עלילות סימס בעיר הגדולה

• פותח הנושא SimsY
  • פורסם בתאריך

EyalPolo16V

New member
תגיד, איפה אתה חי?

לא ידעתי שיש בן אדם בארץ הזאת שלא יודע מה זה מגדלי עזריאלי. בנוסף, עשית את כל הטעויות שקיימות : * הלכת למתווכים שתמיד מתעסקים עם הדירות הכי גרועות שיש. * הלכת לאזורים הכי גרועים וישנים שקיימים. * זרקת כסף לפח על מנת שישמרו לך דירה שייקח זמן רק עד שיאיישו אותה.

karnaf7

New member
מסכן הילד, גם ככה היה לו קשה

לפני הפעם הבאה, סימס, אנחנו נכין אותך טוב יותר. אני גם מהצפון ומבין מאיפה הנאיביות... אם למדת מהטעויות אז ש300 ש"ח יהיה המחיר... בהצלחה

SimsY

New member
איך אפשר להתכונן

בנוסף למה שעוד עשיתי ? אני חושב שלכל אחד יש טעויות ... אחרי הכל החלטות טובות נובעות מניסיון - וניסיון בא מטעויות

רוֹנָה

New member
אני מכירה הרבה תלאביבים שלא

יודעים איפה זה נחל הגעתון.
סימס, העם איתך!

SimsY

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

אני לא הבנתי למה ההיסטריה הגדולה - אני קורא לזה יזרעאלי כשם חיבה לא מבין מה הבעייה עם זה.

SimsY

New member
אני יודע טוב

מאוד איפה זה מגדלי עזריאלי - אני בשם חיבה קורה להם יזרעאלי
למה ? האיזור של מגדלי עזריאלי הוא איזור נחמד מאוד ... טוב, לומדים מטעויות! ודבר שני הדירה באמת נחמדה באיזור טוב אומנם היא רק 2 מטר מרובע - אבל מי אמר שלא ירצו לנגוע בה ?

SimsY

New member
שאלת מליון השקלים

האם הייתם מוכנים לגור בדירה של 2 מטר רוחב על 6 מטר אורך ? הסביבה סימפטית ביותר, החלון משקיף על גן נחמד והמקום נראה רוגע ונעים, רק שאין תריסים - יש רק זכוכיות ווילון. 330 דולר. אז מה אתם אומרים ? אני צריך להחליט עד מחר - ואני עדיין מתלבט עזרתכם תעזור לי מאוד!
הדירה קרובה לכל מקומות הכח - עזריאלי, תיאטרון הבימה (אני נורא אוהב ללכת שם להצגות), רכבת ארלוזרוב, רכבת השלום, וגם לא ממש רחוק מדיזינגוף סנטר.
הדירה במקום די נורמלי לפי התרשמותי - מקום די סימפטי, עם כל מה שצריך - גן ציבורי נחמד, 2 מכולות, קוסמוס 2 צעדים ממני. האוכלוסיה (ממה שאני פגשתי שזה 3.5 אנשים סימפטית אפשר להגיד)
יש נוף נחמד מהחלון + חלון גדול שמציף את החדר באור
התקרה גבוהה (לא יודע עד כמה זה כל כך יתרון אבל הב"ב (בעל בית) יצא מגדרו בנושא.
אני יכול להתחייב ואם לא מתאים לי ללכת אחרי 4 חודשים.
צריך להתחיל מאיפשהו בחיים - אפילו אם זאת דירה קטנה, אני אתבסס בתל אביב ואז אני יעבור לגדולה יותר.
כפי הנראה אין דירות מתחת ל-350 דולר במקום כל כך טוב.
הדירה צרה ! רק 2 מטר רוחב ! זה הטיעון נגד המרכזי.
אין תריסים (זה צריך להפריע ?!), יש רק זגוגיות ווילון בחורף זה עלול להיות מטרד אם הגשם דופק על השמשה (?)
הב"ב רוצה את כל השכ"ד ל-4 חודשים האלה מראש (שזה אומר 7 אלף שקל) בתמורה לכך שאני יוכל לצאת מהחוזה אחרי 4 חודשים אם לא טוב לי וזה לא יעלה לי כלום. יש לי 20 אלף שקל שזכיתי בהם בהגרלה כלשהי והיא נמצאת בחסכון הדרך היחידה להשיג 7000 שקל היא לקחת את זה משם... ולא הייתי רוצה כל כך לגעת בזה כי מה שלוקחים בדרך כלל אף פעם לא מחזירים - למרות שאם אני ממש אשתדל אני אוכל להפריש לשם חזרה כל חודש 1000 שקל ותוך 7 חודשים לכסות את זה.
צריך להתחיל מאיפשהו - אבל עדיין אני לא לגמרי חסר אמצעים...
ואולי כן יש עוד כמה דירות במרכז בפחות מ-350 ? עוד דילמה - לגור עם שותפים יכול להיות סיוט של החיים בהתחשב בעובדה שרוב הזמן העיסוק המרכזי הוא מי שתה מה, מי השתמש בטלפון וכמה, מי השתמש יותר בכל מיני שירותים וכו' ... זה ממש עוד עבודה - אז דירה לבד היא עדיפה בכל פה. הנושא מדיר שינה מעיני מאחר ואני מחר צריך לתת את תשובתי.

