על גברים נשים ו

גיל494

New member
על גברים נשים ו../images/Emo54.gif

משיחה שהייתה לי לא מזמן עם חבר
הבנתי כמה שונים המושגים גבר ואישה, בראש ובדמיון של כל אחד... אז אני שואל אותכם: מה זה גבר בעיניכם?(
?) מה זאת אישה בעיניכם?(
?). התייחסות חופשית. (ובלי תשובות כמו "אני לא רוצה לשים תוויות" וכו' - ספרו מה אתם חושבים!)

ליטל ו

New member
הממ... :)

אהה!!!! לא... כתבתי לך תשובה כל כך ארוכה, ותפוז אכל אותה... <יפחות> בקיצור - יש לי המון סוגים והגדרות אישיות, באמת, אבל היילייטס: "גבר" זו הקריקטורה של אובר-גבריות שכבר נשפכת לתוך הומוארוטיקה - חולצות מלחים מבליטות שרירים, פועלי בניין כמו בסיפורים - והכל בדיוני, כמו פורנו מצחיק. אה, כן, וריח אפטרשייב Sandalwood. אני לא יודעת איזה ריח זה (עצי, אני מניחה), אבל אני יודעת שזה אמור להיות גברי :) "גבר אמיתי" זה אותו דבר רק עם בירה. "גבר" שמרגיש לי אמיתי זה אנשי המד"ב/אסטרונומיה/פנטזיה/מונטי פייתון/משחקי תפקידים/שאר דברים שיש שיגדירו כ-geeky. אני אוהבת :) עם אופציה לקינקס/טרנסיות זו או אחרת/משיכות מיניות שאינן סטרייטיות וכו', אבל זה לא מחייב. גברי לפי הזהות שלי, שזה הדבר שאולי הכי מתקרב לאיך שאני באמת חווה גבריות בניגוד לאיך שאני מתרגמת לעצמי איך אחרים מגדירים גבריות (לפחות בתוך עצמי...) זה תחרה ונצנצים, זה זין בחצאית, פאנקיות (לא הבגדים, הגישה), ביריות ברחוב לא ידידותי בלילה, לעשות דראג כבוצ'ה עם נעליים צבאיות, לשים לאק, לבזבז זמן, תשומת לב וכסף על איפור :)

DarlingAdam

New member
ליטל אני אוהב אותך.

ואני עלול לקחת את הבאניז ששם ולכתוב אותם, ואני אאשים אותך. איש רע ואכזר.

ליטל ו

New member
../images/Emo13.gif

גם אני אוהב אותך, וממש אשמח לקרוא אם תכתוב משהו מזה! :)

matanbu

New member
זו שאלה קשה מדי בשביל לענות

עליה בהודעה. אני יודע שלי, עניין המהו גבר ומהו אישה, מתחלף בערך פעמיים בדקה. ואני בכלל לא יודע למה זה חשוב, כי אנחנו לא מנסים להיות גבר או אישה, אלא עצמנו?

ליטל ו

New member
גם לי אין תשובה

אלא המון, ומשתנות, ולא מקיפות או מביעות מספיק. אבל עניתי בכל זאת, חלקית, לצורך הדיון :)

קלארנס

New member
התחמקות מתשובה + נוסטלגיה

EEK השאלה הזאת הזכירה לי משהו. מדובר באיזו נסיעה שלקחו את בית הספר שלי לאיזה קיבוץ דתי ועשו לנו שם קורסים ביהדות, או משהו כזה, אני לא כל כך זוכר. והיה שם איזה בן אדם מוזר בתחפושת מקופסאות צבועות בספריי כסוף, שהיה אמור להוות חייזר. והחייזר היה אמור לאתגר אותנו בשאלה "אני בא מכוכב אחר, תסבירו לי מה זה יהודי" [סליחה אם אני מעוות את כל התכנית החינוכית שלכם חבר'ה!] נראה לי שהם ניסו לומר שיש הרבה יהודי-ים. או אולי ניסו לומר שזו מהות. אני לא יודע מה זה מהות. ולהגיד "יש הרבה סוגים של גברים/נשים" זה סתם לעקוף את התשובה - כי עדיין הרוב המוחלט של האנשים יכולים לזהות ולהבדיל בין גבר לאשה. זו שאלה קשה, אני חושב, בעיקר בגלל ש"גבר" ו"אשה" הן הבדלות מקריות כמו "חורף" ו"קיץ" ו"קנגורו" ו"דינוזאור". אני לא מרגיש שהם באמת נפרדים. לאן נעלמו אלי ואלכסנדר? [אגב]

סנו

New member
אמ.....

אני חושב שההגדרות לגבר או אישה ( בניגוד לזכר ונקבה...) זה לא משהו שאפשר לראות. בשבילי ההבדל בין השניים זה מה שהבנאדם מרגיש! אם הוא מרגיש שהוא גבר, אז זה מה שהוא. ולא משנה לי עם אילו בגדים הוא הולך, או מה יש לו מתחתם. ובגלל זה גם מישהו יכול להרגיש שהוא גם גבר וגם אישה, או לא זה ולא זה. פעם מישהו אמר לי שהוא מרגיש גבר בגלל מס' תכונות שיש לו, והמוזר היה שאלו היו תכונות שיש לחברה אחרת שלי ושדווקא בגללן היא מגדירה עצמה כאישה. אז מה זה אומר? מי קובע מה התכונה לגבר ? אף אחד! זה משהו שמרגישים בפנים, כמובן מאליו.

