על אף שהתקיים כבר מצעד הגאווה בירושליים

דן!

הנה אני! אין לי מושג מה הביא אותי לפה. אולי העובדה ש- 934767246 שנים לא כתבתי פה! :) געגעתי.

matan sh

New member
בעד! ../images/Emo45.gif

בעבר התנגדתי למצעד, כי לא הבנתי את המטרה שלו. מה העניין ללצעוד חצי-עירום (במקרה הטוב) במטרה שיראו בך שווה בין שווים, כאשר עצם המצעד מבדיל אותך מהשאר? אבל הבנתי שזה לא ככה, לפחות המצעד בירושלים. אין בו שום פרובקציה זולה או חוטיני מנומר. גם היום, הדרך לשיוויון מלא היא ארוכה. ארוכה מדי. אלעד, איך אתה יכול להגיד שהיום להיות הומו זה לא 'ביג דיל' כשיש אזרחים שמוכנים להרוג אותם? כשאזרחים קוראים "חבל שהנאצים לא סיימו אתכם את העבודה?", ואלה אזרחים שהם יהודים? או למשל שאף חברה מסחרית לא היתה מוכנה לתת חסות למצעד בת"א מחשש לחרם חרדי? אני מסכים עם איציק שכתב שהעם היהודי כולל בתוכו את כולם. אף דתי הוא לא יותר יהודי ממני כי אני לא שומר שבת. ואף דתי הוא לא יותר יהודי מכל הומו שרוצה להתחתן עם האדם שהוא אוהב. מצעד בי"ם זה לא דווקא. י"ם היא סמל. כן, גם להומואים. היא הבירה של כולם. לאף אחד אין בלעדיות עליה. קראתי ידיעה קצרה בעיתון שבה צוטטה דנה אולמרט, והיא אמרה משהו מאוד חשוב, ויפה בעיניי. ההתעסקות וההתנגדות של החרדים טובה כיוון שהיא מאלצת אותם לדבר על מיניות, ולהסביר לילדים שלהם מה זה הומו\לסבית. והילדים החרדים שהם הומואים\לסביות מבינים שהם לא לבד. שיש עוד כמוהם. ולא יודע, אולי אני תמים. אבל אני מאמין שככל שתהיה יותר הסברה ומודעות וחשיפה לנושא, תהיה יותר קבלה בדור הצעיר, וגם רואים את זה הלכה למעשה. אנחנו הרבה יותר פתוחים ומקבלים מאשר לפני 50 שנה. שיתנו לאלוהים לעשות את התפקיד שלו, ולא יחליטו על דעת עצמם מי זכאי לחיות ואיך. אני יודע שמדובר רק בקומץ קיצוני, אבל הנה תראו מה הולך בכנסת. מנסים להעביר חוק שיאסור את המצעד בי"ם. זה מטריד, ואפילו מפחיד אותי.

