על בורקסים והנדסה

על בורקסים והנדסה

לאחר שלימד עצמו לרקוח עוגות בחושות לפי העין (הן יוצאות לו מצוינות), החליט הבכור להעמיק ב"מהמטבח באהבה" הותיק של רות סירקיס. בצק שמרים כבר הכין, והפעם, מסתבר, הגיע זמן להכין בורקס! את הבצק על כל קיפוליו הכין אמש. את הבלילה (גבינות קשקבל, בולגרית ושני חלמונים) - היום. "אמא, את יודעת שאני הכי טוב בחשבון בכיתה, נכון?" "נכון" "אבל אני לא טוב בהנדסה..." [א-נו, גם הראיה המרחבית של אמא שלו לא משהו] "... אפשר להיות חשבונאי (תרגום: מתמטיקאי) ולא לדעת הנדסה?" "אני חושבת שכן, אבל בד"כ זה הולך יחד" "אוף!" זעק הילד, שתכנן להזדקן כמתמטיקאי ונראה היה לו שחלומו מתנפץ לנגד עיניו "אבל אני פשוט לא מבין הנדסה"! בינתיים, בין משפט אחד למישנהו, הוא ממשיך לעסוק בהכנת הבורקס, והנה הגיע לשלב שבו עליו להשתמש ב-100 גר' קשקבל. אימו מגישה לו גוש משולש גדול של קשקבל (שצורתו כפירמידה ישרת זווית). הוא מסתכל בתווית שעל האריזה: 200 גר'. הוא צריך חצי. אימו האהבלה (אני) חשבה לייעץ לו לחתוך את הפירמידה לא באמת במרכז, אלא קרוב לצד העבה, כי עובייה משתנה, אך בטרם הספיקה לומר את דברה העמיד הילד את הפירמידה על צידה והראה לי שהוא עומד לחצות אותה לאורכה ולא לרוחבה. "תביני" אומר לי הילד נטול הראיה המרחבית "אם אני צריך לחצות את הגבינה באמצע ולהיות צודק, אני חייב לחתוך אותה ככה ולא ככה"....

נראה שמישהו הזיז את הגבינה שלו ../images/Emo47.gif

אולי הוא אפילו ילמד אותך להשתמש במצפן (ולכוון סירות)
תגידי - מה חלקו של הקשוח (לשעבר) בעסקי העוגות?

עוד לא הגיע לשלב.

אם ללכת לפי הבכור, השלבים ההתפתחותיים הם כדלקמן: שיקויים חסרי כל הגיון (למשל, לחלב עם הקולה להכניס גם לחם ופרוזיליה, רק כי הם בקירבה פיזית לכוס) שיקויים שיש בהם הגיון (ע"ע חלב עם קולה) שיקויים טעימים עוגות בלילה חסרות הגיון (ר' כנ"ל) עוגות בלילה הגיוניות עוגות מוצלחות אפיה לפי מתכון. הקטון מצוי כרגע במעבר בין שלב מספר אחד לשלב מספר שתיים, אבל להילחם בצבאות אדירים בעזרת חנית הפלא (עוד ענף שהרים בדרך הביתה), זה שווה בהרבה עבורו.

לא יכול להיות רע מידי

המשקה הזה קרוב משפחה של "פרה שחורה ולבנה" שזה לרוב קולה עם כדור גלידת וניל בפנים.

מזל טוב לבן ה-9../images/Emo65.gif

זוכרת את היום שנולד, כשאני עם בת ה-9 ו-3 שבועות, מתרגשת בבית. וזוכרת גם את מה שאמרה פרח-7 על היום שנולד: הוא נולד ביום הכי קצר בשנה, שהיה היום הכי ארוך לאימהות שלו. אז המון ברכות, והמון אושר לשף הצעיר
(ונזכור שמעתה הימים רק מתארכים).

מזל טוב גם לה../images/Emo65.gif../images/Emo213.gif../images/Emo77.gif

בדיוק נזכרתי עם ערבה בחגיגות יום ההולדת שערכנו בכנרת לילידי חודש דצמבר ואמרנו שהיה נחמד לחזור על זה פעם... נדמה לי שגם הבכור של הזברה והג'ירפה יליד דצמבר. ומי עוד? אולי בשנה הבאה נחגוג יחד?

היה יומולדת בלתי נשכח...

כייף אמיתי. אולי נעשה השנה בחופשת פסח יומולדת לילדי האביב? (או אביב+קיץ?)

מצויין

אבל פסח זה עוד המון זמן. אני בכיף נוסעת לסופשבוע לפני כן. משהו שאפשר לבטל כמה ימים קודם אם מסתבר שצפוי איזה גשם.

למעלה