על גברים ובישולים - שאלה

על גברים ובישולים - שאלה

שאלה לי לעקרי ועקרות הבית... אנחנו זוג עובד ועסוק, רק שבד"כ אני יותר שעות בבית (לפחות בשבועיים הקרובים), וכבודו לא מספיק לאכול ארוחת צהריים בביה"ח, כך שבערך ב-16:00 הוא מגיע הביתה רעב. מגיל צעיר הוא קיבל חינוך איום ונורא שצריך לאכול אוכל טרי (=בושל באותו יום, לכל היותר אתמול), וקיטר לי שאצל אימא שלו היה טרי, אבל אותו דבר, ולכן הוא רוצה גיוון. תוצאה - הצורך לבשל לאדם אחד (מקסימום שניים) אוכל טרי כל יום. הפתרון הזמני של אמתכם - אוכל מוכן (לפי ארבעת אבות המזון - מיובש, משומר, מוקפא, take away). אבל כאן המבחר מוגבל, ושוב הגבר מתלונן על חד-גוניות... אז מה עושים ? מה אתן עושות ? מי מבשל בבית, מתי, כמה פעמים בשבוש ומה ? האם יש לכן/ם רעיונות לבישול טוב ויעיל יותר ? ומה עושים עם גבר מפונק אך גם עסוק (כלומר, שלא באמת יכול לבשל לעצמו...)

אתי@

New member
../images/Emo6.gif גם הגבר שלי קיבל את אותו חינוך

איום ונורא - לאכול רק טרי. וגם אצלנו, לי יש יותר זמן, ולכן אני זו שמבשלת בבית. אני אישית משתדלת להמנע מאוכל מוכן, חוץ משניצל עוף טוב וכדומה (מה, כל יום אני אעמוד לטגן שניצלים
???), ולכן קנור ודומיו כמעט לא נכנסים הביתה. גם בטעם אין מה להשוות לעומת ה-home-made, שלא לדבר על המחיר. אז בעניין המוכנים אני לא יכולה לייעץ לך כלום - חוץ מלהשתדל להימנע (יותר מידי חומרים משמרים). רק מה? הגבר שלי לא מעיז להתלונן על חוסר טריות
הוא מבין שאמא שלו יכלה לבשל לו ולאחיו כל יום - ואני לא! לכן אני מבשלת אוכל שמספיק ליומיים-שלושה (ולפעמים יותר ואז הוא מתלונן שאני מבשלת כמויות גדולות מידי). יש דברים שהם לא כ"כ גרועים כשהם לא טריים ממש: פשטידות ופסטות למשל. יש דברים שמאבדים קצת מהטעם, אבל לא יותר מידי: אורז, פתיתים, וכו´. לפעמים סתם אוכלים חביתה עם סלט. בד"כ אני מכינה פשטידה בשבוע ועוד מאכל כלשהו כמו אורז/ תפו"א/ פתיתים/ כרובית וכו´. ליד אוכלים שניצל קפוא או שניצל טרי כשממש יש לי מוטיבציה לטגן
אני חושבת שבישול של קציצות למשל, יכול להיות פתרון בשרי מצוין בשבילכם. נשאר טעים גם למחרת ולא מחייב טיגון

אתי@

New member
נזכרתי במשהו

אם בישלת מאכל כלשהו, כמו אורז למשל, ביום למחרת לפני החימום - מומלץ לתקן תיבול (משהו בתיבול משתבש בזמן שעובר מהבישול). מניסיון - זה משפר את הטעם.

מה רע בחומרים משמרים ?

אני בטוחה שזה תורם במשהו לאנטי-אייג´ינג.... [אפרופו - אני מסכימה על המחיר, פשוט אין לי כוח לבשל, אבל אני מבטיחה לנסות אם יהיו פה מספיק רעיונות טובים למתכונים...]

אתי@

New member
תני כיוון לסגנון או אפילו דברים

ספציפיים שאת רוצה לעשות.