the band member

New member
על גאווה ודעה קדומה

אפתח בכך שכל מי שמתנגד למצעד נותן דה-לגיטימציה לקהילת ההומואים, הלסביות וכו'. דיברו על פרובוקציה. דיברו על תועבה. דיברו על מוחצנות. דיברו על לא טבעי. פרובוקציה?! איזו פרובוקציה יש במאבק על זכויות האדם? על ההכרה בזוגיות החד מינית על כל מה שזה אומר (תנאים סוציאלים, נישואין, אימוץ ילדים וכו'). הרי שמטרת המצעד היא בקשת הכרה בכל אלו, ולא להראות פקצות שרוקדות על משאיות בלבוש מינימאלי. מי שאומר שיש להעביר את המצעד לת"א, אומר בעצם "אוקי, אז יש חרא, אבל אני לא רוצה אותו בעיר הקודש שלי. ממש אין לי בעיה עם חרא בביוב (שהוא לצורך העניין ת"א), אבל בירושלים היהודית והמאוחדת?! פרובוקציה"... וכל הצבועים הללו שבעד איחוד ירושלים. איזה איחוד יש בלפסול קבוצה לא קטנה של בני אדם בשל העדפתם המינית. ואיזו יהדות יש בזה?! תועבה?! הפרטה היא תועבה, עוני הוא תועבה, סחר בנשים הוא תועבה, כיבוש הוא תועבה, אלימות היא תועבה. כל הנ"ל מתרחשים ממש מתחת לאף היהודי הגאה שלנו, וזה קורה לא פחות בעיר הקודש מאשר בת"א. ולהמוני יהודים זה לא מזיז. אבל גבר שאוהב גבר? אישה שאוהבת אישה? זה דבר שלא יהיה, לא בעיר הקודש, כי אנחנו יהודים טובים, וירושלים מאוחדת. מוחצנות?! התקשורת מעצבת בתודעה שלנו הרבה דברים שגויים. המון, אתם לא מאמינים עד כמה. הרי כל השמאלנים מטפסים על גדרות, וכל הכיפות הסרוגות רצים בגבעות ומרביצים לערבים, וכל ההומואים רוקדים עירומים על מכוניות במצעד הגאווה. נכון, הרבה מצעדי גאווה הם דבר מוחצן ורעשני, אבל זה רק קומץ של קומץ שעושה את הרעש (ע"ע משל החביות עם המטבעות). בירושלים תוכנן מצעד שקט ואידיאולוגי נטו, במלוא הכבוד לחשיבות עיר. לא טבעי?! לא טבעי שאנחנו חיים המאה ה-21, ועדיין אין הכרה בנישואים אזרחיים. לא טבעי שאין הכרה בנישואים חד מיניים. לא טבעי שבמדינה יהודית יש כל כך הרבה דברים שנוגדים לחלוטין את היהדות. ומי קבע שלהיות הומו זה לא טבעי? אני מבטיח שלכם שאם יש אלוהים, הוא מאשר את המצעד... והיהדות? מי שחושב שיהדות זה לשמור מצוות, לשמור שבת, לאכול כשר ולהיות הומופוב... צר עולמו כעולם הנמלה. אני מוכרח להודות שהנושא של זכויות קהילת הלהט"ב אף פעם לא היה קרוב מדי ללבי, כי אני וחבריי לא קשורים אליה באיזשהי צורה. ובכל זאת, אחד מהמאבקים החשובים! ואיציק (המנהל) ומאיה, מסכים עם כל מילה. יום טוב

עם כל הכבוד לך...

אל תדבר על יהדות כי ממה שרשמת מן הסתם אין לך מושג בזה... לא רציתי לערב פה דת ויהדות אבל הבורות שעולה מהכתב שלך חייבה אותי,אני מבין שנח וקל לך לקחת את זה לאיפה שזה ישמע לך מתאים אבל אם אתה רוצה לשמוע מה היהדות אומרת אז אל תנפיץ שטויות... א.כן לפי התורה עם כל הכאב והצער הומואים ולסביות וכו' זה אסור! כן איסור מוחלט! ב.נישאויים אזרחיים גם אסורים אם לא ידעת... ג. כן ממש סליחה מצדך אבל יהדות זה לשמור מצוות לשמור שבת ולאכול כשר... ד.עשיתי ברור קצר עם אלוהים והוא מוסר שהוא לא מאשר...ושהוא תובע אותך על הוצאת דיבה...!!! ה.כיבוש זה תועבה? אני בטוח שהתבלבלת מעייפות והתכוונת לפינוי...כי ראינו איזה מדינה שקטה ורגועה יש לנו מאז שפינו את גוש קטיף.... אני בטוח שלרובכם קשה לקרוא את זה אבל רק רציתי להגיד את הדברים כמו שהם ולא כמו שאחד בחר לפרש אותם...

כבר אמרתי שטיפת מוח?

