על גברים ובישולים - שאלה

fila

New member
טוב אז אצלנו זה לא שונה בהרבה.....

הוא אמנם לא מאלה שרוצים ארוחה חמה וטרייה כל יום והוא בהחלט מתדר עם משהו מאולתר מהמקרר אבל אני היא המפונקת שרוצה רק אוכל טרי. יש לנו במקרר מלא מוצרי זוגלובק להכנה מהירה על מחבת השף ועם תוספת של סלט/אורז/פתיתים/אטריות /תפו"א זה מספיק בהחלט. הוא תמיד מגיע הביתה לפניי ומבשל לא פעם דברים טעימים מאוד (לא הייתי מגדירה ותו ג´ימי אוליבר - השף העירום אבל אני מאוד אוהבת מה שהוא מכין, פשוט וטעים)..... גם אני מכינה אבל אני לא שומרת במקרר אוכלים מה שאוכלים ואת השאר אני מספקת לעדת החתולים שבחצר.... דברים פשוטים ומהירים בהחלט שאני יכולה להציע לך זה מוקפץ סיני, ווריאציות שונות לחזה עוף, קציצות מבשק טחון בקר/הודו/עוף... עוף/כנפיים בקרמל/מלח/תבלינים פיקנטיים/קולה ועוד מלא ווריאציות אחרות תפו"א ברוזמרין/פירה/פיקנטיים/מוקרמים בקיצור המון דברים את יכולה לכתוב לי מה את רוצה ואשמח לעזור אגב ם את ממש לא אוהבת לבשל אז יש כל מיני ארוחות מוכנות שאפשר לחמם ולהגיש אני אישית לא אוהבת אבל זה פתרון לא רע!

תוכי

New member
טוב....

טוב למזלי בעלי הוא לא מסוג הגברים איך שמגיעים הביתה רוצים אוכל הוא אוהב לאכול בערב יותר אני אוהבת לבשל למשל ביום שישי הכנתי רולדות בשר טחון רולדות עם פיטריות עוגה גבינה קרה עוף בתנור עם דבש בצל והל אתמול, הוא הגיע רעב (אחרי המון זמן), אז לקחתי מהר מהר: 2 ביצים בצל קטן חתוך לרצועות פיטריות שמפניון מקופסא גבינה בולגרית חתוכה לקוביות לערבב היטב, ולשים בתוך מחבת ולהגיש עם סלט טוב

נופר 30

New member
בישול זה אחד התחביבים שלי

כשעבדתי הגעתי בד"כ יחד עם הגבר או קצת אחריו ולעתים נדירות לפניו כל פעם הייתי עושה את זה אחרת במיוחד שאצלנו הגבר צריך בשר והרבה ( אצלו ארוחת ערב שבנויה מפשטידות זאת לא ארוחה ) בד"כ הייתי מוציאה ערב קודם את הבשר ע"מ שיפשיר עד שאני מגיעה מהעבודה מגיעה מהעבודה מתבלת מכינה קוצצת ויאלה להתבשל ואז יש לי 45 דקות להתקלח להכין תוספות וכו´ יושבים אוכלים רוב הזמן יש אוכל טרי ואם אין חשק משתמשים במה שנשאר מאתמול אבל הכי מצחיק שמאז שאני בהריון אני לא ממש נהנת מזה ומבשלת פחות למרות שאני בבית

יעלי2

New member
../images/Emo75.gif../images/Emo78.gif../images/Emo94.gif../images/Emo72.gif../images/Emo173.gif../images/Emo19.gif

