עלתה בי שאלה.

דוVשה

New member
עוד משהו,

בקישור שנתת ישנה התייחסות, בחלק על סמים קלים יותר, לפטריות וכו'. את גם חושבת, שבנוסף לגראס, פטריות נחשבים לסמים קלים?

BellA עלמה

New member
הוא עלול לגרום להתקף

אבל לרוב הוא לא (זה תלוי במבנה הביוכימי של המוח של אותו אינדיבידואל)

behappy

New member
אין סם שלא גורר התמכרות

ואין סם שאפשר לתפקד איתו בלי שזה יגרום לבעיות כלשהן.. אבל כן, אני מחשיבה אלכוהול/גראס לסמים קלים יותר כי הם ברוב המקרים לא יגרמו למוות בגלל אוברדוז וסמים המוגדרים "קשים כמו נניח קוק כן עלולים לגרום למוות באופן מיידי. לגבי הרגשה נעימה, גם סמים שנחשבים לקלים לא "מתחייבים" לזה, את יכולה להרגיש מאוד רע אחרי ממש מעט אלכוהול, למשל. סמים זה רע!!!!11 עזבו אתכם תחסכו תכסף ותסעו לחו"ל!

דיתוּש

New member
../images/Emo31.gif

הסם הקל עצמו (עשבים) לא גורר התמכרות. ממש לא בהכרח. בשביל להיות מסומם אמיתי מזה, לוקח הרבה מאוד זמן, בשביל הצורך של הגוף ושל הבן-אדם לזה.
חו"ל! לאן נוסעים?

behappy

New member
אמסטרדם../images/Emo3.gif

ויש מחקרים שמוכיחים שכן, שהגראס עצמו יוצר איזושהי תלות, גם אם קטנה. מעבר לזה, תפרידי צורך נפשי וצורך פיזי. אלה דברים שמאוד קשורים אחד בשני. התלות היא אף פעם לא רק פיזית ואף פעם לא רק נפשית אבל עצם השימוש במשכך כאבים כזה או אחר שיכול לגרום להרס מסוים בגוף, עלול להתפתח לתלות כשהאדם לא מוצא דרכי התמודדויות בריאות יותר/לא יודע איך להתמודד בכלל עם איזשהו מצב. דוגמה פשוטה יותר- מישהו שיש לו כאב ראש כרוני ולוקח אספירין [גם הוא לא חומר הכי בריא ובמקרים מסוימים רעיל] על בסיס קבוע במקום לפתור [אם אפשר] את כאב הראש ולא רק לשכך אותו.

דוVשה

New member
לאו-דווקא.

התמכרות לא תלויה רק במשהו פיזי. בנאדם יכול לקחת גראס, להנות מזה, ומאותו רגע להתחיל להשתמש קבוע. אם לבנאדם יש אישיות שנוטה להתמכרויות יכולה להספיק פעם אחת ע"מ שתתחיל ההתמכרות.

רעוּת

New member
יו, אמא שליי השתלטה גם עלייך ../images/Emo7.gif

היא היתה משננת לי כל יום לפני השינה- "אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים אין דבר כזה סמים קלים" מוכן להשתתף בניסוי?!?!?!?!

paperdoll

New member
איזה אמא חמודה :)

אצלי, אבא שלי הבטיח לי שירביץ לי אם ידע שאני ניסיתי פעם סמים.... רוצה להתחלף במשפחות?
בואנה אמא שלך עושה שטיפות מוח... לפחות הצליח לה?

noosh

New member
לא

כשלמדתי חקר המוח, התעסקתי בדיוק בנושא הזה של סמים ומוח. קראתי המון מחקרים, גם על המערכות במוח שמופעלות בזמן לקיחת הסם ואחריו, וגם על אנשים שנגמלו. הסמים עובדים על מנגנון שנקרא reward system, וזה פשוט משנה אותו, משפיע עליו לרעה, גם מריחואנה או מה שזה לא יהיה. כשמתחילים להסתמך על הסם שיעשה אותך שמח, אתה פשוט לא שמח יותר בלעדיו. זה די עצוב, לדעתי. אני לא מאמינה בסמים קלים, אני לא רואה שום סיבה להסתמך על עשבים בשביל להיות מאושר, בחיי שלא. אני מעדיפה להיות 100% פיכחת כשאני שמחה.

רעוּת

New member
סמים עושים אותך כזה קטן, אבל מבסוט ../images/Emo6.gif

אני רוצה את הסמים שטורי היתה תחת השפעתם כשהיא כתבה את and if i die today ill be the happy phantommmmmmm and i'll go chasin the nuns out in the yarddddddd

למעלה