על דיינה סקאלי מתוך "עכבר העיר"

1Shir

New member
על דיינה סקאלי מתוך "עכבר העיר"

ניגודיות קיצונית/אמביוולנטיות חוכמה מעוררת יראה מול אינטיליגנציה רגשית מינימלית מלכת קרח עם סקס אפיל מתפרץ יכולת אנליטית מקסימלית בפיצוח הקשים במקרי ה-X אבל אפסית ביכולתה לראות ששותפה מאוהב בה עד כלות הנשמה ניתוח מעניין, אני בטוחה שיהיו לכם כמה הערות לכאן או לכאן אז FIRE AWAY...

Julia307

New member
יכולת ניתוח מינימלית של הכתב

זה ממש מעצבן אותי. ניכר שהוא וודאי ראה כמה פרקים בודדים ולא באמת עקב. אף מעריץ אמיתי לא יכתוב דבר כזה. לסקאלי יש המון אינטליגנציה רגשית, לצד אינטלקט אנליטי גבוה. המוח המפצח מאחורי מקרי האקס הוא לרוב דווקא מאלדר. כמו שהיא עצמה אמרה (ונאמר כבר בפורום), היא נמצאת באקס פיילז הרבה מסיבות אישיות וחלקן אף אמוציונליות. בנוסף נראה שרוב המעריצים יסכימו שברור שהיא רצתה את מאלדר ואולי אף "הפנימה" את זה לפניו. האם הוא מאוהב בה עד כלות? וואלה, אולי בעונות המאוחרות. על פי העונות הראשונות אני לא יודעת. אגב, ראיתי סרטון בו ג'יליאן השתתפה באיזה טקס, ובקהל ישבה גם ג'ודי פוסטר. על כל פנים היא ספרה שלפני האודישן ל"תיקים באפלה" נאמר לה שדמותה של דיינה סקאלי אמורה להתבסס במידה מסויימת על זו של קלאריס סטרלינג מ"שתיקת הכבשים" ולשם כך היא אף צפתה יום לפני בסרט, כדי לנסות לאמץ את הדפוסים של סטרלינג, לדמות של סקאלי. הנקודה היא שאצל שתי הדמויות ה"קרח" הוא מסווה לצורך שלהן להציג ארשת של כוח, כשהן נשים המשחקות בעולם גברי ומתעסקות עם חומר קשה, אבל המניעים מאחורי הבחירות שלהן ,הם דראסטית סיבות רגשיות אמוציונליות, ואפשר גם לראות את זה גם בדמות של ג'ודי פוסטר ובטח אצל סקאלי.

FeLL67

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך בהכל, לרוב מאלדר הוא זה שמפצח את תיקיי האקס ואני ממש לא מסכימה עם ה"אינטלגנציה רגשית מינמלית" אני חושבת שהיא אפילו רצתה את מאלדר יותר ממה שהוא רצה גאד, בקשר לשתיקת הכבשים- אוהו כמה דמיון יש בין 2 הדמויות [ חוץ מזה שסקאלי גם ממש דומה לה, בפרקים הראשונים-ראשונים לפחות O:] מישהו קרא את הספרים ? בקשר לניגודיות- מה באמת הם ניסו לעשות ע''י זה שסקאלי היא גם מדענית וגם קתולית ?

לגבי הניגודיות

זה באמת מעניין, שהיא גם מדענית וגם קתולית... כנסי לאיסי או למסן!

Gilliana

New member
מסכימה איתך בהחלט

לכן אמרתי שהניתוח הזה הוא הכי רחוק מהמציאות שאפשר.

1Shir

New member
דבר ראשון חשוב!! לפני שאת מתעצבנת!!

זה לא היה כתב וזה לא היה ניתוח, סתם איזה מישהו שאמר שהוא אוהב אותה ונתן הסבר סובייקטיבי למה... אז זאת לא דעה שצריך לבקר את עצם ההבעה שלה, רק להתדיין עם זה מבחינת הדעות שלנו.. מצטערת שזה לא היה מובן מראש.

FeLL67

New member
אה, אוקיי

כבר חשבתי שמישהו בחר לעשות לסקאלי עוול ולנתח אותה ב30 מילים

אני לא חושבת שהוא כזה אידיוטי

לפחות לא אם צריך לנתח אותה במילים ספורות. יופי אפשר לנתח אותה עמודים על גבי עמודים. אבל כשזה שיטחי וקצר זה דווקא פחות או יותר מתאר אותה נכון.

Gilliana

New member
אני לא מסכימה עם התאור הזה

א. סקאלי בכלל לא "מלכת קרח" - להיפך, היא מאד רגישה ורגשנית ורוב הזמן רואים עד כמה היא מאופקת בכח. למען האמת, ההגדרה "מלכת קרח" רחוקה מסקאלי כרחוק מזרח ממערב ב. סקס אפיל מאיים להתפרץ - ממש אין לה ג. אינטיליגנציה רגשית מינימלית - כמו שאמרה איילה, זה ממש עלבון לדמותה של סקאלי. אין דבר יותר רחוק מן האמת.