EyalPolo16V

New member
לדעתי לא ראית מספיק דירות.....

והאמת שלדעתי עדיף לגור בדירה סוף הדרך בעלות הזאת, אבל עם עוד שותף, מאשר לגור בחור / דירה צרה. נ.ב. כשאתה אומר 2 מטר, אז זה באמת 2 מטר או סתם ביטוי כללי? (2 מטר =10 מרצפות)

EyalPolo16V

New member
אז וותר על זה

זה צפוף בצורה מוגזמת ! אפילו החדר שלי ברוחב 3 מטר...

רוֹנָה

New member
אני לא בטוחה

מצד אחד - אולי תראה עוד כמה דירות לפני שאתה מחליט? בסה"כ זו הדירה היחידה שראית, בערך, לא? (אני לא מחשיבה את המתפרקות האלו ליד התחנה המרכזית) מצד שני- העובדה שאפשר לצאת אחרי 4 חודשים בהחלט משחקת לטובתך אני הייתי פותחת http://www.homeless.co.il, נעזרת במפת ת"א כדי להבין איפה הדירות, ויוצאת מחר בערב לסיבוב. אפשר להספיק איזה 4 דירות ככה, ואז תדע הרבה יותר טוב. ויהיה לך קנה מידה טוב להשוות. (בקשר לזה שאין תריסים - אני הייתי פוסלת דירה על זה, כי זה עושה אור בבוקר ואי אפשר לישון. אבל אני לא יודעת איך אתה בעניינים האלה. אגב גם אם הדירה היא מעל רחוב ראשי זה לא סימפטי) בכל מקרה- אל תתן לו להלחיץ אותך! כמו שכבר אמרו לי פה פעם - יש עוד המון דירות טובות...