איציק ידידי, מעבר לזה שיש לי דוד שהוא רב גדול בארץ ובחו"ל ושיש לו ישיבות ברחבי העולם, אני גדלתי בביה"ס דתי, אני אולי לא ברמה שלך, אבל אני יודעת דבר או שניים על התורה. לצורך העניין, יש כאן בעיה מהיסוד. ואתה לא יכול לצפות מאף אחד ללכת ע"פ דת או ספר שקבוצה של אנשים אומרת ללכת לפיהם. זכותי גם לא להאמין ביהדות ובנוסף לכך - לא באף דת. רציתי להגיד את זה- התורה הזו שאתה מדבר עליה, שאוסרת משכב זכר- לא אסרה גם רצח? (ע"ע מצעד בירושליים לפני שנתיים, כמעט נרצח מדקירה) וביקשה גם שנאהב אחד את רעהו? אז כל אחד יחיה בדרכו, אנחנו האתאיסטים (ללא קשר להומואים ולסביות, שכן יש הומואים ולסביות שמאמינים ביהדות, וחלק אפילו דתיים) לא מנסים לשלוט בארץ הזו ולהנהיג את דרכינו, אל תנסו אתם להנהיג את דרכיכם בכל הארץ - ושאף אחד אחר לא. זו המשמעות של דמוקרטיה. ירושליים זה סה"כ שטח, שלצערי יושבת שם קבוצה גדולה מאוד של אנשים שמחליטים על המדינה הזו. זה הכל- אף אחד לא בא להרוס לכם את ה"קדושה". אם היו יושבים במקום אחר, היינו הולכים לשם. אז כל הכבוד לכל הדתיים והחרדים שהפגינו בסבלנות (סובלנות אין אז לפחות זה) ולא הגזימו באלימות. כי אנחנו לא באנו באלימות, ולא באנו לפגוע בכם בכלל. באנו לבקש את הזכויות שלנו בתור בני אדם שקיימים במדינה ומשרתים אותה. ובנוסף, אם תדברו על חוקי התורה גם עוד 1000 שנה... אף אחד לא יכול לשנות את הכרומוזומים שלו, או את הגנטיקה שלו ולהחליט- שהוא פתאום הופך לסטרייט. ונקודה אחרונה למחשבה. התנ"ך נכתב לאורך אלפי שנים, בזמנים ההם לא היו אמצעי מניעה. אפילו לא הייתה הגיינה כמו היום. וגם היום כמו שידוע מין לא בטוח מביא מחלות. סביר להניח שאז לא היה איך לטפל או למנוע אותן ולכן אסרו משכב זכר כיוון שיש בו סיכון גבוה לקבל מחלות. זו התיאוריה שלי, רפואית לחלוטין. כיוון שאני לא מאמינה בקדושת הנישואין בכלל (גם אם הייתי סטרייט) אהבה זו אהבה, גם אם היא לא חתומה על נייר. ובכל מה שכתבתי אין לי שום כוונה לתקוף אלא להביע את הדעה האישית והפרטית שלי- וגם בקשה גדולה לסובלנות, ולחיים ע"פ המשפט איש באמונתו יחיה. כי זה מה שחשוב. וזה המשפט החותם שלי- אהבה זו אהבה. נקודה.

בוודאי שהיא אוסרת על רצח...

ותאמיני לי שהחרדי הזה עשה מעשה נוראי שאין לו סליחה... ובנוגע לשיוויון שאת מדברת עליו...האם אי פעם מישהו מ"איתנו",הדתיים "המתונים" נקרא לזה כך...התייחס אלייך אחרת בגלל נטיותייך השונות? האם אי פעם אני או חבריי גרמנו לך להרגיש שונה? בוודאי שלא ואם כן אני מבקש מחילה וכפרה... וכן החרדים מקצינים כל דבר בדת כי ככה הם...ברור לי שהדרך הכי טובה להלחם במצעד מבחינתי זה פשוט להתעלם כי הסערה שמחוללים החרדים רק נותנת לאותם מארגני מצעד פרסום שאם היו משיגים דרך יחצ"ן היה עולה להם מיליוני שקלים.... אבל מה שניסיי להגיד במה שכתבתי פעם שעברה שאני לא יכול להתחבא כי אני דתי וזה מסמל משהו וכן אני צריך להביא את הצד הזה גם את הצד שהתורה אוסרת...נכון לא ביקשתי מאף אחד לקבל את זה וגם לא אבקש אלוהים נתן לנו את חופש הבחירה ולכן לא אומר לך מילה על דרך החיים שבחרת כמו שאת לא תגידי לי... בכל מקרה מקווה שיום אחד נגיע לעמק השווה...

לא אמרתי וגם לא אומר

לזה התכוונתי, שאני לא מנסה לכפות את הדיעות שלי על אף אחד. ואני בחיים לא אגיד לאף אחד לחיות אחרת ממה שהוא חי, ואני מכבדת את זה שגם אתה לא. ואולי יום אחד. כן. יום טוב.

למעלה