הילית*

New member
אני אגיד לך איך זה אצלנו

שנינו עובדים הרבה שעות וחוזרים הביתה שפוכים ואני אוהבת לבשל וזה קצת מתנגש עם הזמן שיש לי. בשישי שבת אוכלים אצל ההורים. בשבת לוקחים TAKE AWAY מההורים שלי שמספיק ליומיים. מיום שלישי או שאני מבשלת משהו שמספיק ליום יומיים (אני גם לוקחת לעבודה) או שמאלתרים משהו מהיר (חביתה, טוסט, סלט). מודה ומתוודה שלפעמים אני קונה אוכל מוכן שבושל במקום. (משתדלת מאוד לא אוכל קפוא לבד מעוף טוב שגם נמצא אצלי בפריזר). למזלי בעלולי לא מפונק והוא מסוגל גם לאכול ז ב ל כדוגמת מנות חמות וכד´ (הוא עבר אצלי תהליך גמילה אבל אני חושבת לאחרונה להחזיר אותו אחורה....) ועוד משהו, בערך פעם בשבועיים אנחנו אוכלים בחוץ וזה הכי כייף.

הילה - סדנת חינוך

אני מוכנה לשלוח את הגבר שלך לסדנת בישול אצל הבחור שלי, שמבשל מ-ד-ה-י-ם. פשוט מעולה, אבא שלי מזמין אצלו מנות שהוא אוהב חופשי. יש דברים שניתן להקפיא: מרק, שינצלים, קציצות וכו´. ואז עושים לקצת יותר ושומרים. אז בימים שאין כוח / זמן לבשל, שולפים אוכל "טרי" מהמקפיא. אני מכירה בישולים שלוקחים מקס´ 15 דקות להכין (מה שמסביר למה אני לא מבשלת). מוקפץ (לקט סיני של סנפרוסט עם סויה וחלב קוקוס + נודלס + חתיכות חזה עוף). או פשטידות (מערבבים ודוחפים לתנור) או ספרטי במליון רטבים. אנחנו בכלל לא מבשלים במשך השבוע, כי אנחנו חוזרים מאוחר מהעבודה ובסוף שבוע אז מאלתרים, אלא אם כן נחה על גיא המוזה. רוטב רוזה לספגטי שעושה מצב רוח טוב (תכף תבינו למה): 500 גר´ פסטה מבושלת אל-דנטה. 2 בצלים- לטגן עד שמזהיב 1 קופסה עגביות מרוסקות - להוסיף ולבחוש 1 מיכל שמנת מתוקה- להוסיף ולהמשיך לבחוש תיבול: שום, צ´ילי, טבסקו, אורגנו, מלח, פלפל שחור - ע"פ הטעם, להוסיף, לבחוש ולהביא לרתיחה. כשרותח מנמיכים את האש, ונותנים עוד 5-6 דקות. מוסיפים חצי כוס וודקה לסיר. מתקנים תיבול, ומבשלים עוד 4-5 דקות (סה"כ 10 דקות במצב רתיחה). בתאבון.

POOH*

New member
אצלנו...

האמת היא שבד"כ הוא מבשל... לרוב ליומיים שלושה... כרגע בקיבוץ זה פחות בעיה כי פשוט לוקחים מחדר אוכל... אבל כשגרנו בת"א ושנינו חזרנו פחות או יותר באותן שעות הוא היה מבשל... בד"כ ליומיים שלושה הקרובים וכשהוא היה מכין שניצלים אז הוא היה מכין הרבה והיינו מקפיאים כדי שיהיה לימים שבהם אין כוח לבשל... ולפעמים כשנח עליו המצב הרוח הוא מכין פשטידות שגם נשארות לכמה ימים... ולגבי מתכונים מהירים יש לנו כמה כאלה.. אבל כאמור לאור היותי מדיח הכלים בבית ולא השף אני לא הכתובת... ועוד דבר אחד- הדבר הכי טעים שאני אוהבת שהוא מכין וזה מהיר זה תפו"א ברוזמרין - אם את רוצה אבקש ממנו מתכון... ואני יכולה גם לשאול אותו לעוד רעיונות אם תרצי... פשוט אין לי מושג ממה שהוא מכין מה יותר מהיר להכנה ומה פחות... POOH

אמיקה

New member
אוי . בעיה מוכרת...

