פרק ג' - אנשים אמורים לגור פה !
"הדירה הראשונה שאני אראה לך - היא מתוך כמה דירות חדר שיש לי באיזור ואלה בערך הדירות שיש לי" הלכנו בחום הלוהט אל הדירה, ואחרי הליכה של כדקה הגענו אליה, כניסה צרה, שהובילה לחדר מדרגות מלוכלך "אני חייב להתנצל על הלכלוך, אבל בונים פה עכשיו!" אמר המתווך "אבל אל תדאג, ברגע שהם מסיימים - זה לא יהיה ככה" עלינו במדרגות וככל שעלינו יותר ויותר הרגשתי ריח הולך ומתחזק של צואת עכברים... בקומה השלישית כבר היה לי צורך לשים את החולצה על האף אחרת אני יקיא. הטלפון שלו צלצל והוא ביקש את סליחתי והלך לפינת חדר המדרגות.. "אלוהים ישמור כמה זמן אני צריך לחכות בתוך הצחנה הזאת?!" שאלתי את עצמי ... אבל תודה לאל הוא חזר אחרי 5 דקות ופתח לי את הדירה - למולי עמדה דירה של חדר אחד שעוד חולקה ל-2 חדרים נפרדים על ידי קיר ו=גם= היה בה אולם כניסה!, לא הבנתי - איך יכול להיות שיש כאן יותר קירות מאשר מקום ?! המשכתי מ"אולם הכניסה" של הדירה אל החדר הראשון - הרצפה הייתה מטונפת היה כיור עם גרוטאות וחומר לא מזוהה בתוכו, התנור היה מאובק ונראה ישן, "זה המטבח!" ציין בחגיגיות המתווך ... אלוהים ישמור איזה מקום חשבתי לעצמי הייתה דלת קטנה בצד, פתחתי אותה התגלה למולי שירותים קטן ושבור האסלה הייתה כתומה,חומה,וצהובה מלכלוך - הבטתי עליו דורש תשובות "כל דירה צריך לנקות כשעוברים אליה" אמר המתווך עברתי אל "החדר" השני - בקושי ראו את הרצפה מרוב האבק, היה שם שולחן אחד נמוך וארון מדפים מודולרי שבור "אל תדאג - אלה יעופו מכאן אם תחליט לקחת את הדירה" (חשבתי, מי ירצה לגור כאן אני וואי ?) אמרתי לו בנימוס - בוא נראה את הדירה השנייה - "מה אתה חושב על זאת" שאל אותי... זה רק 250 דולר וכל ההוצאות כלולות! אמרתי לעצמי, הוא באמת לא רוצה לדעת מה אני חושב על הדירה הזאת... אבל אמרתי לו "יש עוד המון מקומות שאני צריך לראות - זאת רק הדירה הראשונה" והמשכנו לדירה השנייה שלו