי שירותים קטן ושבור האסלה הייתה כתומה,חומה,וצהובה מלכלוך - הבטתי עליו דורש תשובות "כל דירה צריך לנקות כשעוברים אליה" אמר המתווך עברתי אל "החדר" השני - בקושי ראו את הרצפה מרוב האבק, היה שם שולחן אחד נמוך וארון מדפים מודולרי שבור "אל תדאג - אלה יעופו מכאן אם תחליט לקחת את הדירה" (חשבתי, מי ירצה לגור כאן אני וואי ?) אמרתי לו בנימוס - בוא נראה את הדירה השנייה - "מה אתה חושב על זאת" שאל אותי... זה רק 250 דולר וכל ההוצאות כלולות! אמרתי לעצמי, הוא באמת לא רוצה לדעת מה אני חושב על הדירה הזאת... אבל אמרתי לו "יש עוד המון מקומות שאני צריך לראות - זאת רק הדירה הראשונה" והמשכנו לדירה השנייה שלו

זה לא צריך להפתיע אותך כ"כ

איזור התחנה המרכזית החדשה נחשב איזור ממש מחורבן. היה לנו שרשור ארוך כאורך הגלות בעניין, ונאמר שם מספר פעמים שהאיזור הזה ממש לא מומלץ לשום דבר.

SimsY

New member
פרק ד' - דירה בחור יותר נורמלי

ירדנו במדרגות ותהיתי מאיפה הם מצאו כל כך הרבה צואת עכברים כדי לעשות כאן כזה ריח ? אפילו קולוניה שלמה לא תצליח לעשות כזה ריח ! המשכנו לדירה נוספת מעבר לרחוב, החצר הייתה מוקפת בד יוטה ובפנים והייתה ממש קרובה לתחנה. החצר הייתה מחולקת במחיצות לחצרות של 5 מטר על 5 מטר, מ"חצר" אחת היה אפשר לשמוע קול של ילדים, ומהשנייה יש דיבורים, שיחה. המתווך פתח את השער - הפריד את סיבי היוטה וחשף משטח חול שהיה עליו ארון מדפים פתוח ומלוכלך, ושולחן דבילי שעמד שם ללא הופכין ואחר כך פתח את הדלת - הדירה נראתה הרבה יותר טובה מקודמתה, לא היו קירות רק חדר אחד גדול, הכיור נראה מטונף, וכשפתחתי את הארונות שמתחתיו היו שם כל מיני גרוטאות זבל ולכלוך.
(שאלה באוף טופיק, אם הוא רוצה שאנשים ירצו לשכור את הדירה הוא צריך לנקות אותה! דירה נקייה משאירה הרבה יותר רושם, איך הוא מצפה שמישהו ירצה את הדירה ככה? ) אבל לפחות הרצפה הייתה נקייה וגם השירותים - הוא אמר שוב שצריך לנקות לפני המעבר, וככה זה תמיד, אבל מה שמשך את תשומת ליבי הוא החלונות - חלון אחד עם סורגים ורשת ברזלת עליהן - היה יכול להגיע מהחלון הזה אוויר אבל 20 ס"מ מלפניו היה בניין גדול וכל מה שהיה אפשר לראות ממנו זה את הקיר. החלון השני היה בצד של הדלת גם הוא מסורג מסיבית ועליו רשת ברזל. הוא נראה פחות או יותר כמו החדר שלי עכשיו רק מטונף בהיסטריה, תקוע באמצע חור, ובחום לוהט בלי מזגן. אחרי ששוחננו על הדירה, יותר הוא דיבר ושוב הוא השתדל להרשים אותי בסיפורים על איך הדירה הזאת תעזור לי להגיע לכל מקום שרק ארצה כי וכי וכי וסיפורי נגישות והכל.. נפרדתי ממנו לשלום - ובחוץ כתבתי את הסיכום על דף הפרטים של הדירה בקלסר שלי הדירה הראשונה - פדיחות! השנייה - רק אם אין שום ברירה אחרת בעולם. עליתי לתחנה המרכזית לאכול צהריים בורגר דרך הפה וכמה צנחנים חטובים דרך העיניים והמשכתי לדרכי - לדירה הבאה שהייתה לי בשעה 14:00 ...

SimsY

New member
פרק ה' - 300 שקל!

