יפוי כח או אפוטרופסות.
שלום לכולם. נראה לי שיש בלבול בין שני המושגים. אנסה לעזור קצת, למרות שגם אני אינני משפטנית, ויתכן שאינני מדייקת. יפוי כח ניתן על ידי אדם צלול ובמלוא חושיו. האדם יודע ומבין שהוא רוצה שאחר יבצע עבורו פעילות, ולכן מייפה את כוחו של אותו אדם. זה קורה כשהמייפה אינו יכול (מוגבל פיזית או יוצא למילואים או נוסע לחו"ל וכו') לבצע משימה, והוא מייפה את כוחו של אחר - מוכר וידוע לו - לבצעה. בדרך כלל יפוי כח אינו גורף, ומיועד רק למשימות מסוימות. אפוטרופסות נעשית עבור אדם שאינו צלול ואינו יכול לדאוג לענייניו או להבינם. (חולה אלצהיימר למשל). התהליך נעשה ללא הסכמתו וללא מעורבותו, ומאפשר, בסיומו, לטפל בכל ענייני החולה בלי לערבו כלל בשיקולים. כאן יש צורך באותם מסמכים שהוזכרו במסרים השונים בפורום - אישור רפואי שהחולה אכן אינו יכול לדאוג לעינייניו, אישורים שונים לגבי המהימנות של אלו שרוצים להיות אפוטרופסים וכ'. תהליך אפוטרופסות הינו ארוך ועדין, שכן על המדינה (המיוצגת על ידי בית הדין לענייני משפחה) להשתכנע שמדובר אכן בחולה שאינו יכול לטפל בעצמו (המונח הוא "החסוי"), וכן שהאפוטרופסים בפוטנציה אינם עושים "השתלטות עוינת" על כספו ורכושו של החסוי. ואי אפשר בלי עיצה קטנה לסיום: תהליך האפוטרופסות ארוך ומייגע (במקרה שלי - שלושה חודשים למרות שהסתייעתי בעורך דין). אל תחכו דקה !! אינכם יודעים מתי תזדקקו לאישור מיידי (בד"כ ענייני בריאות מגיעים בלי התראה) או מתי פתאום פגה איזו תוכנית חסכון של ההורה, והוא יחליט לההעביר אותה למי שחייך אליו באותו בוקר. בהצלחה !!