על אפוטרפוסות ויפוי כח בשרשור מטה

• פותח הנושא l i i
  • פורסם בתאריך

l i i

New member
איך לעשות ייפוי כח?! דחוף!

מכיוון שמצבה של אימי החולה באלצההימר הולך ומתדרדר, חשבנו אחותי ואני לעשות ייפוי כח , כדי שנוכל בבוא הזמן לעשות פעולות בשמה. פנינו לען"ד , וזה נתן לנו טופס (שנקרא תקנה 49 ואמר שיש להחתים עליו את הרופא המטפל , המאשר כי היא בדעה צלולה ואחראית על מעשיה וכשירה לעשיית פעולה אצל נוטריון. כמובן שהופא לא הסכים לחתום. איזה חולה אלצהיימר , צלול ואחראי על מעשיו.? ובלי אישור זה לא ניתן לעשות ייפוי כח?! אז מה לעשות?! בתודה . לי

ענתי44

New member
לגשת לבית משפט לעינייני משפחה

ראשית, ולמרות הנסיון המר שלי עם בית המשפט, את לא זקוקה לעו"ד, חבל על הכסף שהוא לוקח. את צריכה לגשת להית המשפט לעינייני משפחה ולהגיש בקשה להתמנות לאפוטרופוס של אמא. יש שני סוגי אפוטרופסות. כללי, הווה אומר לכל העיניינים ויש אפוטרופסות לעינייני גוף, כלומר רפואי. אתם ממלאים טופס בקשה, ומצרפים מספר מסמכים ( תדאגי להשאיר עותק מכל דבר) כמו אישור המעיד על מצב בריאותי, אישור שקובע שיש אלצהיימר ומאוד חשוב על דוח של רופא פסיכיאטר גריאטרי הקובע שהיא לא ברת חתימה ולא מסוגלת להבין.כן יש להגיש דוח של עובדת סוציאלית. רצוי למנות יותר מאדם אחד להיות אפוטרופוס. ושאר בני המשפחה צרכים לחתום על טופס של הסכמה. בגלל הסחבת שאני עברתי, רצוי לברר שביקשו מכם את כל הדרוש. אתם משלמים אגרה ומחכים לאישור. זה לוקח זמן. ושוב לא חייב עזרת עו"ד. בהצלחה!!!!!!!!!

אנימו

New member
יפויי כוח לא יכול להנתן ע"י חולה

אלצהיימר שהרי אינו בדעה צלולה. הפתרון הוא הכנת אפוטרופסות ( על הגוף בלבד למקרים של התערבות כירורגית פולשנית או משולב עם האפטרופסות על הרכוש והממון). מאחלת כוח וסבלנות.

ענתי44

New member
בוקר טוב אנימו

זה גם מה שאני חושבת, בטח לאחר טיפול באמא שהיא ממש לא אותו אדם כתמול שילשום מבחינה מנטלית. להחליט על ביצת עין או חביתה היא לא מסוגלת. קל וחומר לחתום על יפויי כוח. אבל, היועץ המשפטי לממשלה חשב אחרת ודרש שאמא תחתום על יפוי כוח כדי שאני אחתום במקומה בניתוח. ואני שאלתי הכיצד? ואנו לי ככה! אבל למה שהתכוונתי בתשובתי על ייפויי כוח לשואלת היה שאם היא ואחותה תהיינה אפוטרופסיות אז שאר הילדים או בן הזוג חייבים לחתום שהם מסכימים.

אנימו

New member
ענתי.אכן צדקת בקשר לחתימות של

שאר בני המשפחה. אשר לייפוי כוח כנראה שהטופס סטנדרטי ונעצר אצל הרופא שצריך לתת חוות דעת על החולה. כשזה לא ניתן אז חייבים לעלות מדרגה ולהוציא אפוטרופסות. אגב, כמדומני שגם ייפוי כוח שניתן לפני המחלה מאבד תוקף אם המייפה חלה בינתיים במחלות האלה. כמובן שלא בכל מקום יש צורך להצהיר על מחלתו בהצגת ייפוי הכוח הישן אבל אם השמועה מתפשטת זה יכול גם להיות מקור לתביעות מצד אינטרסנטים למיניהם. בקיצור - כידוע לנו, מצב מתיש ועלילה "לא עלינו" (לצערנו- עלינו עלינו ושוב פעם ...עלינו!).

ענתי44

New member
ספרי לי על זה...