טוב, אני לא מקנאה בך. אף אחת לא רוצה להיות במטבח קבוע ולצערי למרות שרחמים עליו (לא הוגן לרדת על מי שעובד משמרות בלילה ומסביב לשעון), מה שתרגילי אותו היום-זה מה שתוכלי איתו בעוד 10 שנים מינימום (אינשאללה). אני כן בעד אוכל קל הכנה. אנחנו בכלל לא מחזיקים בבית אוכל קפוא מוכן דרך קבע. כמובן שיש לנו במזווה טונה/קופסאות שימורים: תירס, מלפפוןנים חמוצים, טחינה, זיתים. ואני מאוד אוהבת להחזיק קלחי תירס קפואים או ירקות אחרים שאפשר לאלתר איתם. המלצה שמתאימה ומחזיקה יותר מאותו יום (אם מתאפקים לא לגמור): שניצלים שחותכים אותם לרצועות, מטגנים ואם נשאר מכניסים למקרר. למחרת אפשר (ועדיף) לאכול אותם קרים עם רוטב של סלט או חומוס. כמובן שאפשר לשאוף להיות הבשלנית האולטימטיבית, אבל די ברור משאלתך ומתשובות הבנות שהיום אין לנו זמן (או חשק) לעמוד במטבח מצאת החמה עד ערוב היום. היום בערב הכנתי בכמה דקות: סלט מלפפונים, שקשוקה ואורז. נכון, לא היה ליד בשר אבל זה היה משביע וטוב. סלט מלפפונים לזוג: 2 מלפפונים טריים קצוצים בצל קטן - חי חתוך דק בצל ירוק (אם יש) 1 גביע יוגורט 1 כף נאה של גבינה 5% 1 כף שמן זית מלח מערבבים ואוכלים. זה כמובן מתאים ליום חם כמו היום. שקשוקה: בצל מטוגן קלות 3 עגבניות (שהיו על סף....) - ניצול מירבי של המקרר 3 ביצים 2 פלפלים חריפים שלמים פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל, מעט פפריקה מסדרים את המריכיבים לפי סדר כתיבתם. מכסים וממתינים כמה דקות. יוצא חם (חריף קלות לפולנים שכמונו) וטעים אורז: 1 כוס אורז מעט שמן רגיל 2 כוסות מים 1 כפית מלח מרתיחים את המים, מנמיכים ומשאירים עוד 20 דקות על אש קטנה. על זה אפשר לשים שימורי אפונה וגזר שחיממת בנפרד. בהצלחה, ואם לא קיבלת כאן פוש וכמה רעיונות, תמיד תוכלי לעשות חיפוש בנדון בפורום מתכונים.

הילית*

New member
איך עשית לי עכשיו חשק לשקשוקה

אבל פצחתי בדיאטה ואני מנסה להתמיד איתה אז הערב כיכבסלט ירקות עם טונה ב- 2 דקות עבודה....

יעלי2

New member
ואני מתה על סלט וטונה ובמיוחד על סל

סלט טונה (אבל זה באמת לא דיאטטי). לגבי השקשוקה, מדובר על יקרות וביצים ומעט שמן. אם לא אוכלים לחם ליד זה לא משמין כפי שנדמה (וזה בלי לספור קלוריות כמובן).

אלפית

New member
הגבר שלי נפל, וחזק!

נתחיל מזה שהוא אוהב לאכול, ורואים. ואני ... איך נאמר, לא בדיוק בקטע, וגם בישולים זה לא הצד החזק. איך הוא גמר דווקא איתי, זה באמת צחוק הגורל ... נמשיך ונספר שכבן לעובדת מערכת החינוך, הוא פונק בארוחה טרייה וחמה מדי יום, ואוכל מחומם ומשוחזר לא ערב לחכו. אבל ... יש עקרונות, ויש הישרדות! כעקרון, אני יכולה לאכול צהרים מלאה בעבודה, ובימי רווקותי זו היתה הארוחה העיקרית והיחידה ביום (והגיזרה, אח, הגיזרה שהיתה לי אז ... בהתאם!) אבל לבנזוגי לא היתה הפריבילגיה הזו, כך שאני עברתי לסלטים בצהריים, ולארוחה עיקרית בערב. ההכנה של האוכל היא בעיקר עליו (השרדות, כבר אמרנו): נקניקיות, טבעות עוף קפואות, אורז קנור, פסטות, תפוחי אדמה קטנים שבאים חתוכים והולכים ישר למקרו, ועוד קצת ג´אנק. בעבר עוד הייתי משקיעה לפעמים, ועושה עוף בתנור או שניצלים, אבל הפכתי עצלנית והוא תפס בעלות על נושא המטבח, כולל מה יש ואין במקרר ומה צריך לקנות. הניקיון לאחר מעשה – עלי! מדי פעם אני חושבת שאפיית פשטידה תיצור איזושהי אווירה ביתית, אבל לרוב זה נותר בגדר מחשבה בלבד .. וכשאני כבר תופסת יוזמה ובוחרת מתכון – הוא עומד ומכין בסופו של דבר בעצמו (פשוט מקדים אותי בדרך אל השיש ...) מה שבטוח, ילדים לא ארצה לגדל בצורה כזו ... אבל עוד חזון למועד! ומתכונים, כמו שהבנתם, לא אוכל לתרום ... א.