גם בעלי היקר קיבל חינוך דומה, מידיה העמלות של אמאש´לו שנוסף על החינוך הנ"ל גם מפליאה בבישוליה... 16:00 זה יפה. אצלנו מדובר יותר על 20:00, הוא חוזר רעב ואני חוזרת ישר למטבח..
פתרונות לימים כאלו: 1. להחזיק במקרר כמה רטבי פסטה לא שמנתיים (נניח רוטב עגבניות מיובשות בשמן זית / רוטב פסטו - יש מוכנים של אוליביה, ואפשר להכין לבד - המצרכים הנ"ל + מלח ושום, בבלנדר)+ פרמזן מגוררת אפילו היבשה ו...יש. כל מה שנשאר זה לזרוק הפסטה במים הרתוחים (ואפשר לשלוט על המידה - שלא ישאר יותר מדי). (תפריט פלצני למדי, אבל עושה ת´עבודה). 2. להכין מראש שניצלים של בית ולחמם בטוסטר אובן, לצד אורז של קנור. 3. קציצות כמו שאמרו - מחזיק יומיים, מבושל וסבבי, 1/2 ק"ג הסטנדרטי זה כמות ליומיים אצל גבר רעב + גב´ לא בשבוע של דיאטה... 4. למקרים קשים - עוף במלח (עוף + ק"ג מלח גס בתבנית - והופ..לתנור חום גבוה, 3/4 שעה ויש). 5. לשבועות לחוצים במיוחד: עד יום ב´ מחזיק התפריט שבושל במוצ"ש, יום ג´ - בבל´ה או כל מסעדה של אוכל ביתי שעושה משלוחים, יום ד´ - תפריט ארוחות ערב של ילדים (חביתה/טוסטים וכו´..), יום ה´ - מתגנבים למטבח של אמאשל´ו + קופסאות פלסטיק
... זה מה שכרגע עולה לי בראש, שעונה להגדרת "אוכל מבושל" .. אכן בעיה קשה

שמופית

New member
בישולים.... נושא קשה...

אני לא אוהבת לבשל. לתמיר לא אכפת - הוא אוכל ארוחת צהרים בעבודה וזה מספיק לו לכל היום עד לצהרים למחרת. מקסימום הוא חוטף איזו חביתה בבית. היתה תקופה שניסינו לחסוך ובישלתי והכנתי לו כל יום ארוחת צהרים (שניצלים, קציצות, אורז, פתיתים) שהוא לקח וחימם. התקופה הזו עברה די מהר... אני אפילו לא זוכרת למה היא נגמרה
אגב, בגלל הדירה הקטנטונת שלנו, אין לנו הרבה מטבח והמקרר הוא מקרר משרדי קטן, כך שאין איפה לשמור אוכל ואי אפשר לבשל לכמה ימים או לעשות קניות מראש
בשישי-שבת אנחנו אוכלים בד"כ אצל ההורים ולפעמים אוכלים אצל אמא שלי באמצע השבוע. בקשר לשניצלים - לא מומלץ לטגן את כולם כי הם נרטבים ולא שומרים על טריות, אבל אפשר להכין אותם (עם פירורי הלחם והביצה) ורק לטגן כל יום כמה שרוצים לאכול. עוד דבר טעים עם חזה עוף הוא פשוט לטגן אותו על מחבת ברזל (בלי שמן, עם פפריקה אדומה ופלפל שחור) - יוצא מעדן

אופה3

New member
מבחר גדול לכולכם, ויש לי עוד

גם בעלי מאלה שאוהבים אוכל טרי כל יום , דווקא הרבה דברים שאני מספיקה לעשות בחצי שעה שיש לי מהרגע שאני מגיעה עד לרגע שהוא מגיע: אז קודם כל קונים בסיס לפיצה בסופר , עם גבינה מגורדת מראש של השף הלב, באים הביתה מכינים רסק מעגבניות טריות, ומוסיפים כל מה שעולה על דעתכם, פטריות, זיתים, תירס אנשובי, טונה מה שאתם אוהבים. ולאלה שאוהבים לגוון ניתן להוסיף גם גבינה מלוחה, מאוד מומלץ וטעים. בורקסים, קונים עם תפו"א או בשר, אפשר גם וגם, מכניסים לאפיה בתנור, ובאותו הזמן מכינים גם רוטב פטריות, קונים מרק פטריות, שמים בסיר קטן 2 כפיות של מרגרינה, , 2 כפות מרק פטריות, מערבבים ומוסיפים מים, עד לסמיכות הרוטב, ואז שמים תירס ופטריות, ובבקשה אחלה ארוחה, בישול של חמש דקות, אחרי הרתיחה. שניצלים, לאחר שאתן מטגנות אותם, שימו אותם בתוך נייר כסף ותקפיאו, הם לא נרטבים, ושמחממים אותם, הם כאילו יצאו עכשיו מהטיגון. מרקים זה טוב במיוחד כעת שהחורף בפתח, זה מחזיק לפחות ארבעה ימים במקרר, ועם שקדי מרק, או אטריות זה גם משביע. לטיבון ויל יש קציצות מדהימות, ואני אומרת באמת, כי אנחנו לא אוכלים אוכל מוכן בכלל, קציצות קבב יווני , עושים אותם על מחבת השף או בטיגון, וגם ההמבורגר שלהם נהדר, בתוספת צ´פס או פירה, או פתיתים, וסלט ירקות, ארוחה מוכנה תוך 20 דקות ומשביעה בהחלט. קוסקוס ומפורום, בדרך כלל יוצא כמות גדולה, אחרי טיגון המפרום, מקפיאים חצי מזה, וחצי מהקוסקוס, ובפעם הבאה רק עושים את הרוטב וגמרנו, לזוג זה מספיק לפחות לשלוש פעמים של ארוחות. סטייק עוף, להכנה על מחבת השף צ´ק צ´ק, בתוספת צ´פס או פירה, עם סלט ירקות, מהיר ומשביע בהחלט. כנפיים על המחבת של השף, בתיבול מדהים, תוך רבע שעה, עם ציפס או פירה או אורז או סלטים, בתוספת סלט ירקות, נשמר אפילו שלושה ימים במקרר, ומקבל טעים יותר טעים, אם אפשר לעשות את זה על האש יותר טוב. כבד , מכשירים את הכבד, חותכים הרבה בצל,ומטגנים עם פלפל ומלח, בתוספת צ´פס , סלט, פירה או מה שבא לכם, אפשר גם בפיתה. רוצים עוד רעיונות יש לי מלאאאאאאא בתאבון האופה