מרוב ביורוקרטיה ממסדית צמחו לי שיערות לבנות

l i i

New member
היי ענתי!- יפויי כח

קודם כל תודה גדולה. אבל יש לי שאלה, האם במידה שהפסיכיאטר יתן לי אישור שהיא לא ברת חתימה, זה לא יהיה יותר גרוע. כי מה שאמר העו"ד זה , שרק אם דעתה צלולה, ניתן לקבל הסכמתה לאפוטרופסות, כדי שלא יתעורר חשד שאני ניצלתי את היותה חולה ולא מאופסת בכדי להתמנות לאפוטרןפסית שלה

Little Max

New member
אפוטרופסות

שלום !! אם זה מה שאמר לך עורך הדין - החלף אותו.... האפוטרופסות נועדה לכאלה שאינם יכולים לשקול מה טוב ומה רע להם, ולבטח אינם יכולים להחליט אם הם זקוקים לאפוטרופוס... זו פשוט סתירה !! מי שיודע אם הוא זקוק לאפוטרופוס - מין הסתם לא זקוק... מעבר לציניות: זה עתה סיימתי הליך (לא קצר - לקח שלושה חודשים , למרות שהסתייעתי בעודך דין) שבסופו אני ואחי קיבלנו אפוטרופסות על אמא שלי. היינו זקוקים לאישור רפואי על מצבה של אימא וכן לתסקיר של עובדת סוציאלית שבדקה את המהימנות שלי ושל אחי ואת מצבנו הכספי. על המערכת להשתכנע שאנחנו לא מובלים על ידי שיקולים זרים. אם יש בני משפחה נוספים - בן זוג של החולה או אחים נוספים, יש נדבך נוסף של ברור איתם, למה הם לא רוצים להיות שותפים לאפוטרופסת. בקיצור - תהליך לא קצר, ולכן כל המקדים - הרי זה משובח. בהצלחה.

l i i

New member
ייפוי כח- תודות

תודה לכל מי שענה לי בנוגע לשאלה על יפוי הכח! אתם הערתם את עייני. גם אני הבנתי שיש סתירה, אבל לא ידעתי איך לצאת מזה . אז המון תודות! ענתי! אנימו, וכולם!

ענתי44

New member
אני לא חושבת שיחשבו שאת מנצלת

את מצבה. ייפויי הכוח הוא באמת רק למקרים של צלילות גמורה, שכן אם הם אינם צלולים הרי מישהו צריך לקחת אחריות ולהחליט ולחתום במקומם. תסריט א' האישור יגיד שהיא תלולה אזי תחתימי אותה על ייפויי כוח לעתיד לבוא לכשישתנה מצבה המנטאלי. תסריט ב' היא לא ברת חתימה אז הפנייה היא לקבל אפוטרופסות עליה. אין שום סיבה שבית המשפט יחשוב שניצלת את מצבה זהו הליך פורמלי, שבדרך כלל אינו אמור להיות בעייתי. ונניח שהם ירצו לבדוק שיבדקו. את הרי אין לך מה להסתיר וטובת אימך בראש מעייניך. אדרבא יבוא נא כבוד השופט וינסה על בשרו טיפול בחולה אלצהיימר ואת יודעת מה אני לא אהיה רעה שיגיע ביום טוב... אל דאגה הכל יסתדר לך על הצד הטוב ביותר ואם לא אני אתן גם לך את הכתובת של מבקר המדינה.

zs1957

New member
ייפוי כוח או אפוטרופסות תגובה לענתי

היי ענתי! תחשבי טוב אם כדאי לך להכנס לנושא האפוטרופסות על אמך.אפוטרופוס חייב לתת דוח הוצאות והכנסות + רווחים לאפוטרופוס הראשי אחת לשנה. כאשר את בעלת יפוי כוח אין לך צורך לדווח לאיש על מה שאת עושה בנוגע לאמך זולת לעצמך. זהבה שחם- עמותת אלצהיימר-אפוטרופסית.

ענתי44

New member
../images/Emo101.gifמדובר רק לצורכי בריאות

אמא שלי, השד יודע למה, התעקשה ממש כפתה עליי לפני שנתיים לבוא לבנק ולעשות ייפויי כוח בבנק. כל שאני מנהלת לה את העיניינים הכספיים כעת. אפילו שהיא לא ממש מתעניינת כיום אני מתעקשת שהיא תפתח את המכתבים מהבנק ואני מספרת לה מה אני עושה. למשל תוכנית שנפדתה אני מנסה לראות אם היא רוצה להמשיך ולסגור או לא. כשהיא ביום צלול היא עונה לעיניין אם לא אני מחליטה במקומה לטובתה כפי שאני מבינה. לא אני ממש לא רוצה את המדינה מחליטה עבורי איפה ארכוש לאמא טיטולים. המאבק שלי הוא על אפוטרופסות לעינייני גוף כלומר בריאות ואין לי ברירה כי רופאים לא יטפלו בה בלי זה. תודה על דברייך.