dorlim

New member
בד"כ שנינו מבשלים

עכשיו בגלל הלימודים שלו לבחינה - אני
הארוחה העיקרית שלנו היא הארוחה כשחוזרים מהעבודה (או בעברית צוערב... תלוי מתי חוזרים) לפעמים כשנחה המוזה מבשלים בישולים רציניים אבל בד"כ בישולים קלים ומהירים - פסטות, מוקפץ, תפוחיאדמה וכאלו. משתדלים לבשל גם מאכלים שמחזיקים מעמד ושטעימים לא ביום הבישול - פשטידות, מרקים (בחורף), קציצות (בד"כ אני עושה ערימה די גדולה ומגוונת בתוכן - חלק עם כרשה, חלק עם תרד וחלק רק בשר ומקפיאה...).

יעלי2

New member
לימור מתי הבחינה? ובענין המרקים

1. אין כמו סיר (דוד) מרק להחזיק ארוחה בחורף. יש מיליון מרקים נפלאים שתענוג לחמם אותם מחדש במשך השבוע. 2. תקנו ב 160 ש"ח סיר בישול איטי. "זורקים" בבוקר כמה כרעים של עוף או אחר לסיר, 3 תפוחי אדמה , בצל, פטריות אם יש וקצת תיבול ולגבר שלך יש ארוחה דשנה מעשה ידיך להתפאר שמבעבעת ממש כשהוא נכנס בדלת.

יעלי2

New member
"רק" עוד חודש ../images/Emo3.gif תמסרי לו

בהצלחה ושהחודש יהיה פורה במיוחד ומוצלח. שווה להשקיע וחודש עובר מהר.

Ronnie*

New member
בתור מי שלמדה רק בשבוע שעבר

איך להכין אורז (הרגשתי ממש כאילו גיליתי את אמריקה - תמיד חשבתי שזה מסובך...), אין לי יותר מדי עצות למתכונים... שנינו לא אוכלים צהריים בבית, ובערב אוכלים דברים כמו חביתה/טוסט/סלט, אז לא יוצא לנו יותר מדי לבשל... בכלל, אני אישית ממש לא אוהבת אוכל מבושל ויכולה לחיות על לחם וגבינה וירקות (ואני גם צמחונית, מה שמגביל אותי עוד יותר. נראה לי שכשיהיו ילדים אני אאלץ להתעסק עם הכנת בשר). אבל שנינו מבשלים קצת, כל אחד כמה סוגים של מאכלים - אני אחראית על פשטידות, מרק בצל, עוגה פה ושם, ואורז (!!!), והוא מכין לזניה ומצטיין בחביתות, פיצות וכדומה. וגם פסטה מכינים לפעמים... אני כן אוהבת לבשל, אבל בדרך כלל אני לא בטוחה שזה שווה את הטרחה. כל כך הרבה עבודה, רק בשביל לאכול...

danaziv

New member
למזלי...

גיא אוכל ארוחה מסודרת בעבודה ובשבתות אנחנו אצל ההורים. אני ממש לא מפונקת ובשבילי ירקות וגבינות זו אחלה ארוחה. אבל כשלפעמים כן יש חשק לבשל או כשיוצא שצריך בכל זאת אז לא חסר מאכלים קלים להכנה: שקשוקה פירה או אפילו תפו"א במיקרו (10 דק´) ומעל יוגורט או רוטב אלף האיים- מעולה! אורז עם בצל או גרגירי תירס וכמובן פסטה עם כל רוטב זה תמיד עניין של מקסימום 20 דקות. לגבי המוכנים ,גם אני קונה את השניצלים של עוף טוב ותמיד כדאי שיהיה בפריזר בורקסים מוכנים,מלאווח וסנפרוסטים למיניהם.

אמיקה

New member
נזכרתי בעוד 3 רעיונות קלים ..