fila

New member
אתי אם אני מבינה נכון למה שמופית

התכוונה אז מדובר במחבת מרובעת שהתחתית שלה היא "פסים" ואפשר לצלות עלי בשר בלי תוספת שמן! יוצא מצוין אבל אצלי בכל אופן זרקתי אותה מתישהו כי היא כבר לא התנקתה כמו שצריך.

שמופית

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif

לא צריך שמן והבשר יוצא ממש טעים ! לא שמן ולא מטוגן. פשוט צלוי כמו שצריך...

תודה לכולן, צרת רבים...

אם כבודו היה חוזר ב-20:00, לא הייתה לי בעייה - אני קוצצת מהירה, ותוך שתי דקות יש סלט וחביתה וטוסטים וממרחים. זה ישר מהמקרר (או מהמכולת למטה). הבעיה היא כאמור בארוחות הצהריים בימים אחרי תורנות ובימים רגילים. ולקחת ממהורים זו לא אופציה כי אמא שלו מבשלת נורא ואת אותם דברים (ראו תלונות לעיל) ואמא שלי מבשלת נורא כשהיא מנסה, והיא בד"כ לא מנסה... אז אני כנראה אנסה לעבוד לפי המלצותיכן, ואקפוץ לשופינג בישולי קטן בימים הקרובים... אם יש לכן עוד רעיונות למתכונים קצרים, יעילים ושווים אשמח לשמוע... יייווו מה זה אין לי חשק לבשל...

אין בעיה

גם עמית גדל בבית שאמא שלו כל היום מבשלת, ויש קבוע 4 סירים חמים וטריים- מה לעשות, הבחור התאהב בבחורה ששונאת לבשל.. אז יש כמה דברים שאני עושה- ספגטי, עוגה קרה, וחביתות.... מעבר לזה יש כמה דברים שהגבר למד לעשות לעצמו- בורקסים, פיצה מעדנות, בשר על האש (מנגל גז= המצאת המאה!!) בימים שאין כח מכינים חמים וטעים, שניצל טבעול או עוף טוב, סתם מנגבים חומוס עם צלחת ירקות ונקניקים, מלווח, ארוחה במחבת של טבעול וכו´. יש מבחר כל כך גדול של אוכל מוכן- אני ממש לא רואה בעיה בכך שאני לא מבשלת.

מתכונים

אני דוקא מאוד אוהבת לבשל, אבל משתדלת שהאוכל יהיה יחסית דל-קלוריות. מצאתי כמה מתכונים נחמדים באתר של שומרי משקל ובאתר האינטרנט של המגזין "על השולחן" (פה המתכונים לא בהכרח דלי קלוריות, אבל זה לארוחות חגיגיות...) בתאבון...

איזה קטע, חברה שלי עורכת את האתר

של על השולחן, וגם כותבת בעיתון... זו אותה ענבל שערכה פעם את אתר מתחתנים, למי שזוכר... ובזכותה כבר הגעתי לא פעם לאירועים ואוכלים משגעים... כשאנחנו מוזמנים אליהם לארוחה, הגבר מתחיל להתחרט שהוא הציע לי נישואין...

למעלה