קראתי את כל עלילותיך בתל-אביב

וגם את התגובות שקיבלת. מאחר שאני הייתי זו שנתנה לך את הרעיון פשוט לנסוע לתל-אביב ולהסתובב, אני מרגישה חובה להגיד לך כמה דברים: כלל ראשון - אף פעם אל תיתן למישהו כסף שישמור לך דירה. יש המון דירות בתל-אביב, ואם אחת תתפספס לך, יהיו אחרות. כלל שני - עזוב מתווכים בשלב זה. בהנחה שאתה לא לחוץ בצורה קיצונית לעזוב את הבית בתוך שבוע מהיום, תשאיר את המתווכים בצד ותחפש דירות. כלל שלישי - עזוב לוחות ארציים בצד. רוב האנשים לא מפרסמים דירות חדר בלוחות האלו. מתווכים כן, כך שסביר שתיתקל רק בדירות לא רלוונטיות בלוחות הללו. במקום זאת, חפש בהומלס, באתר של מדס וכמו שדיברנו כבר - על עצים ולוחות מודעות באזורים מועדפים. כשטיילתי בשנקין, ראיתי המון לוחות כאלו, ובוודאי יש בכל אחת מהשכונות המבוקשות. כלל רביעי - עזוב את אזור תחנה מרכזית בתל-אביב, קרוב לוודאי שתמצא בו רק דירות ג'יפיות. אני לא יודעת מה התקציב שלך, מניחה שזה משהו בסביבות ה-300$? אולי יותר קצת? האם אתה סגור על לגור לבד ודווקא בתל-אביב? דירות עם שותפים יהיו הרבה יותר משודרגות. וגם - יש אזורים ברמת גן וגבעתיים, שיכולים להיות קרובים לתחבורה (כמו תחנת הרכבת ארלוזרוב) ושם המחירים קצת יותר זולים. לדוגמא, אם לא מפריע לך לגור באזור מרכזי, כשחיפשתי דירות לאחרונה, ניתקלתי בדירה של חדר מרווח מאוד, משופצת לחלוטין, בדירה עורפית בכביש מרכזי ב-350$. והדירה היתה במקום מרכזי ברמת גן מרחק הליכה מתחנות אוטובוסים לכל מקום. ולסיום המלצה - אם יש לך אפשרות להשיג רכב או מישהו עם רכב לחיפושים הבאים זה מאוד ייקל עלייך. במיוחד אם אותו אדם מכיר את תל-אביב. שבוע טוב,

ועוד דבר קטן

מומלץ לחפש גם דירות במקומונים של תל-אביב ורמת-גן, כי אנשים פרטיים שכבר מפרסמים בעיתונים, מפרסמים שם. אם אתה מכיר מישהו שישמור לך מקומון מה טוב, ואם לא - כשאתה מזדמן לתל-אביב חפש אותם במכולות שכונתיות.

SimsY

New member
תודה! ../images/Emo13.gif

אני באמת לא מתכוון להכנס לקטע של מתווכים יותר - אני את הלקח שלי למדתי - זה לא כאילו אין לי איפה לגור. אני בדיוק מחפש כל שבוע בהומלס - ומצאתי שם כמה דירות נורא נחמדות אני רק מחכה ליום חופש נוסף בשביל ללכת לבדוק. איזור תחנה מרכזית הוא באמת חרא כמו שזכיתי לראות... אומנם הוא נורא זול אבל מתסכל בצורה לא נורמלית. כן בסביבות ה-300 דולר פלוס אבל לא יותר מ-350. על תל אביב אני סגור במאת האחוזים - עם שותפים אני לא חושב שהייתה לי בעייה - אבל עם שותפים כל מה שעושים כל היום זה לספור מי אכל מה מהמקרר, מי השתמש בטלפון יותר, מי השתמש יותר בחשמל - מי השתמש הכי הרבה בא, ב, ג וזה לא משהו שיש לי כח להתעסק איתו. זהו - שכל החיים אני גר באיזור רחוק לגמרי מפעילות אני =צריך= את האיזור המרכזי הזה - שקט זה טוב ויפה, אבל מתישהו אם יותר מידי שקט אתה יוצא מדעתך!!!! הרעש האחרון ששמענו כאן באיזור זה היה ב-1982 כשמטוס סורי חדר לישראל ונפל בבית דפוס שעל ידינו. זהו שאין לי רכב - אבל יש את הכרטיס חופשי יומי הזה של דן שאפשר להשתולל בו כל היום
אז זה מאוד עוזר - לכל המקומות אני פשוט מציג את הכרטיס ויכול לנסוע כמה שבא לי.

אiרית

New member
זה דווקא נחמד

התמימות הצפונית הזו - כשמסתכלים על זה מהצד. גם אני הייתי ככה לפני 3 שנים כשעברתי לת"א, ואני זוכרת עד היום את חוסר האונים שבחיפוש דירה בעיר הגדולה... אל תדאג, זה עובר אחרי שבוע בת"א. ואם אתה צריך עזרה כלשהי - אתה מוזמן לפנות אלי במסר. אני באמת אשמח לעזור לצפוני בצרה.

למעלה