לגבי ג' אני מסכימה

לגבי השאר לא כל כך. לא פעם הייתה לי הרגשה שהיא מרוחקת, קרה, ולא ממש נותנת את החום שהיא יכולה או צריכה לתת. ויש לה סקס אפיל, מאלדר פשוט עוד לא חשף אותו... חחח

Julia307

New member
יש לה המוווון סקס אפיל

אבל , וכאן כן אפשר להכניס את האלמנט הדתי שמלווה את דמותה. היא מלאת סקס אפיל אבל לא נגישה, כמו "קדושה". אגב לא בחינם קצת אחרי עליית הסידרה לאויר איפשהו באמצע שנות התשעים , נוצר אתר בשם "מעריצי סקאלי הקדושה" או משהו. היא עוצבה כסקסית עוצרת נשימה (בעיני ובעיני הרבה מעריצים) אבל א מינית. קראתי ניתוח שלם של הפרק never again ובו ראיון מקיף עם הכותב שיצר אותו. הוא ספר שרצה להכניס סצינת סקס מפורשת בין סקאלי לאד, אבל קארטר אמר במפורש שסקאלי צריכה להיות שונה מרוב גיבורות הטלוויזיה באותה תקופה ש (כדבריו) sleep around. ולכן זה צריך רק להרמז.

FeLL67

New member
סוף סוף הבנתי מה הקטע שלו

הוא כתב "ניגודיות קיצונית" ואז הביא כאילו ניגודים [ נכון שאני גאונה ? O.O ] רק חבל שהם לא כ'כ קשורים. וגילי- אני בכ''ז חושבת שיש לה סקס אפיל מתפרץ P: בקשר למלכת קרח אני מסכימה איתך, התיאור הזה אולי מתאים יותר לקלאריס משתיקת הכבשים אבל לא לסקאלי.

1Shir

New member
טוב אז גם אני אתן את דעתי../images/Emo122.gif

1. אינטיליגנציה רגשית מינימלית -
תשמעו, היא הרבה פעמים די אנתיפתית והרבה פעמים מתעלמת מהצד האנושי ומתרכזת/מתמקדת בצד המדעי (לעומת מאלדר) 2. מלכת קרח -
כנ"ל.. אבל לא הייתי מגזימה עד כדי כך. יש לה פרצי אנושיות כשצריך, ובהם היא גם בד"כ ממש ממש מותק. 3. סקס אפיל מתפרץ -
חבר'ה זה סובייקטיבי!!!!!!! אני יכולה להבין למה כן 4. יכולת אנליטית מקסימלית בפיצוח הקשים במקרי ה-X -
נכון שמאלדר נותן בד"כ את הפיצוח הסופי, אבל היא עוזרת לו ונותנת לו הרבה כיוונים בדרך 5. אפסית ביכולתה לראות ששותפה מאוהב בה עד כלות הנשמה -
אני לא יודעת עד כמה הוא היה מאוהב בה לפני עונה 6... ונראה לי שהיא גם בד"כ שמה לב כשהוא הביע סימנים שכן אבל אי אפשר לדעת מה בדיוק עבר לה בראש, עד כמה היא באמת האמינה שהוא רוצה אותה רק על זה שהיא חכמה לא התווכחנו... בעיקר אם חוכמה = ידע וגם מעבר לזה; אחד הדברים האחרונים שאפשר להגיד עליה זה טיפשה

Julia307

New member
לפחות לפי הנתונים שלה

היא אמורה להיות מאוד מאוד אינטליגנטית, לא רק מבחינת ידע. אבל ההתמחות שלה היא יותר במדע ופחות בפיצוח בפועל של תיקים. בכל מקרה מאלדר וסקאלי משלימים זה את זה ופועלים יחד. אני חושבת שהיו לו רגשות וגם לה, אבל אף אחד מהם לא היה "מאוהב עד כלות", עד העונות היותר מאוחרות. פשוט ככה בנו את זה. ואם כבר בעונה ראשונה מאלדר היה יותר בקטע מסקאלי (אפשר להביא כמה ציטוטים שיתמכו בזה, למשל בפרק tooms השיחה ברכב , ועוד). בכל מקרה שניהם היו מאוזנים ברגשותיהם. וסקס אפיל? אני חושבת שהיא אחת הדמויות הטלוויזיוניות היותר מושכות שנוצרו

Gilliana

New member
להיפך

סקאלי היתה מאז ומתמיד בקטע יותר ממאלדר. להזכירך - היא זו שרדפה אחריו במסדרונות ה-FBI כאשר המחלקה נסגרה בפעם הראשונה ונפגעה קשות מכך שלא התייחס אליה אפילו, והיא זו שגררה אותו למפגש הלילי למרות שהוא ממש לא התלהב מהרעיון. ולאא מרתי שסקטלי לא אישה מושכת - להיפך, היא מאד מושכת, אבל עדיין יש הבדל בין משיכה ובין סקס אפיל. סקאלי לא מקרינה סקס לדעתי בשום מקרה.

Julia307

New member
שאלה / הצעה

השאלה היא, אם יש על הפורום לוח עם קישורים למאמרים (ספציפית למאמרים). וההצעה היא, אם לא, שניצור כזה. אספתי לא מעט לינקים למאמרים מעניינים ונראה לי נחמד לקשר לשם. אני מניחה שאתרים עם תמונות כולם מכירים ויש הרבה.

1Shir

New member
תודי שזאת הולכת להיות תגובה צפויה

מה ההבדל בין מושכת לבין סקסית?

למעלה