סיימתי את הארוחה, ועליתי לקומה 7 כדי למצוא קו לבן יהודה דפקתי חיוכים לכל קצין וחייל במדים האפורים של חיל האוויר האלה שעבר למולי (קצת פאטתי אבל נותן טעם לחיים
) אחד מהם חייך אליי חזרה ואני כמעט המשכתי בנוהל מעצר חשוד אבל מיהרתי אז הלכתי לאוטובוס שלי והמשכתי עד בן יהודה וכאן קרו כמה דברים ממש מצחיקים - איפה שירדתי זה היה =בול= בבן יהודה 207 שהייתי צריך - זה היה כל כך מבדר! נכנסתי וראיתי שזה משרד תיווך אמרתי לעצמי זה לא כל כך טוב (כי אגב היה סעיף שהמתווך הקודם לא אמר אבל שמתי לב לזה משלט שהיה אצלו על התקרה!, 1000 שקל דמי תיווך!)... פתחתי את הדלת - נעול! היה שלט תיכף אשוב... אז חיכיתי. כאשר חזר המתווך - הוא פתח את הדלת וישר הבטתי מסביב וכאן קרה הדבר המצחיק השני שקרה לי אני מסתכל על השולחן שלו - מכל העיתונים שבעולם, מכל הגליונות שבעולם היה מונח לו על השולחן הגליון של רייטינג שאני הופעתי בשער! אני פתאום צחקתי כזה, ואמרתי לו - אני רואה שבאמת התכוננת לבואי, מה ? הוא תקע בי מבט זועף כזה, ולא הבנתי מה הרגיז אותו, אמרתי לו אני התכוונתי בצחוק אתה יודע, כי אתה מחזיק כאן עיתון מלפני 4 חודשים דווקא את אותו גליון של רייטינג שאני הייתי בשער ! ... אתה מבין ... הוא הסתכל עליי במבט ממש עצבני אז אמרתי לעצמי - אוקיי הוא לא הכי סימפטי- אז כדאי שאני אמשיך הלאה. התיישבתי בכסא ואמרתי לו - "אוקיי, אני באתי בהתאם למודעה שפרסמת בעיתון" "כן, יש לי הרבה דירות בשבילך, של חדר, של שניים, של שלושה ב-180 דולר, ב-200, ב-300 - אתה תבחר!" "אוקיי, מה יש לך להציע?" שאלתי "לא כל כך מהר" הוא אמר "תן לי 300 שקל קודם כל" "למה?" שאלתי - "אני עובד כאן בשבילך, אני צריך כסף" "אני מצטער אבל אני לא מוכן לשלם לך רק כדי שתיתן לי כתובת!" אמרתי "אז אני מצטער, אני לא יכול לעזור לך" "אוקיי, שלום לך, אני אחשוב על זה" אמרתי ויצאתי, כמובן שלא התכוונתי לחשוב על זה. אומנם אתם יודעים... אם הוא היה רק קצת יותר סימפטי ומסביר פנים במקום להפגין יחס זועף ומעוצבן - אני עוד הייתי מוכן לחשוב על זה - אבל בהתחשב בעובדה שהוא היה חסר סבלנות וחמור סבר - לא רציתי בכלל להתעסק איתו! יצאתי והמשכתי לתכנן את היום...

SimsY

New member
הסוף

אחרי שישבתי וקבעתי עם כל אלה שלא הצלחתי לקבוע איתם אתמול הלכתי לדירה ביזראעלי שקבעתי - והסתבכתי בתל אביב ולקח לי שעה וחצי להגיע לשם והמשכיר כבר התחיל לכעוס, וראיתי את ריקי גל ואמרתי לה - נעמה!! (מאהבה מעבר לפינה) והיה מבדר
הגעתי לשם סוף סוף ואחרי שהוא לא ענה לי במשך חצי שעה אז התקשרתי ממספר אחר וראה זה פלא הוא כן ענה - הוא העלה אותי לדירה ממש על יד המרכז עם גינה נחמדה מאוד למטה - אבל היא צרה כל כך
הוא רוצה התחייבות לשנה, ושאני אגיד לו עד יום שישי אם אני מעוניין הוא אמר לי שאם אני לא מחליט עכשיו הוא משכיר אותה למישהו אחר וכל כך שלא רציתי לאבד אותה ששילמתי לו 300 שקל בשביל שישמור לי אותה עד יום ראשון... טוב הוא עשה שיווק מכירות שעבד עלי...
וגם בגלל שלא רציתי להפסיד את הדירה הזאת שאלת מליון הדולר - האם הוא יכול להתעקש על חוזה לשנה ? ואם אני ארגיש שאני לא מסוגל יותר אחרי חודשיים כי זה קטן מידי וצר מידי?? מה אז? פשוט ארקב שם ?

רוֹנָה

New member
תגיד, למה אתה הולך דרך המתווכים?

זה החלטה מושכלת , או שככה יצא? נראה לי שכדאי לך להסתכל באתרים כמו www.homeless.co.il או www.haskarot.co.il ששם אנשים פרטיים משכירים את הדירות שלהם והדירות שאני ראיתי עד עכשיו דרך האתרים האלו בכלל לא מתקרבות לזוועות
שאתה ראית... הן בהחלט נורמליות למגורי בני אדם, ולא שילמתי שקל לאף אחד (ובטח שלא 300 שקלים). איפה זה יזרעאלי?