zs1957

New member
אפוטרופסות לעיניני גוף- ענתי 44

שלום ענתי! תודה על תגובתך. כאפוטרופסית על אימי מזה 8 שנים אני יכולה להעיד שזה פתר לי בעיות רבות: הן בתחום הפיננסי(ניהול החשבונות בבנקים)וכן בתחום הרפואי(כאפורופסית אני רשאית להחליט בכל תחום הטיפול הרפואי בעניני אימי כולל אי חיבור למכשירי החייה בעת הצורך. האפורופוס חייב לדאוג לכל צרכי החוסה. כשם שההורים דואגים לילדיהם הקטנים עד גיל 18 . המדינה אינה מחליטה עבורך היכן לרכוש טיטולים לאמא שלך. אבל האפוטרופוס הכללי בוודאי יכול להחליט היכן יושקעו הכספים של אמך.הוא בוודאי לא יאפשר לך להשקיע את הכספים בבורסה. הוא כן יאשר לך להשקיע את הכספים בהשעות סולידיות. כאשר את מדווחת לאפוטרופוס אחת לשנה על ההוצאות שהיו לך על אמךוכן על ההכנסות. הוא בודק שאכן הכל נעשה לטובת החוסה זה תפקידו וטוב שכך. החוסה מקבל הגנה על זכויותיו הכלכליות והרפואיות מהמדינה.לא תוכלי לקבל אפוטרופסות לעניני גוף בלבד!! האפוטרופוס על חוסה מטפל בכלמה שקשור לו הן כלכלית והן רפואית. זהבה שחם-עמותת אלצהייר-אפוטרופסית

ענתי44

New member
בוקר טוב זהבה

תודה על המידע. בבית משפט הבהירו לנו כי יש אפשרות לאפוטרופסות לעינייני גוף בלבד. ברור שצריך שיהיה גוף מפקח שישמור על זכויות החולה. אני מודעת שלא כל הילדים שמים את ההורה החולה בראש סולם העדיפויות ולכן תפקיד החברה והמדינה להשגיח. לנו אין צורך בזה . אני במילא לא הייתי מעיזה להכנס לבורסה ואני משתדלת להשקיע במה שאמא נהגה להשקיע באפיקים סולידיים ונועצת בבני משפחה.

אנימו

New member
זהבה בוקר טוב-אפשרי גם אפשרי

להכין אפוטרופסות על גוף בלבד, אלא אם הדבר שונה לאחרונה.

zs1957

New member
אפוטרופסות על גוף- תגובה לאנימו

היי אנימו! לפי איזה סעיף בחוק אתה קובע שאפשר להכין אפוטרופסות על גוף בלבד? אשמח לדעת מהו הסעיף בחוק שאומר. מכל מקום יש להוועץ בעו"ד בכל נושא האפוטרופסות. זהבה שחם- עמותת אלצהיימר.

אנימו

New member
אתה = את, אבל טעות לעולם חוזרת בגלל

הכינוי שאימצתי
כנראה שהביטוי "חוק" אינו נכון אבל האפשרות הזו קיימת וזאת אני אומרת מידע אישי כי מצויה בידי אפטרופסות על גוף בלבד. היום אני לא בטוחה שלצורך זה יש להוועץ בעו"ד. הוא דורש במובן תשלום בשעה שההליך אינו מסובך. כדאי להיוועץ עם עובדת סוציאלית בבי"ח או במוסד סיעודי. הן יודעות הפרוצדורה ויכולות להנחות.

l i i

New member
אפוטרופסות

בעקבות הצעותיכם והכוונתכם המעולה, עידכנתי את אחי ואחותי והחלטנו לפתוח בהליך לקבלת אפוטרופסות על אימי, בעיקר בשביל דברים הקשורים לבריאותה וגם בכדי להגן על רכושה . האם משהו שעשה זאת מוכן לתת להו הכוונה. האם נוכל לעשות זאת ללא עו"ד? בתודה ענקית. לי

zs1957

New member
הליך קבלת אפוטרופסות-תגובה ללי

בהצלחה . פני לעו"ד והוא יכין לך את כל הניירת לבית משפט למשפחה. יש לצרף את כל המסמכים הרפואיים על מחלתה של אמךכולל חוות דעת משפטית של רופא נוירולוג או פסיכוגריאטר הקבילה בבית משפט זהבה שחם- עמותת אלצהיימר

פנטזי1

New member
lii שלום

עד כמה שידוע לי יפוי כח עושים רק כשהחולה נמצא עדין במצב כשיר ובצלילות דעת כי הרי הוא מיפה אותךלעשות דברים בשמו. במצב של אלצהיימר כשהחולה לא אחראי למעשיו ניתן לעשות אפוטרופסות ע"י בית המשפט ולשם כך צריך להביא אישור רפואי על המחלה ומצבו של החולה אפשרהגיש את הבקשה לבית המשפט לבד או באמצעות עו"ד.

למעלה