על אפליית נשים בעבודה והשכלה

siv30

New member
על אפליית נשים בעבודה והשכלה

מאמר מעניין על אפליית נשים בעבודה והשכלה. כותב המאמר גורס כי הבסיס להתקדמות והשגת שכר טוב יותר היא השכלה ובעיקר השכלה גבוהה. מנתוני הלמ"ס נראה כי יש מגמה של גידול במספר הנשים הלומדות באוניברסיטאות והמשיגות תארים. כן, מספרן בקרב אלה שלומדים במחלקות היוקרתיות של מדעי הטבע והמתמטיקה גדל בהתמה ומגיע לכדי 50%. לבסוף הוא טוען שתהליך הפמיניזציה של מערכות החינוך הושלם ואם המגמה תמשך נדיר יהיה למצוא גבר במערכת החינוך. אותי מדהים, כיצד יתכן שעדין למרות שאנחנו משכילות יותר, השכר שלנו נמוך יותר. אולי כי לא הפנמנו את המהפך ולא עשינו מהפך מחשבתי ? http://www.haayal.co.il/story?id=357&NewOnly=2&LastView=0
 

shandy

New member
האם באמת נשים רוצות שינוי

סיוון, אם תרשי לי, אני הייתי שואלת אחרת את השאלה האם באמת נשים רוצות שינוי, או שהן מעונינות לפסוח על שני הצדדים, וכך מצד אחד, להיות בעבודה ראש קטן, לא לקחת אחריות, להיכנע ולא להילחם, להפעיל מניפולציות רגשיות כלפי מעביד,במקום גישות שכלתניות ומאידך להתבכיין על כי הן מסכנות, כי אין שיוויון זכויות , וכי תמיד מפלים אותם לרעה. והייתי מעלה שאלה נוספת על מוקדי כח לשינוי, כמו מנהיגות פוליטית וחברתית השתתפות בדירקטוריונים, וכיצד מגיעים אליהם, איך להתמנות לוועד מנהל ובכלל
 

siv30

New member
את יודעת , אני לא חושבת שהרוב רוצה

עם נתוני פתיחה טובים כמו שלנו, עם העובדה שאנחנו מהוות יותר מ- 50 אחוז מהאוכלוסיה ולאור העובדה שבאמת מה שרצינו השגנו המסקנה האחת היא שאנחנו רוצות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אנחנו רוצות שוויון, אבל רק על הנייר. אנחנו צועקות אפליה, אבל לא עושות כלום מהצד שלנו לסגור את הפערים. אנחנו רוצות הכנסה כספית נאה, ללא אחריות. תראי, לדוגמא התשתתפות בדירקטוריון דורשת השקעה של זמן ומרץ. היא לא תמיד נושאת תגמול כספי בצידה. באופן דומה פעילות פוליטית. נשים מעדיפות שנשים אחרות יעשו את העבודה השחורה בשבילן. אני לא אומרת את זה באופן שלילי, אני אומרת את הדברים בכנות. אני לא בטוחה שהיו הרבה קונות לתפקידים שמצריכים עבודה של 14- 15 שעות ביממה ו- 24 שעות זמינות. כמה מאיתנו היו מוכנות לקחת על עצמן להיות מנכ"לית של חברה או מנהלת בכירה, או סמנכ"ל וכן הלאה ? כמה מאיתנו היו נשברות אחרי חודש/ חודשים או שלושה בתפקיד. אני חושבת שבשורה התחתונה כל המגמות החדשות רק פגעו בנו, הדבר דומה לילד שצעק זאב ולא היה זאב. היום יותר מבכל זמן אחר יש לנו הזדמנויות. האם אנחנו מנצלות אותן ? לא. לכן אני חושבת שאנחנו צריכות לעשות בדק בית ולבחון את עצמנו עמוק פנימה מה אנחנו רוצות ולאן אנחנו מנווטות.
 

shandy

New member
דירקטוריות

סיוון העלית כאן כמה נקודות , שאתיחס אליהם מאוחר יותר. רציתי לדעת האם תוכלי להביא חומר על דירקטוריות כמו האם נעשו מחקרי אורך לגבי השתתפות נשים מהו למעשה התפקיד מה הכישורים הנדרשים ( חוץ מהכי חשוב שזה פרוטקציה) מי יכול להתמנות , הכשרות נדרשות ומה קיים היום בשוק. והערת אגב לגבי הנושא, כשאנו משקיעים בעבוןדה יש את התגמול המידי ויש את הטוח הטרוך, חברות בדירקטוריון או בועד מנהל, גם אם אינה גומלת כלכלית מידיית, היא פותחת מערכת קשרים ומקומות עבודה עתידים לחבריה.
 

missB

New member
האם זה בעייתי?