1. ישר מהסופר - למחבת + קצת שמן - לצלחת : שווארמה של ממה עוף. חבל"ז, אם כי קצת יקר. 2. בצק שק"ם : ר"ת של -(חמוצה - 1 גביע) שמנת, קמח (אסם תופח, השקית הקטנה), מרגרינה (עדיף, לטעמי, בטעם חמאה - "מחמאה" ) - עושים בצק מהנ"ל, מפרידים לשלושה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ולפריזר. בשעת רצון מפשירים כדור, מרדדים לעלה, ממלאים בכל מיני אפשרויות : א. בצל מטוגן + פירה מתפו"א מבושלים ב. בצל מטוגן עם בשר טחון, מלח ופלפל ג. גבינות כמו 5% + מגוררת קשה (ואפשר גם עם שמיר וגם זיתים) ד. בצל מטוגן עם פטריות מקופסא ה. למתוקים - דבש וקוקוס/ריבה ואגוזים/ממרח תמרים ובוטנים/שוקולד וכו´.. את הבצק הממולא (רולדה) מורחים מלמעלה בחלמון ולתנור. אחלה. 3. מקסיקני יעני - בצל מטוגן עם נקניקיות חתוכות לפרוסות עד הזהבה, על זה שופכים קופסת שעועית לבנה ברוטב עגבניות (עדיף של היינץ), 5 דקות עד לבעבוע, ויש. עם פיתה חמה זה ממלא וטעים. בהצלחה

אתי@

New member
לגבי סעיף 3 - משהו דומה מבחינת אופן

ההכנה אבל שונה מבחינת הטעם: במקום שעועית, משתמשים בקוביות של תפו"א או תפו"א קטנטנים חצויים לחצאים. מבשלים את התפו"א במיקרו או בסיר. מטגנים בצל, מוסיפים תפו"א, מוסיפים נקניקיות. מטגנים עד השחמה. יוצא פיצוץ

יו!!! אוכל זו בעייה גדולה!!!

אמנם יש לי בעלולי שיודע ואוהב לבשל (בזמן האחרון הוא התלבש על מכונת הגלידה ומכין לנו גלידות וסורבטים - אבל זה לא ממש אוכל)... אבל.... שנינו עובדים עד מאוחר וחוזרים מורעבים ועייפים... ואז... נגיד שאני רוצה להכין לנו משהו (ואני נורא אוהבת לבשל!).. להלן ההגבלות בהן אני נתקלת: (1) צריך להיות מהר!!! (זוכרים שמאוחר נורא רעבים?...) (2) צריך להיות בריא!!! אצל הגבר שלי יש איסור על אוכל לא בריא... ומה לעשות שרוב הדברים המהירים לא ממש זוכים בפרס הבריאות... אז...אין טיגונים... אין בשר טחון (כי הם שמים בפנים מלא זבל לדבריו)... (3) אין לנו תנור בבית!!! (והוא לא רוצה שנקנה כרגע כי הוא רוצה למצוא עבודה בחו"ל...) (4) אני פולניה והוא עיראקי (מה שטעים לי חסר טעם לו ומה שטעים לו יותר מדי מתובל לטעמי...) בעיה - לא?!? פתרונות שאני מוצאת בכל זאת - להכין צלי בקר נורא טעים בשבת וזה מספיק כמעט לכל השבוע!!! קונים בשר צלי (כזה שמגיע ברשת... וגם אז הוא לא מסכים לקנות קפוא כי מוסיפים לזה מלא מים.... אז רק טרי.... אוף איתו....) מטגנים אותו במעט שמן זית כך ש"יסגר" מכל הכיוונים שלו (שהצלי יקבל צבע חום קל מכל צדדיו- כך הוא נאטם יחסית ושומר על המיץ שלו בבישול). להוסיף לסיר: 2 גמבות פרוסות לרצועות. 2-3 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. סויה (הרבה) שום (לפחות 3 שיניים או קוביות קפואות) מיים (כמעט לכסות את הצלי) ולבשל ולבשל ולבשל..... הריח והטעם מדהימים!!! לאכול עם אורז (להכין הרבה אורז בשבת ולהקפיא מנות אישיות בשקיות ששולפים כל יום למיקרו) זה הטיפ שלי לאוכל לכל השבוע!

עדיש

New member
אצלנו כולם מבשלים..

בהתחלה הוא בא עם חינוך על הפנים... בימיו הסטודנטיאלים עם שתי שותפות הוא פתח התמחות בפסטות וסלטים... ועכשיו כבר שנה רביעית של מגורים משותפים הוא מבשל הכל!! ביום הולדת 26 שלי הוא אפה לי מוצרט-3 מרנגים ושלושה סוגי מוס-אני בחיים לא הייתי מנסה עוגה כזו מסובכת והיא חוסלה על ידי ועל ידי חברות תוך יום וחצי! אבל אני אוהבת מאוד לבשל אוכל ביתי בצ´יק ולו לוקח חצי יום מה עדיף? ביתי או גורמה -קוקינג?

למעלה