SimsY

New member
זהו ש...

אני לא מכיר את העסק הזה עדיין - אז לא ידעתי שמתווכים לוקחים כל כך הרבה. טוב אני עכשיו יודע לפעם הבאה
טוב את לא ראית את החור הזה שעל יד התחנה המרכזית החדשה בקומה הלישית טוב, עכשיו בדיעבד אני יודע שכשמישהו אומר לי אני אשמור לך את הדירה כי אם אתה רוצה לחשוב על זה אתה זה יעלה לך... בפעם הבאה אני פשוט אגיד - אני אקח את הסיכון, נקודה. מרכז יזראעלי המגדלים הגבוהים האלה עגול ומשולש

JaneLame

New member
זה לא שהם לוקחים הרבה

יש אפילו מתווך אחד בבן יהודה שלוקח 120 ש"ח חד פעמי וזהו. הבעיה היא אם משהו נדפק - נזילה בצנרת, חור בקיר וכו'. אם שכרת דרך מתווך, לך תחפש את בעל הבית. לא תמיד אבל לפעמים.

NoKiA2003

New member
חוזה לשנה נראה לי סטנדרטי, אף אחד

לא יתן לך פחות מזה...

Benjamin Turner

New member
מה אז...

לכן רצוי מאוד להכניס לחוזה סעיף המאפשר לך להכניס שוכר-משנה, שיתחייב לקחת על עצמו את כל תנאי השכירות ולמעשה יחליף אותך כדייר עד תום השנה. אם תירקב שם תעלה מן הדירה צחנה בלתי נסבלת והבלבית יתבע אותך על גרימת נזק בלתי סביר לדירתו
בתשובה לשאלת מיליון הדולר, שנה זה הסטנדרט, ונדירים הם החוזים לתקופה קצרה יותר. אגב, אם המשכיר לא נחמד אליך, קח בחשבון שמדובר באדם שתהיה לך מערכת יחסים הדוקה יותר או פחות אתו (למשל, הוא זה שאליו תפנה עם כל בעיה שתתעורר בדירה). התעלמות שלו מטלפונים שלך היא לא בדיוק תכונה רצויה, ואמורה להדליק אצלך נורה אדומה (אלא אם כן הוא מציע דירת חלומות ב200$
).

SimsY

New member
זהו ש....

אתמול אמרתי לו שאני פשוט לא מסוגל בשום אופן להתחייב לשנה לדירה שעדיין יש לי ספקות עליה - אז אחרי משא ומתן די ממושך שהוא הציע דברים ואני הצעתי דברים בסוף החלטנו שאם אני אחליט לחתום על החוזה - יהיה כתוב בחוזה שזה ל-4 חודשים בלבד ואם אני מרגיש לא טוב בדירה אני בחודש השלישי צריך להגיד לו, ובחודש הרביעי אני יסיים את השהות שלי בדירה.

לכן לא צריך למהר

כפי שאמרו כאן אנשים, יש שפע של לוחות באינטרנט, יש את לוח "העיר" שמיועד לדירות בת"א ובאיזור, יש שפע של מקורות שאינם לוחות בעיתונים ארציים , וכדאי לראות כמה שיותר דירות. עם כל הלחץ של "קשה לתפוס דירה", אני חושבת שזה קצת מנופח מעבר לפרופורציות. לא שמעתי על מישהו שחיפש וחיפש וחיפש אבל אף פעם לא הצליח "לתפוס" דירה. כשאתה נכנס לדירה אתה צריך לבדוק שהיא מתאימה לך, וחלק מהעניין הוא גם לראות דירות כדי לדעת מה יעבוד בשבילך ומה לא. לא שווה לך להיחפז להחלטה כזו, וזה יקל עליך אם תבוא בידיעה מראש שכל התהליך הזה לוקח זמן: לוקח זמן לחפש, לוקח זמן למצוא, ואז בד"כ רוצים לבוא עוד פעם ולראות כדי להחליט. לוקח כמה ימים נוספים עד שחותמים חוזה, ועוד זמן מה עד שהוא מתחיל. זה לא מסוג הדברים שיקרו מהיום להיום, ואם באים מוכנים לזה הסיכוי למצוא דירה מוצלחת רק גדל.

SimsY

New member
השאלה היא איזה דירה הוא מצא

בסופו של דבר - אם הוא בסוף התיישב באמצע התחנה המרכזית כשריחות של גז עולים לו בחלון - אני לא חושב שהוא בסוף "מצא" דירה... לבוא עוד כמה ימים ?! בעוד כמה ימים האלה מישהו אחר כבר יכול לקחת לי את הדירה!

למעלה