כל הזמן נשמעות תלונות על חוסר השוויון לנשים- אין מספיק נשים בתפקידים בכירים, בפוליטיקה וכו'. ונשאלת השאלה מה קורה אם יתברר שהסיבה בפועל אינה אפליה כי אם העובדה שהרבה נשים אינן מעוניינות בתפקידים אלה בשל המחיר הכבד שלהם?
 

jil6

New member
לי זה נראה בעייתי

במשך שנים נשים נלחמות עם כל "התותחים" שלהן להשגת שוויון לפחות בתנאי העבודה (עד כמה שידוע לי). במשך המאבק היו נקודות נצחון, היו נקודות הפסד והיו נקודות שוויון. פתאום, יסתבר שבעצם המאבק היה צריך להיות אצלנו "בבית", כי למעשה אין אפליה. במצב כזה נשמטת הקרקע תחת המאבק הנשי / פמיניסטי. אני לא מאמינה שזה המצב בשטח. אני בטוחה שהמון נשים היו רוצות את ההזדמנות אם היא היתה קיימת והיו מחבקות אותה בשתי זרועות פתוחות.
 

missB

New member
זו בדיוק השאלה שלי

כל אלה שנאבקות עם כל ה"תותחים" כלשונך, יוצאות מנקודת הנחה שזה מה שכל הנשים רוצות. אף אחד לא בדק אם נקודת המוצא הזו נכונה. ייתכן שיש הרבה מאוד נשים שלא מעוניינות להגיע לתפקידים כאלה. הרי לא נכריח אותן רק בשביל להוכיח שאפשר נכון? אני בעד שוויון הזדמנויות כך שאם יש נשים שרוצות להצליח, תהיה להן אפשרות כזו. אבל אני נגד זה שמתייחסים לכל אשה שמביעה חוסר רצון בקריירה מפוארת כאילו היא פוגמת במאבק לשוויון נשים. לפי דעתי הסיבה האמיתית כיום לזה שיש פחות נשים בתפקידים בכירים היא רק בחלקה נובעת מאפליה ובחלקה נובעת מחוסר רצון/עניין של נשים בתפקידים כאלה.
 

shandy

New member
הכל מתחיל מהראש

מגבר שעוסק במשרת ניהול, לא מצפים אחרי שהוא חוזר מיום עבודה מפרך, להתחיל לבשל, לנקות , לכבס. ואילו אשה החוזרת מאותה משרה בדיוק, סביר להניח שהיא מצפה מעצמה לעשות את רוב עבודות הבית, לכן היא תתמוטט לאחר מספר חודשים בדרך כללי היא גם תסבול מרגשות אשם על כך שהזניחה את כולם, חשיבה שלא נמצאת אצל הגבר. אולי הגיע הזמן שנשים יוותרו על השליטה הטוטאלית באחזקה וניהול משק הבית ויאפשרו גם לאחרים לעסוק בכך, תמורת השקעה בעבודה וקידום בעבודה.
 

danistar

New member
זו בהחלט בעיה קשה

בכלל כל הנושא של קרירה מול אחזקת בית . אני מסכים שיש כאן משהו שמושרש אצלנו שנולדנו לתוכו , הנושא של מעמד האישה והקרירה . כבר מגיל צעיר מלמדים אותנו שהאשה תפקידה לדאוג לטיפול ואחזקת הבית והבעל תפקידו להביא את הפרנסה . העולם משתנה ומשתנה מהר ויש הרבה מאוד גברים ( וגם נשים !) שקשה להם להשלים עם העובדה הזו . ממה שראיתי מסביבי בנות אני יודע שיש היום דווקא שיפור בנושא של שויון הזכויות והמשכורות ( לא שזה האידאל אבל בכל זאת משהו זז כאן ) ושלמרות זאת אני שם לב שהרבה נשות קרירה באיזשהוא שלב כאשר מגיעים הילדים מוותרות על המשך הקרירה ושמות לעצמן בראש סדר העדיפויות את הבית והילדים . לי יצא לעבוד עם כמה כאלו שהערכתי מאוד מבחינה מקצועים והיה להן את הכל גם הכישורים וגם הכישרון להגיע רחוק אבל הן פשוט ויתרו . יכול להיות שלמרות שאתן כל כך הרבה מדברות על הנושא אתן בעצמכן נופלות לאותה קלישאה ותיקה ??
 