גיל494

New member
ברור לי

שאין הגדרה, שמדובר בכל מיני תכונות, וגם הרבה עניין של תחושה אישית. אבל אני שואל מה זה גבר ואישה בעיניך! איך הם נראים, מה הם עושים, איזה תכונות אופי יש להם... ספרי מה את חושבת !

סנו

New member
מה אני חושב?

לדעתי לא מדובר בכל מיני תכונות... כי אם רק בתחושה אישית. אני מודה שאני עושה את הטעות הנפוצה (לצערי) כשאני רואה אנשים ברחוב, ולרוב חושב שישר אני מזהה מי גבר או אישה. אבל בסופו של דבר , זה רק מה שהאדם מרגיש. אני מצטער שהתשובה שלי די מעורפלת... אבל אני יודע שמבחינת מראה אנשים יכולים לומר עלי שאני בחורה, וגם מבחינת ההתנהגות אולי, הדיבור, הבגדים, אבל כמה שהם טועים.... אם אני מנסה לדמיין "גבר", אז דבר ראשון עולה לי בדמיון זה איזה אינדיאני עם שיער ארוך וחלק, שזוף ושרירי... אבל אם תתפוס אותי במצב רוח אחר, אני אדמיין דראג-קווין בשמלה צמודה והמון המון איפור... (אה... רק לדמיין את זה......) ונשים, קצת לא עולה לי בראש עכשיו, כי הדראג קווין תפסה שם את כל המקום... לגבי כל תכונת אופי, כל מה שאגיד יכול להיות אצל שני המינים. (ומה שבניהם).

matanbu

New member
טוב אז אנסה לי:)

גבר - רגיש ונחמד :) כמו בחלומות של דמויות הנשים בדיסני. הנסיך על הסוס הלבן - משו כזה :) כתפיים של גבר! ואפשרות ללכת בלי חולצה! ועם גופיה לבנה מגניפה כזו! (גםאני רוצה..) ולא סטרייט (גבר סטרייטי זה כבר משו אחר, בטח לא נסיך)... סטרייטיות תמיד נראה לי משעמם (למרות שזה לא ממש בחירה, אבל רוב הסטרייטים בעצם קיבלו על עצמם את היותם סטרייט - כבר מגיל 0 וככה הבחירה נעשתה עבורם ברמות מסוימות, זה שבמקרה הם כאלו. ו"השאר" בחרו משהו אחר - וזה יותר מעניין). בכלל, באנשים, אני חושבת שקינקיות מסוימת זה רק מוסיף. אוחצ'יות או איזה טוויסט כזה או אחר
, אולי כי שוב, גברים ונשים סטרייטים (או עם חשיבה "סטרייטית") לרוב משעממים אותי (לא רוצה להכליל או משו, אבל אתם יודעים "יש לי חברים סטרייטים והם ב-כ-ל-ל לא מה שאומרים עליהם!" "הם דווקא בסדר" וכאלה.) בשבילי זה גם איפשהו יכולת יותר חזקה להרגיש (לא יודעת למה, רגשות שלי כגבר הם הרבה יותר חזקות). ואישה? אישה שתשטוף כלים! ותגדל ילדים! וכאלה! סתם. אישה? אישה זה דבר מדהים! ופה אני אסכם. (בצירוף תמונה להמחשה).

ליטל ו

New member
הידד :)

מעניין. ואני מסכימה איתך לגבי נשים. זה דבר מדהים שכזה
יש לי המון המון דברים שהם נשיים בעיני (ציפורניים, דומיות, שיער, בניית מדפים, תיקון מכוניות, למידה וחכמה, מכשפות, זקנות השבט...) *קימורים*. צורת גוף עם עליות וירידות (או קו מתאר, לא הכל חייב להיות חלק ביולוגי מהגוף :) ). כמו קו מתאר של מנגינה.

DarlingAdam

New member
yeaaahhhh

*מזיל ריר על התיאור של נשים, ועצוב כי החברה שלי ישנה ולהעיר אותה רק כדי להגיד לה שיש לה קימורים יפים, זו סתם אכזריות* מעבר לזה, העניין של "חייב להיות קצת קינקיות בכל אחד, כי ונילה זה סתם משעמם", מאוד מאוד נכון לגביי. בכל סוג של יופי, גברי או נשי או כל סוג אחר, חייב להיות משהו קצת *מיוחד*, קצת *שונה*.

barak001

New member
לא התלהבתי מהתשובה

יש פה כל מיני סטיגמות על גברים סטרייטים או חברה סטרייטית. סליחה שאני מוציא את זה דוקא עליך, אבל זה הקש ששבר את גב הגמל. אני בעד פתיחות אמיתית, לא בעד פתיחות לקוויריות בלבד. הקווירים שסולדים מסטרייטים זהים מבחינתי לסטרייטים שסולדים מטרנסג'נדרים (ומכעיסים גם אתכם...). אומרים שהפורום הזה משרה אווירה של פתיחות. הכל נכון עד שמגיע מישהו שונה ובמקרה הזה השונה יכול להיות דוקא נורמטיבי. אני אישית לא מוצא פה את מקומי ולא כי לי יש בעייה להמצא בפורום של קווירים אלא כי אין פתיחות אמיתית, אמפתיה או כל רגש חיובי אליי - אדם שגרתי ומשעמם, שלא אוהב לשים לק, לא מתחבר לסלמוויל ושאר ירקות וזה למרות שאני מוגדר טכנית כטרנסג'נדר. אז לי זה באמת חבל, כי הייתי מצפה דוקא למצוא את הפתיחות בפורום כזה.

למעלה