על אפוטרפוסות ויפוי כח בשרשור מטה

• פותח הנושא l i i
  • פורסם בתאריך

ronnyw

New member
יפוי כח או אפוטרופסות.

שלום לכולם. נראה לי שיש בלבול בין שני המושגים. אנסה לעזור קצת, למרות שגם אני אינני משפטנית, ויתכן שאינני מדייקת. יפוי כח ניתן על ידי אדם צלול ובמלוא חושיו. האדם יודע ומבין שהוא רוצה שאחר יבצע עבורו פעילות, ולכן מייפה את כוחו של אותו אדם. זה קורה כשהמייפה אינו יכול (מוגבל פיזית או יוצא למילואים או נוסע לחו"ל וכו') לבצע משימה, והוא מייפה את כוחו של אחר - מוכר וידוע לו - לבצעה. בדרך כלל יפוי כח אינו גורף, ומיועד רק למשימות מסוימות. אפוטרופסות נעשית עבור אדם שאינו צלול ואינו יכול לדאוג לענייניו או להבינם. (חולה אלצהיימר למשל). התהליך נעשה ללא הסכמתו וללא מעורבותו, ומאפשר, בסיומו, לטפל בכל ענייני החולה בלי לערבו כלל בשיקולים. כאן יש צורך באותם מסמכים שהוזכרו במסרים השונים בפורום - אישור רפואי שהחולה אכן אינו יכול לדאוג לעינייניו, אישורים שונים לגבי המהימנות של אלו שרוצים להיות אפוטרופסים וכ'. תהליך אפוטרופסות הינו ארוך ועדין, שכן על המדינה (המיוצגת על ידי בית הדין לענייני משפחה) להשתכנע שמדובר אכן בחולה שאינו יכול לטפל בעצמו (המונח הוא "החסוי"), וכן שהאפוטרופסים בפוטנציה אינם עושים "השתלטות עוינת" על כספו ורכושו של החסוי. ואי אפשר בלי עיצה קטנה לסיום: תהליך האפוטרופסות ארוך ומייגע (במקרה שלי - שלושה חודשים למרות שהסתייעתי בעורך דין). אל תחכו דקה !! אינכם יודעים מתי תזדקקו לאישור מיידי (בד"כ ענייני בריאות מגיעים בלי התראה) או מתי פתאום פגה איזו תוכנית חסכון של ההורה, והוא יחליט לההעביר אותה למי שחייך אליו באותו בוקר. בהצלחה !!

zs1957

New member
אפוטרופסות-ronnyw

שלום רוני! נהנתי לקרא את ההסבר שלך על ההבדל בין אפוטרופסות לייפוי כוח. כמה זמן את אפוטרופסית? האם הגשת כבר דוח לאפוטרופוס הכללי? אני אפוטרופסית יחד עם אחותי למעלה מ-8 שנים. אני חושבת שזה דבר טוב למרות כל הטרחה הכרוחה סביב זה. זהבה שחם-עמותת אלצהיימר-אפוטרופסית

ronnyw

New member
עוד הערה לגבי יפוי כח

רק תוספת קצרה, שמסבירה אולי את הסתירות שבמסרים קודמים: בגלל אורך הזמן שלוקח הליך אפוטרופסות, קורה שאם יש צורך דחוף, מקמבנים יפוי כוח (שהוא תהליך קצר בהרבה) מבלי להזכיר את מצבו של החולה...

אירילה

New member
על אפוטרפוסות ויפוי כח בשרשור מטה

zs1957

New member
יפויי כוח- תגובה ללי

שלום לי! האם את רוצה להיות אפוטרופסית על אמך יחד עם אחותך או לקבל רק יפוי כוח? יש להבדיל בין שני הדברים. יפוי כוח מעניק לך זכות לנהל את חשבונותיה בבנק. אפוטרופסות מעניקה לך את כל הזכויות שיש להורה על קטין- טיפול בכספים בבנק,טיפול רפואי בחוסה,בנוסף עלייך לדווח לאפוטרופוס אחת לשנה על כל ההוצאות וההכנסות שיש לך בגין הטיפול באמך. עלייך לגשת עם אמך לפסיכוגריטר שנותן חוות דעת רפואיות הקבילות בבית משפט שהאמא שלך אינה ברת דעת ואינה אחראית למעשיה. כאשר תהיה בידייך חוות הדעת הרפואית תוכלי להגיש בקשה לאפוטרופסות בבית המשפט למשפחה. מומלץ לעשות את זה בסיוע של עו"ד המתמחה בנושא אפוטרופסות. את יכולה לבקש את שרוחיו של עו"ד רונן אבנאל מעמותת אלצהיימר. הוא מתמחה בנושא. בהצלחה!!!!אשמח לעזור במידת הצורך. זהבה שחם-עמותת אלצהיימר-מגשרת בקהילה

zs1957

New member
יפויי כוח- תגובה ללי

שלום לי! האם את רוצה להיות אפוטרופסית על אמך יחד עם אחותך או לקבל רק יפוי כוח? יש להבדיל בין שני הדברים. יפוי כוח מעניק לך זכות לנהל את חשבונותיה בבנק. אפוטרופסות מעניקה לך את כל הזכויות שיש להורה על קטין- טיפול בכספים בבנק,טיפול רפואי בחוסה,בנוסף עלייך לדווח לאפוטרופוס אחת לשנה על כל ההוצאות וההכנסות שיש לך בגין הטיפול באמך. עלייך לגשת עם אמך לפסיכוגריטר שנותן חוות דעת רפואיות הקבילות בבית משפט שהאמא שלך אינה ברת דעת ואינה אחראית למעשיה. כאשר תהיה בידייך חוות הדעת הרפואית תוכלי להגיש בקשה לאפוטרופסות בבית המשפט למשפחה. מומלץ לעשות את זה בסיוע של עו"ד המתמחה בנושא אפוטרופסות. את יכולה לבקש את שרוחיו של עו"ד רונן אבנאל מעמותת אלצהיימר. הוא מתמחה בנושא. בהצלחה!!!!אשמח לעזור במידת הצורך. זהבה שחם-עמותת אלצהיימר-מגשרת בקהילה

ronen1230

New member
אפוטרופסות

שלום לך לך לבית המשפט לעינייני משפחה תביא אישור מהרופא שהיא חולה תחתמו שם על הסכמה שתהיו אפטרופסים ואם יש לכם אחים נוספים שיתחמו שמסכימים שתהיו אפטרופסים שלמו אגרה 461 ש"ח ותמתינו לתשובה בכלל לא מסובך חבל לשלם הרבה כסף לעורך דין

למעלה