shandy

New member
בטח שכן

גם אני תוצר אותו חינוך, אבל היום אני מודעת לכך, ואני כבר מחנכת אחרת את ילדי. וכשהיה צריך, העמדתי את משפחתי בפני עובדה, בנושא סדרי עדיפויות שלי, ואולי כי הייתי נחושה בדעתי והם ידעו שזה חשוב ומשמעותי לי, הם שיתפו פעולה,
 

siv30

New member
אני מסכימה עם העקרון שהרשות נתונה

לדעתי, היום דווקא הבשילו התנאים למימוש החלומות הורודים ביותר של הנשים בתחום הניהול. מאידך, אין התנפלות על משרות. כנראה, שברגע שההר נכבש, הוא הופך יעד פחות אטרקטיבי.
 

boon2

New member
מערבבים נושאים שלא שלא בהכרח קשורים

נראה לי שהנושא הראשון שהובא בתחילת השרשור הזה היא העובדה (ואני משתמש במילה לא בקלות דעת, כי זה כבר לא ממצא סטטיסטי אלא הוכח מעל כל צל של ספק) שנשים מקבלות שכר נמוך יותר מגברים באותה משרה, באותן דרישות, באותם התנאים . זה הנושא שנשים צריכות להלחם בו בכל דרך: "שכר שווה עבור עבודה שווה". נושא זה, כמעט ולא קשור לנושא השני (שדוקא הפך פופולרי יותר בין התורמות לדיון) והוא העדפותן של נשים בבחירת משרות בכירות יותר, אחראיות יותר ודורשות יותר השקעה. צריך להפריד כאן, נשים מקבלות פחות שכר לא בגלל הסיבה הזו אלא בגלל שהן נשים. נושא העדפת משרות מסוג מסויים הוא מאוד אישי (אולי אפילו של טעם וריח), של אילוצי נסיבות אישיות, של חינוך (כבר רמזתי על זה בכניסות קודמות), ולכן, קשה להגיע למסקנות מתוך סיפורים אישיים אקראיים. אבל אל תתנו לזה למסך את הבעיה האמיתית.
 

siv30

New member
ישנם פערי שכר מוצדקים

לדוגמא שעות נוספות : אם אישה עושה פחות שעות נוספות בגלל שיקוליה שלה אז אין לנו מה לעשות נגד זה. ד"א זה גורר גם פגיעה נוספת, כי בד"כ לשעות נוספות נלווית תוספת אש"ל. ישנם פערי שכר לא מוצדקים : שכר גלובלי בעד משרה כמו סמנכ"ל/ית שונה לגבר ולאישה או תוספת רכב ונסיעות שונה למגדרים שונים, אחזקת טלפון, אשל וכיוצא באלה. סביר להניח שנשים שיודעות לעמוד על זכותן יקבלו שכר שווה בעד משרה דומה, אני לא רואה לדוגמא את גילה מאור מקבלת פחות מכל מנכ"ל בנק אחר.
 

boon2

New member
דוקא זו האחרונה היא דוגמה טובה

אני כבר לא זוכר מתי בדיוק זה היה בעתון (כנראה כשמפרסמים את משכורות הבכירים בבנקים, אולי המנגנון שעומד מאחוריך בתפוז יוכל לדלות לך את הפרטים), אבל אני זוכר בפירוש שמאור מקבלת פחות באופן משמעותי.
 

siv30

New member
הממ אני לא רוצה לאכזב אותך יקירי

אבל הנה לך כתבה שתאיר את כוונתי: http://news.walla.co.il/?w=//291541 בתודה לשנדי
 

boon2

New member
כבר הייתי מוכן לאכול את הכובע שלי,

אבל אין בכתבה המצורפת דבר על השוואת משכורתה של מאור למשכורתם של מנכ"לים אחרים של בנקים גדולים בארץ. כמובן שהיא דמות מרכזית בכלכלה הישראלית, אבל אנחנו דברנו על השכר (עד כמה שאני זוכר). ואופס, כמעט שכחתי, תודה על ה"יקירי"
 

boon2

New member
טוב, היות שהעמדת בפני אתגר

ראי למטה קישורים: שכרה השנתי של גליה מאור - 2.7 מליון ש"ח שכרו השנתי של אלי יונס (בנק הפועלים) בשנתו הראשונה כמנכ"ל - 2.75 מליון ש"ח שכרו של עמירם סיון (פועלים בשנתו האחרונה) - 8.9 מליון דולר
 

siv30

New member
../images/Emo6.gif היה מת , אני חושבת שרק על זה

מגיע לך בונוס 10 אחוז...
 
למעלה